Happy New Year

Är nu åter hos pappi på landet och pustar ut innan nyår.
Imorgon är det party och oh vilket party det ska bli. Längtar!

Har precis fått reda på att vi ska äta middag hos Tingsek...
Sen ska vi till KB som öppnar 00.01 och dansa loss.
Alla från BIK BOK + Ida, Johanna, Fredrik, Pontus och
25 gymnasiekompisar ska också dit. Kan inte bli annat än kuligt.  
Efter KB fortsätter dessutom festen på hemlig klubb...

Jag har köpt värsta outfiten. Det började med ett skärp från
Myrorna som passade jättebra till en tunika jag hittade som såklart
behövde en kavaj till och en ny röd bh och vips var alla julklappspengar
borta, men bättre fattig snygg (eller hur Hanna..).
Just det, enligt italiensk sed betyder det tur att ha röda underkläder på nyår...

Fastän att jag inte fick för Jossan har jag köpt ett paket tomtebloss.
Det tunga artilleriet får någon annan stå för. Dessutom vill jag inte
bidra till alla stackars hundars chocktillstånd (såg precis ett rep på
nyheterna om hundarnas mardrömsnatt nyårsafton).
 
Gott nytt till alla! Önskar er en superkul kväll och ett bra 2007!




Jullov it is

Jag har det just nu så bra att jag egentligen inte hinner blogga. Plus att jag bott i stan lite här och var där det inte funnits internetuppkoppling. Men jo, lite kan jag såklart skriva när jag ändå är inne på bloggen...  

Jag njuter verkligen av ledighet från allt egentligen, men främst från min kalender med måsten. Kalendern tar slut imrg så jag har slängt den och faktiskt inte skaffat mig en ny än.. Skönt! 

Har jobbat på mellandagsrean i lilla Malmö-butiken hela veckan. Stortrivs med tjejerna där. De är så härliga och glada och framförallt ognälliga. Börjar alltid dagen med en kram och peppar varandra genom köerna av gnälliga kunder som ska byta julklappar.  Att jobba i stan har visat sig vara bästa sättet att träffa alla komisar på. Senast idag var Lisa.B inne och hälsade på. Och jag har träffat kompisars föräldrar, gamla grannar, klassisar och såklart Jossan och Boddan som varit på besök.

Julafton var en höjdare som vanligt. Vi åt sista julrätten vid halv tolv efter dans, julklappsspel och skratt.  Jag blev supernöjd med mina julklappar. Fick allt jag önskat mig och lite till.  

Juldagen spenderades i mjukis hos Svenssons. Tittade på massa filmer, mös, åt julmat och tittade på fler filmer. Och lite senare på kvällen så festade vi till det. Jag och Sofia då alltså. Vi dack vin och tittade på Wentworth innan vi gick till Plysch (enda stället vi hade kort till = slippa kö). Och det var riktigt trevligt. MIndre trevligt var det att jobba 11 timmar efter att ha sovit 2, men det funkade. Gick hem från mellandagsreans första dag som ett kolli. Somnade redan 8.

På annandan var det Peps Persson på KB och jag och Jossi var på G - likaså alla 40-talister i stan. Skönt gung och härlig stämning var det när gamla blodsbandet jammade loss. Satte oss på Metro efteråt och sammanfattade konserten. 

Igår var jag ute med moster Boddan och drack vin och lyssnade på live-jazz. Surrade på om allt möjligt och hade riktigt trevligt.

Ja, trevligt är det. Det enda som saknas är mer av mammi och Soffan. Mamma har jobbat och Soffan har varit väldigt sjuk stackarn. Och så saknar jag ju Alexen massor. Och såklart alla kompisarna i Eskilstuna.





Ehhhh ja!

Utanför Hilton 17.30 i dag

Tess till bekant kille som går förbi: Hej hej
Förvånad och inte alls känna igen Tess-kille: öhhhh (går vidare, röker en cigg, stannar, vänder om)
Kille: Varför sa du precis hej?
Chockad och pinsam Tess: Ehhhh.. jag trodde du var någon jag känner
Kille: Men vi har aldrig träffats innan
Tess som vill att killen ska gå nu: Nähä, ok, men god jul alla fall
Kille: Men vi kan lära känna varandra

Saved by my dad slapp jag lära känna pinsam kille och kunde glatt säga att nu kom min skjuts.
Ska aldrig mer hälsa på bekanta ansikten i Malmö. Livsfarligt ju!


Skånska

Helt plötsligt pratar alla skånska. Inte bara jag, Ida, Anders och Johanna. Allla! Det är helt sjukt roligt. Jag hade glömt bort hur overkligt det känns. Och mitt skånska vokubulär är tillbaka - hell yeah!  

Kul att vara hemma

 Idag jobbade jag på BIK BOK i stan. Catchade upp med tjejerna från i somras och de är fortfarande lika härliga och goa. Vi hängde om hela butiken inför rean, åt godis och hade kul. Nytillskott i familjen är Diddi, tvillingarna Lisa & Emmas (roliga gymnasievänner som jag aldrig träffar tyvärr) bästa kompis. Hur kul var inte det då. Vi har inte träffats på 7 år och så hamnar vi på jobb tillsammans. Träffade Soffan och Jonne en snabbis efter jobb. Jag hade glömt min plånbok på landet och var tvungen att paniklåna pengar av Sophie så att jag kunde köpa de sista julklapparna. Blev inget gå på stan med henne för kärleksparet skulle ha en cathing-up-dag... Sprang inte helt oväntat in i Pontus, som var i shoppartagen och hungrig så vi åt på mitt favvohak Jensens och snackade julklappar. Spontant och trevligt och faktiskt väldigt opretansiöst (hur stavas?). Hittade sedan prfekta julklappen till Måns och träffade Cornelia som var butikschef på BIK BOK i somras. Hela dagen har varit lite såhär "hejhej god jul på dig ha det bra hahaha hohoho mohahahhaha gott nytt". Det var nog mitt intag av Sunes jul innan läggdags igår som gjort mig så knasig.        

Pepparkaksbak med Måns






 

Måns: Hoppa Tessan!
Tessan: Okej då, aj mitt huvud...

Supermysig tjuvstart på julafton hemma hos Svenssons.
Avrundade kvällen efter pepparkaksbak, skvaller och julsång
med HIPP HIPP såklart.

När vi skulle sova skulle jag visa Måns BOKILUR som är Alex
nya uppfinning (talband i mobilen) och vi lyssnade på Sagan om Sune

och skrattade så att vi inte kunde sova på flera timmar.







 


Justin i sommar

"I can see us holding hands, walking on he beach, our toes in the sand"

19/6 i Stockholm
23/6 i Köpenhamn

Jag och Hanna ska, någon mer som vill med?

Julkort

God Jul & Gott Nytt till alla kompisar och bloggläsare!
Önskar er en trevlig ledighet!

Kram Tess

Hej mitt vinterland

sjöng jag, Anders och Ida mellan alla falsett-gott-nytt i bilen på vägen hem. Väldigt rolig hemresa denna gången också. Åkte snortidigt vid åtta och kom fram vid tre, men bilresan kändes bara som typ tre timmar. Bra betyg för sällskapet. Pappa hämtade och efter en timmes förvirring där vi letade efter en gata som fanns på bron ÖVER oss är jag nu i det lilla huset på landet. Ska nog snart gå och lägga  mig- är trött efter nattens skrivande och hetspackning. Imorgon är det pepparkaksbak hos Svenssons och Feliz navidad i stereon. Nu ska jag slå in paketeter. Julkänslan börjar infinna sig - äntligen!

  


Kakofoni

ordet som kom från ingenstans för att plötsligt finnas på alla läppar. Vackert! 

Årets första julklapp

22624-295 

Har fått min första julklapp idag. Den är stor och tung och enligt Johanna på jobb (som fått en likadan) jättefin och dyr. Jag ska öppna den imorgon redan så att jag slipper bära med den till Malmö.  

Idag har jag slagit in massor med julklappar på jobbet. Fan vad folk handlar och mer blir det. Imorgon är det julnatta och då har vi öppet till 22.00 så då kommer jag väl få sår på fingrarna. Har sparat det roliga med mina egna julklappar tills jag kommer hem till Malmö. Och dem ska bli lika fina som förra årets. 

Skolan: Vi fick vår produt idag. Weiiii. Äntligen kan vi starta på riktigt på riktigt. 

Dagens låt: it´s a bitchconvinient dadadadadadadaaaaaa (ngn som vet vad den heter?)

Moneybrother

sjunger på svenska på Grooves senaste blandskiva. "De vet ingenting om oss" låter konstig till en början. Efter typ tredje lyssningen är det som med allt annat Moneybrother gjort hittills - bara bra. Gillar raden "Dina läppar skickar kyss ifrån Helsingborg". 

Började lyssna på Per Hagmans senaste bok igår genom BOKILUR. Killen är fenomenal på att skildra bravader i Stockhomsnattens månljus. Alex tyckte att det lät skit och stängde av med repliken "han måste gå på droger". Jag tycker tvärtom att Per Hagmans poetiska småsnuskiga böcker är härligt filosoferande. Lite så som jag själv skulle skriva om jag fick chansen att skapa en bok. Hellre så än PW Gyllenhammar eller KP eller KG eller vad tusan han nu heter. Men det är klart en smaksak. 

Ikväll är det Prison Break.. Mike säger att Scofield inte alls tas fast. 

 






Redan måndag

Hej!

Måndag idag. 

Svårare än någonsin att öppna ögonen
Svårare än någonsin att komma ihåg matlåda, nycklar, böcker, dator och pengar till thé. 
Svårare än någonsin att gå upp.  

Men jag klarade det och kom i tid till lektionen, led av att jag tappat mina vantar för andra gången sen jag köpte dem, men hittade dem glatt i kylskåpet vid lunchtid. I kylskåpet ja - sa ju att det varit ett svårt uppvaknande! 

Gruppen har fortfarande inte fått produkten vi ska arbeta med, men än så länge håller vi hoppet uppe. Kan dock tycka att det är aningen orättvist att resten av klassen fick produkten för snart en vecka sen. Men som vår lärare Kalle sa så är "det sånt som kan hända i verkliga livet". Jaja, men nu är det så att vi fortfarande bara är studenter som förväntas få samma grundförutsättningar när ett skarpt arbete startas. Men oj där lät jag bitter. Jag är inte bitter. Snarare glad för att vi varit så duktiga ändå. Grupparbetade med tjejerna och gjorde en stor enkätundersökning med minst 40 pers i vår målgrupp. Så nu har vi iaf något att visa kunden på onsdagens kundmöte. 

Åker hemåt på torsdag. Skånebilen, har vi döpt Anders fordon till, som ska fyllas till bredden med klappar och skåningar. Tills dess är det en hel massa att göra på bara tre dagar. Börjar med att lämna över Klubb Gung ikväll. Ska träffa Basti, Johan och Micke för att snacka nästa termin. Sen är det skolgrejer, Valmas Döttrar, projekt katalog och massa jobb på Bik Bok. Jag trivs fortfarande med många bollar i luften, men det ska ändå bli otroligt skönt att komma hem. 

Var förresten väldigt trevlig i helgen hemma hos Hanna. Träffade hennes vänner som var riktigt fetsglada
och vi gick ut på Blue moon bar och dansade. Mycket raggning, mycket äldre, en full och rolig Hanna, en öl och lite dans. Roligast var ändå efterfesten där jag fick lära mig många nya uttryck för en sak. Vilken kan vi hoppa över. Som alltid kul att träffa Hanna som är helt fenomenal på inredning och tempo.  

Korrigering: Det var tydligen Fredriks fotbollslag som vann F-rocken och inte Beredsen eller vad jag nu skrev. Hur som helst tråkigt att inte Kåren vann. 




 

Grattis Hanna

22624-293 

Hanna fyller år och ikväll är det fest i Västerås.

Ska bli superkul att få träffa hennes härliga kompisar och familj. Jag stannar i Västerås över natten i och med kass tågförbindelse och ska ägna dagen imorgon åt julshopping i Västerås. Jag ska stå för rådgivning och Alex för  shoppingen.

Jobbade på BIK BOKEN idag och lyckades sälja så att vi fick bonus = en jacka. Jag är superglad. Igår var det F-rocken, men det sög tyvärr ordentligt. Jag sa ju tidigare på kvällen att jag inte haft kul när jag var på Stadt förra året och tyvärr blev det likadant denna gången. Kåren var jätteduktiga på scen; de hade rösten, takten, låtarna, publikstödet och det lilla extra, men tydligen så vann Berentsen istället. Jag gick hem innan finalen - var inte riktigt på g och tyckte att kårens grej var ganska tröttsamt sexistisk. VARFÖR ska tjejer behöva visa bröst, string och hela alltet för att vara sexiga medan killarna hade shorts och skjorta? VARFÖR vill tjejerna göra det? De sjöng ju sjukt bra och hade en grej som varit minst lika bra även utan the booty-show. Jaja, det var det. Nu ska jag ladda inför ikväll. 

Trevlig helg - kram!

 

Orgasmskola


Är det en bonus om tjejen får orgasm? 
Och får killar alltid orgasm eller är det utlösning de får? 

Begreppen reds ut i P3:s orgasmskola ikväll. 

Astma & Rocwell

Ett vitt paket låg innanför dörren när jag kom hem. 
From DLX with Love stod det på skivan i paketet. 

Utan att sätta på skivan visste jag att det skulle vara en bra skiva. Urbra artsiter som Capleton, Mr Vegas, Organism 12, Promoe, Ison & Fille, Linda Sundblad, Million Stylez mfl medverkar på skivan. OCH Paragon, som gjorde den pefekta hyllningen till den vita gympaskon är också med. Spännande! Perfekta fredagspresenten.  


Karriräcoachen Erik

Är hemma igen efter lyxig fika med Erik som numera går under namnet karriärcoachen Erik... Och karriärcoacher fikar på Tingsgården. Så är det bara! 

Vi åt jättegod soppa med hembakt bröd till. Snackade lite förgånget, men mest framtiden. Vad ska det bli av oss och var ska vi bo? Konstaterade att vi befinner oss i en omvälvande, but yet fantastisk period i våra liv. Vi kan ju egentligen göra precis vad vi vill. Det enda vi inte har med oss är tiden som går alldeles för fort. Erik du är bra du! Vi kommer alltid fram till så bra saker när vi fikar. Mer sånt till Tess. Se upp för tighta tjejer!

 

Äntligen fredag

Jag har haft fredagskänsla i kroppen hela veckan och nu är der äntligen fredag..  

Ikväll är det fest. Kåren har kommit till final i F-rocken och vi ska förfesta hos Micke på tvåan innan vi går till Stadt. 

 
Imorgon är det också fest. Kryssnings-Hanna fyller år och ska ha partaj i sin nya lägenhet i Västerås. Weiii. Det innebär att jag missar bartömningen, men det gör mig absolut ingenting - det verkar ändå inte som om att någon ska dit. Och dessutom var det inte så kul förra året heller. Sommarens fester brukar vara bättre. 

Om en timme ska jag fika med Eriken sen ska jag grupparbeta på högskolan innan det blir fredag på riktigt. 



 

Dubbelmys & OC

Igår hade Kåranen julavslutning och alla på redaktionen hade bakat paj, bröd och mumsiga kakor. Kollektivet stod för salladen och Maribe för hemmet. Jag skriver ju inte för Kåranen längre, men även de som slutat eller skulle sluta fick komma. Vi fick ett jättegulligt diplom av Johanna med några av våra texter och en lite kommentar på. Den ska jag hänga på väggen vid mitt skirvnäste. 

I onsdags var det också mys på hög nivå när kollektivet hade sin julmiddag innan vi åker till olika städer för att fira jul. Vi pantade alla burkar vi samlat på oss under året och hade vips pengar till en tre-rätters lyxmiddag. Hem och fixa som värsta tomtenissarna och så satt vi vid köksbordet i flera timmar och åt, pratade och skrattade. Lotta kom förbi en snabbis och då började vi med associationsleken som ganska snabbt urartade. Sen var det säsongsavslutning för OC och buhuu var sorgligt. 

Synd att Marissa dog. Kul att hon egentligen skulle åka och jobba på en yacht i Europa, precis som jag gjorde efter studenten. Fick mig att minnas alla jobbiga hjärtskärande avsked, men även att det ledde till det bästa jag gjort i mitt liv. Min mamma är så cool. Även om hon var förkrossad över att hennes enda dotter skulle åka iväg sa hon "åk Therese" när jag grät på Lufthavnen i Köpenhamn då jag plötsligt greps av respanik. Hon visste att jag hade ångrat mig resten av livet om jag inte tagit chansen. Jaja, OC må vara ett infantilt program (Joss..) men det är ändå superbra. 



Ehh.. kan jag låna din bil och dig pappa?

Jag har sjukt mycket skräp. 

Har i hela mitt liv levt med sjukdomen att-inte-kunna-slänga-något-sjukan. Det innebär att jag just nu dels har en lägenhet OCH en vind i Eskilstuna full med grejer, men även att jag fyller mammas källare med alla mina kartonger från min lägenhet i Malmö. Och som om inte det vore nog så har jag även massa loppis-grejer hemma hos Marikas föräldrar som hamnade där en gång efter våra loppis-eskapader. 

I Malmö har jag en hel arsenal av loppis-prylar också som egentligen skulle ha sålts i somras i Folkets Park. Men det blev ändrade planer. Just nu känner jag bara att jag vill bli av med allt. Så nu är jag sugen på att stå på loppis igen. Har fått nys om en loppis i Malmö där man står i tre dagar för 400 kronor och bäst av allt där man kan lämna kvar sakerna mellan dagarna. Min stackars pappa vet inte om att jag planerar att stå där i tre dagar på det nya året - med honom. Kanske ska berätta det för honom... Det skulle vara så skönt att bli av med alla grejer som ändå bara står och står. Och så är det så kul att träffa alla konstiga samlare som stryker omkring på loppisarna. Fast störst är nog ändå tjusningen med att gå runt och fynda klackaskor från gamla tanter för en femma..  

 


Önskelista 2006 - existensiell

1. ett x-jobb för drömarbetsgivaren tack
2. en månads praktik
3. en miljon pengar
4. ett riktigt jullov
5. en lägenhet i Malmö
6. ett välbetalt jobb med start i juli
7. mindre tankar i huvudet

Önskelista 2006 - materialistisk

1. inspelare till intervjuer
2. högtalare till datorn (såna svarta som Jossan har)
3. Nick Hornbys senaste bok på engelska
4. USB-minne
5. stövlar
6. väskan i fönstret vid Davihallstorg (mamma du vet vilken)
7. tripp till Köpenhamn
8. returbiljett till Eskilstuna efter jul
9. datorväska designtorget viiiiill ha...
10. datorställ till laptop


Oh boy live

Peps Persson kommer till KB den 27 december enligt tradition.
Ska vi dansa reggae då Joss? 




Groove #10

22624-277 

Senaste numret ute nu. 

Läs bl a om John Legend, Pharoache Monch, Asha Ali, 
Albert Hammond Jr, Redshape och Mr Noface. 

Finns här eller i musikaffären om du har tur.



Årsbästa enligt Tess

Har precis listat årsbästa album, låtar, och konsert för Groove
Detta kom jag fram till, håller du med mig?  

Årets album 2006: 
1. Air Bureau - Forever Love
2. Magnus Tingsek - World of it´s own
3. Govenor Andy - Som Salomons Sång
4. Helt Off - I huset
5. Gnarls Barkeley - St Elsewhere
6. Justin Timberlake - Future sex/Lovesounds
7. Saïan Supa Crew - Hold up tour - live in Paris
8. USCB Allstars - We could have been kings
9. Ison & Fille - Stolthet
10. Raymond & Maria - Hur mycket jag än tar finns alltid lite kvar

Årets låt 2006:
1. Air Bureau - Good Times
2. Gentleman - Superior
3. Veronica DiMaggio - Dumpa mig
4. Fibes Oh Fibes - Get up
5. Snook - Älskling jag är hemma nu

Årets konsert 2006:
GeneralKnas värmde upp publiken och en glödhet Gov Andy tog sedan över scenen i  Västerås i maj. Härlig start på sommaren. 

Största förhoppning inför 2006:
Mer svenk baktakt åt folket!

Vilken miss

Trodde att alla killar drack whiskey. 
Men inte Mike. Han dricker bara öl. 

Nu har han i af en finflaska med whiskey att inte dricka. 


Ljuvliga gårdag

Precis som klasskompisen Maja skrev på sin blogg för inte så länge sedan så är det få studenter förunnat att äta på restaurang utan att ha kroniskt dåligt samvete för resten av månaden. Så igår när BIK BOK bjöd på tre-rätters på Grappa njöt jag av var tugga. Förrätt: bruschetta med parmesangratinerade tomater. Huvudrätt: parmesangratinerad kyckling med klyftpotatis och karljohansvampsås och pesto. Efterrätt: nån chokladglass med smaskig kristyrgrej som smälte på tungan. Härrrrrligt gott var det OCH trevligt såklart. För en gångs skull var vi Smedjan, Tuna och Outleten ihop så vi var hela tio pers. På förmysfesten var vi tolv för där var även gamla chefen Sandra och lilla knytet Tuva med. Det var första gången jag träffade Sandras bedårande minibebis på tre veckor. Gissa om det blev många naaaah. Det var jätteroligt att träffa Sandra efter så lång tid. Hon berättade att det kommer ta lång tid innan hon krystar ut ett syskon till Tuva - förlossningen hade inte varit en hit. 

Efter Grappa gick vi till Nybron och festade till det lite. Gänget bestod av färre och färre eftersom några skulle jobba idag, några var sjuka och vissa hellre ville till Lotus. Så till slut var det jag, Maggan och Ankan, men det var lika kul för det. Dansade några låtar, drack några drinkar, men var nöjd med att gå hem helt okej nykter vid halv två. La mig i sängen och försökte sova, men kunde inte så jag satte på tv:n och där var Fugelsangs historiska andra-försök som lyckades. Tänk om jag missat det. Lyssnade på hela eftersnacket och alla spekulationer om hur expeditionen skulle lyckas. Somnade till slut nöjd med att ha fått vara med på "riktigt" när han sköts iväg. 

Idag har jag varit hos Marika på jobb, snackat med Sofian och lagat god middag. Ska nu krypa ner i sängen och ha skrivarverkstad. Det bästa med att vara skribent är att man inte behöver gå till jobbet. Det värsta med att vara skribent är att du vet att det finns jobb så fort du tittar på datorn. 

Hann inte lämna Mikes whiskey igår, men jag tror Annikan klarade det finfint. Från Finland to you Mike!



Tre-rätters på Grappa

Några timmar kvar att bli frisk på. Har laddat kylen med ögonmask, strukit klänningen och köpt hårspänne. Hela jag är på g förutom det faktum att jag är lite febrigare och hängigare idag. Varför sjuk nu? Så urbota dumt!   

Ikväll är det julmiddag med Bik bok-gänget. Det ska verkligen blir superkul. Vi ska först hem till Maggan och glögga och byta julklappar sen har vi bokat tre-rätters på Grappa och sen förfest-bord på Nybron. Och däremellan ska jag springa hem till the Mike som har födelsedagspartaj och ge honom värsta fina presenten.
Längtar. 

Tills dess; korrektur på 50 texter, Café del Mar och raggsockor.
 


Blir så trött

Ibland säger 10 röda rosor mer än några ord alls. 
Likaså att titta på japanska tekniska prylar på tv det första han gör. 







Stick i tån

I måndags stack det till i min tå - TRE gånger.
I tisdags blev jag febrig, snorig och yr.
I onsdags full.
I går hade jag jätteont i bröstet, var bakis och megaförkyld.
 

Har hela veckan trott att jag ska få hjärtinfarkt vilken sekund som helst, för det vet ju alla att det sticker i tån kort innan man kolar. Men hos doktorn idag fick jag höra att allt hade med förkylningen att göra. Körtlarna som sitter i bröstet kan ömma när man är förkyld och sticket i tån sa hon bara varit en tillfällighet. Pust!

Har konstaterat att det såklart är roligare att vara sjuk när man 
1) var yngre och fick tidningar, godis och filmer att titta på
2) bor nära släkt
3) har tid att vara sjuk
4) inte är bjuden på massa roliga tårtkalas och fester
5) inte har a shitload med grejer att göra

 



Sex and the city

Aidan och Carrie återförenades igår. 

Då grät jag krokodiltårar.


så sant

Because you´re mine - i walk the line 

Gungiöst

22624-276 Julavslutning

Värsta öset igår, superkul, smilbanden upp. Blev champagne  och sång för DJ Micke, the Mike och Ida som alla fyller år nu i dagarna. Det kom massor med folk. Bandet Vi é Santos var helt över förväntan på scen. Tipsade dem om att de kunde skicka en demo till Groove. I publiken var bland annat Maggan från BIK BOK, det var jättekul att hon kom förbi. Och så var det kul att årets tjej- och herrmiddag fortsatte partajet på Klubb Gung (hade så gärna stannat längre hos Ida). Och så kom två illustratörer, massa IMTO:are och fler goa. Stammisarna Daniel, Erik och Alex var såklart där. Och undrar om inte Annikan också var nära stammisstämpeln. Härligt! Dock ingen representation från Sjudagar fastän de lovat.  

Vi återgick lite till vår första termin ihop då vi spelade electronica och chill-out. Det passade superbra till skumpan och tilltugget. Café del Mar, Air, Café Atlantico och lite Al Green - soft. 

Liten tår i ögat när klockan var 02 och vi packade ihop för sista gången efter att ha dansat till avslutningslåten Redemption song (som dessutom stått på planschen vi haft uppe hela terminen..). Men jag är supernöjd med avslutningen, bandet och hela terminen. Jag och Micke fixade det var gång trots busy kalender.  

Sebbe fortsätter vända plattor nästa termin och det känns tryggt. Namnet lever vidare även om konceptet kanske förändras lite. 

Kolla in vimmlet här under Studentkåren!

Var förresten segt att öppna de gröna imorse. Blev lite mycket champagne inatt och dessutom har en hemsk megaförkylning lyckats bryta ut under natten. Var tvungen att ställa in efterlängtad fika med Erik och besök på Mickes tårtkalas för att vara hemma och nysa. Tråk!

  




Last one

Klubb Gung ikväll. Ses där!



myspace

Musikbyrån förklarade fenomenet Myspace för mig ikväll. Tack! 

Jag köper att alla numera mer eller mindre kan göra musik, att det gå att sprida fortare och att artister utan jättebolag i ryggen nu kan slå igenom tack vare myspace. 

De valde verkligen den olyckligaste sångfågeln som exempel när de visade en artist som slagit igenom via myspace. Hon kraxade värre än jag i duschen. 



Kalasbra

22624-275

Yes! K-märkts egen Göran Willis skrev idag "kalasbra - det är bara att köra" om min artikel. Nu väntar jag bara på Svenska Moderådets vd som ska godkänna ännu en text för Go Retro. 

Idag har vi varit på Volvo med högskolan. Intressant, stort - gigantiskt. Vi fick träffa avdelningen som skriver manualer till alla lastvagnar, baklastare och allt vad det hette. Personen som visade oss runt beskrev arbetet som roligt, men det kändes väldigt inrutat och styrt av direktiv uppifrån. Inget för mig - jag måste få använda kreativitet även om jag har ett seriöst arbete! 

Var hos syo och dubbelkollade så att jag har behörighet för examen i textdesign. Det var lugnt eftersom jag pluggat i Lund och en massa brevid. Har nu bestämt mig för att söka praktik 5 poäng nästa termin. Någon som har plats för mig kanske? 

Tjejerna var på Kåranen-möte innan så då passade jag på att brassa på riktigt hög reggae i köket medan jag slängde ihop en god pasta à la vad kylen innehöll för stunden. Härligt! 


Underkänd flyer

Jag har gjort historiens fulaste flyer och affisch - ever. 
Jag har dessutom tapetserat hela skolan med den. 
Jag har  till och med satt en flyer inne i ett av idp:s kylskåp. 
Ingen får missa att det är terminens sista gung på onsdag. 
 
Skulle egentligen gjort en speciell flyer och affisch inför sista 
Klubb Gung på onsdag. Gick in med höga förväntningar, men så 
krånglade Photoshop, tonern la av helt och jag beskärde flyersen snett. 

Hoppas ni vill komma ändå! 

Onsdag 21.00-02.00 (välkomstdrink serveras 21.00)
Vi é Santos på scen 24.00

Önska låtar på www.klubbgung.blogg.se

Hej då!


Sverige - je t'aime

Skönt att  vara tillbaka i Femman efter min 10-dagars vagabondtur runt om i landet. Har sovit på båt,  på två olika soffor, på ett hotell och på Jossans sköna säng. Har fikat fikat och fikat. Jobbat lite mellan varven, men mest bara umgåtts och haft väldigt trevligt. 
 
Efter att MdH-gänget åkt norröver började min mini-semester. Först ut var kusinen Måns som enträget ville fika på Subway. Sen Sofian som drog med mig till Moosehead för en hederlig nachotallrik med vitlöksdipp.    
Efter en heldag med mamma på fredagen och nästan en tur hem till mormor (som i sista stund hellre ville titta på tv) gick jag hem till Jossi. Hemma hos henne lyssnade vi på Fibes oh Fibes, The Knife och Magic Numbers på repeat. Snackade inte helt oväntat relationer och livet och drack vino tinto och champagna. Jag åt Tam Nak - my speciale och blev som vanligt förvånad över att den var så stark. Vi konstaterade att infantil inte var ett ord vi ville beskrivas med i 25-års ålder - eller hur var det Joss..? Senare på kvällen kom en trött Soff. förbi. Skulle egentligen gått på Dyngans "ny-layout-på-tidningen"-fest tillsammans, men möttes av "det är bara listan som gäller" i dörren. Gick istället till Jeriko och försökte dansa till den konstiga musiken, men gav upp. Gick på svartklubb och letade efter LLopis - Jossans kille, men då han var på Dyngan-festen och letade efter oss så köpte vi falafel och gick hem istället. 

Några timmar senare ringde klockan och jag skulle med tåget till huvudstaden. 

På station stod Maria plikttroget och väntade. Svenssons var i stan så vi skyndade oss till julpyntade Åhléns för att träffa dem och luncha på en grekisk restaurang. Boddan ville shoppa massor, men Thomas såg blek ut och ville nog mest hem till hotellet igen. Vi pratade mest Marias lilla bebis i magen och alla bestyr däromkring. Trevligt var det. Sen tog vi bussen hem till Maria och Fredrik och mös lite hemma innan vi gav oss iväg, iklädda klänning, mot Rent på Göta Leijon. Musikalen var verkligen superbra och hela besöket var väldigt lyckat. Många tankeställare väcktes under musikalen.  Och mot slutet bölade vi nästan båda två. 

På söndagen hade vi sovmorgon enligt Maria som tyckte det var länge att sova till nio. Vi snackade, mös och åkte sen in till stan för att äta frukost innan förhandsvisningen av Paris, je t'aime. Det var MIa, Marias snälla kompis som fixat. I sista minuten kom MIa och Myran och vi norpade ritigt bra platser i salongen - med popcornen i famnen. Filmen bestod av 16 korta filmsnuttar som alla beskrev Paris- kärlekens stad på olika sätt. En av snuttarna, kanske den som var roligast, skildrade en amerikansk turist som fick läsa upp en text hon skrivit om sitt besök i staden på sin franskakurs. På redig skolbänksamerikanskfranska läste hon om Eiffeltornet, Louvren och alla käreleksparen. Och så satte hon fingret på ännu en känsla jag inte riktigt kunna spika under mina besök utomlands - levande var ordet.

Efter bion tog vi adjö och jag satte mig på tåget igen. Läste Martin Kellermans fenomenala Rocky hela vägen och så plötsligt "Eskilstuna - Eskilstuna". Socialt trött gick jag raka vägen hem och träffade Alex. Åt god middag, drack glögg och mös. 
   

 


Teknikinfo

Började ny kurs idag - instruktionstexter med bilder heter den.  

Verkar vara en riktigt bra kurs. Känns för en gångs skull som att jag kommer att lära mig något som lärarna inte redan tjatat sönder i två år. Ska på studiebesök på VOLVO imorgon för att se hur de arbetar med teknisk information och längre fram ska vi ta fram en manual för en av Sony Ericssons kommande produkter. Det är det skarpaste projektet vi haft hittills. Känner mig äntligen taggad inför skolan igen. 

  


Plötsligt händer det

Min pappas hus är hur fint som helst. I alla fall i fantasin. 

Pappa har bara bott i huset sedan augusti och har lådor och grejer precis överallt. Hann knappt hoppa in i bilen innan jag fick höra om alla planer om veranda, gästhus, takpanér, båtgolv, utbyggnad, loft, inbyggda spots, planer på fler hus, garage. Och även utan min pappas snack så visste jag att det bästa han gjort är att köpa detta, just nu, skruttiga hus - eftersom det är och alltid har varit hans största dröm att bo i hus. 

Och jag är säker på att när kommunalt obrunt vatten, el, bjälkar och väggar är på plats kommer det bli pappas dröm. 

Och kanske även min, insåg jag idag när jag stod i duschen och tittade ut över åkrarna som omger pappas fina vita hus. Jag såg en vacker rödorange sol stiga upp och jag kände mig lugn. Oslagbart vackert! 

Känslan som jag längtat efter fanns där, 1 mil utanför Malmö. 

Det händer aldrig i storstan.