Glad valborg!

22624-373

Dagen i är har jag plockat blommor och spenderat två timmar på biblioteket. 

Är 25 år och har därmed passerat fjortisstadiet för länge sen (;) och ska därför
försöka fira ett moget par-valborg hemma hos Alexen ikväll. Krister, Micke och 
Alex ska laga värsta middagen och flickvännerna ska bara äta, dricka och njuta. 
Ser fram emot ett 6-pack Corona som jag vet väntar i Alex kyl och att träffa alla
så klart. Ska bli riktigt trevligt! Hoppas på att få se ett bål också... 

Glad valborg! 

Hur veta? När veta?

Är Alexen min Sandy Cohen eller inte?
Vill veta nu!

Mitt blivande kök?

22624-372

Det kan bli här jag kommer att sitta och käka riskakor med mozzarella från och med 1 juli. Nu är uppsägningen ivägskickad från Linnéa och ansökningen från mig. Måtte damen på fastighetskontoret bli svag för en layoutad lägenhetsansökan:) Vill så gärna bo just här!


Jag saknar västindien

22624-371

Har lyssnat på Alpha Bloondy hela morgonen. Han sjunger om Västindien. 

Av alla öar i Västindien är Antigua mitt paradis. Föreställ dig en så vacker vy att det smärtar lite att tänka på den utan att vara där + en Red Stripe i handen, ljudet av steel-drums i bakgrunden, sand under fötterna och känslan av att vara friast i världen. 

Eller att hyra en pick-up och köra tills man hittar en öde strand att bada naken på. Och när natten kommer sova under stjärnorna (när jag och Chelsea gjorde det hade vi dock en kniv med oss eftersom det inte är helt ofarlligt. Dagen efter kom det en naken man ridande på en häst i vattnet. Då packade vi ihop våra grejer och bytade strand.) 

Har påbörjat en plan: Den går ut på att jag ska övertala Sophie och Jossan att följa med mig till västindien på semester. Målet är att få visa dem Antigua där jag arbetade i två månader 2001. Ni kommer att älska det!

Jag har en kompis som heter Damiano som äger hamnen i Antigua. Skickade precis iväg ett mail och frågade om var man kan bo:) 


Lycka

1. Governor Andy kommer till Västerås.
2. Han ska släppa nytt album.

Solsting och tradera

22624-370'

Åt lunch i solen med Annika, Maja, Erica och Eve. Satt bara i solen i typ en halvtimme och blottade endast armar och ansikte. Men en halvtimme var tillräckligt för att jag skulle lyckas få solsting och röd näsa. Så medans gänget är på Bishops och dricker vår torsdagsöl sitter jag hemma och yrar. 

Började vårstäda i garderoben i ren tristess. Kom på att jag kan tradera iväg lite grejer (inspirerad av Anna!). Har nu hittat 40 riktigt schyssta plagg att lägga ut i helgen. Ovan ett smakprov på vad som kommer... 
Du hittar auktionen på länken nedan:
http://www.tradera.com/auktioner/Therese07



Lugg för pengarna

22624-369

Lön = ny frisyr, ny fin röd kamera och lyxmiddag med kollektivet och busiga Lotta. 


Dagens nyhet

The Lobby med Ayesha. Spännande disco och soul. 

På väg till tryck

Hurra! Vi klarade det! IDP-tidningen skickades till tryck i eftermiddags, en dag innan deadline. Efter att vi löst några hinder på vägen, ätit på Spicy och kontrollerat bilder och sparat om, och dessförinnan ändrat sista korrändringar och stavfel på framsidan (tur!) laddade vi upp den, sida för sida.  Jag är sjuuuukt impad över att alla kämpat hela vägen och hela tiden strävat efter ett skitbra resultat, vilket gäng, vilken potential! 

På fredag kommer beviset på våra ansträngningar! Sen väntar lönen och en release-fest med Birgitta. Bäst av allt är kanske vetskapen om att vi nu vet att vi klarar att "hålla många bollar i luften".  Alla i redaktionen har haft skolapå heltid bredvid och de flesta har dessutom haft ideella engagemang, Kåranen, ex-jobb och vanligt jobb. Grymt!

En bonus är att vi lärt oss mycket av och om varann. 





2-års festen

22624-366

Söta Maja och 3/4 kollektiv på partyhumör.  

Är snart två veckor sen festen och jag har inte lagt upp några bilder än! Fy! Här kommer några roliga som jag  har fått låna av snälla koombos.  


I Annikans rum

22624-363

Madde och Mike i en av kvällens många Guitarr hero-dueller.
I bakgrunden Nellans coola kille Stoffe som gör Sprays bästa gröt. 

Tre nyanser av rutigt

22624-362

Micke och Alex och en lång illustratör. 

Det trötta kärleksparet

22624-364

Martin och Luggen sjöng många låtar i karaokerummet, med inkopplad
mick och utan. Sen gick de och la sig och sov vägg i vägg med högtalarna... 

Västeråsarna

22624-367

Bästa gänget: Erik, Fredrik, Erik och Johan. Mina orangea polare som jag
varit i Sälen och på Sverigeturné med. Oh va glad jag blev över att de kom.  

Musiken

22624-365

Ali, även kallad Dj Baba, spelade en skön blandning av allas favoriter hela kvällen. 
I bakgrunden ser ni ett av kollektivets konstfynd. 

En Jerk tack!

22624-360

En Jerk chicken och en Red Stripe tack!

Karibisk kulinaria

22624-361

Back A Yard betyder hemma på jamaicanska. 
Du hittar restaurangen på Folkungagatan i Stockholm. 


Vilken helg

Helgen har varit fantastisk!

Jag hann med tåget till Stockholm och träffade Maja på station i fredags. Vi köpte glass och strövade omkring i huvudstaden, glada över att hinna träffas. På kvällen gick vi till Back A Yard för karibisk kulinaria och för att möta Mia och Myran. Restaurangen var verkligen unik med en inredning helt i rastafärger och med personal hämtad från karibien. Däremot var maten en liten besvikelse även om det var gott - nådde inte riktigt hela vägen fram. Kan bero på att vi givetvis jämförde med Oscar och Viktors Caribe Creole i Malmö som är en favorit. Messade en bild på menyn till killarna för inspiration. Maja, Mia, Myran och Red Stripe - svårslaget! Blev mycket snack om löneförhandling eftersom det varit vad jag (inte) ägnade morgonen åt... 

Fick träffa Fredrik en kort stund innan han skulle sova efter en hård dag på sjukhuset (Fredrik är Majas kille som jobbar som sjuksyrra i RInkeby). Jag brukar alltid sova i deras soffa, som nu blivit ersatt av en annan mer barnvänlig variant. Maja var orolig att jag skulle bli besviken då den andra soffan fått utmärkelsen "skönast soffa" av mig. Men det funkade fint. 

Bebissnack blev det massor av så klart och det är hur härligt som helst. Längtar tills lille pyret kommer ut. Bara tre veckor kvar. 

Träffade Emma & Lisa-Emma på lördag. Visade sig att hon bodde nära Maja så vi träffades i närheten och tog oss in till stan ihop. Emma skulle jobba på eftermiddagen så vi fikade på hotellet där hon jobbar, Lord Nelson - ett gayvänligt (?!) hotell där de inte erbjuder skinnklädsel till gaygäster, lagom fördomsfullt! Satt i fina engelska skinnsoffor och sippade på the och tog igen de fem år som hunnit passera sedan senast. Men så klart var det precis som vanligt och vi bubblade av allt vi ville berätta. Verkar vara bra med Emma och det var härligt att se. Fick en guidad tur på hotellet med historier om spöken och nakna par... Om du läser detta Emma - håller tummarna för att du får jobbet!

Efter att vi sagt hejdå letade jag efter en vårjacka i hela Stockholm. Och när jag förstod att jag inte skulle hitta en vårjacka letade jag efter skor, jacka, väska, vad som helst för att fira mitt nya jobb. Men hittade ingenting. Hur ofta händer det? 

I Eskilstuna väntade en lugn kväll med Alexen, champagne och god middag. Underbart!



Tess webbredaktör

Tackade förresten ja till mitt första viktiga vik nånsin och ska 
löneförhandla om nån minut... Är väldigt nervös och glad samtidigt!


Äntligen fredag

Veckan som aldrig tog slut har nu bara några timmar kvar. 
Vid tre ska jag smita i  väg från redaktionen för att åka till 
Maja i Stockholm. VI ska gå på Back A Yard och äta god
västindisk mat. Och snacka bebisnamn så klart (Maja ska
föda om fyra veckor). Tror nog att jag måste hälsa på Polarn
och Pyret innan jag sätter mig på tåget;) 

Annikan och jag har suttit på Kåranen till tio ungefär var kväll
denna vecka, i går blev dock rekordet: 00.30!! Vet inte vad det  
är med tiden men jag tycker att den inte riktigt stämmer i bland. 
Nu börjar tidningen i af bli klar. I eftermiddag kommer Lasse 
och Kalle till redaktionen för att godkänna det färdiga. Alla har
varit så himla duktiga som har härdat ut till slutet. 



  

Man dör av att jobba med musik

Det trodde jag som liten naiv blockflöjtsspelande tolvåring. Läs gärna min (o)hyllning till de två kvinnorna som bidragit till att jag i tidig ålder bestämde mig för att endast lyssna på musik. Jag ville ju inte riskera att dö av min egen spya...

Jaja, nya numret av Groove ute nu.
Men krönikan finns numer även på webben...

www.groove.se

Världens vackraste kvinna

för typ 25 år sedan, hälsade på kolletivet i går. Hon och hennes solbrände man var intresserade av att flytta in till stan. Yvonne verkar vara en trevlig (och såklart vacker) donna med kanske lite för ungdomlig klädstil (hål på armbågarna). Synd att det inte var Kjelle B som kom på visit i stället... Han skulle passa bra i Femman!

Tess malmöbo

Så här kommer jag förmodligen att bo efter 1 juli... 

2:a vid Möllan med schyssta fondväggar, parkett, stora fönster, stort kaklat badrum, syrenbuskar på gården, bra tvättmöjligheter, nära till stan, nära till Caribe Creole, nära till Joss, nära till mamma och pappa, nära till parken där de brukar spela trummor om somrarna, svindyrt. 

Nu är det bara att hålla tummarna!
Tack snälla Linnéa och Tony som väntar barn och ska flytta till hus, perfekt tajming;)

Tess webbredaktör

Tillfällig webbredaktör & bollplank för framtagningen av Mälardalens högskolas nya webb... Ja eller nej? 

Jag har natten på mig att bestämma mig för om jag ska hoppa på min första riktiga projektanställning, som förutom att ge mig erfarenhet skulle vara bra betalt. Min första headhuntning är det också och det är jag minsann lite stolt över. 




Nu har vi bokat DJ till festen

På Bishops i går sa en viss Erik, efter att ha druckit en öl, att han var beredd att hjälpa till och skramla ihop till en DJ till kollektivets 2-års fest. För erkänn att festen hade blivit en blek kopia av förra årets utan DJ, man vill liksom sluta med fanan i topp;)

Fick tag på en DJ i dag och han var inte billig. Men han är DJ - yeah! Och Erk är nu utsedd till pengainsamlare numero uno, kanske borde ta hjälp av Klasse också?!

Vi tänkte oss en skylt med texten: Gratis inträde men skänk gärna en femma till DJ:n som rest från Västerås och brukar vara typ dubbelt så dyr. 

Får se hur det går med det.  

 

Öl är bra

Efter en hel dags filurande med IDP-tidningen, jobb, lägenhet, festbestyr, ELSA och livet i allmänhet lät Annas förslag om att dricka öl på Bishops väldigt lockande. Med två öl i kroppen känns det trevligt i kroppen. Och ganska lugnt.  

Balkonglådeblommor

är ett svårt ämne att skriva 2000 tkn om. Jag känner att min nyfikenhet i ämnet inte är tillräcklig för att orden ska behöva trängas i dokumentet. 

Två tips kan jag dock (gulp) komma med så här långt: Börja så dina blommor i god tid & kom ihåg att tänka på dina grannar! 

Electro från Hässleholm

På Musikbyrån ikväll konstaterades det att all den bästa elektroniska musiken kommer från Hässleholm. 

"Det är en fördel att vara uppvuxen i en småstad när man vill göra musik. Hade jag bott i Malmö hade jag bara hängt på KB och lyssnat på någon annans musik istället. Det viktiga är att flytta därifrån innan det är för sent". Johan T Karlsson alias Familjen

Bevismaterial:
Future/past
Familjen
The Legends
Junior Boys
Andreas Tilliander

Bra låt: Det snurrar i min skalle med Hässleholm

Jag är beredd att hålla med!



Tittut!

22624-359

Du kommer väl på festen nu på lördag? Vi börjar 19.00 och håller på länge länge... 


Meh

Väldigt svårt att intervjua någon som är på toppen av Åreskutan. 
Att ta intervjun i liften eller efter After skin känns också lite sådär.  

Tappert påskgäng

22624-357

3/4 kollektiv och en Mike, som gör exakt vad?

Glad påsk!

22624-358

Skönt att vara lediga! Annikan och jag i våra H&M-fynd. 

Vårsol och utbildning

Efter en skön promenad i vårsolen och med Sophie i luren, gick jag raka vägen hem och sökte:
 
1. Journalistutbildning, Lunds universitet, 90 hp
2. Projektmetodik, Malmö högskola, 30 hp
3. Masterutbildning i Strategisk kommunikation, Helsingborg, 120 hp

Just in case det inte finns något jobb till mig i Skåne. 
Nu är det snart fest! 

Lägenhet sökes

I Slottstaden eller centrum i Malmö. 
1:a eller 2:a, gärna större än 19 kvm. 

Maxhyra 5000 kr. 
 
Vet du nåt?  


Stranger than fiction

Filmtips till mysig filmkväll. Jag och Alex har sett filmen tre gånger (jag somnade två). Otroligt genomtänkt och skarpsynt film. Se den! Slutet gav mig gåshud. 

Femman blir killkollektiv

Det ska förresten flytta in fyra killar i kollektivet... De var här och tittade på lägenheten i går. Anna och Annika var helt till sig. Tror till och med att de blev lite sugna på att bo kvar... 

Påsklugn

Till Norah Jones vackra stämma börjar lugnet äntligen infinna sig. 

Påsken är här. Men det enda som påminner om påsk i mitt rum är
det lilla ägg jag fått av bik bok, två äggprydda vykort från släktingar
på väggen och alla mina gula post it-lappar. Och lugnet då då.

Ställde in resan hem till Alex föräldrar i Grillby för att hinna andas
och ta det lite lugnt innan allt sätter igång igen på tisdag. Är  på gränsen
till utmattad efter att ha läst 200 % och jobbat med ex-jobbet parallellt. 

Har spenenerat två timmar i telefon med Soffan och snackat absolut 
ingenting egentligen. Bara så skönt att hinna lyssna på varandra. 
Satt i fönstret och njöt av solstrålarna. 

I kväll blir det ansiktsmask, god middag och lite tidningar. Underbart!
I morgon däremot är det party med Marika. Vi ska laga god middag, 
dricka drinkar och festa loss på Nybron (och RAW om det är lite folk på N).  




 


IDP-tidningen

22624-356

Efter Pangkakor på Kaka var det lättare att layouta. Heja Madde & Annika!

Som lugnande medel

Mamma  - du är bäst!

Ett samtal från dig var precis vad jag behövde just ikväll.
Längtar efter dig! Kommer att kännas konstigt att inte äta
påskmiddag ihop. Men snart kan vi ses oftare!



 

Erik & snabbisen

Långfika med Eriken i dag på Waynes. Välbehövt och kul. Tog igen massa förlorat snack och njöt båda två av att sitta still ett tag. Fick dessutom en snabblektion i snabbkommandon på Mac. Kände mig väldigt dum som inte visste hälften av dem fastän att jag snart firar två år med min baby Mac. Det är väl som med förhållanden att man inte kan veta allt om varandra även efter två år.

Erik är söt. Han är nykär och härlig och beskrev det hela så här:
"Det är så härligt att snooza i hop. Marie ställer sin väckarklocka på 05.00 så att vi kan snooza i ihop i en timme."

Nu är det snart påsk! Bring on the feathers!

Kramis Tess  

Musiktips

Hemlis med Kungers! 


Solrosor och kollibri

22624-353

 På en balkong i Lagersberg: Fotosession med ANCA och Anna från Intro. 

Vad stor!

22624-355

Den största skärmen jag sett denna veckan. Eller nånsin för den delen. 

Prickigt

Jag har köpt en orange prickig klännig. 
Den får mig att känna mig fin (& väldigt MDH). 

Respons

Den där Lasse! 
 

Tess skrivarverkstad

Om du letar efter mig finns jag på Kåranens headquarters, i går, i dag och i morgon och säkert veckan ut. Jobbar med IDP-tidningen och fixar och donar. Har härliga människor omkring mig, bra musik i stereon och en deadline långt borta. VI är ute i väldigt god tid med tidningen vilket känns skönt. I morgon ska vi presentera texter, bilder och omslag för redaktionsrådet. Är lite nervös...  

Grattis Soffan till teorin! Visste att du skulle klara det!