Ny kur: Parmesanost

Närmade mig helgen med feber och ont i kroppen.

Var så fokuserad på att bli frisk, inför flytt och en stressig
vecka på jobb, att jag inte kunde sova eller ta det lugnt.
 
Preparerade mig med thè, parmesanost, choklad, clementiner,
flytt, film, Idol, såpor, bubbelbad och lite facebookande. 

Känner mig faktiskt mycket bättre nu. Redo för en ny vecka!


Casa Tess

Imorgon när jag stiger av tåget kommer jag för första gången sedan 2000 cykla mot Slottstaden för att komma hem.

Jag kommer att cykla genom parken, förbi lekplatsen jag lekte på som liten, förbi trädet där min kanin Kitty ligger begravd, förbi min och Sophies gamla lägenhet, förbi faster Ingrid, förbi gatan där jag och Philip gick i varm tjära. Och precis mitt emot Ribban ska jag svänga av och parkera cykeln.

För första gången på en väldigt lång tid kommer jag att sticka in nyckeln i låset och öppna dörren till mitt alldeles egna bo - Casa Tess. Känslorna  i kroppen är härliga, bubblande - starten på nästa fas i mitt liv är här. Fasen där jag får inreda, bry mig om glasen i skåpen, bjuda in vänner utan att ta hänsyn till alla dessa som jag tagit hänsyn till efter att ha bott i hydda, kabin (på båtarna), i andrahandkontrakt, i kollektiv, och nu sist tillsammans med den jag hyrde av. Det ska bli underbart! Bara att kunna stiga upp och äta frukost i underkläder (det gjorde vi iofs i Femman med) och att kunne spela musik i heeeela lägenheten.

Känns lyxigt. Känns läskigt. Känns vuxet. Känns ensamt. Väldigt läskigt och väldigt ensamt! Men mest underbart!

Tack för all hjälp idag:
Boddan, mamma, Åke, Charlotte, Enya, Måns, Thomas och Ingrid - vilket gäng, vilken träningsvärk ni kommer att få som tack:)


Höstens färger på bloggen

22624-490

Foto:Scanpix

Mustigt och varmt - nu har jag inrett bloggen i höstens färger 2007.

Jag tycker mycket om kombinationen senapsgult med plommonlila. Det är uderbara färger att kombinera eller ha ton för ton från topp till tå - och på sin blogg!

Atjoooo

Idag gör jag mina arbetskamrater en tjänst och arbetar snorigt och febrigt hemifrån. Fördelarna är att jag slipper springa iväg för att snyta mig, att jag kan sitta i mjukis framför datorn och att jag kan spela musik without no mercy. Nackdelen är dock att det är trevligare med arbetskompisarna runtomkring. Och disciplinen ställs på enda när man arbetar hemifrån.

I veckan deklarerade jag förresten att jag väldigt sällan blir sjuk. Det fick jag minsann äta upp rejält. Känner mig helt knockad.  

Någon som har tips på mirakelkur (förutom den från Nya Zeeland där man ska dricka ljummet vatten med havssalt i)?


Kära SJ

Jag jobbar i Gunnesbo.

Det tar tjugo minuter med tåg från Malmö. Denna veckan har det tagit betydligt längre tid.

På jobb pratade vi om att man borde föra en dagbok över hur länge man väntat på SJ. Men kom fram till att det vore ganska tragiskt. Det är tid som kostar företagen effektivitet, privatpersoner tålamod och inte minst SJ förtroende. Denna veckan har det varit extremt mycket förseningar, i och med olyckan på bron, elfelet i måndags, osv. Men jag räknade ändå efter. På 4 dagar har jag väntat i 2 och en halv timme.

Buu!

Skribent med hela världen som läsare

Blygsamt:)

Jag har inget problem med att bli läst, kritiserad eller recenserad. Men när hela avdelningen (nåja 4 personer iaf) får syn på senaste numret av Groove (där jag dessutom bidragit med mitt sämsta verk hittills) blir jag generad. Samtidigt som jag blir glad över att de vill läsa så är det såklart läskigt.

Funderar faktsikt över hela den här blogg-grejen med. Fortsätta eller inte? Älskar att skriva och framförallt på webben, men det är lätt hänt att jag glömmer bort att det jag skriver blottas för hela världen.

Nåja, vi får se.

Min cykel var stulen

Trodde jag!
 
Men det visade sig att det bara var Gatukontoret som fört bort cykeln.

Tilläggas bör: att jag låst fast cykeln i en papperskorg utanför centralen på bästa bortplockningstid. 

Min snälle styvfar hämtade cykeln åt mig och nu kan jag susa fram på min guldfärgade hoj igen.  

Hej där

Apropå krönikor i Punkt.se: Kul att Kitty Jurbring kritiserar Carolina Gynning i sin krönika. De skriver ju ändå för samma tidning. 

Det löser sig

Läste Timbuktus krönika i Punkt.se i veckan. Den handlade i korta drag om att man inte ska vara så jävla optimistisk jämnt. Han menade att det är bättre att förutse att allt kommer att gå åt helvetet  - så att man med tur kan få bli positivt överraskad lite då och då. Kontentan var alltså att du ska sluta tro gott om något.  

Eftersom att jag är just en sån där jävel (optimistisk sådan) fastnade jag för hans ord. Framförallt för att jag dessutom trodde att han var exakt likadan. Här osar det dubbelmoral (eller skrivtorka...). De flesta av Timbuks texter handlar om att man inte ska klaga och vara neggo, och dessutom heter ju en av hans låtar till och med "Det löser sig".

Och när jag intervjuade honom för snart två år sedan var han det positivaste jag träffat.  

Under konstruktion

Jag ser ljuset i tunneln. Nä, nu ska jag inte vara sån. Jag bor  väldigt bra hemma hos mamma och Åke. Vi har det mysigt var kväll och visst är det otroligt bekvämt. MEN det hade varit skönt att få flytta ut ut kappsäcken en gång för alla och installera mig i min nya fina lägenhet.

Nu är det golvet som drar ut på tiden. De ska läggas nytt golv, men först måste golvet torka (där hade varit en läcka innan).

Nytt inflyttningsdatum är satt till nästa helg. Jag tror på det när jag packar upp första lådan.  

Game, set, match

Näää, inte riktigt.

I veckan spelade vi rundpingis för andra gången på jobb. Med nya bollar fick vi igång värsta öset och med bara tre deltagare flög vi runt bordet. Det är himla kul att spela med grabbarna. 

Efteråt tränade jag Body balance. När ledaren sa "ställ er nu i hunden" kom jag att tänka på min och Annikas "hunduppvisning" på Jonks fest. Fick fnissattack...   

Helgens knasigheter

1. Står på Étage i Malmö och dricker Corona när en kille kommer fram och säger att han känner igen mig (jaja det var ju kreativt). Efter ett tag kommer han på att han sett mig på en hemsida - "The webpage of Västerås". Aha han snackade förstås om MDH:s startsida. Hur tusan kunde han känna igen mig där i mörkret? 

2. Träffar kompisen Lisa på Volym som nickar igenkännande till allt jag säger fastän att hon omöjligt kan veta allt det där jag står och pratar om. Då säger hon plötsligt att hon läser min blogg var dag. Så "Hej Lisa"! Knasigaste konversationen på länge. Kul att träffa dig och din kille (lämna en kommentar nästa gång vet jag)!

Bara barnmat kvar

Jag och Annika konstaterade efter en helg med gänget att vi blir hur knasiga som helst tillsammans. Det är inte det att vi blir handfast klantigare ihop - bara det att vi altid är så många att det blir roliga missförstånd och knasigheter i var varannan mening och handling. 

Och att äta på café eller restaurang innebär alltid något oväntat- Som helgens scenario där Jonk beställde soppa och fick sopptillbehör men ingen soppa - och en timme senare satt med en bakad potatis och en gratis kaffe istället.
 
Och så läser och hör vi kollektivt fel. Som på söndagen när vi hade siktet inställt på att äta brunch - bara det att vi träffades först 3 då alla brunchställen hade tagit fram middagsmenyn istället. Och väl framme på Siesta fick vi höra att de bara hade barnmeny kvar. Eller var det kanske barmeny hon sa:)

Festen hemma hos Jonk var trevlig. Vi dansade till GAMLA låtar och sjöng med i ALLA refränger. Nellan gjorde en genial immitation av Fred Durst och Anna dansade vackert i Jonkans nya hatt. Jag och Annika var aningen trötta efter fredagens spontana helfestarkväll (Bishops, Volym, Metro, Centiliter & Gram och Etage) men kom igång efter 01.00.  

Gänget bestod denna helg av: Nellan, Anna, Jonk, Frebr, Annika, Marica och jag. 

Härligt!

ps, bilder finns på Nellansoch Annikas Facebook 

Living in a basement

Bor i en källare hemma hos mamma sedan en vecka.
Mysigt och bekvämt på många sätt.

Några exempel:

1. Har aldrig tidigare haft hela garderoben nytvättad samtidigt.
2. Får frågan "Vad vill du ha till middag?" var morgon. Hur lyxigt är inte det!
3. Levande väckarklocka (som säkert skulle kunna hälla vatten på mig).
4. Sällskap.

Enda minuset är brist på trådlöst internet. Har ställt till det för mig i veckan.

Har fått in rutiner i mitt liv. Upp 06.00. I säng 22.30. 3 frukter per dag.
Träning (rundpingis och Body Balance): Onsdagar.
+
Triathlon var morgon på väg till jobb: cykel, tåg, promenad.

Känns nyttigt!

Ikväll kommer Annika, Nellan och Anna till stan. Äntligen en tuna-helg!

Trevlig helg!