5-i-topp

En lördags 5-i-topp bara för att det är kul. Lördagens lista är en remix av de skivor jag nyss recenserat för Groove. 

1. My Adidas med RUN DMC
2. I want you med LLOYD (remix av Spandau Ballets vackra 80-tals ballad True med Andree 3000 och NAS)
3. Underground for Dummies med SAGE FRANCIS (ironisk hip hop som driver med samhället)
4. Soul Bossa Nova med The Hi-Fly Orchestra (Quinzy Jones-inspirerad 60-tals jazz)
5. I get so alone med Ernesto (välkommen till Sverige). 



Bojkotta Word

Nej värdelösa Word! Musikbolaget Atjazz ska inte stavas Ätjazz. 



Puss baby

22624-351




Häftiga Annika

Jag bor tillsammans med en buzzador. 

Nära ögat

Stress gör mig lugn.

Mellan 15.00 och 15.30 idag kunde jag egentligen ha ramlat ihop av stressattack, fått hjärtattack eller gått in i väggen. Jag hann tänka att det var kört, att jag var tvungen att ställa in IDP-tidningen, hann tänka att jag skulle rymma landet och låtsas som om att det regna när folk börja prata Eskilstuna eller ex-jobb för den delen, "ex-jobb vadå"?.

 

När jag kom hem från skolan idag och packade upp väskan kunde jag inte hitta mitt IDP-block. Det var som bortblåst med alla nummer, all info, alla intervjuer, all planering ? ja, hela tidningen borta. GULP! Jag såg en viss arg uppdragsgivare och en halvt besviken redaktion framför mig. Sen hyperventilerade jag ett tag och letade igenom hela rummet.

 

20 minuter senare skulle jag åka till Strängnäs för att träffa Sandras lilla Tuva för första gången. Tänka tänka tänka. Vad exakt gjorde jag under dagen, var la jag blocket? Ser mig själv gå ner för trappan på IDP med blocket i handen, träffar Maria, lägger mina grejer på bänken utanför toaletten, tar på mig jackan, snackar med Maria om en artikel, säger vi ses imorgon, går hem. Och blocket borta. 

 

Går lugnt tillbaka till IDP. Det här kan ju liksom bara inte hända. Alex säger lugnande i telefon att jag ska ringa städerskan. Jag är redan ganska lugn. Jag tänker att det  liksom bara inte kan hända. Håller ändå tummarna i jackfickan, båda tummarna. Kommer in på IDP, har glasögonen på, skymtar något vitt på bordet utanför toaletterna. Pulsen stiger - mitt block! Suckar lättat. 

 

Så nu ska man inte bara ha back-up på datorn, även på kollegieblock. I alla fall om du heter Therese. Nära ögat där!


Check!

22624-350

Det är så kul att få stryka över grejer på milslånga listor. Dagens lista var heavy men den gick att ta sig igenom tack vare superbra arbete med duktiga människor. Ikväll är det Desperate - yeah! Och imorgon är det först grupparbete, sen fotosession med Linda. På eftermiddagen ska BIK BOK Smedjan besöka vår gamla chef och hälsa på lilla bebisen Tuva i urskogen bortom Strängnäs. Och efter det är det fussball hemma hos Mike - och ost! 
 




Upp och hoppa och skriv

Väcktes av en Lotta från Folket som ville att jag ska skriva tre artiklar för dem. Kan dagen bli bättre? Tror faktiskt det. Första bilden till IDP-tidningen knäpptes av Kajsa i förra veckan och blev great. Idag ska jag och Linda plåta lite på skolan. Ska bli kul! Och i ett hörn på Mälardalens högskola plåtar Johan omslag. Det händer grejer - I love it!



Arlanda

Ett musiktips en vårig kväll:
Låten Arlanda med Örnsberg. 

Finns på Grooves senaste samlings-cd. 

Störtskön!
 

5 dagar kvar till ljuset

Kort update mellan grupparbete och delredovisning:

Klassfesten var himla lyckad i helgen. Vi lekte sanning eller konka, åt ost och paj så att vi storknade och dansade järnet på RAW. Väldi lyckat! Igår åt jag och Alex kebab på Phoenix  och sedan våfflor i sängen. Väldi vulgo!  

Jag läser fortfarande 200 % och är inne på sluttampen, bara 5 dagar kvar av springande hit och dit och en alldeles för tung ryggsäck. Nästa vecka kan jag äntligen fokusera på IDP-tidningen och lite annat helt och hållet. Har fortfarande inte bestämt om jag ska åka hem i påsk eller inte. Är rädd för att jag inte kommer att hinna koppla av hemma med alla jag vill träffa.  

Längtar till onsdagens fotbollsyra! Heja dryga Zlatan!

På Malmöfronten lite nytt: Har hittat intressanta kurser på Malmö högskola som jag ska söka (just in case).

Frasse släpper nytt

22624-347 www.frans.se

Frasse har äntligen tagit med Leonardo-låten på sin skiva. Yeah! Vilka minnen denna trubadur frambringar. Tänker på solig dag på gräsmattan på Gotland med Maja, Tobbe och Frasse, på förfesten på "Fängelset", på Finlandsfärjan som slutade med fest hemma hos Fredrik på torra land, och så på Majas häftiga 30-års fest på café Opera med Tobbe och Frasse bakom guran. Ja, och så blev det ju ett gig på fyllan på fyran i Eskilstuna... Vilket ös! Go Frasse! Hoppas att det går bra även denna gång. 

Trevlig chock

Den allmäna pensionen har kommit till Femman, fick nästan en färgchock när jag kom in i köket. Det visar sig att det lönat sig att jobba extra typ hela livet. Redan nu ser pensionskapitalet skapligt ut och jag tänker då inte tjäna mindre pengar efter min utbildning. En sak som framkom som jag inte visste är att staten betalar pensionspremie för våra studielån. Det stod även att "ju längre du arbetar, desto mer får du i pension". Jag ser det härliga livet som pensionär framför mig; leva, resa, uppleva, träffa vänner, leka med barnbarn, gå kurser, sitta i parker och njuta. Oh vad härligt. Nu är det bara 50 års slit däremellan. 





Kallt

"Du får hälla vatten på mig om jag inte stiger upp." 

Det var nog det dummaste jag sa i trötthetens dimma igår. 
Speciellt eftersom jag har en kille som tolkar mig bokstavligt. 


8 veckor

Om bara 8 veckor ploppar lille Fredria ut (vad ska han heta...?). Jag längtar förmodligen inte lika mycket som mamma Maria, men mycket mycket! 

Groove goes uppdaterad

22624-344

Nu även med en frekvent uppdaterad hemsida med dagsfärska recensioner.
Kolla in krönikan där jag skriver om attt dela med sig eller inte när det gäller musik. 

Håller du med? 



Tess x2

22624-342 Tess x2

Tack för en kul stockholmskväll Tess!!

Vi började festen med att dricka Corona på tåget till Stockholm. Träffade 
Nellan och Maja på station och begav oss mot Tess i Solna. Väl framme 
väntade en tårt-orgie utan dess like och Tess poängterade om och om
igen att vi skulle äta mer. Magen sa stopp efter två bitar. 

Festen kryllade av trevliga männsikor. Luggens syster Helena var där, 
Lärar-Emma med pojkvän och kompis, Tess blogg-vänner och så Stoffe
Nellans kille och Nellan såklart. Och så Martin och hans polare från Timrå.  

Efter en massa snack och chipsätande bestämde vi oss ganska sent för att 
ta tunnelbanan till Debaser/Medis. Där dansade vi så att svetten rann till
sjukt bra musik och knuffandes med trevligt folk (förutom killen som först axlade 
mig och sen råkade slå sin flaska mot mina tänder). Blev bråttom på slutet när 
vi skulle med sista tunnelbanan. Hann inte ens köpa kebab, eller keee-bab som 
de säger i Stockholm och Sundsvall. Slutade med att vi svullade mackor 
hemma i Tess kök innan vi stupade i säng trötta och glada. 

Dagen efter var vi ett trött gäng som åt mat i Hötorgshallen. Jag fick min kee-bab
men det var inte lika gott dagen efter. Halvsov på varandra på tåget tillbaka.

Kolla in min roomie Annas blogg på www.pyttianna.blogspot.com 
för att se bilder från helgens bravader i Stockholm. Eller kolla in Luggens bilder
på www.luggkomplex.blogspot.com. 

 

Grattis Tess

Ikväll är det partaj i huvudstaden hos gamla klasskompisen Tess. Har sett fram emot detta hela veckan. Vi ska gå ut och dansa - yeah!  Det var ett tag sen nu så det ska bli väldigt kul. Fick tips om Debaser av Åsa och Sara, jag röstar på att Tess får bestämma så slipper vi tycka. Nellan och Stoffe kommer och kanske Tess kille Martin som varit på Bali och spelat. Kul! 

Jag har 15 singelstrumpor... 

Det skulle va gott med en öl

Öl i solsken lät vädligt långt borta när Kristin i min grupp berättade om sin fredagseftermiddag i onsdags. Nu är den här och solen skiner som aldrig förr. Är faktiskt väldigt sugen på öl. Och vad gör jag, jo sitter inne framför datorn, lyssnar på Mash mixtape, mailar frenetiskt om intervjutider och har stora duntofflor på. Men snart, om en timme ska även jag ut i solen. Jag och Alexen ska promenera i Vilsta och njuta av luften. Men inte för länge, efter att jag och Marika promenerat i två timmar igår var jag helt slut resten av kvällen. 



 



Äntligen onsdag slut

700 tkn hit och 2700 tkn dit. Nu vet jag knappt vad jag heter. Men ja - där satt den till slut. Nu ska jag sova som en sten. Hoppas att det går (Alex snarkar högt). Imorgon väntar flummmm med Magnus. Vi är en hel klass som tolkat vår lärares uppgift på olika sätt. Förmodligen var det just det han var ute efter, poppis är han i alla inte. Gonattå!


Längtar

22624-341 Istockphoto.com



HJälp!

Meh... en grande fråga: VAD exakt händer på torsdag? 
Blir tosig av att vi tolkat Hoppes hopplösa anteckningar olika. Vi ska opponerar på grupp G, men är det på deras opponering eller på det arbete de valt?
  



Kull!

Så här går det till ... Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir utmanade ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Bloggaren väljer sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter att det är gjort skriver bloggaren en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

 

Kanske inte så egendomliga grejer här, men ändå. Tack för den Mike!

 

1. Mitt första gosedjur döpte jag till pussy. Det var en vit oskyldig kanin med bjällra i. Mina kunskaper i engelska var tämligen begränsade när jag var 3 år. 

 

2. En gång för länge sen piercade jag mig på tre olika ställen i ansiktet på ett halvår. Det var fult, infekterat och mest bara i vägen. Min dåvarande kille var jätteglad och köpte massa gräsliga självlysande grejer att sätta på piercingarna. Vad trodde han.... 

 

3. Jag har sålt skönhetsprodukter på home-partyn, typ som Tupperware fast smink. Förlåt släktingar och vänner. Ni kan börja svara igen när jag ringer - har slutat med det där. Kostade ändå mer än vad jag nånsin tjänade och så hade jag ingen aning om vad jag snackade om. 

 

4. Jag tycker att Hip hop är ganska irriterande.

 

5. Jag har aldrig haft vinterkräksjukan. Däremot var jag ett irriterande öronbarn när jag var liten.

 

6. Efter en massiv festmånad i västinden gjorde jag en australiensisk reningskur för att bli av med alkohol och slaggprodukter i kroppen. Det gör jag aldrig om igen. Min kompis Pacey sa att det var bra för att rena kroppen. Började morgonen med ett glas ljummet vatten uppblandat med havssalt, urk... fortsatte sen med att dricka en blandning av vatten, chili, vitlök och citron var tredje timme i 5 dagar. Gick ner typ 7 kilo och kunde inte äta på en vecka. Tror fortfarande att den där Pacey lurade mig.    

 

Kull på dig som vågar!

 


Grupparbete är kul!

Speciellt när solen skiner utanför fönstret och en massa intressanta föreläsningar pågår samtidigt. Men som vi konstaterade så är detta det absolut sista grupparbetet under denna utbildningen. Sen att det förmodligen kommer finnas bananskalare även på riktiga arbetsplatser är väl en grej, då har man iaf betalt. 





Alltså finns jag

Jag finns med i databaserna Artikelsök och Presstext. 

Alltså finns jag. 

Kände mig så fånig idag när jag sökte på mitt eget namn det första jag gjorde när vi hade databaskul med Cucu. Inte hade jag räknat med att det skulle finnas nån artikel av mig där. Men det fanns det visst. En från Groove och två från min tid som wallraffande praktikant på Expressen RES anno typ 98. Hahahahaah vad kul det var att hitta de gamla grejerna. Som att gräva i en låda på vinden, fast på internet.. Prova - ni kanske också finns med!


Hej då helg!

Bubbel, Worrying kind, Alex och hemmagjord lasagne. Trevligt!

Mindre lyckad helgavslutning i kollektivet bara + en granne som 
spelar bas (väldigt bra iofs) fastän klockan är närmre elva... 

Heja helg

Veckans höjdare: 

Konserten med Promoe var som väntat väldigt bra och värt resan till Västerås och den svåra uppstigningen dagen efter. Promoe körde gammalt varvat med mycket nytt. Jag, Alex, Kicki och Micke var nyktrast på stället och därmed även grinigast när vi fick öl efter öl på oss av onyktra overall-klädda studenter. Det var kul att hänga med Kicki och Micke även om det blev lite väl parigt bitvis. Jag och Kicki hade några små utflykter för att få prata lite girlies i fred. Killarna gled lätt in på jobbsnack hela tiden. 

Besök hos frissan. Mitt i slingandet kom Johan från klassen in, kände först inte i gen mig (tack, ni vet ju hur ful man är i folieslingor). Senare såg jag att Johanna från kår-expen satt med slingor en bit bort så vi fikade tillsammans under tiden slingorna satt i. Snackade om hur det är att sakna sin mamma i vuxen ålder. Gick därifrån med mindre hår, tunnare plånbok, ett leende och väldigt blonda slingor. Svängde förbi Marika på jobb för att snacka lite, sen kom Sanna och Hanna och en mindre klasskonferens utbröt. 

Ikväll, eller om 10 minuter närmre bestämt, kommer Alexen. Vi ska bubbla på Oasen och dricka öl. Sen ska vi köpa mat med oss hem och titta på Melodifestivalen i sängen. Och dricka mer öl. Är egentligen bjuden på Maddes fest, men kroppen och kalendern skriker efter en soft lördagskväll i mjukis. 

Heja The Ark (och puddingen Måns). Heja inte Anna Book!





Malmö

Ibland kommer det förflutna ikapp. 

Till exempel genom att ringa och fråga 
hur läget är och om jag har en Myspace. 

Har gått vidare. Men flyttar ändå tillbaka. 

Alla fina frisyrer är upptagna

Har bokat klipp och sling tills imorgon. Vet inte alls hur jag vill se ut när jag går därifrån. Vet bara att jag vill ha mindre hår, mindre utväxt och mer helhet. Kanske en frissa som jag för en gångs skull kan ha nersläppt i. De 5 senaste gångerna jag klippt mig i Eskilstuna har slutat med att  jag köpt fler hårnålar och gummisnoddar för att jag varit så missnöjd. Enda gången jag blev nöjd var när Therese på Headwig klippte mig sådär långt framtill och kortare bak, fast jag insåg inte att jag var nöjd förrän det hade växt ut. Nu ett år senare är det poppis igen men det känns som om att alla fina frisyrer i min längd är upptagna. Egentligen vill jag ju ha långt hår men jag lyckats aldrig vänta ut det. 

Powernappade precis till Förkväll där Jonas Gardell snackade om ett Allsångsprojekt på Vasan. Sov nog fem minuter för länge, känner mig väldigt seg nu. Inte bra, måste komma i form inför konserten ikväll.   
 

Kanske luktar illa

22624-340

men gör sjukt bra musik. Ikväll åker jag, Alex, Kicki och Micke på parkonsert i Västerås. Ser fram emot det. Men innan dess ska jag snickra ihop en instruktionsmanual till en legobil och läsa en rapport om läxläsning i Malmö, eller hur det var... 

Didodido! 



Godnatt Sverige

Flitigt shoppande ger starka ben och god lokalkännedom. 

Hittade ett gulligt kort från moster Boddan med texten ovan skriven av Gunilla Dahlgren. Instämmer! Är hemma igen från mysigt kalas hemma hos Maja. Hurra hurra! Vi fick tågformad tårta med tuggummismak och smarriga bullar. Nu ska jag ägna mig åt vetenskapen ett tag till. Sen sova och känna mig stolt över att jag fortfarande lever trots två kurser.  

Gott vin

image336

men även Baccus kan tydligen sina begränsningar.

Jag är Mac

Jag vill lägga upp massa roliga bilder från helgens festligheter men bloggen lever sitt eget liv. Är det fler än jag som har problem med att lägga upp bilder och har Mac? 

Apropå Mac hade vi en rolig diskussion i skolan idag gällande just PC och Mac, i litteraturen som vår grupp hade valt stod det att Mac var mer kvinnligt och att PC var manligt. Skälet var att det är svårare att navigera en PC eftersom den är tyngre tekniskt. Kvinnor tyckte om Mac för att den passade in i hemmet och för att det med en Mac "går att peka och trycka". Det intressanta var att i rummet fanns det cirka 20 tjejer varav cirka 5 var Macare och resten PC:are.

Vad är du och varför?

  

Jobb på posten

Idag kom det en jobbannons med posten från min kära lilla mamma nere i Malmö. Det var precis mitt i prick och jag ska verkligen söka... Är hur peppad som helst. Jippi vad kul! Ska dessutom nu skicka iväg ett mail om löneanspråk förrmitt ex-jobb. Läskigt! Har nu satt ihop en helt fantastisk redaktion som det ska bli jättekul att arbeta med. 

  

Du är bjuden på fest

Ja, förutsatt att du som läser bloggen faktiskt känner mig. 

Du har väl bokat in 14 april i kalender? Om inte - gör! Nu!

Då är det dags för uppföljning av förra årets bästa fest. Kollektivet firar 2 år ihop och vi ska festa som om det vore 1999 (nä, den var kass). Men det lär bli en brakfest. Det är en maskerad utflyttnings- och avslutningsfest, utan tårar och med skålande i fokus. Kanske lyckas vi få dit en dj igen. Smiskdamm blir det i alla fall...

Varde vår

Spring is in the air.. 

I hissen ner idag sa Anna att det är dags att stänga in vinterjackan. Och ute på stan var det varmt, skönt och sprittspritt-känslan i benen hälsade på. Härligt att vi går mot ljusare tider - det har varit mörkt alldeles för länge. 



Examensfest

eller inte? 

Börjar bli sugen på att ha en fest med släkt och vänner för att fira examen, även om den just nu känns långt borta (och otroligt nära). Frågan är bara: Var? I Malmö eller Eskilstuna? 

I skolan går det bra

Eve var här nyss och fikade och skvallrade vid köksbordet. Sen dess har jag inte kunnat koncentrera mig på all litteratur som väntar mig till litteraturseminariet på onsdag. Men efter middagen är det nya tag i 5 timmar till Prison break börjar. 

Det här med två kurser parallellt går ju bra hittills.. bara tråkigt att det är så mycket annat bredvid skolan som måste prioriteras bort. 

Fick precis tacka nej till telefonare med Nee-Yo på onsdag. Har obligatoriskt seminarium exakt den tiden... typiskt! Fick mess av Erik som uppmärksammat att Promoe kommer till Kåren i Västerås på torsdag. Jag och Alex har gratis inträde och borde därför gå, men så har jag dubbel lektion dagen efter. Ska komma på något - var enda sedan Mando som jag var på en bra konsert . Och Västerås har haft några av de bästa (och svettigaste) konserterna sen jag flyttade hit: Governor Andy, GeneralKnas, Timbuktu och Snook.

 


Atjoooo

Förkylningen är lite bättre efter stort intag av uttorkande vätska i lördags. Hade förfest hemma i kollektivet med tjejerna från BIK BOK och ett gäng tappra tvåor som tittade förbi. Tittade på Melodifestivalen, provade Annikas förstoringsemulsion till läpparna (aj aj), drack vin och dansade till Marikas klubbskiva. Gick till Nybron och dansade till bland annat Hot chip, men tröttnade och stack sen till RAW för att dansa till den "sjuuuukt bra dj:n där". Blev inget Phoenix på natten, var för lång kö. Vaknade hungrig. 

 

 

Tillstånd: feber

Atjooooooooooo!

Min sovmorgon började med att jag hade glömt stänga av mitt veckolarm på 07.00, att vägmaskinen väckte mig 08.00 och sen att Zimba saknade Annika precis utanför min dörr vid 09.00. Jaja, eftersom jag är så förkyld var det lika bra att gå upp och börja preparera kroppen med vitaminer eftersom jag ska jobba på BIK BOK idag och sen festa ikväll. Tittade precis på slutet av Djävulen bär Prada som jag somnade ifrån igår. 

Igår hade jag och Annika förresten en lite shopping-spree på väg hem från skolan. Köpte vackra tulpaner till min skrivhörna, ett totalt värdelöst tangentbord som inte funkade (på Netto - vad trodde jag!?), en ansiktsmask (för förkyld hy), ett nattlinne (att ha på dagen) och godis. I hissen upp konstaterade vi att det är farligt att bo på stan. 

 

 

 

Back A Yard

22624-333 Foto: Henry Lundholm

Som Jamaica fast på Söder, komplett med jerked chicken, Red Stripe och reggaemusik. Som tanken bakom Klubb gung eller som riktiga Carib Créole på Möllan i Malmö. Fast närmre. Någon som har lust att gå?