Textdesign rules

Idag var jag på en asgrym reklambyrå i Västerås i samband med programkatalogen. Jag satt stum av häpnad efter gruppens presentation - de hade verkligen ett helgjutet förslag som var mitt i prick vad gällde allt. Jag satt och tänkte - shit vad är jag i allt detta? Kan jag något egentligen? I jämföresle med de här overkliga människorna kan jag ju ingenting. Jag kan inte diskutera ett teckensnitts fördelar i en halvtimme. Kommer jag någonsin bli så grym och säker på min sak oavsett om det handlar om trycksaker, texter eller presentation? 

Efter mötet kom killen som jag imponerats mest av fram och frågade vilken utbildning jag gått. Textdesign blablabla målgruppsanpassade texter blabla, svarade jag, och förväntade mig att han skulle svara att han gått nån glassig RMI Berghs eller Beckmans eller studerat i USA. Inte för att han var nån översittartyp, men för att han var så otroligt duktig. 

– Jag har också gått Textdesign, svarade han.

Det var iofs för tio år sedan då programmet hette Teknisk redaktör, men ändå. Det kändes så skönt. Även om det egentligen inte säger någonting om mig så blev jag så glad. Jag tror att min klassisar förstår min glädje.   

Och mer blir det

för imorgon kommer Soffan, bästisen sedan 8:an. Vi ska dricka en massa vin och prata, shoppa, åka till Västerås och Stockholm, hänga på kåren, klä ut oss, äta tacos och ha sovmorgon. Jag längtar som om det vore min födelsedag imorgon och jag vore 5 år. 

I love girltalk

Desperate Housewifes i två timmar ikväll hemma hos Jonk. 12 tjejer och senare 1 kille, skåning dessutom - stackare. Det var mysigt att träffas denna kalla regninga höstkväll och snacka tjejsnack, sova över och planera sexparty. Vi samlades i vårt kök först och gick sen tillsammans till Jonk där det var värsta Amelie Montmartre-stämningen i rummet med fyndet från Myrorna. Vi träffas alldeles för sällan nu för tiden. Nu när Desperate är slut ska vi börja titta på OC eller blev det Greys anatomy?? Jaja, det viktiga är ju sällskapet. 

 

EJ REKLAM

Nya Trappuppgången ute på fredag med ett exklusivt Hemma hos-reportage från Kickis värld. Ta bort era EJ REKLAM-skyltar så får ni den i brevlådan. Alltså om ni bor i E-tuna. Jag har även skrivit om ljusstakar, brandmän och om betydelsefulla möten. Kåranens gamla chefred Karin har också skrivit för Kommunfastighet. 



Den där Halloween

Någon som har bra tips på vad två skånetöser kan klä ut sig till på Halloween? 

Självklart!

– Vill du åka gratis med 3 störtroliga människor till Malmö?
– Ja, tack såklart!

MdH  ska promota högskolan på Malmömässan och jag, Grufman, Fredrik och kanske Karolina (hoppas!) ska åka gemensamt neråt. Kommer alltså hem innan jul i alla fall. Det innebär att jag kan krama om och fira lilla mormor. Och att jag kan festa med Joss som fyller 25 år. Kommer hem 29 november och får se hur länge jag stannar. Är både RENT, Svenssons i Stockholm och Grufmans årliga glöggfest den helgen. 


It burns burns burns

Skön helg trots allt.

En tjej på jobb har blivit sjuk och jag skulle egentligen vara ledig hela helgen för att ta igen allt innestående på kontona fest, slapp och hem. Istället blev det jobb fre, lör och sön. Och däremellan nerlagda festplaner, god mat och Triathlon i film.


Startade fredagen med En Geishas memoarer - den vackra skildringen om kärlek och kamp. Filmen är visuellt bländande och genomgående vacker. Storyn påminner om askungen i många avseenden när filmen beskriver Sayuris omtumlande och hårda resa från tjänare till den ledande geishan i Kyotos berömda tehus. Jag läste Arthur Goldens bästsäljande roman för många år sedan. Blev lika trollbunden då som nu. Och förbannade mig än en gång över att jag inte hann ta mig till Kyoto den där gången vi var i Osaka med Crystal.

Lördagskväll startades med Babas bilar. Jag ville stänga av efter halva filmen. Ja, helt enkelt för att den var värdelös. Alex däremot tyckte det var kul med finnar som skjuter varann och smugglar knark i fiskar. Och vad gjorde Sara Sommerfeld och Andreas Wilson i denna korkade film? Och hur kunde Sara vara Babas dotter? Äh, den vara bara störtdum!


Som tur var hade vi hyrt Walk the line – love is a burning thing också. Den räddade min lördagskväll. En vacker film, med en hjärtskärande inledning, om den legendariske musikern Johnny Cash och hans livslånga kärlek till June Carter. Filmen skildrade hans målmedvetenhet om att bli musiker och hans demoner som han aldrig riktigt lyckades fly från. Så in i bra! Joaquin Phoenix var grym i sin tolkning som the man in black. Fick upp ögonen helt för musiken. Och givetvis har jag haft strofen "and it burns burns burns" på huvudet hela dagen. 

 

 

 


Klockan tio

Vaknade klockan tio och var lycklig över att jag kunnat sova så länge. En timme senare på nyheterna visade klockan tio igen! Det är fullkomligt livsfarligt att ställa tillbaka klockan utan att påminna svenska folket om det. 


Fredagkväll

En geishas memoarer
Walk the line - Love is a burning thing
Babas bilar

Ikväll går maran i film på Kungsgatan. 
Jag kommer garanterat somna snabbt, 
men har som mål att se klart iaf en film.



Studiemedlet sucks

Jag har varit på ett svindyrt tandläkarbesök denna veckan. Pengarna förtjänade tandläkaren genom att rota lite i min mun, fråga en massa frågor jag inte kunde svara på, berätta om sin fotprotes för att senare komma fram till att jag inte hade något hål. Jag gick därifrån irriterad och tänkte på Kjell Bergqvist i den där serien Mäklarna, där han i ett avsnitt frågade sig varför vi ska betala för saker när vi inte får någon hjälp. Okej om jag haft tre hål. Men 500 spänn för lite glo och snacka termer. Strunt! 
Det gick väldigt fort att bli fattig denna månaden.

It´s a small world

I soffan på Grappa: 

- jag avundas inte servitören, har serverat på båt så jag vet hur det är
- vad kul det har ju jag också gjort
- jag jobbade på kryssningsfartyg
- jag med
- på Crystal
- jag med
- Harmony 
- jag med
- iiiiiiiiiiiii 

En timme senare kom vi på att vi var på ett konsultmingel och kanske borde göra just det; mingla. Men det gick inte att slita sig. Tänk att det finns en människa i Eskilstuna som kan förstå vad jag menar med shiplife. Vi ska träffas på måndag igen och snacka. Det visade sig att hon också varit på båten i somras och känner en hel del av de jag känner. Kul när världen är liten!

S som i så kul

Jag är lycklig!

Sophie kommer hit om en vecka!
Sofia kommer hit om tre veckor!

Välkomna!





Ge fan i att jogga!

Det är urdumt att ge sig ut på joggingtur med en kasst laddad iPod. Dessutom med en iPod fylld av halvtrög hip hop. Fast den sämsta idén var nog att jogga över huvud taget. Nu kommer jag inte kunna gå i morgon.  


Kanske klokt beslut

Fördelen med att jobba lite här och där är att det blir många fester. Imorgon ska jag först gå på konsultmingel på Grappa med Work Agent. Och 20.00 ska BIK BOK Eskilstuna möta Tuna Park i bowling. Superkul kväll väntar - och dag! På morgonen ska jag till tandläkaren (håll tummarna för att jag kan hålla nollan!). Sedan ska jag träffa en möjlig arbetsgivare på MSP för att under resten av dagen jobba med högskolekatalogen. 

 

Jag tog kanske ett klokt beslut idag!

 

 

Jag kommer inte läsa Entreprenörsskap och affärsutevckling nästa fempoängare. Ska istället arbeta som Eriks sidekick på högskolan fram till december. Har ju ändå redan poängen och kan lika gärna skapa fler arbetsprover och arbeta med det jag tycker är kul. Dessutom händer det mycket nytt och intressant på högskolan just nu. Hela Bologna-processen är fascinerande och kommer innebära massor av förändringar för studenter och för högskolan!  Och på Idp händer det också mycket nytt, men tyvärr rör det mesta de studenter som kommer börja Textdesign 2007/2008. För gamla rävar är det kasst kursutbud som gäller.

 

 


Miss Hawaiian Tropic Sverige

Att vara Tess är inget 8-5-jobb. Det är full rulle hela tiden. Och det trivs jag med. Idag började jag dagen tillsammans med Ida i ett möte med UDK (utskottet för Design och Konst). Åt lunch med Lotta och Annikan. Gick på föreläsning med Idélab och Emma Sjöberg Viklund som var väldigt inspirerande. Emma började med att lugna mig genom att säga att hon vid 38-års ålder fortfarande inte vet vad hon vill bli. Sen fortsatte hon med att det kommer hon nog aldrig veta. Hon är snygg, snyggare i verkligheten och med en jäkla karisma och självdistans. Hon berättade om hennes väg från att bli korad till Miss Hawaiian Tropic Sverige till Mjölk-Emma till Lindex-Emma. Väldigt inspirerande. 

Emma pratade om att säga nej och att säga ja. Att säga ja mycket och ofta leder ofta till att du senare i livet kan säga nej. Hängde du med? Våga säga ja till bra och galna chanser. Hon berättade även att hon träffat Ann Wintour, som Djävulen bär Prada, berättar om. Och enligt Emma är Ann en isdrottning som inte hälsar på folk i samma rum. 

Efter värsta Emma-boosten fikade jag massa thé med head-huntade Erik. Kändes skönt att prata om helgen och ventilera vad jag kände. Responsen från SAIF och alla som varit där under helgen hade varit jättefin. Ja, förutom polentan då - grötliknande sås som serverades till kycklingen. Kom fram till att vi gärna jobbar ihop igen, med mer struktur och med tydliga direktiv. Träffade Klas en stund senare på kåren och han hjälpte mig att bära hem min fåtölj som tjänat som inredning i lördags. Klas och Erik är duktiga och bra killar som kommer gå långt! 




Idédiarré

Varje dag får jag tusen tankar om nya projekt och idéer jag vill genomföra. Nya platser och jobb jag vill se och besöka. Personer jag vill vara arbeta med och projekt jag vill tacka ja till. I dag kom jag på en idé som jag tror att jag skulle kunna leva med tills jag pensioneras. Eller så är den helt fånig och totalt värdelös. Får se. 

Ikväll blev det ingen massiv tjejgrej av Desperate-tittandet. Alla var trötta och så regande det ute. Annika och Anna kom och tittade från min säng. Mysigt! Det är bra med coombosar nästan jämt.  
 

Hitta svaren i musiken

Sjukt kul grej som jag hittade hos Nellan. En av få vettiga listor. Prova

1. Put your music player on shuffle.
2. Press forward for each question.
3. Use the song title as the answer to the question even if it doesn’t make sense.

Will it be ok? Blacktop beat (Jurassic 5)

How are you feeling today? Crooked Booty (Dungeon Family)

How do your friends see you? Losing weight part 2 (Cam´ron)

Will you get married? Straight like that (Capone N Noreaga)

What is your best friend’s theme song? Lift your eyes (Roots Circus)

What is the story of your life? Queens (Capone N Noreaga)

What was high school like? Like father like son (The game)

How can you get ahead in life? Jazz cats (Quasimoto)

What is the best thing about your friends? Petit frere (Iam)

What is tonight going to be like? Love of my life (Santana feat. Dave)

What is in store for the remainder of this weekend? The comeback (Shout out louds)

What song describes you? Follow the light (Dungeon Family)

To describe your grandparents? Frame (Blackmoon)

How is your life going? Special (The Game)

What song will they play at your funeral? Hit em ( Zion I & Grouch)

How does the world see you? New York state of mind (NaS)

Will you have a happy life? Come home with me (Cam´ron)

What do your friends really think of you? I need you (Roots Circus)

Do people secretly lust after you? Dangereux (Iam)

How can I make myself happy? Here we go (Pete Rock)

What should you do with your life? This means you (Talib Kweli)

Will you ever have children? Still looking (Looptroop)


Vasco Rossi

Ikväll har jag lyssnat på gamla favoriterna The Verve, Van Morrison, Credence, David Gray och Vasco Rossi. Sistnämda gjorde mig så nostalgisk att jag var tvungen att skicka mail till hela ligan från min tid i Italien på ENGELSKA. Tyvärr insåg jag att min hjärna sorterat bort mina italienskakunskaper till förmån för akademiskt dravel. Och jag som till och med tänkte på italienska ett tag. Tråkigt det där. Fick i alla fall chans att berätta att jag saknar alla och att jag önskar att vi träffas fler gånger i livet.

Är du arg eller sugen på att avreagera dig. Lär dig texten till Vascos Siamo soli  eller Perché non piangi per me och skrik. Det är skönt och befriande!

Har spenderat nästan hela dagen på högskolan och jobbat med texterna till programkatalogen. Sara och Maria är superduktiga. Erik kom förbi ett tag och feedbackade och berättade om hur många texter som var kvar. Tjejerna såg ut att svimma - det var många! Han berättade också att en reklambyrå ska göra layouten vilket förmodligen kommer bli superbra! 

Träffade Kerstin från lättläst och slapp restuppgiften som alla varit så oroliga för. Puh!    


J har blivt med laptop

22624-267 Viva!!

Jossan, min medie- och musikvän, har skaffat sig en laptop. Internet kommer inom kort. Detta har jag väntat på sedan begynnelsen av internethistorien. Nu kan vi äntligen snacka alltid och inte bara över vin när jag besöker hemstaden. Beställer redan nu en noggrann redogörelse för vad som hänt i kärlekslivet sedan september 2006. Och så beställer jag en live-version av Joss i Tuna.  






Två malmöiter i stan

22624-266

Äntligen kommer Soffan till Tuna igen. Det var alldeles för länge sen gums! 
Ska bli så kul. Jag längtar massor efter dig och till nästa vecka.   






What a weekend

Jag är fullkomligt finito i dag. Helt slut. Och inte för att jag festat två dagar i rad. Istället för att jag fixat så att andra kan festa två dagar i rad. Denna helgen blev lite för mycket fixgöra och lite för lite ha kul själv. Med ett Klubb Gung att spela på OCH promota, en kulig överraskningsfest att gå på men inte kunna stanna på, en bankett att styra upp, en toast-masterroll att göra mitt bästa i, ett körschema som var liiiite tight, en stab på två personer beståendes av mig och Erik (och lite Alex, Hanna och Klas), och skolan, BIK BOK och högskolejobbet blev det helt enkelt för mycket. Att jag fem minuter innan Gung också fick reda på att min lilla mormor som står mig väldigt nära ligger på sjukhus gjorde inte att närvaron var den bästa. Gråten och frustrationen har varit nära till hands hela helgen. Kanske därför jag reagerat på att ingen frågat om vi behövt hjälp.

Lördag kvart över sju sprang jag hem från kåren för att duscha. Tio i åtta var jag tillbaka iklädd balkjol, svinrygg och festtop och med en överhettad puls. Gästerna vällde in fem minuter senare och som tur är blev resultat jäkligt bra. Jag tror att alla hade väldans roligt på banketten. Jag och Erik hade i alla fall kul på scen och bakom. Jag fick tre trevliga herrar vid bordet, bland annat Pelle från City, och hade kul de få stunder jag satt ner. Vi fick upp rätt folk på scen i rätt tid, gästerna skrattade, drack, åt och sjöng med oss i När vi gräver guld i USA. Kommunen gillade inredningen på scen och satte sig bekvämt i våra fåtöljer när de talade. SAIF-Anna belönade vårt engagemang med biobiljett och Maglite-ficklampa. Snällt! Det enda som inte funkade var att få ner maten, kyckling med polenta, eller med gröt som vi vid bordet döpte om sörjan till. 
 
När middagen var slut vid tolv drack jag ett glas vin och gick hem med Alex. Det fanns liksom ingen energi kvar och faktiskt var jag så besviken på så många att jag inte heller kunde festa till det. Att göra allt i sista minuten och att göra ett jobb menat för betydligt fler än två förtar liksom litegrann det roliga även om resultatet blev strålande.    

Det tråkiga är att det känns som om att det förväntades att jag skulle göra allt detta för att jag är jag. För att jag alltid vill göra det bästa ut i de minimala detaljerna, för att jag ställer upp och omprioriterar. Sätter mina egna grejer lägre ner på listan. Smickrande på ett sätt. Men jag tycker ändå att vi hade kunnat vara fler som engagerade oss denna helgen så att alla hade kunnat ha kul fredag och lördag. Även jag och Erik! 



What a day

I dag har varit fixardagen numero uno. 
I kväll ska bli partykvällen numero uno. 
Hoppas att det blir mycket folk på Gung!
Ska spela massa bra ny musik. 
Och en del äldre godingar.

Nä, dags för dusch. Hanna here I come! 




Dagens strof

Jag är ingen alpha-hanne honey. Folk tittar konstigt när jag sjunger den.
I november kommer Snook till kåren i Västerås. Ska ni med tjejer?


nackdelen med att vara bra

Kommer göra ont och vara sjukt jobbigt att lämna sängen. 
Jag fruktar för morgondagens uppstigning. Har tränat idag. 
Det var länge sen. I alla fall ett år sen. Ajajajajaj. 



Fredagsgung


22624-265 Gungiöst!

Yes det stämmer! Nu på fredag blir det Klubb Gung. Jag och Micke spelar mellan 21.00 och 01.00 på kåren. Gratis inträde och kul folk. Och så kärlek såklart. Och kanske bäst av allt: inga lektioner dagen efter. Sprid ordet så blir vi fler!

Kolla här för mer info!

 



Rena lakan

En 6-timmars lång expoutbildning och en 5-timmars lång föresläsning i blogg-juridik senare är jag fullproppad med info. Och med mer socker än vad som är rekommenderat. Och trött. Sängen nästa tack!  

Det tycker jag stenhårt

Mer helkroppsmassage åt folket!

Groove # 8

22624-262 Groove #8 ute nu.

Läs bland annat om The Killers, Sugarplum Fairy, störtsköna Tingsek och en krönika av Johan Wanloo. Och så min krönika då. Som denna gången handlar om topplistor och min idol Rob från High Fidelity.

Finns på nätet såklart. För bekvämare läsning även gratis i välsorterade Åhlensbutiken i Eskilstuna. Vill du ha den bästa mixskivan nånsin får du pallra dig till Pressbyrån i Västerås. Trevlig läsning! 




Hej du!

God morgon just du där!
Hur mår du? Vem är du? Och hur hittade just du hit?

Var dag läser cirka 50 personer min blogg. Idag en lördagsmorgon har redan 22 personer varit här och nosat. Ja, det finns ju statistik och sånt men det står inte vem ni är och det är inte alla som lämnar kommentarer heller. Och jag är såklart så nyfiken. Om du har tid kan du väl svara på frågorna:

1. vem är du?
2. hur hittade du hit?
3. varför läser du min blogg?
4. favorit-inlägg?
5. bloggar du?

Lustigt det här med bloggar egentligen. Här sitter jag och skriver om allt mellan himmel och jord, eller ja mest kanske om musik, vänner och frilansjobb. Och så läser just du det. Det är jättekul! 

Prettytess skapades med syftet att vänner och familj i Malmö skulle kunna hålla koll på mitt liv i Eskilstuna. Sen blev det en portal för alla vänner här i Eskilstuna och alla däremellan. För att lite senare bli en musikblogg via Groove till nu när den nog ballat ur och bara är mitt space där jag skriver och flippar ur ibland. Namnet Prettytess tog jag eftersom jag egentligen ville att bloggen skulle heta pettitess. Men det var redan taget. Så jag tycker alltså inte att jag är mer pretty än någon annan. 

Här får du chans att lära känna andra läsare.
Välkommen hit i fortsättningen med!

Vi ses! 






Tracksmorgon

22624-261 Etta på tracks

Lördag. Vakande och satte på tv:n. Trackslistan. Mando Diao som bowlar med Gonza Blatteskånska. Galet! Kom fram till att ett paradigmskifte sakta men säkert drabbat min musiksmak. Plötsligt älskar jag rock och pop, men har såklart fortfarande kvar hip hop och reggae i mitt hjärta. 

Tracks topp-5   

1. Long before rock n roll med Mando Diao  

2. No party med Marit Bergman 

3. I don´t feel like dancin med Scissor sisters 

4. Let´s kill ourselves a son med Timo Räisänen 

5. Girl laying down med coola Anna Ternheim 


Varför svenska folket fortfarande inte slutat lyssna på Roxette, Cascada, Mange Scmidt och Martin Stenmarck, som också var med på listan, undrar jag. Det är ju inte musik - det är ju bara onödigt väsen. 



Fan

22624-260 och så kom äntligen den där chansen


som jag önskar så innerligt att jag kunde tacka ja till.

Groove behövde en skribent som ska åka utomlands på uppdrag. Vilken artist framgick inte.

Men just exakt de dagarna intar SAIF (Sveriges Akademiska Idrotts Förbund) Eskilstuna. Det innebär att jag och Micke ska ha Klubb Gung på fredagen, och att jag och Erik håller i trådarna på lördagen när det är sittning för 100 pers på kvällen. Det kommer folk från kommunen, högskolan och ELSA såklart. Och när jag och Erik fikade på Kaka idag och gick igenom detaljerna kom vi fram till att det finns mycket kvar att göra. Helgen kommer bli super-rolig och lyckad!

Brukar inte svära, men fan fan fan ändå. Kan inte tacka ja hur mycket jag än vill. Varför är jag inte två personer ibland?


glad-i-topp

Om du har en tråkig dag så gör den roligare genom att:

1. Boka en rolig grej att se fram emot tillsammans med en vän; bio, promenad, konsert, kryssning, fest, middag, träning, loppis, fika, pepp, musikbytardag... 
2. Lyssna på glad musik; Raymond och Maria, I´m from Barcelona, Sugarplum Fairy
3. Sätta på dig en prickig klänning - garanterad stämningshöjare
4. Laga en middag du inte brukar äta; för studenter icke pasta och nudlar
5. Kika in här och skratta åt alla knasigheter folk säger

Det funkar. Smilbanden förflyttar sig uppåt. 
Hur gör du för att förhindra att falla i höstdepp??

Silja skoj

22624-258 www.silja.se

Jag och Annikan behövde något att se fram emot nu när hösten tränger sig på. Så vi bokade en 2-dagars kryssning till Helsingfors med transport, Wallmansshow med 3-rätters, en dag i Helsingfors och bad och bastu. Kul ska det bli! Och välbehövt. Vi pratade just om hur man som student aldrig kopplar av och sällan unnar sig något extra. Detta är min 25-års present och Annikas 30-års present. Jippi! Tack Hanna för presentkortet som gjorde kalaset billigt. 

Vi vill jättegärna att fler tjejer från gänget hänger på. Kunde inte bärga oss länge nog att  vi hann prata bara så vi bokade med det samma. Vi åker helgen 24-26/11, åldersgräns 23 år. Wooooo!   


Karibiska rymter

22624-256

Nästa helg testar vi att köra Gung en fredag i samband med att SAIF har sitt förbundsmöte i Eskilstuna. Fritt inträde, bra folk och dessutom ingen skola dagen efter. Kan inte bli bättre. 

Men redan ikväll är det dags att åka på en tripp till varmare breddgrader. Jag och Micke agerar reseledare och lovar dig varma karibiska rytmer i ett annars just nu kallt Sverige. Kom och läs senaste numret av Kåranen, chilla, dansa, festa, njut. Vi ses! Öppet: 21-01

Kika här!

10.39 i huvudbyggnaden

Sitter på högskolan nu och jobbar lite med uppgiften i bloggdesign. Ska träffa Lotta och Annika snart. Vi har verkligen kul i vår grupp, men planerar hellre vår avslutningsfest för kursen än att undersöka Sveriges RIkes Lag. Kanske inte så bra. Har med pastasallad som jag ska slänga i mig innan ska göra en punktinsats på BIK BOK i 2 timmar. 

Igår promenerade jag och Alex till Tuna park för att lämna tillbaka min kamera-laddare på ONOFF. Passade på att prata en massa, om gammalt och om framtiden. Vet inte vad vi kom fram till annat än att vi tycker om varandra mycket mycket och att kärlek ibland är knasig. Lyssnade på Simon & Garfunkel och U2 och så var allt bra igen. Men kärleken är fortfarande knasig ibland.   

Tessis skrivarstuga

Igår avslutade jag mitt första uppdrag för Intromedia. Skrev fem texter totalt med vidd spridd inom område och stil. Kom fram till att jag aldrig kommer tröttna på att skriva. Det finns så mycket att lära ut och så många historier att förmedla. 

Nu går jag på nästa uppdrag: att förnya alla programtexter i MdH:s katalog. Chefredaktör: jag, medarbetare: Sara och Maria i tvåan. Det är verkligen en utmaning och det känns superkul att ha fått förtroendet för uppgiften. Bäst är att alla texter redan finns så det vi ska göra är att skriva om och fräscha upp, göra texterna lättillgängliga och lite roligare. Alltså precis det vi textdesigners kan! Deadline måndag nästa vecka.  



Höstljus

Idag drabbade hösten mig. Jag gick till skolan i skinnjacka och frös för första gången sedan mars. Neeej tänkte jag tyst för mig sjäv! Jag vill att det ska vara varmt längre. Jag hatar vinterjackor och allt som ska matchas och stuvas. Men jag älskar levande ljus och att titta på film uppkrupen i soffa med the. Apropå det är det Desperate ikväll? Var ska vi ses tjejer? 


I am no Bridget

– Ska du inte åka på stången? Kom igen. Once in a lifetime. Jag är ju här. 
– Jo, kanske, tihi det skulle jag kunna göra.
– Eller nej förresten det vågar jag inte. (Bridget Jones ändalykte kom ikapp mig)

Det är inte lätt att vara skribent och intervjua 25-åriga brandmän. Det blir lätt att jag rodnar då. 


mångfacetterad musiksmak

22624-255 www.raymondochmaria.se

"Och jag vill veta vem som köper ekologiskt kärnat smör och jag vill veta hur dom mår,
och jag vill veta varför storstadskvinnor faller ner och dör, är det nåt dom inte får,

och jag vill veta varför pappan i familjen alltid kör, e det nåt bara han förstår"



Mi manci

Bon giorno! Come stai?

Söndag i dag. Utvilad och pigg. Solsken utanför fönstret. Inte alls trött som förra helgen. 
Såg hela The talented mister Ripley i går. Jag läste boken om eftermiddagarna då jag låg och solade på sun-deck  med Cinzia i Viareggio. Saknade båtlivet jättemycket i går. Men framförallt fick filmen mig att sakna mitt liv när jag jobbade på KIRING och gick till il mecarto med Cinzia var morgon och handlade pesche, pane e verdure. Viareggio - det lilla samhället där alla hälsade på varandra med namn och frågade come stai? Där vi umgicks över åldersgränserna och en lördag spenderades med en lååång middag där även papa var med. Där det var vackert att äta och njuta av maten länge. Där en harmonisk Tess gick omkring och drömde om att bli dörr-fotograf och ge ut kalendrar. Där hela världen låg för mina fötter och morgondagens destination bestämdes av ett nyck. Där jag gjorde allt för kärleken och var en romantisk flickvän. Där även vardagen var magisk.

22624-257 
Paradiset

Tänkte mycket på Cinzia och Massimo i går efter att vi pratat om betydelsefulla möten i intervjun. Min tid med KIRING har definitivt format mig till den jag är i dag. Och vad beträffar mitt temperament kan jag ju alltid skylla på att det är halvitalienskt.  

Snart jobbar jag på BIK BOK. Ska ha ett mindre aerobics-pass med ombyggnad av väggar och vikningar efter gårdagens totala shoppinghysteri. Kom gärna förbi om du inte har något för dig. 


Betydelsefulla möten

Har precis ägnat en halvtimme denna lördagkväll åt att intervjua en härlig gotlänning. Betydelsefulla möten heter projektet som Catherina startat och går ut på att hon skriver om betydelsefulla människor i samhället som lätt glöms bort. Senast är hon aktuell med en bok om människor inom idrotten. Vilken kvinna, hennes värme och energi kändes nästan genom luren och jag blev tokimpad av hennes idé. Den är ju fenomenal. Det finns betydelsefulla människor överallt; mammor, pappor, kompisar, arbetskamrater, partners, butiksbiträde, lärare, läkare, and so on. Hon kan lätt fylla en bokhylla på Bishops med sina böcker. 



Tänkvärt i denna stund

"Om du älskar en människa, så älskar du henne som hon är." Charles Péguy

Effektiv helg så det så

I mitt rum finns det nu tjugo levande ljus. Ur stereon kommer Yves Montands härliga ce monsieur-là. Magen kurrar och Annas goda mat doftar genom dörren ända in i mitt rum. Ikväll är det fredag. Utanför fönstret förbereder sig Eskilstuna för årets upplaga av Fristadsnatta. I Femman smids inga planer på att delta. Till skillnad från resten av Eskilstunas befolkning får vi ju del av härligheterna i centrum i alla fall. Vare sig vi önskar det eller inte. Jag tänker minsann ta fredag när klockan slår 20.00. Tills dess är det skriva skriva skriva som gäller. Jag har fått en ny arbetsgivare som för det första betalar bra och för det andra är väldigt trevlig(a). Jag vill göra mitt yttersta för att mina första artiklar ska bli superbra. Och tänker därför spendera helgen hemma. Ja, förutom loppis i morgon 08.00 med Marika och Maggan från BIK BOK och jobb på BIK BOK lördag och söndag. Men resterande tid, alltså den där man vanligtvis festar och dansar. Som tur är var vi ute en sväng igår. Kvällen spenderades med Annikas systeryster och Annikas kompis Danne nummer 3 på Bishops. Alex var trött efter en hård Volvo-dag och joinade. Det gjorde han rätt i för vi hade supertrevligt. Och lärde oss att en Guiness alltid är ruby-red - inget annat. Jonkan, Eriken, Ida, Anna och många fler var där, men vi fick inte plats vid samma bord. Dumma bord! 

Nu ska jag fortsätta skriva om adventsljusstakar. Visste ni förresten att den mest vanliga adventsljusstaken, den som nästan alla hushåll har, bara drar 50 öre/dygn i energikostnad. Senare ska jag skriva om mitt besök hemma hos betydligt roligare Kicki - Mickes nya tjej. Hon bor i värsta studentboendet i Vakteln.

Trevlig helg och kram! 

Är du bang?

Min nya favoritserie på tv är danska Anna Pihl. Serien handlar om en kvinnlig polis som kämpar med att få livets olika delar på plats. Givetvis fattar jag som vanligt inte ens hälften av det de bräker ur sig. Vilket är konstigt med tanke på att vi en gång tillhörde Danmark. I veckans avsnitt frågade Anna käckt en skurk "är du bang eller". Kul ord det där bang!

Rocksteady chocolate

22624-254

E hemma igen efter en trevlig tur till Chokladriket på chokladprovning. Fick öl och vin till för att smaka hur chokladens karaktär förändrades med olika drycker. Mörk öl med ljus choklad är en hit. Fick smaka 100 %-ig choklad som smakade skit. Bättre med 50%. Chokladbönan växer tydligen bara vid ekvatorn och är konstigt nog vit. Jag satt vid ett bord med två beteendevetare så det gjorde absolut inget att jag var ensam. Tack Klas-Krister för den roliga presenten!

Ja, och så var det bilden ovan. Recenserar fler skivor för Groove ikväll. Killarna på bilden heter Babylove & the van Dangos och gör härlig 50-tals rocksteady med nutida lyrik. Väldi glad och svår att sitta still till. Jag rekommenderar deras debutalbum Run Run Rudie

Studenthjälp tack!

Jag ska skriva om studentboende för en tidning och ska lista de 3 viktigaste prylarna en student behöver.


Över till musiken

22624-253


Slut på festsnacket och över till det jag håller på med just nu. Att recensera skivor för Groove. Detta tycker jag om Ison och Filles senaste patta:


Lägg ner ditt vapen och Ge mig har väl inte missat någon. Att Ison & Fille, eller Ison Glasgow från Bredäng och Felipe Leiva Wenger från Vårberg - är tillbaka märks. Om inte på radio så på dansgolvet. Redan före debuten med Vår sida av stan för fyra år sedan sågs Ison & Fille som Sveriges stora hiphop-hopp. Nu kommer tredje albumet – Stolthet. Det är stor skillnad mellan första och tredje, killarna har mognat mycket sedan de satt i fritidsgårdens studio och uppträdde på lokala scener. Nu är killarna en bra bit in i karriären och nu vet de precis vad de sysslar med. Med övertygande självförtroende och pondus rappar de målmedvetet i refrängen till Fokuserad ”jag har ögonen på mitt pris, jag är så fokuserad, måste haffa mitt flis, alltid hungrig efter mera, planera våra kliv, sanera våra liv, göra allt som man kan på lite tid”.


Textskrivandet är mer självsäkert, de har lämnat fattiglapps-rapen från Skiter i likaså när de battlar mot varann. Då förstår jag varför de kallades hopp redan 2000. Shit vad bra de är! Helt förvånad sitter jag  nu och gillar Ison & Fille vars tidigare musik jag inte gillat alls. Konstigt. Miami-bass influerade och minimalistiska Ge mig låter som inget annat de gjort, det är nästan en klubbhit, säker som bara den. Sabo och Gurmo är med på ett hörn. Gatukändis med Kaah är flippat monotont och bjuder på en 80-tals soulig refräng som garanterat fastnar. De provar på reggae på Lägg ner ditt vapen vilket är väldigt modigt och inte funkar alls. Det heter tredje gången gillt och detta är deras bästa platta.


Läs mer i senaste numret av
Groove                                            



Att fira 25 år is da shit

Förlåt alla vänner. Känns som om att jag bara pratat fest i en månad nu. Och mer blir det för nu är festen över och nu måste jag ju prata om hur kul det faktiskt var. Allting funkade enligt planerna och jag kunde pusta ut redan efter maten och bara ägna mig åt att ha skitkul. Det var verkligen min bästa fest någonsin. Det kändes så roligt att båtvänner, arbetskompisar, släktingar, klasskompisar och idp:are fick träffas och lära känna varandra i den miljö där jag just nu befinner mig. Kram till er alla! Ni gjorde festen till ett minne för livet. Hoppas att ni hade lika kul som jag!

22624-245

Festen började med mingel och en lek. Marika och Lotta hittade varann.

22624-244

Leken gick ut på att man hittade en bordsvän till maten.  

22624-247

Men inte fick gästerna sitta mycket. Mer skratta, stå  och klappa.

22624-246

Klas-Krister stod för underhållningen och fick med hela sällskapet i sektlik anda.

22624-250

Alla bitarna på plats och jag kunde pusta ut. Och dricka vin.

22624-243

Erik höll ett tal jag aldrig kommer glömma! Piff och Puff grät några tårar.
 
22624-242

Hipp hipp hurra hurra hurra! Anders utropade ett skånskt leve.  

22624-241

Maria och Erik var mina bordsvänner! Och vilka vänner va! Underbara!

22624-251

Skåne-Anders var en hejdare på att hålla skånska flaggan i topp. Han och Carl hämtade Kvinnaböske-musik till dansen. Disc-Jocke såg lite halvt nöjd ut.
 
22624-252

Finaste presenterna fick jag. Massage, stol, hörlurar, chokladprovning, parfym, fotoalbum, Annika och Annas fina tal, disktrasa, halsband, biljett till RENT, ansiktsmassage, sylt, m.m.

22624-249

Skånsk musik på dansgolvet is tha shit, tyckte Coffe och Johanna.
 
22624-248

Mysigt med tryckare. Som senare utmynnade i foxdrot hihi.

Tyvärr finns det inga bildbevis på när hela sällskapet dansade sambatåg till kåren, med föredetta blyga Fredrik i spetsen. Men det är sant. Vi gjorde entré 45 pers på led. Så kul. Senare dansade vi nån rysk balalajka-dans i cirkel. Och så åt vi ju korv i Femman vid halv 3.

Har du några kul bilder så skicka gärna till mig!


Lyckat!

Tills bilder är färdiga har jag bara en sak att säga; WUNDERBART!
Tack alla som gjorde festen så superskoj! Jag hade inte kunnat önska mig en bättre fest eller bättre vänner! Nånsin! Nu ska jag slappna av och sova resten av dagen. 
Med ett leende på läpparna.