Gott nytt år!

Åker mot huvudstaden tiiiidgt imorgon. Ska fira nyår på Liiiiiidingö hemma hos Fredrik och Johanna med klassisar och vänners vänner. Kommer att träffa Maria, Ellioten och Fredrik imorgon och sen på måndag ska jag träffa Anna och Annikan för att förbereda oss inför kvällens festligheter. Det är knytis som gäller så vi ska smiska ihop ngt ätbart tillsammans och dricka min skumpa medan vi gör oss supersnygga. Innan dess ska jag sitta på en buss i tio timmar... Har bunkrat med musik, film, böcker och godis - ser nästan fram emot resan. Ska bara packa ner smällare, tomtebloss, strumpbyxor och klänningar - sen är jag redo.

Ses här igen nästa år. Kommer tillbaka lite fattigare, lite tröttare, lite mer berest, men med hopp om ett mindre jobbigt år och med ett enda nyårslöfte: Att börja träna (och att skaffa gardiner)!!!
 
Gott nytt år till dig och tack för att du tittar in här då och då - jag tycker att det är kul!

Kramar Tessan

Ny musik i min iPod

Aldrig förr har en biltur gått så snabbt. Jag och Måns hade musiktime i baksätet hela vägen och sjöng bort milen. Han hade fått i uppdrag att ladda min iPod med ny musik, han lyssnar mest på pop - ett område jag aldrig varit särskilt nyfiken på förrän nu.

Har nu Babyshambles, Franz Ferdinand, Razorlight, The Kooks, The Killers, Snow Patrol, Shout out Louds, The Thrills, Tokio Hotel, Jason Mraz, Joan Jett, Oh Laura, Michael Bublé, Patrick Park, The Ramones, Seren Ryder och.... Proclaimers (haha!). Och till min stora glädje fick jag även Rufus Wainwrights vackra version av Hallelujah.   

Fantastisk timing och ljussättning

Hemma igen efter en dagstur till andra sidan sundet. Lyssnar på Franz Ferdinand (tack Måns!) och dricker nyponsoppa. Är mycker nöjd med dagen.
 
Vi började äventyret med att strosa omkring i Helsingör, käka pölse och inhandla dryckesvaror inför nyår. Sedan åkte vi till Louisiana för att inta ett stycke genialisk fotokonst. Rikard Avelon är inte bara ett av de tyngre fotografnamnen över hela världen på grund av sitt manér - han har även dokumenterat flera tidsepoker genom linsen, och kan därför även äras med att ha bidragit till betraktarens allmänbildning. Han fotade dåtidens storheter som Eisenhower, Dalai Lama, Marilyn Monroe, Bob Dylan, Beatles, Twiggy, Andy Warhol, Louis Armstrong, Montgomery, Picasso, mfl. Men han fotade även okända människor i all deras ärliga nakenhet.

Den bästa bilden på hela utställningen var en bild på Suzy Parker och Robin Tattersall (i kläder från Dior) som åker rullskridskor på Place de la Concorde i Paris. Svartvitt 60-tal med glimten i rörelsen - sagolikt vackert! På andra plats kommer en bild av Marilyn Monroe - där hennes skönhet är slående. Borta är ytan av glädje och glamour och fast på bilden är den ensamhet och desperation som hon sägs ha känt.  

Vi avslutade besöket med middag på en tillsynes enkel italiensk restaurang och summerade våra intryck. Sedan en vilsen tur inom Köpenhamn och över bron hem mot kalla Malmö.

Rikard Avedon

Imorgon ska jag åka till Helsingör för att gå på fotoutställning med Svenssons. Det är den väldigt kände Rikard Avedon som ställer ut på Louisiana.   

Läs mer om Rikard Avedon
här.

Lediga Tess

Är helt ledig och det är underbart.

Har vänt på dygnet helt och hållet och inatt somnade jag efter dubbelavsnitt av Sex and the city. Var hos Synsam imorse och gick i linsskola - har sedan sett Malmö med nya ögon. Spenderade hela dagen på stan, bland rea-tanter och nyårsmissar, åt olyxig middag med Soffan, snackade killar tills vi tröttnade och kramades hej då och gott nytt år. 

Väl hemma har jag botaniserat i min skivsamling som inte varit sig lik sedan jag hade Klubb Gung med Micke. Har nu sorterat, tagit bort post-it-spellistor och rensat bland skivorna. Har därmed avslutat fas 2 av "making the vardagsrum". Nu är soffa, fåtöljer, bokhylla, böcker och skivor på plats - bara gardiner och matta som saknas. 

Nu är det Bridget Jones på tv, älskar repliken "He likes me just the way I am".


Årslista 2007 för Groove















Årets album 2007:
1. Familjen - Det snurrar i min skalle
2. Mando Diao - Never Seen The Light of Day
3. Kent - Tillbaka till samtiden
4. Jens Lekman - Night Falls Over Kortedala
5. Adam Tensta - It´s a Tensta Thing
6. Salem Al Fakir - This Is Who I am
7. Governor Andy - Underhållningsmaskinen
8. M.I.A. - Kala
9. Timbaland - Shock Value
10. Maia Hirasawa - Though, I´m Just Me


Årets låt 2007:
1. Kent - Generation ex
2. Säkert - Vi kommer att dö samtidigt
3. Familjen - Det lilla livet
4. Sahara Hotnights - Visit to Vienna
5. Kleerup with Robyn - With Every Heartbeat


Årets konsert 2007:
Kent, Annexet. Nästan tio år efter att jag hörde Kent för
första gången på Mejeriet i Lund överträffade de sig själv,
om möjligt, i en magisk show.


Största förhoppning inför 2008:
Mer svensk baktakt åt folket!!!








Det var svårare än vanligt att göra listan i år. Tog en
hel dag för mycket till och med. Till min stora glädje blev
det nästan en helsvensk lista.

 

Vem är din etta på listan?


Tidskompensation?

Det är en speciell känsla som infinner sig när man hittar en bh som sitter helt perfekt. En bh där kupa och omfång är som gjorda för just mina bröst - och toppen jag precis köpt. När man väl hittar en sån bh är det minsann värt att köa i en halvtimme (!) mitt i sista-minuten-shopparnas julstress.
 
Däremot är det en aning störigt att komma hem och packa upp sitt fynd - för att märka att expediten glömt att ta bort larmet...

Kan man kräva tidskompensation av H&M när jag nu måste in i stan på självaste julafton också...?


God Jul you all!

Ikväll är det uppesittarkväll hemma i lägenheten...

Alla julklappar är inslagna, den nyinköpta REM-skivan spelar i bakgrunden, det är töntiga julfilmer på tv, doften av tända ljus luktar gott - allt är som det ska! Förväntan ligger i luften och jag längtar tills imorgon, som om vore jag ett litet barn.  

God jul! 

Kram Tessan   

Drabbad av livet

Ja, den rubriken använde jag för första gången precis innan sommaren. Då hade en av mina bästa vänner gått bort i en bilolycka.

Nu använder jag den igen.

Mest med tanke på det besked jag fick på väg hem från Eskilstuna förra söndagen - en nära släkting hade gått bort - men även med tanke på allt just nu. Har varit så otroligt mycket hela detta året. Positivt och negativt om vart annat och på slutet mest jobbigheter med sjukdomar inom familjen och hjärtesorg. Knappt så att tankarna och kroppen hunnit med, än mindre omgivningen. Sorgen för en sak har ersatts med en annan och så har det hänt en massa
roliga grejer parallellt (jobb, lägenhet, fest). Inget har egentligen fått tillräckligt med tid.

Ibland är det bara så. Var bara så länge sen det faktiskt var så i mitt liv.

Men snart är det julledigt. Om tio minuter kommer Sophie och hämtar mig och då börjar två veckors utpustande.

Den största glädjen just nu är att jag för första gången på fem år kommer att fira hela julen i Malmö med familj och vänner. Inget flängande med tåg och flyg, inget extrajobb, inga sorgliga adjön.

I onsdags när vi klädde granen sa mormor till mig: Stackars dig som kommit ner till alla bekymmer (syftade på sjukdomarna i familjen). Jag kramade om mormor och tänkte för mig själv att jag gjort helt rätt som flyttat ner nu och kan vara nära.  


Sul mare luccica

Att editera kinesiska texter är alltid lika intressant. Precis som när jag får texter på tyska, portugisiska och ryska - efter ett tag lär man sig vad separator heter på de olika språken. Mycket användbart!
 
I dag indikerade min chef att det ev. finns en framtid här efter att min projektanställning tar slut. Jag ler! 

 

Nedräkning pågår

Till ikväll  - ska på säsongens sista Oslipat (stå-upp) på Inkonst med Jossi. Dricka vin och skratta i höstmörkret känns som en väldigt bra kvällsaktivitet.

Till torsdag - lucia, avdelningsfest (på Utmaningarnas hus) och god middag på Epicuré. Vi ska dessutom spela julklappsspelet:)


Till fredag - efter jobb åker jag och Marika.A mot helgens äventyr i Tuna. Fredag blir det öl med Marika.I och på lördag är det fest hos the Mike. Och däremellan ett ångestladdat (men efterlängtat) möte med Alexen.


Till julafton - julklappsspel och dans kring granen - längtar!

Välkommen på förfest

På juldagen planerar jag och Jossan att anordna en grande förfest innan utgång i Malmö. Grande i den bemärkelsen att det kommer att vara mycket folk. Men i övrigt - inget hysteriskt, inget fancy - bara en chans att sammanföra våra vänner.

Att alla sedan vill åt olika håll gör inget. Bara vi får förfesta ihop. Så hej kompisar - bjud med dina polare och slå en signal.

En glittrande ren

I lördags spenderade jag och Måns hela dagen på stan - i ett nästintill febrilt tillstånd. Vi finkammade affär ut och affär in - men hittade knappt några klappar (halvsanning: Måns köpte till 6 personer).

Jag konstaterade snabbt att det är för lång tid kvar till jualfton - känner liksom ingen press än - och därför inga klappar. Tanken måste få gro lite - vill inte bara impulsköpa klapparna.

Köpte däremot en julgransdekoration á la glittrande ren och en skojeriklapp till årets omgång av julklappsspelet. Åt pepparkakor, glögg, rostade mandlar och glass med Oreo, röstade på Malmös lucia och hade väldigt trevligt. Om än aningen mätta. 

 


Nattklubb utan dansgolv?

Koi invigde sin ovanvåning i helgen. Festmöjligheterna var många om du ville hänga i baren och dricka drinkar hela kvällen. Ville du däremot dansa (som jag) var det sämre. För på det nya Koi finns inget dansgolv! Vilket blir så konstigt när de spelar riktigt bra dansmusik.

Den största behållningen var utan tvekan den fina toaletten med fontän - och att jag träffade Antons söta syrra.






Ett litet brev med posten

Jag måste ha de absolut sötaste ex-roomisarna i hela världen!! Kom precis hem efter en promenad i det tråkiga regnet. Och vad väntar innanför dörren - jo, en present!!! En fint inslagen present med silverpapper och lila snören runt.

Jag släppte allt jag hade i händerna och slet av snöret för att hitta en jättefin scarfs och ett lila nagellack. Och ett litet kort med texten "Grattis i efterskott". Tack Anna och Annikan - ni gjorde min dag!

Föreslår att åtminstone en kompis borde glömma att köpa present även nästa år
- det är helt klart underskattat med efterskottspresenter:)

Nu väntar Idol-mys med Sofia och Anton. Har köpt brie, kex, chips, lussekatter och vin. Heja Amanda och Marie (och Anna och Annika)!

En riktigt bra dag

Mamma har opererats och mår bra. Mormor har opererats och är förhoppningsvis på väg tillbaka. Jag är glad att jag bor i Malmö och är nära. 

Sitter i mitt nystädade kök. Gillar inredningen (vitt bord och röda myran-stolar). Har nybakta lussekatter i ugnen, tända ljus på bordet och en kopp gott thé att smutta på. 

På bordet ligger senaste numret av Rocky och förpackningen till mitt nyinstallerade internet (3USBmodem). Utanför fönstret skymtar gårdens alldeles egna storgran som vackert lyser upp kvällen. Grannen på andra sidan sätter upp julpynt.

Adam Tenstas coola låt spelas på radion i vardagsrummet. Jag tänker på hans fåniga svar i min intervju förra veckan. Skrattar. Kommer att tänka på min och Jossans Blümchen-nostalgi i helgen. 

I dag har jag och en kollega varit på konferens för webbproffs, i Köpenhamn. Har snackat intranät och internet, har inspirerats och delat med mig av erfarenheter. Har dessutom druckit tre koppar kaffe (dricker inte kaffe nånsin) och känner mig nu pigg som en mört. 

Känner mig färgglad igen.