Greetings from Cyprus

Sammanfattning: fjortis till tusen - men ack så kul vi haft.

When I say Aiya - you say Napa!!!



Endast en bok utläst, sexy drink, sexy beach, sexy food, sexy ALLT...   



Ambulansfärd, gott vatten m. konstigt namn, stolleken och svett.



Taxi till stranden, L på handen, Jammin musik och jabanapadooooooooooo!



Nyvunna kompisarna från Halmstad, turkost hav och vitaste semesterfirarna.



Goda musslor, adonisbak, Sophie och Patrik, och ledsnaste minerna. 

Vi passade på att hälsa på Jasse, vår Malmökompis, som jobbar på en läkarpraktik på Cypern - vilket innebar att vi blev hämtade och lämnade på hotellet i en ambulans några gånger. Men riktigt så illa däran var vi aldrig
även om det oändliga intaget av öl, drinkar och vin satte sina spår (kanske främst genom att vi snittade uppstigning med klockan tolv var dag).  

Det bästa var kommentaren "jag är så sjuuuuuuuukt gammal - jag är 22år." Vi, rockmormors som tillsammans delar 51 år, tittade på lillkillen och skrattade gott. Ålderskomplex har man tydligen hela livet.

Det sämsta var alla gånger musiken. Vi har dansat till eurodisco, eurotechno, OCH tro det eller ej diggat som tusan till Botten Anna (som jag i vanliga fall spyr till). Och en kväll var vår nya favvo-låt nån med "det var en gång en liten fågel" hahaha... Och var dag vaknade vi till Destination Unknown på högsta volym. Sista dagen var vi på en klubb där en dj från MTV spelade UK Garage, grime och dancehall. Det var som aftersun - me liked very much! Och en dag spelade de minsann David Gray.

Väl hemma känns det lite tråkigt (speciellt eftersom här inte är 40 grader, musik i duschen och avslappnat till tusen). Men däremot kan vi lyssna på musik som inte är so sexysexy.

Kalinischta!


7 timmar kvar - hejdå

Jag har packat klart. 

Nu ska jag skriva krönika och äta chips och dippa. Sen kommer Soffan med sitt bagage. Vi ska sova "skaföttes" inatt eftersom vi ska ta flygbussen från stationen tiiidigt imorgon. 

Har förresten lämnat in min 3-mobil på behandlingshem. Kommer att vara telefonlös i två veckor om inte jag lyckas få min lånetelefon att funka. Var tvungen att pallra mig ner till matbutiken för att kunna ringa innan... Och eftersom jag inte kunde stå där och ringa hela kvällen hann jag inte säga hejdå till alla. Så därför - hejdå till alla;)

Och du Jossi - kom ihåg att du är en sååååå tuff feminist! 

Linda på jobb kläckte förresten ur  sig begreppet "aiya-napa-full" utan att hon visste att det är dit jag och Sophie ska. Vi kommer att vara äldst på stället! Men det kommer att bli så kul! Och vi åker ju faktiskt dit där för att sola och bada och äta gott.  



Testosteronfest

Helgen har varit fantastisk även om den avslutats med ett skyfall utan dess like. 

Höjdpunkten var lördagens festligheter hemma hos mig och Fredrik - vår första och förmodligen sista förfest ihop (han flyttar om en månad). Lägenheten kryllade av testosteronstinna killar från Hässleholm och en härlig blandning av mina vänner. Emily från jobb kom med en kompis. Jossan och Issa satt på golvet och filosoferade. Sophie var förbi en snabbis för att dricka ett glas skumpa på sin födelsedag innan hon skulle till jobb. Lisa och Emma kom med finaste kakfatet med OREO på. De skulle egentligen bara stanna en liten stund - men det slutade med att de fortfarande stod på dansgolvet i storarummet många timmar senare. Martin - vår nya vän från klubben kom förbi med en kompis och så var Angela och Sofia och... ja det kom fler än jag vågat tro. Och Fredriks polare var ena riktiga prissar. En kille skulle doktorera i dataspel och de flesta andra var lärare eller jobbade inom vården. Jag fick dille på att höra dem säga "Zabayone" som de uttalar det i Yngsjö. Hur kul som helst. Allt bara klaffade perfekt - musiken, bålet, sällskapet, dansgolvet. Ja, allt förutom grannarna som var mindre nöjda med min nyinkopplade bas. 

Hela kvällen slutade med hotellfrukost minus hotellnota. Mums! 





Fredag 20 juli

Ikväll är det Möllevångsfestival. Ja, jag kan absolut inte klaga på att det inte händer grejer i Malmö. Vi är ett litet gäng som ska dricka öl och snacka lite. Sen ska jag iväg och recensera Elsa som spelar på hip hop scenen (Skolgården) mellan 21.00 och 21.30. Hon sägs leverera textrad efter textrad om ilska, feministiska strategier och besatt kärlek. Låter intressant. 

Men innan dess är det firande av pappas 50-års dag som står högst på listan. Jag och faster Ingrid ska åka ut på landet och hurra för pappsen. Det kommer bli en underbar eftermiddag, solen skiner redan starkt och jag vet hur glad pappa kommer bli över att vi kommer på besök. 

Har förresten städat för första gången i lägenheten. Kopplade äntligen in mina högtalare och kunde städa loss till Dungeon Family även på ovanvåningen. Jag poppade musiken rejält och när jag tittade ut genom fönstret såg jag att mina nyvunna 10-åriga tjejpolare stod och dansade utanför. Så sött! Igår när jag kom hem och skulle låsa fast min cykel började de prata med mig "fin cykel du har - den matchar din telefon - fin trea på din telefon". 

Anledningen till storstädningen var inte bara dammet som yrde utan även för att vi ska ha vår första fest imorgon. Fredrik har 15 killkompisar på besök och jag ska försöka skramla fram alla mina kompisar av motsatt kön. Lustigt nog är min telefonbok överfull med Eskilstunafriends. Malmöfriendsen är inte så många än. Men det ska det bli ändring på - det tar ju lite tid att ta upp alla relationer. Hur som helst ska det bli jättekul med fest. Jag fikade med min gårdsvän Angela igår och hon och hennes kompis ska kanske komma, kul! 

Fredrik ska förresten flytta snart. Han har köpt Timbuktus lägenhet. Så om nån vecka ska jag börja leta roomie igen. Egentligen är det lite suck över det hela - men jag tror inte att det kan vara ett problem att hitta ngn som vill bo här. Kruxet är väl bara att hitta någon som man funkar med. 

Jajja, vad jag tjatar! 
Ha det gott i helgen!








Whitneys 5 bästa

1. I Will Always Love You
2. I Have Nothing
3. I´m Every Woman
4. Run To You
5. Queen Of The Night

Whitney Houston ser inte ut att må så bra. Känner att jag måste hedra henne med ett blogginlägg. Hon är ju ändå drottningen av låtar-att-yla-med-till. Hittade soundtracket till Bodyguard på jobb och var bara tvungen att bränna av det.    


Pssssst

Min och Sophies resa går förresten till Aiya Napa. Tihiiii. Det var dit eller en resa till Turkiet. Eller att stanna hemma. Vi valde ungdomshotellet på Cypern och fnissade som aldrig förr....  

ps, det är åldersgräns 18 år på hotellet (hahahaha)

"Vooooolvo är en bra bil"

Jag har lyckats komma över riktigt bra musik. Såndär ärlig spontan musik som är genuint skapad och inspirerad av riktiga känslor. 

Hon dansar är namnet på senaste skivan. Debuten hette En stor pojk nu. Fredrik Ekblad heter artisten. Ett okänt namn för många - och likaså för mig tills för någon vecka sedan. Men nu på sista tiden är det denna Fredrik som fått snurra i min dator (eller hur skivorna nu beter sig inuti datorn). 

Med låtar som Hon dansar, När ögonen tindrar, Campingsemester och Galen musikant visar Fredrik en bredd som artist och ett smakprov på hans musikaliska begåvning. Han är någon form av vistrubadur som sjunger naket vackert till de instrument han får lust att ta för sig. Han sägs spela allt. Och ibland letar sig inslag av världsmusik fram. Svår att sätta etikett på. Härlig.  

Jag läste nyligen en recension av skivan, skriven av en Groove-kollega, och kan genom den bara konstatera att musiksmak är individuell och att en recension inte alltid visar sanningen. Jag om någon borde veta - jag är ju själv musikskribent och kan ärligt erkänna att jag ibland recenserar skivor som jag har absolut noll koll på - där mitt absoluta tyckande blir grunden för hela recensionen. Då är det inte alltid att resultatet blir helt rättvist heller.  

Som i fallet med Fredrik Ekblads andra skiva. 




2 %

När datorn krånglar och inget endaste butiksbiträde på ON OFF vet hur en Mac funkar är det inte kul att vara del av de där två procenten som kör Rolls Royce (Mac). Min kamera är inte kompatibel med datorn och jag undrade om det fanns något de kunde göra eller om jag kunde få testa om en kortläsare funkade så att jag kan överföra mina bilder. 

Jag gick därifrån med en dyr kamera och en dyr dator som inte gillar varann och med tio kassa butiksbiträdes slutsats att "det är datorn det är fel på". Morr morr. Imorgon ska jag till Macsupport och se om de kanske kommer fram till något positivare. Hoppas!

Plötsligt tittade solen fram

Idag sken solen över Malmö. Äntligen! Och jag var helt ledig. Äntligen!

Jag tillbringade dagen hemma hos mamma och Åke. Vid poolen. Med en öl i handen. Sabina, Ingrid, Måns och mormor var där och vi hade en trevlig dag i solskenet. Vi åt lunch under parasollet och snackade Sabinas studentminnen. Ohhh vad jag saknat min familj! Nu känns det som lyx var gång jag får chans att träffa någon ur familjen. Och på något konstigt sätt så sitter det kvar i kroppen att jag ska åka tillbaka till Eskilstuna. Som om att inte ens jag fattat att jag stannar kvar denna gången sommarens sista dopp är taget. Och mamma lilla har nog inte heller fattat att jag stannar - och så kommer hon på det ibland och blir så glad. Det gör mig glad!  

Ikväll var jag med Måns, Enya och Pontus på senaste Harry Potter-filmen. Vi åt en buffé av popcorn, chips och läsk. Att det trillade popcorn ur tröjan när jag precis klädde av mig måste väl ändå var ett tecken på ett lyckat biobesök. Och filmen var precis så bra som jag trott, trots brist på utlovat hångel mellan mogen Potter och Cho - vad hände med den där Cho egentligen? 

Förresten älskar jag hur Rowling driver med den engelska pressen. Det är så hysteriskt realistiskt!  

Svårslagen just nu

Det snurrar i min skalle med Familjen har verkligen satt sig. Vill inte vara tjatig men jag blir så otroligt glad när jag hör denna electro/kärleksdänga. Har lyssnat på den på repeat idag på jobb. Älskar den naiva texten. 

"och det känns som första gången.."




Blogglov

Jag planerar att blogga lite i sommar. Är mycket ute och flänger och trots det ständiga regnet vill jag hellre vara ute än inne. Men du är välkommen tillbaka i augusti - då kommer det garanterat att vara action här igen. Och kanske har jag köpt en kortläsare då och kan visa alla härliga bilder från midsommar, flyttkaoset, stand up på Ribban, Familjen, Examensfesten, Köpenhamn, m.m. 

Trevlig sommar! 

Nu ska jag läsa Anybody out there av Marian Keyes. Efterlängtat! 

Lägenheten

Är stor, lite otrygg, snygg, välplanerad, inte iordning och alldeles för nära stan (jag bor återigen vid en gågata i centrum). Jag är rastlös hela tiden och kan knappt laga middag (det är ju så smidigt att smyga ner till Lilla torg och beställa mat istället). Och så känns det lite ensamt på något sätt. Saknar att ha folk (Annika, Anna och Alex) runtomkring mig hela tiden. Måste bli bättre på att trivas ensam igen. Jag älskade det förut. 

Roomien Fredrik är en bra kille. Han jobbar hårt på sitt nya jobb (fick jobb som ekonom innan han var färdig med utbildningen). Vi har mycket gemensamt och kan prata om det mesta. Ja, förutom det där med nattbesök, som vi inte hann prata om förrän det hördes väldigt högt från hans rum... Suck! Men det är klart att han som singelkille ska ha sex. Jag vill helst inte behöva höra bara. 

Vi planerar att ha en inflyttningsfest snart så att våra vänner kan träffas (om inte han hittar en lägenhet innan dess). Inbjudan kommer kanske snart.  

Nattäventyr

Inatt jobbade jag på svartklubb. Kan inte säga vilken. 

Kan bara säga att det var sjukt mycket konstiga OCH trevliga människor där. Vi fick dricka gratis öl hela kvällen och jag träffade faktiskt en del jag känner. Osså var jag ju där med Jossan och Issa. Vi gick därifrån när fåglarna kvittrade. Vissa hurtbullar hade redan startat söndagen med en joggintur. Och givetvis fick vi skambud som bara kan ljuda i Malmöstad en söndagmorgon klockan sex "ska ni med hem och knulla - bara lite?".

Innan vi började jobba var jag på fest hos Sofias lillasysters kompis vid Möllan. Det var trevligt. Fick tid över för att snicksnacka med Sofias Anton som är en trevlig prick.  

Hade bestämt träff med pappa idag och som tur var sa vi senare på dagen, vilket innebar framåt middagstid. Jag är fortfarande inte människa än. 


Halmstad - Malmö

Tog en snabb tur till Halmstad för att äntligen få hälsa på Maria och Fredriks lilla Elliot. Och han var precis som jag anade helt underbar - speciellt de små tårna! Lugn, fin och väldigt betraktande och väldigt hungrig - stackars MAria var helt slut av allt ammande. Och hela familjen Mellberg är i extas. Det var superkul att träffa urstolta mormor, morfar och morbror. Och så åt vi god sallad och glass och gick en långlång promenad och pratade om hur livet förändras när två blir tre. Och sen åt vi trerätters på Marias brors flickvän Annas ställe, Kaféet tror jag att det hette. De har red Stripe där. Slurp! 

På kvällen träffade jag Alexen och hans två kompisar Adde och Niklas som bodde i en stuga utanför Halmstad. Vi drack vin på Bulls och pratade om vad som hänt sedan vi sist sågs. Det enda oförändrade var att vi saknade varandra mer än tidigare. Tog in på Grand Hotell och åt stor hotellfrukost dagen efter. På fredagen kikade solen fram i nån timme så vi åkte ner till Tylösand och gick längs med stranden och klipporna. Hittade en grekisk restaurang och toppade vitlöksintaget. Sen åkte vi till Malmö i Alexens nya fina bil och gick ut och åt härlig middag på Gränden. Plötsligt var vi oskiljaktiga igen -  tills Alex var tvungen att åka dagen efter. Konstig känsla.

 

Drömjobbet

Jag har förresten fått ett jobb. Det kan vara mitt drömjobb - men det vet jag inte säkert än. Det känns i alla fall så himla bra, så rätt och så spännande! Den 20 augusti kommer jag att börja som webbmedarbetare/webbsupport på Alfa Laval i Lund. Lönen skjuter i taket och likaså framtidsplanerna och tron på mig. Det känns helt ärligt helt fantastiskt och min mamma kan givetvis inte sluta säga hur stolt hon är.  

Vägen dit var väldigt spännande. Det började med att jag åkte ner till Skåne för första intervjun precis innan midsommar. Då sa de " vi har redan tre personer som vi vill gå vidare med - men du får väl övertyga oss".  Intervjun gick bra och personkemin var gnistrande. Jag gick därifrån med en skön känsla i kroppen men känslan byttes snabbt ut mot nervositet då jag insåg hur mycket jag verkligen ville ha detta jobbet. Jag vågade aldrig drömma om att jag skulle få komma på en andra intervju. Men samtalet kom... De ville göra ett persontest via internet för att utvärdera min personlighet. Läskigt till tusen - men det gäller att bara svara ärligt. Jag fick en genomgång av mina svar och ett besked om att de skulle höra av sig igen. 

Veckan innan flytten till Malmö kom samtal nummer två "Ni är två kvar - vi vill träffa dig igen". 

På den tredje intervjun hade jag mammas finskor på mig (och därav skoskav), en välorganiserad portfolio och väldigt många fjärilar i magen. Väl på plats fick jag träffa alla involverade personer; blev intervjuad igen och fick argumentera för varför jag ville arbeta på Alfa Laval. Jag pratade om namnet Alfa Laval, det internationella klimatet, arbetsuppgifterna, möjlighet till utveckling, m.m. Jag ville ju så gärna. 

Efter utfrågningen sa min blivande chef "Låt oss prata praktiska detaljer: När kan du börja arbeta och vad vill du ha i lön?". Jag sa en summa som jag visste att jag var värd och då svarar min blivande chef "Vi vill ge dig mer än så". Lyckotjut inombords - lite svalare på utsidan "Vad trevligt!" sa jag. 

Hade jag kunnat hade jag hjulat så fort jag kom utanför byggnaden och hade jag inte haft skoskav hade jag sprungit till bussen så att jag hade kunnat jubla i fred. Nu blev det istället bara ett tjohoooooooooooooo!!! Och så några blickar runtomkring för att se så att blivande arbetskamrater förhoppningsvis inte tittade ut genom fönstret just i den stunden.  

Jag hann inte ens vara arbetslös. Vilket är en himla tur då jag inte betalt a-kassa:) 

Det härliga i hela historien är att jag som haft ångest för jobb sedan i julas till slut kunde välja jobb - för jag fick det andra jobbet också, alltså det på Food Tech i Helsingborg. Jag fick det på måndagen och gick på intervju på Alfa Laval på onsdagen. Så när jag gav löneanspråk på Alfa Laval visste jag vad jag var värd. Däremot kändes det väldigt jobbigt att lämna beskedet att jag inte ville ha det andra jobbet på torsdagen. Men det var som nån klok man vid namn Alex sa "De vill de bästa för sitt företag och du ska göra det bästa för dig". Dags att sluta vara snäll i det här spelet.

Tjohooooooo!!







En bra kombination

Hav, vin, stand up, nya bekantskaper och gamla bästisarna. Robin i all ära - i augusti kommer självaste Magnus Betnér och förgyller Ribban.  

Examensfest nummer 2

Tusen kramar, frågor och drinkglas. 

Stad: Malmö
Väder: Regn
Humör: Härligt
Närvarande: Gamla vänner och familj
Förtäring: Massa olika pastasallader, grillspett, vin och öl
Underhållning: Bildspel från de tre åren i Eskilstuna ("sa du inte att du hade pluggat?")
Presenter: Pengar, handdukar, choklad, Baileys, blommor, smycken, bok - tusen tack!!! 
Saknade: Vänner från Eskilstuna och Alexen




Gatsmart

Min urseriösa radiodebut  på P3:s Gatsmart kan ha sänds över hela Sverige i torsdags. Eller så sänds inslaget nästa vecka - jag vet inte säkert! Jag och den trevliga men något morgontrötta programledaren pratade hångelfaktor på sommarens festivaler och jag gav värdefulla tips för hångelsugna. Berättade även en anekdot från en reggaefestival i Malmö... så jäka galet! 

Om Roskilde

Hade gratis biljett för hela veckan, skulle dit, var taggad, men stannade hemma på grund av leran och brist på plats att bo. Stör mig fortfarande!

En massa grattis

Grattis Mike som fått jobb hos Nellan på SPRAY! Du är grymmish!
Grattis Jonki som grejade tusen intervjuer och fick drömjobbet!
Grattis pappa som fyller 50 bast på fredag!
Grattis Soffan - närmre 30 än 20 år på lördag. 
Grattis Alexen - till grymmaste räseråket jag sett! 
Grattis Fredrik och Maria - sötaste Ellioten i hela världen! 
Grattis Linnea och Tony - till Saga - ett mirakel på1,5 kg. 

Bik bok bitches

Trodde att jag skulle jobba extra på Bik Bok nu i sommar. Men förstod väl på plats att jag ska vara extra butikschef under semestern. Har nu ett soft schema där jag arbetar i snitt tre dagar i veckan. Fixar pappersarbete, planerar arbetet i butiken och har övergripande koll - ska även göra löner och vara lite boss. Bara kul! Och som vanligt är tjejerna i "Lilla Malmö-butiken" fullkomligt härliga! Och till min glädje har Anna glömt Familjens skiva på jobbet:)

Familjen och festivalhångel

Ikväll är det bra musik på KB. Jag och Joss ska snart träffas för att dricka iskall öl och äta Japan mix med min nya roomie Figgs och hans kompis Maria. Sedan väntar en grymt efterlängtad konsert med electro från Hässlehulla, hoppas på att få höra Det lilla livet. Som Groove-skribent ska recensionsblocket med. 

Som Groove-skribent får man även erbjudanden om att bli intervjuad i radio "Du är ju ett hängivet festivalfan och vi tänkte att vi ska intervjua dig om festivalhångel - du kan väl göra en lista över tips så ringer jag upp dig på måndag. Tänk gärna på det här med hur mycket tunga man ska ha". Hahahahaha! Hahahahahahahahah!!!

Imorgon är det examensfest á la grande. Jag bloggar mer snart - har som vanligt tusen grejer att berätta (minst!!)!! 

TREVLIG HELG!



 

Nu bor jag i Malmö

Det var mycket jobbigare att lämna Eskilstuna än vad jag trott. Nu börjar krokodiltårarna äntligen att ta slut men igår var det jobbigt - så tomt och otryggt på något sätt. Jossan tröstade mig med att hon gråter varje gång hon flyttar även "om det så bara är inom Malmö". 

Nu bor jag återigen i en urläcker lägenhet mitt i stan - fast i en annan stad och med bara en trevlig person istället för tre. Tryggheten finns i de sista flyttkartongerna som väntar på att bli uppackade. En stor härlig inflyttningsfest med våra olika kompisar väntar. Det här kan vara början på något stort. Mer "hemma hos Tess och Fredrik" kommer inom kort.