Soulmate

Har fått ett mail från en av de mest betydelsefulla personerna i mitt liv - the one and only Chelsea. Vi lärde känna varandra i Västindien på mitt första soloäventyr, sen träffades vi i London och senare kom hon till Sverige en vecka. Jag lärde henne alla snuskiga svenska ord jag kan. Vi umgicks massor och var oskiljaktiga ihop. Men så gick hon och gifte sig och skaffade viktigt jobb och har inte haft tid att träffas på alldeles för länge. Och nu vil hon komma och besöka mig... weii! Jag visste att vi skulle få träffas igen nån gång. 

Nu är jag ännu gladare, om möjligt, än vad jag var innan. Kollade precis på bilder från kryssningen med Annikan på hennes blogg och skrattade nog lite väl högt på detta annars tysta prettobibliotek. Glitter is da new shit!

Malmö - fikornas stad

Är i Malmö nu. Sitter på vårt vackra stadsbibliotek med utsikt över parken. Har precis sagt hejdå till kusinen Måns efter en fika och ett besök på Thomas reklambyrå. Innan dess kramade jag Västerås-gänget adjö utanför hotellet. Dags för dem att åka norröver och för mig att ägna mig åt la familia och kompisar i två dagar.

Känns som om att jag varit iväg mkt längre än två dagar. Har hunnit åka bil 7 timmar, eller njae med Johans bilkörning var det kanske bara fem och en halv... byggt upp en monter, snackat MdH i 8 timmar och delat ut clementiner, byggt ner en monter, fikat med mams, tittat på Sex and the city och korat gängets Samantha, varit  på det galnaste restaurangbesöket ever (mer om det en annan gång), träffat en skitbra kontakt, kanske blivit erbjuden jobb, träffat massa gamla lärare från Petri - dock ingen jag hade, fikat igen, shoppat på Systrarna Grenes( I love) och ätit lunch på Jensens. 

Och däremellan skrattat en massa och hållt i skitdålig guidning. Ingenting finns ju på de platser jag kommer ihåg att de låg på - då jag bodde i Malmö som iofs var snart 6 år sen. 

Hittade dessutom två bra ubildningar ifall allt skiter sig och jag inte får nåt jobb efter examen. Det känns tryggt!

Ska skriva lite nu, innan jag ska fika med Sofian och förmodligen sprängas av allt fika-intag.

Kramis och god jul (har köpt första julklappen idag)
 




Kiitos

Kom hem från kryssningen redan igår, men det har fortfarande inte slutat gunga runtomkring mig. Har jag kanske drabbats av kryssningars motsvarighet till tinnitus?? För det borde ha slutat gunga tycker jag, eller?

Hade en av historians softaste söndagseftermiddagar i går. Vi kom i land vid 10. Jag och Annika letade upp café Muren i gamla stan där man kan ligga och fika... helt suveränt. Sen skummade vi igenom affärer innan vi halvsov på tåget hem till E-tuna.  

Försov mig imorse och fick en av historiens svåraste starter på en morgon; glömde mitt MDH-kort och fick betala 120 kronor för en tur till Västerås, hann inte ta på mascara och har gått omkring med en rutig och en randig strumpa hela dagen - utan frukost i magen. Jobbade med projekt katalog, åt pizza och snackade resan till Malmö.  

För ikväll packar jag väskan igen, denna gången för sydligare breddgrader. Åker med Grufman & co till Malmö för att promota högskolan på Saco-mässan i Malmö. Ser verkligen fram emot att komma hem; två dagar sova på hotell, två dagar jobb, två dagar ledigt med mamma, Joss, Soffan, Sofia, och massor fler. Ska äntligen få se pappas nya hus på insidan och krama om mormor som trillar en massa nu för tiden. Och så är det fest på fredag - Jossan har ju fyllt 25... 

På lördag åker jag till huvudstaden för att gå på RENT med Maria OCH träffa Svenssons som besöker staden. Hängde du med? Jag gör knappt. Det blir en massa resande denna vecka och jag har därför laddat med laptop, iPod och böcker. Och så har jag ju en hel del jobb att sysselsätta mig med mellan varven. 

Kryssningen var förresten superskoj. BIlder kommer så fort jag tvingat roomie att ge mig dem. Helsingfors är vackert, Marimekko och Pilgrim superbilligt, guldskor läckert och finnar will always be finnar. Kram Annikan - Kitos kitos!!

Hejdå alla, ses om typ en vecka! 













01.51

Har nu gjort mig rejält välförtjänt av morgondagens eskapader. 
Hatar datorer ibland. Jobbigt att vara färdig 01.00 och behöva sitta
och skicka mängder av mail för att mailservern e kass och bli klar nu. 

Nej nu signar Tess ut och ner i säng. God natt!

Skepp o hoj

My oh my. 

För en månad sen var det jättelångt till i morgon. Nu är den där i morgon där jag och Annika ska på Wallmans-kryss om en dag. Ska verkligen bli superkul. Vi har längtat, gjort planer och packlistor och letat upp biljetten. 

Hoppas bara att jag lyckas fixa allt jag har att fixa innan bussen går i morgon 14.00. Jag tycker att jag planerar så bra med mina post-its i kalendern, men ändå blir det likadant var gång jag ska åka iväg. Jag har tusen olika deadlines, rapporter som ska in, skor som ska klackas om, skivor att recensera och tvätt. Vissa saker mer livsavgörande än andra såklart. Är redo att sitta uppe i natt för att få allt klart så att jag kan "kasta loss" ordentligt med Annikan. 

I går var det Gung. Ganska kasst med folk, men å andra sidan var det två dagar innan csn. De få som var där var askalas och festade ordentligt. En cool kille dj:ade ett tag så att jag kunde dricka öl och snacka jag med. Den 6 december är det avslutningsgung. Känns sorgligt att sluta med det här, men ändå helt rätt.  Det är dagen innan Mickes födelsedag och det ska firas, i samma takt som förra året - även om Micke hävdar att hans föräldrar kommer dagen efter... 

Trevlig helg alla!

På gatan utanför

Förbaskade gatumusikant som bara spelar Happy birthday och julsånger! Jag försöker arbeta och det är inte ens december än! Så sluta! Snart slänger jag ut en vattenballong!


Björns kompis

Allas vår Björn har gått på samma gymnasium som självaste Governor Andy (Carlforska i V-ås) och de umgicks mycket med gitarrer, bland annat som gatumusicerande. 

Det skrev Björns vän Magnus på mitt inlägg om att jag och Björn delade musiksmak. Nu när jag tänker efter minns jag att Björn hade en stor reggae-flagga i hans musikkällare. Kanske influerad av Gov Andy?



Tisdag 21/11

STOPP!
Hemma igen efter radio, jobb och utdelning av flyers inför terminens nästsista Gung imorgon. Har lagat tre matlådor och ska nu börja snickra på texter till Deplhi. Pratade med Micke nyss om hur fort tiden gått sedan vi satt och planerade terminen. Nu är det julpynt utanför mitt fönster. Ibland vill jag bara skrika: STOPP! Allt går för fort!

RADIO GAGA
Min medverkan i radioprogrammet Stres var större än vad jag trodde. Louise ställde frågor om engagemang, Klubb Gung, skolan, intervjuteknik, m.m. Himla kul var det att vara med. Lyssna på www.mds.mdh.se/stres om du är nyfiken på hur en skåning låter på radio. Blev sugen på det här med radio ett tag tills jag kom ihåg när jag och Joss jämt fastnade och alltid behövde Gunnars hjälp på media. Nej, att skriva är mer min grej.  

GYMNASIET
Apropå media pratade jag med Lisa i telefon. Det var jättemysigt - vi pratade gamla minnen och skolan. Hennes tvillingsyster Emma bor i Stockholm nu för tiden så jag ringde henne också och pratade en massa. Bestämde att vi ska ses snart. Vissa människor kommer alltid vara desamma - det är skönt det!

TJUREN
Marika och jag tog tjuren vid hornen i dag och pratade med vår chef och bestämde att vi ska ha ett krismöte angående hennes sätt att köra över allt och alla. Speciellt efter hennes reaktion på att jag skulle fira julen med familjen i Malmö "men det är ju inte alls bra". Va lite jäkla mänsklig också tack! Jag träffar dem ungefär 10 dagar om året nu för tiden. Och dessutom ska jag eventuellt jobba på BIK BOK där - inte direkt så att jag ska sitta hemma och lata mig i 20 dagar. 

Dagens bästa: mannen från Hurtigs (caféet)  som kom med en macka till mig 10 i 6 när mitt blodsocker var nere på marken och kunderna vägrade lämna butiken. 

Dagens nästbästa: Micke och Anders på besök på BIK BOK - alltid kul när roliga personer kikar förbi. 







Klubbdröm

22624-274 

Från skiss till verklighet

 

 

Pratade med Micke och Johan om Gung innan i dag. Vi beslutade att vi ska  försöka hitta personer som vill arbeta vidare med konceptet nästa termin. Både jag och Micke kommer ha fullt upp med skola och jobb och det är på tiden att någon annan får ta över med ny energi och nya idéer. Sorgligt, men känns som om att både jag och Micke mer gör det på rutin än känsla nu för tiden. Det har verkligen varit kul och lärorikt - ännu en dröm att pricka av på listan av grejer jag vill göra.

 

 

I morgon kommer Stres (nystartade studentradion) intervjua mig om Snook och Gung mellan klockan 12 och 13 på frekevensen 92,7. Förmodligen kommer jag få en kris kort efter, liknande den jag fick efter att jag varit med på tv och såg mig själv. Det är något läskigt med att höra sig själv prata.

 

 

 


Lunedi

Vaknade i morse och saknade Sofia jättemycket. Var så tomt och tyst i lägenheten. Alla roomisar borta, Sofias säng tom och Alex avtryck brevid mig i sängen. Gick upp redo för att göra en telefonare för Go Retro. Men personen jag skulle intervjua var inte lika redo - hon var inte ens där! Snopet. Jobbade lite med olika grejer istället och förberedde mig inför intervju 2 i Västerås med högskolans bibliotekschef. Tågresan spenderade jag i telefon med pappa, mamma, Johan, mfl. Styrde upp resan till Malmö nästa vecka med högskolan, som tyvärr innebär att jag missar Frasses spelning på Mosebacke med Maria. Men innebär en gratis resa till Malmö med tre kul personer, två betalda arbetsdagar samt två nätter på hotell + att jag kan stanna hemma i tre dagar och träffa alla jag saknar. Och som plåster på Marias sår så ses vi ju på lördagen senare den veckan när vi ska på RENT. intervjun gick bra och likaså fotograferingen - Linda K är väldigt proffsig. 

 

Skyndade mig mot tåget och hann med precis. Fick världens skoskav av att gå så fort och i Eskilstuna var det jättejobbigt att gå den lilla biten hem. Fick stanna tre gånger och vila skoskaven. Träffade en jättego tjej som jag inte har en aning om vad hon heter, men vi har arbetat ihop som studentinformatörer. Hon sa att hon sett mig på håll och tänkt att "den där tjejen går konstigt" och sen hade hon sett att det var jag. Hon frågade om jag hade haft kul på RAW och jag fick jättedåligt samvete för att jag inte kom ihåg att jag träffat henne. Min förvirring syntes nog för i nästa stund sa hon att vi inte hade träffats, men att hon hade sett mig. Puh - hatar avslöjade minesluckor. Och hatar skoskav. 

 

Nu är jag hemma och myser. Tända ljus, musik och om fem minuter är det Prison break. 

 

 


Helgen


fredag, lördag, söndag, tre supebra dar ihop, fredag, SicilienSofia och jag, välbehövda dar, länge sen, prat om den galna semestern i Spanien - vilsna, svettiga och på gränsen till att kissa på oss av skratt hela tiden, systembolaget, chips, fika på Kaka, stängningsdags, dusch, smaka nytt vin, mums, mot Grappa och god middag, Sofias örhänge sönder, musslor, vin, grissini, Harrys schlagerdansgolv, Bengt, reggae och latino, skratt, gubbe, jättekvinnan, skratt, hem och sova, härligt, lördag, jag på BIK BOK, tåg till Västerås, aj huvudet aj, shopping, lunch utan smak men med högt i tak, fika på MQ, skratt och klädpanik, Åhlens yes, fika, Varda med Saffet, senare Alex, Johan och Tompa, otrevlig servitris, tåg tåg, sova skratta, prata bebisar, snyggpiffade, hem till Marika i högklackat, bring on the wine och R&B, tjejsnack, exorcisten, kärlek, skärvor, hårspray, kramar, taxi,RAW, Rusiak, Pee-wee, dans, mingel, illustratörer överallt, kul, skratt, chef i likadan klänning, hemåt nej efterfest, Nyfors, rom och cola, utsikt, musik, klockan 6, hem, spicy, sova, söndag, sova, må illa, äta phoenix, hälsa på Marika, top model en hel säsong, tåget, hejdå. Underbart! 

vänskap



Var är alla roomisar???

Jag har ju äntligen köpt toalettpapper och tycker att vi ska fira. 

Saian supa crew

Fick en present från Groove när jag kom hem från jobb. 3 skivor att recensera och en av dem Hold up tour med Saian supa crew hade jag faktiskt funderat på att köpa. Trevligt!

Har sovit bredvid en snarkofag i natt och därav inte nannat många timmar - men är ändå relativt pigg. Ska blikul med Sofia på besök, kanske ger mig lite ny energi. Lyckades lösa jobb - grejen förresten, så vi drar till Västerås i morgon. Och på kvällen spelar Rusiak på RAW. Men innan dess fika, middag, vin och Harrys. 

Jippi nu är det helg!

Grattis Elisabeth och Joss som fyller i dag! 


trög torsdag och en Tuva

Inget har egentligen gått min väg denna förbannade torsdag. Ville inte gå upp när klockan ringde, så jag gjorde helt enkelt inte det. Sov länge och trodde att jag skulle vara gladare när jag väl gick upp. Men nej inte det. Fick till och med anstränga mig för att säga hej till roomisarna. Det är en sån period just nu. Det jobbiga med killen äter upp allt kul och får mig att befinna mig i nån form av gråzon hela tiden. Jag gillar inte gråzon - jag gillar inte att vara deppig. Och bättre blir det inte av att jag har Snooks jäkla "är det såhär det känns att va lycklig" på huvudet. 

Vad fan har har jag det för? 

Nä, denna veckan har varit piss egentligen. Började med en 11-timmars inventering utan tack. Som tur är kommer helgen imorgon och med tåget kommer Sofian. Världens bästa Sofia. Vi ska dricka vin och snacka Mallorca-minnen och festa på lördag. Och om jag lyckas ta ledigt från jobbet på lördag blir det kanske en tripp till Västerås eller huvudstaden. Och nästa helg är det kryssning med Annika. Och Sandra fick en liten Tuva-bebis i dag. Oj vad positiv jag känner mig nu. Jag ska nog inte klaga egentligen. Mina problem är små i jämförelse med allt bra som också händer just nu. Dumma gråzon och inte veta/bestämma sig-zon. Jag vill ju bara vara lycklig.      

Ännu en kul grej förresten: Madonna och Abba ska in i istudion tillsammans. Haha - kommer säkert bli ascoolt och sälja guld, men haha ändå. Lite smygperverst känns det allt. 

Soff & Tess i Tuna

22624-272 på Harrys

Tur i oturen

Otur är att tappa ett par nyinköpta handskar som du köpt för dina sista pengar. 

Tur är att hitta samma handskar en vecka senare i Västerås. 




Är det såhär det känns att va lycklig

22624-271 Foto: Linda Karlsson

Det e inga problem!

Jag som trodde Erykah var kreativ

Sitter och jobbar. Är grymt besviken på Erykah Badu. 

Lyssnar på Smile Jamaica med Bob Marley &The Wailers där Bob sjunger skibadubadupadidi skibadupadupa skibadebadude. Erykah Badu har gjort sig känd genom att sjunga samma sak. Jag är säkert sist i världen att fatta detta, men fan vad besviken jag blir över att hon tagit det av Boban och att det inte var hennes eget jäkla sound. Hrmf!



As heard on Kobra

Kreativiteten rör sig framåt i tiden,
medan smaken förflyttar sig bakåt.


 



Alldeles för länge sen...

22624-270




Groove #9 ute nu

I Groove nummer  9 kan du läsa om varför Juliette Lewis fortfarande inte blivit utbuad från scen, om hur Yeah Yeah Yeahs skivomslag blev till, om den fenomenala M_nus DJ och om Nelly Furtado som fuskat som singer/songwriter. 

Läs även min krönika med det korta namnet Men jag har i alla fall kunnat spela blockflöjt som förklarar varför just jag ska skriva krönikor i Groove.

Tidningen finns på Åhlens i Eskilstuna och runt om i landets musikaffärer + här! 




Man - that´s a lot of clothes

Hemma igen efter 11-timmars inventeringsdag på jobb. Såg knappt vad jag gjorde på slutet och kunde definitivt varken prata eller räkna. Tack vare Marika, Rosie och nya tjejen Annika har dagen varit kul, nästan jättekul till och med. Mindre kul var det när vi skulle skicka all info och det inte funkade... först!

Känns som söndag idag igen. Helgen försvann för fort. Fredan försvann liksom i ett töcken av bakfylla sedan Snook i kombination med en tung arbetsvecka med dubbeljobb. Och så en liten dos smärta i hjärtt på det. Lördagen var i alla fall superkull hela dagen och kvällen. Jag var på Make-up store och blev makad på dagen och hemma rådde det stor fest. Halva Eskilstuna här på Annas fölsefest. Iväg till RAW och förvånat kul. Med marackas och handklapp kan tydligen all musik bli bra. Och med öl i tarmen ännu bättre.  

Nu är det Fotbollsgalan på tv och Take That uppträder... konstigt! Danny var min absoluta favvo för typ en miljon år sen. Nu ser han väldigt fånig ut. Måste säga att de som valt musik vet vad man ska gör för att hotta upp en produktion; Sugarplum fairy, Justin,Coldplay, Mando Diao och lite Shake that ass. I like! Snart utdelning av kristallbollen, Go Freddie!

Åke Stolt sa precis att kvinnan är den viktigaste pjäsen även i fotboll. Han har så rätt. Nästa år kanske vi kan få se Hannas Tommie på scen, han spelar ju i Allsvenskan snart och då kanske Hanna ocksåf år va med.

Imorgon är det smyginvigning av BIK BOK:s outlet i Eskilstuna. Högsta pris är 149 kronor. Det finns massor med fina grejer. Och känner ni mig är ni välkomna mellan 19.00 och 21.00. 



Farsans dag

Grattis pappa Göran, som nyligen blivit med  hus. Vi ses i jul!
Tack för att jag fått ärva ditt fantastiska musikintresse. 

I like it RAW

Igår fyllde Anna inte år, men hon hade en kul förfest för att fira att hon fyllt år. Superfest med vodka-bål, serpentiner, chips och massa kul folk. Vi dansade och hade oss redan innan vi kom till RAW och väl där fortsatte vi shaka järnet – ackompanjerade av instrument och handklapp. Jag hängde mest med Eriks ystrer Anna i den fina röda blusen och Hanna, men träffade även grannarna, Jimmy och Bella och halva skolan. Kul! En ny musikstil har smygit sig in i min musiksmak. Tack Annan för en superlyckad fest och för att ni hann städa innan jag kom hem. 


 

 

Go Retro # 2

22624-269 

Go Retro nummer 2 är här. 
Läs den här!

Jag har skrivit om sneakerkultur 
och Bruno Mathsons utställning 
på Form/design i Malmö.  


Jämställd musik

22624-268 foto: Niklas Johansson

Oskar och Daniel ÄR Snook

Intervjun gick bra. Daniel och Oskar var verkligen över förväntan. Skärpta coola killar med självdistans och med en tanke bakom deras verk. Daniel hade pluggat design i Florens och fixar allt grafisk material. Han hade även besökt Viareggio. Ja, intervjun flöt på och vi hade en skön "dialog". Ett tag stod rummet still dock. Det var när jag frågade om hur jämställda de är i sina texter eftersom de ofta sjunger om brudar, att ligga och knulla... Jag hann inte ställa klart frågan förrän Daniel morrade till och menade att så var det ju inte alls. Känslig punkt det där, men vi redde ut det. Och skrattde lite senare när Daniel råkade häva ur sig "och brudar". Fotograferingen blev också bra. Linda fixade till ett snyggt foto framför kårens K. 

Åt pizza med Hannan och gick sen hem till Sara och förfestade med henne och hennes kompis Ida. Det var riktigt kul att förfesta fyra tjejer. Sen iväg till Kåren och dansa, dricka och träffa Saffet. It´s been too long ago. Vid tolv kom Snook och körde 5 låtar, bland annat nya "Älskling jag är hemma nu" som är jättefin och säkert tillägnad deras flickvänner. För ja, snyggsnook har såklart flickvänner. Innan de sjöng "Längst fram i taxin" sa Oskar "detta är en jämställd låt" och log. Haha! Sen dansade vi sambatåg och dansade lite till. När de stängde drog vi hem till Evves snälla kompis och somnade på studs. Tre timmar senare ringde klockan och vi fick bråttom till tåget. Har jobbat sen dess och sitter först nu och kopplar av. Skönt!

Att åka tåg är inte helt tråkigt. Lyckades träffa Kattis på väg till Västerås och Jenny på väg hem. Hade egentligen tänkt sova som en stock, men det var trevligare att prata. Slapp vakna upp på fel ställe också. 

 


Tycker ni att Sverige ska spela 3-4-4?

Jag och Hanna fick roliga förslag på frågor till Snook igårkväll på Gung. Micke och Peder (klart han hette d) tyckte att vi skulle diskutera fotbollstaktik, månlandningar, dj Mickes oerhörda talang och framförallt om Snook tror på framgång eller att knulla sig fram. Vi ska moget överväga vilka frågor vi ställer. Men först en dag på BIK BOK. Marika är tillbaka från Thailand och ska jobba idag- weiiii vad jag saknat henne!

Grattis till roomie Anna 24 år! Förlåt för väckningen med trummor och sång, men du såg ut att gilla det;)




Que joja!

Gratis kläder är en tjejs bästa vän. 

När vi byggt klart outlet-butiken idag sa chefen 
att vi får kläder för vars 500 kronor.  

Jag träffade min uppdragsgivare idag och presenterade
mina idéer. Hon köpte hela paketet! Yeeeees! 

Nu ska jag och Hanna snart ner till Klubb Gung. 
Ska förbereda intervjun där. Det har löst sig med boende 
så vi ska sova hos Eves snälla kompis och förfesta med Sara. 

Längtar!

Om tårar och tillstånd. Vissa saker funkar bara inte.
Men det gör lika ont för det. Kanske till och med mer ont.
Kanske mest för att inget är säkert. 

Enda säkra är att Eskilstuna kommer bli outhärdligt.  
  

Lägesrapport

Absolut inget blir bättre av ett niagarafall med tunga tårar. 

Om du fick ställa en fråga

till SNOOK, vad skulle du fråga då?

Imorgon intervjuar jag och Hanna Snook innan konserten i Västerås.
Är det något du är nyfiken på?

03.32

Tio-i-topp-lista över låtar som handlar om att inte kunna sova

1. No sleep med Cardigans
2. Sleep like a child med Joss Stone
3. No sleep til Brooklyn med Beastie boys
4. Sleepless night med Elton John
5. Insomnia med Faithless
6. Sleep dirt med Frank Zappa
7. No sleep tonight med Mya
8. Sleep my baby sleep med Judy Garland
9. Sleepless nights med Elvis Costello
10. Sleepy head med Roy Orbinson

Hoppas att det är en Elton och inte en Costello det här. 


No more plugga just nu

Jag har förresten slutat plugga. Eller ska i alla fall inte göra det i 5 poäng. Hoppade över en kurs eftersom jag redan läst 15 poäng denna termin. Jobbar istället en massa på BIK BOK och för högskolan. En skön mix av två världar: vika kläder, sälja, fixa scheman, lyssna på musik OCH skriva texter, korrekturläsa, maila och bocka av. Skönt att veta att jag har nästan 8-timmars arbetsdag i 4 veckor. Och i slutändan ett sjukt bra arbetsprov i min hand.  

That´s all

Såg Djävulen bär Prada ikväll med kollektivet och Ida. Blev superstressigt efter jobb och fick slänga i mig maten för att hinna till sju. Men det var det värt. Jag och Hanna satt med våra långa ben (varför anpassar de inte biosalongerna för människor över 1.60???) upp på stolsryggarna. Filmen är säkert en väldigt träffsäker skildring av hur modevärlden och framförallt tidningsbranschen fungerar. Emma Sjöberg sa ju att Meryl Streep gjorde en lysande roll som Ann Wintour, Elles chefredaktör, som filmen sägs handla om och som kallas isdrottningen. Skönt att jag inte suktar efter att arbeta med mode. Verkar vara en sjuk mångmiljonindustri med fel fokus. 
 
På A-fronten intet nytt. Totalt moment 22. That´s all!





SNartOOK

SNOOK på torsdag. Vem vill med? 
Jag försöker styra upp transport dit och hem. 

Den som kan tänka sig att köra får en fribiljett av mig;)

 

Reggae på jubb

Du kan som du vill
Du vill som du kaaaaaaaaan
Det e klart du kan
Det e klart du kan

Har lyssnat på Svenska Akademien, Kalle Baah
och Gentleman hela dan på jobbet.   

Det kom in en tjej och frågade om jag var dj Tess. 
Hon ville lära sig att dj:a, gillade hip hop och verkade 
ambitiös. Jag lovade henne att visa the basic skills på 
onsdag. Kanske någon för Klubb Gungs fortlevnad. 
 

Söndag

Söndag: popcorn med Hanna och killsnack. 
Ständigt återkommande fråga: ska det va så? 
Snart Starsky & Hutch. Konstig humor, men bra för ledsen Tess. 

Tack till roomies och Soffan! Ni lyssnar ofta och bra! Kram för det!

It´s been nice

Helgens Topp-10 med Sophie

1. tjejsnack - oh så vi behövde det
2. hotellövernattning på Söder - yeeeees go Jenny!
3. shopping - svart och dyrt!
4. hotellets daquiris - mums, mkt bättre än whiskey-vinet! 
5. jacköppning - bra och effektivt!
6. Phoneix-besök - "den största kebaben nånsin" 
7. armkrok - varmt och mysigt
8. fika med Maja - två bästisar möts
9. H&M i Stockholm - love! 
10. bakis- sovmorgon en fredag

Vinkade precis av Soffan på station. Känns lite vemodigt. 
Det har varit 5 riktigt fullspäckade dagar. 
Och just när hon ska åka behöver jag henne som mest.  

Al Gore är grymt bra

Började Soffans besök med att gå på föreläsning med Al Gore. 

Nästan i alla fall. Vi titta på Al Gores An inconvinient truth, som högskolan basunerat ut gratis biljetter till. Den var uppbyggd som en föreläsning och många lärare syntes till i publiken. Temat var hållbar utveckling. Al Gore visade exempel på hur världen kommer se ut om 70-100 år om vi inte gör något åt våra miljöproblem. Vad händer när alla glaciärerna smälter? Vad händer när vattennivån stiger? Jag och Sophie tittade oroligt på varandra och konstaterade att Skåne kommer försvinna, Malmö först. Al menade att politikerna fokuserar på fel grejer, att det finns viktigare hot att bekämpa än terrorister. 

Al avslutade presentationen med att säga att många går från total förståelse till förtvivlan när de fått ta del av hans kunskaper. Hur ska lilla jag kunna bidra med något? Men det är så det börjar. Världen klarade att avskaffa kommunism tillsammans, att förakta fascism, att hjälpa varandra vid katastrofer och kriser. Nog ska vi klara av att rädda vår värld också tillsammans. För våra barn och barnbarns skull. Börja med att se filmen, som förresten innehåller produktplacering av Apple lite överallt!