Go Retro

22624-136

Go Retro har äntligen kommit ut. 

Detta är den absolut snyggaste och bästa tidning jag har blivit publicerad i hittills.
Jag har dels stylat Sarah som pryder framsidan, men jag har även med min guide till designbutikerna kring Davidshallstorg i Malmö. Martin och Jessica är med på varsin halvsida. Och ja, jag är riktigt stolt! 

Tidningen trycktes i 7000 x och kommer spridas till branschfolk.  

I nästa nummer ska jag skriva om dansk design. Ansvarar för att de sydligare breddgraderna blir representerade i tidningen. Blir ju så lätt att det blir stockholmskoncentrerat annars.    

Grattis till Peter M som fått sin dröm förverkligad!


Tillstånd: feber

Ute skiner solen och inne svettas jag

Var ute med tjejerna igår på Grappa och åt och snackade. Hade jättetrevligt. Men plötsligt mådde jag jätteilla och kunde inte äta en tugga mer av pizzan. Senare fick jag rejäl frossa och kunde inte dricka av mitt vin. Kände mig lite taskig mot Marican som jag tvingat med ut på en kväll på stan, men lovade att gottgöra när jag var tvungen att masa mig hemåt redan halv elva. Så party blev det.

Hela natten pratade jag i sömnen i febern och vaknade med ont överallt. Nu är jag som i en dimma och har ingen ork i kroppen.

Antar att det handlar om att jag hade för lite kläder på mig häromdagen då alla påpekade att det såg kallt ut med klänning och tights och regnet öste ner. Men det handlar nog också om att jag slappnar av mer och mer. Imorgon är sista dagen som jag behöver svara "Mälardalens Studentkår - det är Therese" femton gånger om dagen och det är skönt. Jag och Ida har haft överlämning i snart två veckor och det känns som om att hon är en fulländad efterträdare.

Idag är det  avslutning i Västerås med kårgänget, men även om det låter trist så är det ganska skönt att vara hemma, förutom febern då. 

 

Fredagar?

22624-135
Klubb Gung även nästa termin?

Om det blir så eller inte ska jag och Micke fundera över i några veckor (d e inte M på bilden). Eventuellt ska klubben isåfall läggas på fredagar och vara mer gå-utigt.

Spontant känner jag att det vore assynd att inte fortsätta eftersom det är mitt koncept, min dröm och litegrann jätteballt att det funkat i ett år.

Samtidigt känner jag att jag nästa termin kanske bara ska vara studenten Tess.Gå på allt kul, dricka öl utan ansvar och inte behöva engagera mig i allt och försumma mina vänner med den ständiga tidsbristen som engagemangsdjävulen bidrar till.

Samtidigt som det nu ryktas om möjlighet att kunna ta dit lite balla band. Ska göra en lista med Micke. Första och största grejen är ju om vi får betalt nästa termin eller inte, speciellt eftersom en fredag inkräktar lite mer på ledigheten än onsdagar.

Vad tycker du kloka blogg- och Gungbesökare? 




Midsommar 2006

Att ha fest vs att gå på fest

22624-145

Midsommarstången innan dansen nästan välte den.


22624-144

Bästa kompisen och kusinen. Måns drack minsann öl hela kvällen.

22624-143

Helena ( i krans) hade sytt  sin fina rosa klännig själv.
 
22624-142

"Skål" sa Björn efter att han och hans två kompisar framfört en sång.
Senare på kvällen strulade Jessica med honom trots babyfjunen...


22624-141

Åkes lag vann första tävlingen i 5-kampen - grodtävlingen. Jesscia fick öl i håret

22624-140

Inge och Kristin kunde det där med att spotta grodor.

22624-138

Angelica var lekledare.

22624-137

Mamma ville inte fastna på kort.

Världens bästa fest blev det trots att vi var beroende av vädret, levererade skålar, två plattor att koka potatis till 36 pers på, m.m.

Det var mammas och Åkes 100-års fest + midsommar. Döttrarna hjälpte till så att vi nästan svimmade och lilla mamma var nervös över alla bitar som skulle falla på plats. Och när gästerna kom gjorde bitarna just det, föll på plats. Vi hade 5-kamp, lekte frågesport, sjöng snapsvisor och åt en jäkla massa. Jag, Måns, Sofia och Thomas försökte överrösta alla med ett nummer av El  toro (Frasse & Tobbes bästa låt). Alla hade trevligt och verandan blev plötsligt dansgolv. Yngligarna försvann, men kom tillbaka med kompisar för att det var så kul hos oss. Mamma hade blommor i håret och var så vacker.

Jag hade Sofia där, och Jessica och Angelica hade med sina polare som är jättetrevliga. Hela kalaset slutade med att vi vid tre drog in till stan och gick på svartklubb, iförda blommiga klänningar. Kontrastrikt och ganska komiskt, och kul som bara den. Gick barfota hem genom stan vid 6 på morgonen. Vilken kväll!

Vaknade nöjd med ett bakisflin på läpparna. En fulländad midsommar helt enkelt.


Lycka

Lycka är att få ett mail med texten:

Det finns ett hus på Palma som du kan spendera sommaren i. Det finns bil, pool, solsken och lata dagar. Bara ring innan du kommer. Enda kruxet – inga hundar i huset.

Lycka eller är det tur kanske? I vilket fall så räkna med mig Sophie.

Crystal Stockholm

22624-134

På detta fantastiska skepp befinner sig vår kompis Chris från Las Vegas.
Imorgon kommer skeppet till frihamnen i Stockholm för att stanna till fredag.


Maria, jag, Hanna och hennes kompis Marica är uppskrivna som gäster och ska för första gången gå ombord som privatpersoner och inte som stewardesser. Det ska bli så grymt roligt. Maria och jag bubblade nästan över igår när vi pratade om alla minnen från båten. Vi arbetade ombord i fem och en halv månad och slet häcken av oss samtidigt som vi fick uppleva de mest exklusiva, exotiska och fattigaste delarna av världen.

Vi jobbade på Crystal Harmony som då ingick i den 6-stjärninga Crystalkoncernen, men då skeppet blivit sålt hoppas vi nu på att många av våra kompisar blivit förflyttade till Crystal Serenity istället. Det ska bli så fantastiskt att få hälsa på alla dem som jag trodde att jag aldrig mer skulle få se när jag tog farväl i San Fransisco för nästan exakt 2 år sedan. Med stor säkerhet kommer Nervin, vår piccolo från Filippinerna vara kvar, och Petra har tydligen blivit housekeeping officer. Och vem vet vem mer skeppet kommer lastat med...

Som gäst får man vistas i alla områden så vi ska minsann vara mycket i guestarea, men även ta en sväng ner till crewbar där drinkarna kostar "one dolla".  Som tur är vill Chris se fotbollen så vi ska ta honom och hans vänner till en restaurang för att se på fotbollen på kvällen för att senare festa i riktig Crystal-anda.

På fredag är det sail-away till Frankie-boy och vi kommer säkert gråta allihop.




Fotboll, skräck och bartömning

Tisdag idag. Skräckfilmsmåndag igår.

Såg The Grudge 2 med tjejerna hemma hos Marika. Ettan såg vi hos Sandra ute på landet och vågade ju knappt åka hem. Denna gången fick vi bara tag på den japanska varianten och tänkte att den nog skulle vara mindre läskig, men oj vad fel vi hade. Som följd av detta dumma påhitt vågar jag nu inte många saker, som att 1) köra bil 2) gå i trappor 3) sova 4) bli gravid 5) tvätta. Sistnämda fick lida mest igår då jag för en gångs skull hade tvättid. Jag och Rose som mest satt bakom kuddar hela filmen, bestämde att vi nästa gång ska se en fånigt romantisk komedi med Adam Sandler. Så det så!

Helgen var förresten jättekul!

På fredan firade vi Annikan en massa. Jag, Eve och Annika åt sushi-lunch och tjejerna spanade på servitören. På festen åt vi pastasallad, drack vin och det var jättetrevligt att snacka med alla klasskompisarna som jag nog inte träffat mer än en handfull gånger under de här 3 månaderna som informatör. Lagom till att vinet började slå till stack vi till Lotus för att dansa till Dogges rytmer. Var bara vi på dansgolvet, men det gjorde ingenting. Maja och jag fastnade på idol-bild med Dogge. Maja hade tydligen varit kär i honom sedan hon var liten.

Fotboll och bartömning

På lördan var jag jätteseg, men väcktes av ett telefonsamtal från en glad StockholmsMaria. Roomisarna fikade i köket sedan fick jag pallra mig till BIK BOK för att jobba mina två timmar medan resten av Sverige peppade inför matchen. Och matchen den såg jag hos Micke och på Kåren, iklädd en Sverige-tröja och med ett ganska besviket leende på mina läppar.  Alex, Micke och jag var tvugna att gå ifrån Kåren så besvikna vi blev på resultatet 0-0. La oss i parken istället och drack Corona för att senare sticka till 2:an på förfest. Eriken var där och det var på tiden vi träffades ordentligt.

På bartömningen var det fullt ös. Många klagade på coverbandet och musiken, på att det var för dyrt att få komma in, att det tog för lång tid i baren.  Men jag tyckte att det var precis perfekt. Lagom med folk,  varierad musik, tillräckligt många dansgolv för att  byta om det blev kasst, billig öl och  ett jäkla järngäng som jobbade gratis. Mycket av den avslagna stämningen kan ju ha berott på dagens antiklimax, men jag blev ändå så less på folk som har så lätt  för att klaga. Speciellt när jag jobbar med de som får slita häcken av sig för att vi ska supa och ha kul.

Bakissöndag

Kakas pasta, en filt och  solsken – wunderbart! Började läsa I huvudet på Tony Parsons och fastnade totalt. För en stund infann sig sommarlovskänslan, och med all rätt, förutom att det är 17 dagar kvar. Mamma ringde från Bali och rapporterade att hon ridit på elefant och badat med delfiner, och att fotbollsfantasten Åke var besviken. 
På kvällen grillade jag och Alex för andra gången i sommar och tittade sen på Titanic.

Hihi

Eriks okunskap i frågan om att Skåne tillhört Sverige sedan 1500-talet framkom i Eskilstuna-Kuriren idag.

På frågan om det fanns många olika nationaliteter i stan svarade Mr Hennerdal att det mest var skåningarna som märktes.

Kick in -Kick out

22624-133

Såhär kul kan man ha det när man ska kickas ut från Kåren.
Roligare ändå blev det med gratis cider och grillkorv.

Dick Diamond

Så snurrig världen är...

Johan på Kåren fick ett mail från Dick Diamond som gärna ville spela på Kåren. De hänvisade till min recension i Groove. När Johan såg mitt namn under recensionen fattade han ingenting eftersom han inte visste att jag skriver för dem.

Efter en stunds klurande svarade Johan att det gick jättebra och att Tess satt i rummet brevid. Så med lite tur kommer det spelas schysst reggae på Kåren nästa termin. Vilket sammanträffande.

Annikan

22624-132

Grattis Annikan som fyller 30 år idag! Ursäkta vår kraxiga sång imorse.

22624-131

En Magnus till dig på din dag! Ikväll blir det party hemma hos oss, tjohoooo!

Gråzon

22624-130

Var är bäst att fastna?
Dåtid, framtid, eller kanske nutid?



Café Opera

I helgen var jag på världens bästa 30-års fest någonsin. Min gode vän Maria från Crystal Harmony fyllde 30 år och hade tillsammans med sina tre bästa väninnor en blygsam tillställning på Café Opera.

Jag kom fram till Stockholm vid fyra och mötte upp Marias pojkvän Fredrik och Marias bror Markus och flickvännen Anna hemma i Marias nya lägenhet. Jag hade aldrig träffat brorsan, men har hört så mycket om honom att det kändes som att vi träffats tidigare. Vi drack öl i solskenet på ballkongen och snackade lite om vad som skulle hända på kvällen. Fredrik stackarn var lite nervös över att han kanske skulle behöva gå upp på scen. Men det visade sig senare att nervositeten varit helt i onödan.

I Café Operas festvåning väntade drinkar och en buffé med härliga människor att hälsa på och mingla med. Vi, ballkonggänget, höll ihop nästan hela kvällen. Anna var hur härlig som helst och jättelätt att snacka med. Vi träffade Jeanette som arbetade på kryssningsfartyget med mig och Maria. Hon hade rest från Danmark för att gå på festen. Och långväga hade många andra också kommit. Maria och Stina kommer ju från Halmstad och hade ett gäng kompisar som åkt upp. Och tydligen hade en kille åkt hela vägen från Tyskland.

Jag hade tur och fick sitta vid honörsbordet och bredvid Maria. Vi skålade, åt god buffé, skålade, lekte lekar - där största frågan var hur många tjejerna legat med tillsammans, med följdfrågan, hur många av dem som var på festen... Frasse spelade ett gäng låtar till mångas glädje. Det blev Leonardo och Dubbelmoral och Gotlandsminnena dök upp snabbt. Tobbe, som jag inte träffat sedan länge, var där med sin tjej som han nu har lilla Leia med. 

Efter mat och uppträdanden och åtskilliga fler skålar och mutor i form av champagne... dansade vi i ett led efter Maria ner till nattklubben. Fast på vägen stannade vi för att sjunga El toro och Kentas Just idag är jag stark, med Tobbe bakom guran och Alexander Skarsgård som tog ton. Jäkligt kul. Maria och jag vrålade. Ja, du vet, ifall någon inte kunde texten...

I nattklubben hade vi några egna bord där festens 150 pers trängdes. Vi fick shots och dansade tills skoskavet gjorde sig för väl påmint och en viss mrs Mellberg råkade snubbla till framför en vakt  och blev utskickad när klockan var 02.55. Ute stod en rad limosar parkerade. Vi tog dock en vanlig taxi en bit bort. Det visade sig att Fredrik var värsta bundis med taxichauffisen som ville bjuda oss på resan. Syrror båda två eller hur det var.

Igår var vi ett gäng trötta festprissar som vaknade, somnade om och vid fyra masade oss upp för att käka pizza och summera kvällen. Det hjälpte att titta på bilderna...

22624-124

Mia, Myran och Stina (födelsedagsgrisarna) på SPA. Några timmar innan kalajset började.

22624-117

Fyra snygga piffade 30-åringar redo för fest.

22624-118

Skål sa vi på svenska, norska och danska. Jeanette, Janos och Markus. Markus, Marias brorsa, blev utvald till Halmstads snyggaste kille för en tid sedan.

22624-119

Solbränd Fredrik med glad och äntligen avslappnad Maria. De ska skaffa barn snart. Om det blir en tjej ska hon heta Saga.

22624-127

Kan du hitta två från Let´s dance i denna bilden vinner du en dans...

22624-120

Tjejerna från Halmstad i Stockholm - SKÅL!

22624-121

"Jag har väntat så länge på just denna dag". Tobbe och Frasse till höger spelade gura och Alexander till vänster tog ton.

22624-126

"Mister El Toro e tillbaka i staden i Madrid för att rensa ut all fisk, chachacha"
Radarparet Frasse och Tobbes låtar var poppis bland alla!

22624-125

Anna och Markus -  Caféets käraste och härligaste par. Anna kommer från Strängnäs, men bor nu i Halmstad tack vare Markus. Kolla in backslicket i randig kavaj!

22624-129

Faktiskt trevlig trots frillan och den ocoola uppsynen. Var dock tacksam när Maria räddade mig.

22624-122

Vi dansade mycket och i takt.

22624-123

Shots till folket. Jag drack nog 8, men det var bara varannan som innehöll sprit.

Tusen tack till Mia, Myran, Maria och Stina för en wonderful tillställning. Den kommer bli svårslagen!





Underground

22624-116


Så jäkla skönt när en skiva anländer och är precis så där bra att jag önskar att jag kunnat göra den själv. En klockren debut är producentduon Create & Devastates The Hitman. Fulländat liksom!

Sofia och Tess på Nybron

22624-115


Miss you Sofia!
Grattis till nya lägenheten. Hoppas att du tänker som jag - att jag kan bo i den i sommar? Snart kommer den och jag. Kramisar så länge