Sårad man bakom stor hit

Intervjuade precis norska Madcon som är aktuella med singeln Beggin. Fick reda på historien bakom den härliga låten som just nu tar hela Europa med storm. Hela intervjun kan du läsa i nästa nummer av Groove.  
 
 

Skulle vara intressant att höra låten helt på norsk istället...

Kontrollfreak och nöjd

I The Darjeeling Limited har storebrorn (Owen Wilson) i brödrarskapet ett enormt kontrollbehov. För deras andliga resa till Indien har han en itinerary/resplan som ska följas slaviskt planerad för var dag. Jag skrattade gott åt honom när jag såg filmen, tänkte "vilket kontrollfreak där - man ska ta dagen som den kommer"...

Men faktum är att vår NY-resa planeras i samma anda. Vi hade vårt andra möte i helgen (åt hamburgare, pommes, muffins och drack cola för att komma i den amerikanska stämningen)... och Thomas har gjort ett dagsschema där vi ska fylla i vad vi ska hitta på varje dag. Det känns verkligen som om att vi kommer att få ut max av denna resa. Några av dagarna innebär till exempel: heldagsshopping på outlet utanför Manhattan, solning i Central Park, Sex and the city-tour, Besök på Ground Zero och The Apple-store, förhoppningsvis  David Letterman, osv... Längtar!

Tvivlar på att just denna resa kommer att sluta som i The Darjeeling Limited där de tre brödrarna springer efter ett tåg och kastar hela sitt gäng matchande resväskor i diket. Jag och Boddan kommer definitivt hålla ett krampaktigt tag om våra fullproppade (jag tror på god shoppingtur:) resväskor och kanske glömma bort det där med materialism och andlighet för ett tag. Och säkrt kommer vi att bära t-shirts med trycket "I love New York":)

Sommar = Club Killers

Sol, sommarkänslor, öl - reggae med Club Killers. Det kan knappt bli bättre. Äntligen kommer här ett studioalbum där kärleken för reggae strålar, brinner och verkligen lyser igenom.

Läs min recension av skivan


Do you love New York?

Fredagen den trettonde juni åker jag och Svenssons mot New York. Ikväll ska vi ha vår första NY-kväll där vi ska redovisa våra respektive läxor. Min hemläxa blev att kolla upp shopping och sport.. Alla tips på kuligheter man bör se när man är i denna stad mottages tacksamt. Sex and the city-guiden är redan nerladdad:)


Grattis min söta lilla mamma

   


Vårstädning i garderoben

Då vad det dags för ännu ett varv inom Tradera... Mer kläder och skor kommer inom kort.

Välkommen till min garderob

AJ!

Brangelina (Brad Pitt + Angelina Jolie) väntar tvillingar och ska snart gifta sig. 40-åriga Jennifer Anniston - som gjorde slut med Braddan för att han inte ville ha barn - hånglar vilt med lammkött och berättar att hon kan tänka sig att adoptera och att hon fryst ner ägg till den dag hon träffar den rätte. I nästa mening säger hon att hon är glad för Brads skull. AJ i hjärtat!
 
Passade på att läsa en skvallerblaska medan jag badade, hör liksom till.

Dagens citat

Jag läste någonstans att sex försämrar minnet,
men jag minns inte var.

Joey Tempest

What about Brian?

Nackdelarna med att vara sjuk är uppenbara; smärta, tristess och instängdhet.   

Fördelen med att vara sjuk däremot är att man har all tid i världen över till australiensiska tv-serier, Ellen DeGeneres, Oprah och What about Brian. Hur spännande var inte dagens avsnitt av sistnämnda där Brian äntligen tog modet till sig och berättade för tjejen han är kär i att han vill ha henne. Som extra krydda skulle tjejen såklart gifta sig med Brians bästa vän samma dag. Huah vad spännande - jag höll andan i säkert fem minuter!

I love Kanal lokal

Trots dåligt pålästa programledare, pinsamma reklaminslag och en studio värd en extreme make-over har jag fastnat rejält för Kanal lokal. Speciellt för musikdelen där det ges utrymme för lokala artister att glänsa genom tv-rutan. Igårkväll spelade till exempel Simon Laufers band Simsoak där, kärt återseende. Upptäckte även ska-bandet Mobster genom denna kanal och har hört mycket bra musik därigenom. 

Ge Kanal lokal en chans om du bor i Skåne och har tillgång till kanalen!

Leende guldbruna ögon

I programmet Debatt diskuterade Janne Josefsson dansbandens funktion i samhället vilket bjöd upp till en hyteriskt rolig debatt! Programmet avslutades med en omröstning om den bästa dansbandslåten ever: Leende guldbruna ögon vann överlägset.


Kristoffer och havet

22624-544
Kristoffer på väg ner mot havet, kort innan jag halkade ner för samma backe:) 

I helgen åkte jag och Kristoffer till en röd liten stuga i Ystad. På väg dit passerade vi en jäkla massa raps och lyssnade på Papa Dees nya skiva (som vi för övrigt dissar rejält). Vi åkte till Ale stenar och tittade på kor och åt ny sorbetsmak (granatäpple). Vi gjorde även Ystad centrum på en halvtimme; smög in i en stängd musikaffär och tjuvsmakade nötter på Willys. Väl i stugan grillade vi (Kristoffer) och drack Red Stripe, sedan ägnade vi resten av kvällen åt att snacka och lära känna varandra bättre... Och det var precis som väntat smått underbart:)  

Att jag sedan blivit sjuk och kraxar värre än måsarna utanför mitt fönster är en annan mycket tråkigare historia. Hoppas på att jag inte fått halsfluss som hela min omgivning vekar ha drabbats av.   

Tre musikrelaterade tips

1. 31 Songs

I författaren Nick Hornbys universum är musiken viktigast. I musikantologin 31 Songs skriver han om just 31 låtar som har påverkat hans liv. Likt andra böcker han skrivit är konstant name-dropping och humor dominerande ingredienser. Allt från Nelly Furtado till the Avalanches avhandlas, och det är roligt att upptäcka hur vi kan älska/hata samma låtar men att musikupplevelser är otroligt individuella.


2. Självrannsakan

Tio skivor av The Roots sorterade i årsföljd vs. tio slarvigt insatta Absolute dance-skivor. Din skivsamling säger mycket om vem du är som person och om vilka faser du genomgått i ditt liv. Att ägna en helg åt att gå igenom skivsamlingen är ett fantastiskt sätt att lära känna sig själv.


3. Förvaring

Om du är en av få som fortfarande samlar på skivor har du säkert ställts inför förvaringsproblemet någon gång. Snyggaste förvaringen genom tiderna är hyllan String, designad av arkitekten Nisse Strinning. Den enkla modernistiska designen introducerades 1949 och än idag är hyllorna älskade. Framförallt är de funktionella. http://www.string.se/

(Kommer att publiceras i nästa nummer av Groove. )


Hurra!

22624-542 
Tårta med "puffar" och länkar... 

22624-543
Trötta, men glada. Jag med Pernilla och Annika.

Hurra! Hurra!

Igår lanserade vi nya
www.alfalaval.com och det gick över lag mycket bra. Vi firade med lunch i solskenet, webb-tårta och godis. Hemma väntade Papa Dees senaste skiva (yes!).

Natten innan lansering satt vi på jobb till halv fyra så det var ett glatt, men trött gäng som "tryckte på knappen". Mina kollegor Pernilla och Annika har arbetat i projektet sedan starten 2004 - de är superhärliga!

2 dagar i Paris

22624-541

Ett hett filmtips: 2 dagar i Paris med Julie Delpy och Adam Goldberg.

Visserligen handlar filmen om kärlek i grund och botten, men den är långt ifrån en traditionell romantisk feel-good. Det är snarare en grov historia om kärlekens villkor på 2000-talet. Filmen visar inte så mycket miljöerna i Paris, utan fokus ligger på dialogerna - som i allra högsta grad bjuder på sarkasm och ironi i sann Adam Goldberg-anda.

I filmen besöker Adam (som är en amerikansk turist som stannar i Paris i två dagar med sin franske flickvän) Jim Morrissons grav i Paris... Hans tjej suckar att det gör ju alla jävla turister... Och på jobb har vi nu skämtat om att vi också ska dit och fota. Det roliga är att minst två av oss minsann är allvarliga. Tydligen ligger även Edith Piaf begravd på samma kyrkogård.

Hur som helst - se filmen, au revoir!


Lovebomb

Här kommer en lovebomb... Se upp!

Det har hänt så mycket kul på sistone.

Dels har solskenet kommit till Malmö och stannat - trots meteorologernas siande om att det skulle bli kallare. Dels har det inträffat mycket trevligheter i form av 125-års jubileum för Alfa Laval med fest på Olympen, Måns 18-års kalas, Vår Ruset (irriterande stavning) och Kristoffers fest. Kristoffer är en underbar kille som kommit in i mitt liv... En alldeles egen Kristoffer:)

I en kombination av trevliga fester och umgänge med bra personer är mitt tillstånd riktigt bra!

Till saken hör att det även är mycket resande på g, så som två veckor i New York med familjen i sommar, en weekend i Paris med kollegorna, en weekend i Båstad/Halmstad och en i Göteborg hos Annikan. Och dessutom är flera härliga konserter inbokade; Siesta, Looptroop Rockers, Way Out West och Europavox i Clermont-Ferrand. Vilken höjdarsommar!

På torsdag lanserar vi nya
www.alfalaval.com för världen. Det är stort!!!  Vi har jobbat hårt och är alla stolta över resultatet. Tills torsdag är det jobb dygnet runt. Men efter torsdag (eller kanske mer realistiskt så nästa vecka) planerar jag att reclaima mitt sociala liv igen - med allt vad det innebär (after work, promenader, vin, simning)...

Hoppas att du mår lika bra!


Malmö beach

22624-540

Jag älskar att bo nära havet!!!

Casa mia

22624-538

Tavlan från Antigua är uppspikad och skivorna insatta i bokhyllan. Nu har jag bott i lägenheten sedan oktober. Det har tagit låååång tid, men nu är gardiner, lampor och sofföverdag äntligen på plats.

Jag trivs fantastiskt bra i Slottstaden. Tio minuter till stan, fem minuter till havet, en minut till Sophie, en halv till fastern min - och nu pojkvännen runt hörnet.

Det enda jag skulle kunna klaga på är att ett gäng måsar har fått för sig att "kackla" utanför mitt fönster var morgon vid halv sex.  

Välkommen på rundvandring... sovrummet med fransk balkong fastnade inte på kort, har för tillfället reservsänglakan i brist på tvättid:)

   

Musik-ciceron släpper platta

Papa Dee släpper albumet A little way different i sommar.

Utdrag ur pressrelease:

"Papa Dee har ju alltid varit vår viktigaste missionär för reggaemusiken och reggean har alltid varit en viktig och stor ingrediens i hans musik. Nu har han tagit steget fullt ut och spelat in sin drömskiva på Jamaica med sina musikaliska hjältar. Han har lyckats få ihop några av dom viktigaste musikerna som var med och skapade soundet för artister som Bob Marley, Pete Tosh, Burning Spear, Black Uhuru mfl. Albumet är en kärleksfull hyllning till reggeans guldålder 70-talet och innehåller några personliga favoriter samt eget material."

Läs mer på hans hemsida

Presenttips mottages

I veckan ska jag köpa tre presenter som ska ges bort nästa lördag, på vad som gått och blivit stora kalasdagen. Och jag har svårt för att komma på något kreativt förutom presentkort på konserter... Presenttips mottages därför tacksamt till: 

1) Cool kusin som fyller 18 år.
2) Musiker och landskapsingenjör som fyller 33 år.
3) Tillhörande syster till nummer 2 som fyller 30 år (har aldrig träffats).