Ps, I love you

"Ohhhh, why can´t I be the happy Irish guy that sings all the time. Why do I have to be the grown up?".

Mycket bra film baserad på boken med samma namn, som i sin tur är baserad på en verklig händelse. Vi var beredda på tårar, men det blev nästan fler skratt fastän att filmens grundhandling var tung och gripande. Handlade om en ung änka och hennes sätt att hantera sorg och kämpa vidare med sitt liv.

Älskar filmer som sätter igång hjärnan. Tänkte mycket på Chelseas man Gareth som befinner sig i exakt den situationen, tänkte på Alice som precis förlorat sin Einar. Och så tänkte jag på Alex för skotten i filmen påminde så mycket om honom. Blev dessutom rejält sugen på att åka till Irland.

Bra rollebesättning var det dessutom: Hilary Swank, Gerard Butler, Lisa Kudrow, Gina Gershon, mfl.

Ps, snart är det helg!!

Dopplereffekt live

Någon som hört detta mystiska kollektiv spela? De ska komma till stan på lördag. Jag är redan bortlovad, men optimist som jag är kanske jag kan klämma in en konsert också.. Ska tydligen vara lite Kraftwerk över det hele.

Common sense

FB-debatten kom upp i helgen... Och så läste jag nyligen ännu en artikel om ungdomars vanor på nätet som handlade om bristen på insikt om hur våra alias på internet kan skada oss i framtiden. Jag skriver "oss" eftersom att även jag är med på FB, MSN, Blogger, m.m. och om man googlar mig kommer det upp en del träffar och inlägg. Jag finns helt enkelt på nätet, precis som merparten av mina vänner och kollegor.

Kalla det alias om du vill. Det är såhär samhället har artat sig och det är svårt att stå och predika mot internet när användadet eskalerar. Den äldre generations "tröskel" är skyhög inför internet och de kan inte ta till sig de fördelar som radas upp för att nackdelarna är enklare att förstå. Och har man otur kan man träffa en mördare på nätet...  
 
Att förbjuda sina barn att gå med i Bilddagboken, Lunarstorm och Facebook kommer aldrig att fungera. Däremot att prata om förnuft, försiktighet och etik och moral. Att vara på "ungdomarnas sida" och tala med dem om deras sätt att umgås/tala/interagera tror jag är ett bättre alternativ.

Så länge jag står för vad jag skriver och gör tänker jag fortsätta med det, på FB, på MSN, på bloggen. Allt handlar om att använda "common sense" precis som i det riktiga livet. Och pervon, bedragare och andra kriminella som vill dig illa finns det lika många utanför internet som på internet. De är troligtvis samma person.

Däremot tycker jag att vi borde börja fundera på syftet med våra liv på nätet... vad är det vi får där som inte finns i verkliga livet och vilken tillfredsställelse är det vi saknar i det verkliga livet?   


Alltså finns jag

Allas vår Kårhusmästar-Johan skickade ett meddelande på FB och frågade om jag vill spela på RAW nästa gång jag kommer till Tuna. Var ett tag sedan Klubb Gung och mitt alias DJ Tess, men jag antar att så länge förfrågningar kommer så finns jag.

Skulle dock aldrig göra det utan min sidekick Micke, Femman-kollektivet, Erik och så klart mitt (iaf då) trognaste fan Alexen. Och självklart skulle jag spela Oh Boy med  Peps och en jäkla massa Svenska Akademien.


Dörr sökes

Remuneration, Nomination, Insider... viktiga begrepp att inte snubbla på eller förväxla när man skriver engelska texter om Investor Relations. Gäller att vara vaken, slipad och fokuserad. Därför sitter jag hemma och jobbar även idag, med glasögonen på och hjärnan på högvarv.

Jag har på tok för mycket att göra på jobb just nu, så jag sitter hemma för att spara in på den icke-valda sociala tiden - och bara jobbar. Låter krasst, men det är nackdelen med att sitta i kontorslandskap där alla går förbi, snackar i telefon, snackar med mig, snackar med kollegor. Jag är så nyfiken som person att jag inte riktigt kan stänga av omgivningen och det är klart att man vill vara med... Men nu är det deadline idag så jag måste verkligen effektivisera. 
 
Men kan inte vara helt utan mitt jobb så ikväll är det dags för tidig bio med arbetskamrater från AL, ska bli väldigt trevligt - och gott (popcorn står högt på listan!

Så sant

De flesta människor är inte tråkiga,
det ser bara ut så när de åker buss.

Stig Johansson

Frihet på ett litet kontor

Idag har jag jobbat hemifrån. Har suttit på mitt lilla kontor med balkongen öppen och hög musik i vardagsrummet. Tro det eller ej - det funkade hur fint som helst. Kunde verkligen koncentrera mig på mina arbetsuppgifter. Sparade res-, smink- och fikatid och när klockan blev fem hade jag åstadkommit mycket mer än jag vågat hoppas på.  

Den självklara bonusen med att jobba hemma - förutom musiken - är att man kan laga den mat man är sugen på när man blir hungrig. Fixade till en god tonfisksallad med mycket avocado och bovete, mums. Det blir matlåda för första gången sedan jag började arbeta på Alfa Laval imorgon. Mums igen!

På kvällen har jag cyklat upp till stan en kortis och träffat Sofia, köpt ett prickigt paraply och randiga vantar. Och så det obligatoriska samtalet med mamma och Soffan. Nu ska jag avboka en pedikyrtid till förmån för gratisbio på torsdag.. någon som sett Ps, I love you. Har för mig att det är namnet på en gammal film.

Hoppas att du haft en bra måndag!

Dagens musiktips

Hip hop som får dig att hoppa, studsa, dansa: Back To The Future med Guru´s Jazzmatazz. Producerat av the superproducer SOLAR och hosted av DJ Doo Wop.

Me want

22624-514
Allt som rör MacBook Air har slimmats. Och sedan slimmats ännu mer. Förutom sakerna som gör sig bättre i större format, som det bakgrundsbelysta tangentbordet i full storlek och 13,3- tumsskärmen i widescreenformat. På insidan (ja, det finns en insida) finns en Intel Core 2 Duo-processor, 2 GB minne och otroliga trådlösa möjligheter. Det här är den nya gyllene standarden för superbärbara datorer.

Guidad MacBook Air-tur

På marackas: Therese A

22624-515

Jag har fått för mig att jag ska göra karriär som marackasstjärna... Vad passar bättre då än färgglada randiga och prickiga marackas... Helt underbara! Någon som vill boka mig?

Loppis is da shit

Loppisfrenzy både lördag och söndag denna helg. Jag och mor min hade jättetrevligt och skrattade gott åt bevisen på våra fatala modemissar (sålde mest kläder). Hittade bland annat magkorta tröjor från gymnasietiden, falska skinnbyxor, tubklänning med päls på...

Sålde för 1700 kr totalt och är mycket nöjd med att ha blivit av med så mycket strunt. Som vanligt var det en udda och intressant skara människor som kom och drog i grejerna. I love it!

Frustrerad vid midnatt

Singelkompisar har länge påstått att alla bra, gulliga, självständiga pangkillar i vår ålder redan är tagna. Jag har ju haft pojkvän i princip sedan jag föddes och har liten erfarenhet av singelträsket. Tänkte att "det där kan väl inte stämma".

Men igår när jag var på fest hemma hos Evelin träffade jag en "tagen" kille. Och så fick jag höra "hade det inte varit för att jag har tjej så hade jag varit intresserad...". Frustrerande, eller vad!

En klok dam, som säkert har fått många kvinnliga ovänner, sa att man ska jaga det man är intresserad av oavsett. För vem vet om han är lycklig. Det säger egentligen ingenting att man är upptagen. 

Moderåd, tack!

Har tre alternativ till imorgonkväll och ingen spegel hemma... Gillar alla tre lika mycket. Hjälp mig!!!

1. Koboltblå(jättefin färg) skjortklänning med lite urringning. Lite schyssta detaljer på klänningen. Tänkte ha svarta stövlar och svarta strumpbyxor till. Och ett enkelt guldhalsband med en vinge på. Eller rött halsband och röda skor.

2. Vit och ljusblå rutig skjorta med liten volang upptill + svart kjol som går högt upp i midjan. Till det svarta strumpbyxor och svarta stövlar. Brunt armband och bruna örhängen i trä till.

3. Vit tight t-shirt från Triple-5-soul med mönster i turkost och rött framtill + svart kjol som går högt upp i midjan. Till det svarta strumpbyxor och svarta stövlar. Röd ring- röda läppar.  


God natt!

Överlevde veckan, puh. Har lyckats vända på dygnet och har kommit i säng alldeles för sent hela veckan. Lördagsmorgon nu och jag borde sova för länge sen. Ska upp supertidigt imorgon för att stå på loppis med mamma och faster min. För er som känner mig är det ingen nyhet att jag älskar att stå på loppis. Brukar göra det två gånger per år ungefär.  

Imorgon är det fest på kvällen. Ska hem till en tjej som jag lärde känna i högstadiet - Evelin heter hon. Vi har inte träffats ordentligt på flera år, men däremot har vi träffats tre gånger på H&M:s strumpavdelning nu under jul.. Ska bli trevligt att festa med lite nytt folk. Ja, och så ska jag ju möta upp Soffan, Jasse och Joss ute i dimman... dansa står högts på listan. 


Har haft en känsla i kroppen

Nu vet jag varför mina tankar varit så mycket hos Chelsea det senaste, och som mest idag. Fick ett meddelande av hennes syster Emma nu på kvällen. Hon berättade att de hade släppt Chelseas aska över Rocky Mountians i Canada idag. Det låter precis som något en fullkomligt snowboardtokig tjej hade kunnat önska.

♥ ♥ ♥

Jag önskar så att jag hade kunnat vara där.

Fan!

Måndag hela veckan

Det finns fördelar och nackdelar med att vara envis...

Sitter fortfarande på jobb... ser snart i kors så trött jag är. Har gett mig på att jag ska bli klar med det jag jobbar med innan jag packar ihop och beger mig mot tåget.  Vi har s***t mycket att göra i projektet just nu. Eller just nu, det har vi haft hela tiden - men just nu är det lite mer än vanligt. Satt i planering imorse och insåg att det i detta tempo kommer att vara sommar när som helst. Jippi!

Hela denna vecka kommer jag förmodligen att sitta sent. Men till helgen är det lön, loppis och fest - yeah! Och deadline på Groove - gulp! Ska försöka att vara lika duktig denna vecka och träna 4 ggr... håller fokuset vid liv längre.


Härlig feber

Har drabbats av en rejäl dänga Shout Out Louds-feber. Just nu är jag besatt av Tonight I have to leave it och Impossible.   


Meteorolog, nej tack!

Bli inte tillsammans med en meteorolog om du vill kunna lita på din partners ord. Ingen storm i sikte i Malmö inte... so far i af. Bara lite hårdare blåst än vanligt nere i västra hamnen. Med en god varm choklad och gott sällskap var det endast mysigt!




Välkommen hit!

Nu är ni cirka 70 stycken som hälsar på mig var dag. Och jag undrar såklart vem de nya 20 som börjat hänga här är... Berätta gärna! Detta inlägg är ert!

Kram

Dessa killar!

22624-513



Vilken bra idé!

Min kompis Erik har gått och fått jobb som innovationsrådgivare. Jag är inte ett dugg förvånad, och var inte ett endaste dugg orolig för att det inte skulle lösa sig. Nu ser jag fram emot att följa din karriär Erik! Grattis! 


2 x grön prickig bikini

Idag var jag och min simmarkompis Marika och simmade. VI simmade fram och tillbaka och fram och tillbaka och fram och tillbaka i en timme. Räknade längder i början men tappade snabbt räkningen. Bastade efteråt och skrattade åt våra bikinis där de låg... visade sig nämligen när vi tog av handduken i simhallen att vi hade likadana bikinis, haha.

Nu är jag så trött att jag snart somnar, härlig känsla. Känns som när jag var liten och hade varit på badhuset en hel dag och busat, badat och ätit baconchips. Var gång jag kom hem stank jag klor och var så trött att jag somnade med kläderna på.

Adrenalinkick

Idag har jag hållt utbildning på jobb. Jag var ärligt ganska nervös när jag steg upp imorse för att bege mig mot en av alla utmaningar som detta jobb innebär.

Utbildningen gick över förväntan - det började med några små tekniska fadäser som jag inte kunde påverka... och slutade med ett gäng fullproppade elever.

Efteråt var jag så peppad att jag tog på mig träningskläder så fort jag kom hem (ELSA-hood och ELSA-mössa - haha) och gav mig ut på årets första joggingtur. Var tvungen att ha ett fast mål eftersom jag inte rört på mig på evigheter - så jag satte fart mot Zlatans rosa hus. Nog kändes det töntigt när jag korsade vägen för att nudda vid hans hus. Innan dess hjulade jag tre gånger i rad på gräsmattan.
 
Adrenalinkick - tror jag minsann att det kallas..  

10 skäl till att du är singel

Jag och Soffan hittade en rolig grej i Sydsvenskan idag. Den ultimata listan. 10 skäl till att du är kille och singel:

1. Din inredning i lägenheten består enbart av en 60 tums platt-tv, en ihopvikbar säng och en trasig brödrost.
2. Du äger ett par Crocs (foppatofflor).
3. Du är bara bög när du är full.
4. Du reser dig när du hör nationalsången.
5. Du har tagit mer än ett fotografi av ditt könsorgan.
6. Du tycker att flygplansmaten är höjdpunkten på resan.
7. Du behåller ditt Bluetooth-headset på när du har sex.
8. Du har gett din penis ett namn.
9. Du rakar benen för att göra bättre sportsliga prestationer.
10. Du har självlysande stjärnor klistrade i taket ovanför din säng.
 
Det fanns givetvis en lista för tjejer också... Men där hade vi så många ja-svar att det vore pinsamt att publicera den här:) Bland annat stod det något om att använda sig av färgglada bläckpennor och att skriva smileysar...

Jobbhelg

Denna helg är en jobbhelg, har hur mycket som helst att göra på jobb så jag måste sitta lite imrg och på söndag för att hinna med allt. Det är allt lite suck samtidigt som jag såklart tycker att det jag ska göra är kul. Ska bland annat hålla i en utbildning på måndag som jag är lite nervös inför... Vad hände egentligen med mjukstart...?

Men ljusglimtar finns - utan roligheter ingen jobbro - Jossan kommer snart och vi ska dricka liten vin och bubbla. Och imorgon ska jag gå hem till mormor med kakor och sen kanske träffa Soffan. 

Trevlig helg! 


Batik är hett

Jag försökte få fram att jag inte gillar batik under fikapausen:
- Har förresten hört att batik kommer att komma tillbaka snart (urk).

Kollega 1:
- Oh batik - det är den enda trenden jag aldrig slutat gilla.

Kollega 2:
- Jag har kvar alla mina batikkläder.

Då och då känner jag mig ung på jobb. Det händer ungefär var gång vi snackar musik, litteratur, film, mode och mina kollergor nämner band, filmer, böcker och trender som jag aldrig har hört talas om.  

Blott en dag

Idag har jag varit på en mycket fin begravning i S:t Andreas kyrka i Malmö. Tillsammans med familjen tog vi adjö av Einar, 82 år gammal. Prästen sa några ord om Einars fascination för dyra snabba bilar och vi log mellan tårarna.

Efter cermonin åt vi lunch ihop nere vid havet - med utsikt över Ribban och Einars älskade kallbadhus. Hans vän sedan 60 år, Rolf - de träffades när de skulle göra värnplikten - talade fint om härliga minnen och svåra stunder. Han avslutade med att säga att "nu är bara Alice i "Alice & Einar" kvar. Nu ska vi ta hand om henne".

Vila i frid E!

Editors

Gillar just nu The Racing Rats med Editors.

Colin Firth, baby

Finns det något att inte älska hos denne karl? Hans sorgliga engelska utseende tillsammans med hans dialekt - oooh jag fullkomligt älskar det! Om fem minuter börjar en kärlekskomedi med honom på tv. Jag är fånigt exalterad.   


En realistisk virtuell värld

"I framtiden kommer vi att surfa runt i en tredimensionell, realistisk, virtuell värld. Där ska vi arbeta, utföra vardagstjänster, mötas och handla".

Bill Gates, Microsofts skapare, siar om framitden.  

Små godbitar


   
   
  

Jul, utflykt, snö, förfest, bebislek, nyår. Här kommer härliga
bilder från ledigheten. Kram, en sömning Tess


I Malmös dekadenta glitter

Blixthalka, strömavbrottt, kallvatten... snacket innan den stora omtalade Nöjesguidenfesten gick mest ut på att sia om det över huvud taget skulle gå att ta sig till stan och om väl på plats festen faktiskt blev av. Det kan ju bli svårt att tända upp hela Slagthuset med levande ljus. Men festen blev av - med buller och brak, och oannonserat snö inomhus.

  
 
Började med mingel och goodie-bag (hur stavas?) på Cl &Gr där vi träffade Nancy, Joss, Soffan, Maria och Marika. Gamla klasskompisen Mackan jobbade i baren så vi fick goda drinkar billigt. I goodie-bagen låg det en batiksjal från Top Shop - vårens hetaste trend och en sån där roller som tar bort ludd:)

På Slagthuset var det kaos: kompisar, drinkar, halvkändisar, neonstavar, allt i ett virrvarr - och ett och annat kärt återseende. Dansade till coola dj-duon Housewifes i electrorummet där jag även fick höra att jag var fantastisk (bugar, haha!).  Fick hälsa på Kristoffer med den blonda svallande manen från det där Ark-liknande bandet som blivit så stort i Malmö... såg Timbuktu i periferin och den där lokal kanal-tjejen. Malmö i sitt mest dekadenta glittersken... Yrade omkring fyra tjejer (som mest - vi vart av med varann hela tiden) och dansade järnet till vad som än spelades på det dansgolv vi råkat hamna på: lite härlig reggae blandad med Pulp - perfekt. Träffade Martin som fått jobb på Google och var gladast på stället - tills han skulle bjuda på drink och var tvungen att låna pengar... Och Soffan fick sin mobil stulen. Ägnade även en hel kebabmiddag åt att reda ut vad ... (punkt, punkt, punkt) egentligen betyder.  

Roligast av allt - och kanske mest otippat: Jag hittade en simmar-kompis. Hon heter Marika och vi ska simma tillsammans i Lund. Haha!

Har jag glömt ngt? Fill me in tjejer!


Två tips

Tips denna tidiga lördagsmorgon:

1) Film: Jane Austens Book Club
2) Vin: Vitt hos Mrs Brown vid Davidshall

Stora fixardagen

"Idag är det stora fixardagen" sa jag igår och gjorde därför ingenting på hela dagen - skyller på att jag var lite slö efter den 10-timmar-långa bussresan hem.

Idag har desto mer att göra: städa, sortera, ringa samtal, posta brev, läman filmer, bära grejer till vinden, tvätta... Allt för att vara redo för att dedikera mig åt jobb helt och hållet med start på måndag. Som om allt annat stannar. Jag har alltid haft en sån grej för mig - att jag måset fixa allt innan nya grejer sätter fart. En mental fix grej. Känner hur jobbångesten kommer smygandes... 

Avslutar ledigheten med en grande fest på Slagthuset på lördag med Joss och Soffan. Det ska bli härligt, roligt och lite Malmönyår faktiskt (ska ha mitt second best på mig). 

Kram till alla er som redan börjat jobba! Ni är duktiga och snart är det ju helg igen!  

Ska jag våga?

I mellandagarna köpte jag Joni Mitchells skiva Blue, efter att ha sett en film där huvudrollsinnehavaren säger "she taught me how to feel pain". Och jag blev så nyfiken att jag gick och köpte skivan - vadå självdestruktivt?! Men nu har den bara legat där hela julen och jag vet inte om jag vågar.  

Lite svammel på det nya året

Det sägs att det nya året blir så som det nya påbörjas:
Jag vaknade imorse liggandes i skedställning med Anna, klänningen nere vid magen och i bakgrunden ljöd en kraftig fis som fick garderoberna att skälva (inte Annas fis). Utanför fönstret snöar det. Vad säger det om mitt kommande år?

Hahahahaha - vilken kväll - vilken morgon. Vilken härlig bakisdag jag har framför mig med Annikan och Anna ute i Rågsved. Hej 2008 - jag tror att vi kan trivas ihop!

Nyårslöfte: Att börja träna!