Granne med Kent

22624-114


Har precis skickat en ansökan om engagemangsstipendium för mina engagemang på kåren 2005/2006. Kändes väldigt osvenskt och ganska ego att skicka in en ansökan, men å andra sidan har jag levt och andats ideellt hur mycket som helst. Under ELSA-tiden fanns det inte så mycket mer än ELSA, under Högvarvstidningstiden likadant. Men mest tid och ork har jag ändå lagt ner på Klubb Gung, som inte funnits om inte jag slitit de där månaderna i början av förra terminen då pr, musik, lokal och graffittis var tvunget att fixas. Min motivering gick i stort ut på att Klubb Gung lockat studenter utöver de stereotypa kårenmänniskorna och breddat kårens utbud.

Håll tummar och lår!

Mamma åker till Bali imorgon och jag är nervös. Ungefär lika nervös som mormor som sagt att hon inte skulle kunna äta förrän mamma var hemma i Skåne igen. Hon ska vara borta två hela veckor. Så farligt är det väl inte, men let´s face it. Mamma och Åke fyller trots allt 50 i år och är ju knappast purunga längre, än mindre föredetta back-packers. Allt kan ju verkligen hända, men jag antar att det är det som är tjusningen med att resa reguljärt och till en plats där de inte lär kunna svenska på varannan restaurang. Så på fredag när jag dj:ar på fest anländer födelsedagsgrisarna till sol och värme. Mamma ska maila från sin nya hotmail med jämna mellanrum. Det känns skönt.

Nä, nu ska jag lyssna på Generalknas soloalbum. Oh förresten, pratade med Joss idag. I juli är det Swea reggaefestival i Malmö så då slipper vi åka till Uppsala. Eller ska vi kanske åka på båda?

Tack Hanna och Annikan för middagssällskapet idag, himla kul var det! Eller vad säger du Hanna som skulle åla dig ur ditt skinn eller vad det nu var du spottade ur dig...

Har förresten en ny granne. Han stötte på Sofia när vi var på Nybron. Han sa att han var Kents manager. Rider inte alla på den repliken här i stan? Han sa också att han valt att vara lite mer doldis...

De söta lammen är förresten Henkes. Henke är Sandras kille och Sandra är min söta och mycket gravida chef på Bik Bok.

Seven nation army

Jag vet att jag redan använt detta uttrycket: men idag drabbade livet verkligen mig. Vi befann oss på högskolan, på Idp, en mängd studenter, lärare och andra som jag aldrig sett tidigare. Och så Björns fru och tre döttrar. Vi var på minnesstunden för Björn Lagerholm, och det var så fint. Två foton av Björn och hans gitarrer prydde bordet framme vid whiteboartavlan tillsammans med ett gäng levande ljus. Med all denna prakt och högtidlighet kom tårarna, ångesten, rädslan och sympatin. Tankar om döden, om livet, om familjen, om att säga jag älskar dig och vetskapen om att ingenting är för evigt. Att livet inte är en garanti och att allt det du tänker att du ska göra imorgon kan vara för sent. Med tårarna kom också insikten om vad livet egentligen går ut på. Inte kan det vara att bli ledsen för att folk är otrevliga, eller tycker att jag stavar fel i mina nyhetsmail. Inte kan livet gå ut på att hela tiden prestera mer och bättre, på att ha ett sprängfullt cv och att missa betydelsefulla födelsedagar för att jag satt i ett ineffektivt 15-timmarsmöte. Jag, Anna och Therese pratade om att man sällan säger att man älskar sin familj. Jag säger det förvisso alltid till mamma och pappa, men det har blivit mer vana än känsla över mina ord. Därför ringde jag mamma ikväll och sa att jag älskade henne innan vi la på. Det lät nog som det alltid brukar göra när jag säger det, men denna gången menade jag det av hela mitt hjärta. Allra helst nu när mamma åker till nästan jordbävningsdrabbade Bali om 2 dagar.

Idag har varit en omvälvande dag.

Jag tar med mig Björns ena dotters ord: "Alla får komma – det sa pappa alltid" om att studenterna var bjudna till begravningen på fredag.

Jag tar med mig Björns ord om Poppius "gör det sen när du pluggat klart, få ut det mesta av din studietid innan dess", men förvandlar avsikten till att handla om livet istället.

Och så tar jag med mig att mitt soundtrack även är en av Björns favoritlåtar.

Så dajligt!

VG – I did it! Glädjetjut och en pust av lättnad!

Porathe-tentan är nu ett trevligt
minne blott och jag slipper gå
om den där förbaskade kursen.

Eller?

Ute regnar det, inne pluggas det, eller?

Det borde väl vara så, men min stereo har precis börjat funka igen och jag har ju tusen nya skivor att lyssna på till hög volym. Så what can I do. Borde plugga till en omtenta som jag missade första gången för att jag kraschat på motorvägen och som jag kuggade på andra gången för att jag hade 10+5 poängs tenta veckan innan. Och nu då, vad ska jag skylla på denna gången? Jo, just det, min stereo var det. Får nog bli så för de här begreppen är så jäkla tradiga att de liksom inte fastnar.

Mammi, nu är det 3 dagar kvar till Bali... jag är så glad för din skull!

Carib Creole

22624-113


Träffade superglada Pontus, Viktor och Simon i helgen. Ännu gladare lär de bli inom kort när Carib Creole – Möllans, Malmös och kanske Sveriges första restaurang med västindiskt kök och inredning öppnar.

Restaurangen öppnar så fort den sista stolen är ihopmonterad. Känn ingen press Simon! Lycka till grabbar!

Einar cool

22624-109


Einar är min morfars systers man. Han är en kämpe som tyvärr varit sjuk länge, men som reser sig upp var gång och kämpar vidare. Einar älskar att vinterbada, att bära solglasögon och att cruisa i sin monacoblå BMW. Vi älskar honom!

Måns cool

22624-108


Världens coolaste kusin i Einars retrobågar från typ längesen.
Önskar att vi kunde träffas oftare kusinen min!

All heder åt Björn

22624-107

Björn var en rockstjärna uklädd till lärare.

En hjärntumör drabbade honom för en kort tid sedan.
Nu finns han inte längre. Det känns onödigt på en så fin människa.

Men som Jonkan skrev, så ses vi i framtiden Björn!

Sedan sist

"Ingen kickar bollen som han, Zlaaaatan, Zlaaaatan"

Det råder total Zlatan-yra himma i Malmö. Åke är exalterad och ska titta på den 7-årige sångaren på Bingolotto.

Det är mysigt att vara hemma. Träffade goa släkten igår och kollade in Eurovision. Fattar inte att Sverige gav Finland en tolva. Vi svor på att aldrig mer titta på tillställningen om monstrena vann...

Lundakarnevalen va precis så som jag mindes den för 8 år sedan; fylla, regn, tågkö, musik, karuseller,
hångel (inte jag) och gummiband. Jag och Sofia tog ett olkokt beslut härom kvällen. Vi satt på mysig restarang med ett stort gäng familj när vi fick för oss att hälsa på Lilla torg. Väl där ville vi hälsa på Lund. Solle, jag och hela Skånes ungdomsskara. Hamnade på en utservering och drack öl.Löste inga av alla våra problem, men hade himla trevligt!

Lördag och A4pleasure-avslutning på Jeriko. En Jossan som mest pratade i telefon, en Timbuk bakom mixerbordet, en massa jävla skoskav, Tess och Sophie i extas. Och så den förbaskade spanjoren från Lundakarnevalen som försökte prata med oss.

Promenad med mamma. Detta området är farligt, men fint. Mamma är orolig inför Bali-äventyret. Jag försöker lugna henne med att 17 timmars flygresa innebär måga pocket-böcker och att dem säkert inte alls är kriminella på ön. Och att Hawaii inte alls hade varit ett bättre alternativ (eller nåt!)

Ett telefonsamtal med Hanna roomie om sommaren, och fuderingarna tog fart. Jag tänker fotboll och att resten löser sig.

Hallå du kille på stan som kommenterade min krönika i Groove, du gjorde mig så hysteriskt glad!

Ikväll är det filmkväll. Ingen skräckis denna gången.

Imrgkväll efter en dag på Malmö högskola, lunch med Joss, pancakes mit mammi och packning sätter jag mig på tåget igen för att gå på styrelsemöte så fort jag kommer fram. Med nya krafter.

Hanna klargör begreppen

Folk frågar ofta vad marknadsföring är. Min kompis Hanna från Västerås klargör begreppen:

Du är tjej och ser en snygg kille på en fest. Du går fram till honom och
säger: "Jag är fantastisk i sängen". Det är direkt marknadsföring.

Du är på fest med en massa kompisar och ser en snygg kille. En av dina kompisar går fram till honom, pekar på dig och säger: "Hon är fantastisk i sängen". Det är annonsering.

Du ser en snygg kille på ett party. Du går fram till honom, får hans nummer. Nästa dag ringer du och säger: "Hej, jag är fantastisk i sängen". Det är telefonförsäljning.

Du ser en kille på en fest, slätar till klänningen. Du går fram till honom, häller upp en drink åt honom. Frågar: "Får jag? Lutar dig fram, låter dina bröst nudda hans arm, rättar till hans slips och säger: "Bara så du vet, jag är fantastisk i sängen". Det är PR (Public Relations).

Du är på en fest, ser en snygg kille. Han kommer fram till dig och säger:
"Jag har hört att du är fantastisk i sängen". Det är tecken på ett starkt varumärke. (Brand Recognition).

Du är på en fest och ser en snygg kille. Han gillar dig men du övertygar honom att gå hem med din kompis istället. Det är representation.

Din kompis kan inte tillfredställa honom så hon ringer dig. Det är teknisk support.

Du är på väg till en fest när du inser att det skulle kunna finnas snygga killar i varje hus som du passerar. Du klättrar upp på ett hustak som är bra placerat, skriker allt du kan: "Jag är fantastisk i sängen!!!" Det är spam...



Kloka ord

Vila i förnuftet och verka i känslan

Dessa strebrar

22624-105

Governor Andy kommer till Kåren i Västerås och jag är så himla nöjd. Jag fick mail från Mr Gillis idag som är deras manager. Han skrev att Mr Gillis himself ska vara dj på kvällen och då är det bara att vänta sig grymt ös, i stil med Mr Gillis mixtape som är det absolut bästa jag hört. Så härligt att för en gångs skull inte behöva åka till Malmö för att lyssna på schysst musik. Men det gör jag ju i och för sig ändå. Dagen efter konserten sätter jag mig på tåget 07.00… för att i Malmö gå på intervju på Malmömagasinet (håll tummarna) och eventuellt åka till Lunda-karnevalen på lördan med mamma och Måns. Men innan fredag är det tusen saker som ska göras, bland annat träffa John från MDF, tvätta, ha skräckfilmskväll med BIK BOK ute på landet (iiii). Jag ska även prova på att dricka en flaska rödvin och skriva på min skrivmaskin. Känner att jag måste utvecklas som skribent och varför inte göra det the Hemingway. Nä, dags för att skriva lite Antagen-artiklar. Alex ska på intervju på Bombardier imrg, han sitter just nu och försöker prata engelska med mig. Bye for now!

Åt förresten frukost med ledamöter från centern imorse och blev intervjuad av Kurirens kanske suraste journalist.

Hey mister dj

På partyfronten mycket nytt:
En mr Dj Mikael från västerås kommer
spela hemma hos oss mellan 21.00-24.00
Är det fest så är det brakfest!

Igår var jag på IKEA med Fiffi och Marika.
Jag köpte gardiner, ÄNTLIGEN, och är så glad
att jag nästan spricker när jag tittar på dem.
Köpte ljus för en massa pengar, och en matta,
en spegel, några tavlor och kuddar - allt i
brunt, turkost och rosa.

När vi lastat bilen full med grejer och käkat
vårt traditionsenliga mål på Max satte vi oss
i bilen. Då startade inte bilen i typ 15 skräck-
fyllda minuter som hann fyllas med tankar om
bussresa och bärgningsbil. Men så startade Skrollan
igen, och Marikas Linus (tänkt bärgingsbil) kunde
pusta ut.

Meddelande till mams, jag lever och mår bra. Sofia
kommer ikväll och det är ganska mycket på g just nu.
Jag ringer på söndagkväll för rapport...

Puss

Monopol

22624-104

Igår anordnade och deltog jag i min första demonstration.
Det var en laglig och stillsam en det. Vi protesterade mot
att politikerna inte tar studenters ekonomiska situation på
allvar. Detta är en kampanj som vi på Studentkåren arbetar
aktivt med just nu, eller iaf jag och Alex. I Stockholm hade
SFS inbjudit politiker att spela studentmonopol på Sergels torg.
Ett rafflande sällskapsspel där deltagarna får 6 900 spänn att
klara sig på i en månad.

Hur klarade du det då Nuder??

Gå in på www.höjstudiemedlet.nu och skriv under namninsamlingen
som ska skickas till just herr Nuder i maj.

Och ja

Ja, det var ett tag sedan nu

och ja, det är stressigt nu
och ja, det är härligt att våren är här
och ja, det är fest hos oss på lördag
och ja, det går bra nu
och ja, det är asjobbigt att jag har för mkt grejer på mitt rum
och ja, jag älskar IKEA och ska köpa ännu mer imorrn
och ja, det var jobbigt på mötet idag
och ja, faktiskt så älskar jag livet ändå
och ja, världens bästa Sofia kommer hit snart
och ja, jag kan verkligen inte skriva krönika just nu
och ja, det enda jag tänker på är Gnarls låt
och ja, lite dans också
och ja, det kallas verklighetsflykt – jag vet