Varde helg

I helgen händer mycket kul:

1. Flyttar ut mina grejer från den just nu ekande lägenheten (in i ett förråd tills vidare). 
2. Flyttar hem till mamma och Åke på söndag (ska bo där medan parketten läggs i mitt vardagsrum,  tar cirka 2 veckor).
3. Ska gå på riktigt halabalooooooo på lördag. Det är dags för personalfest och företaget har slagit på stort med trerätters och förstklassig underhållning i form av Martin Stenmark, Jerry Williams och idag ordades det om Timbuktu. Vi är 1400 pers som ska festa loss tillsammans på lördag. Börjar med förfest klockan 16.00 hemma hos en på vår avdelning. Innan dess ska jag hitta klänning, skor och väska.  
4. Ska välja tapeter och fondväggstapeter (?) innan måndag.
5. Ska träffa Sofia. 
 
Har redan smygtittat i tapetpärmen. Har hittat två favoriter till sovrummet. Kommer bli så fint. Är glad för att pappa och Åke slipper göra allt detta - såg hur trött pappa såg ut när jag snackade om tapeter, ljus och färger under vår middag ikväll. Han fick nog efter att ha målat mitt förra vardagsrum lila - och så hyrde jag ut lägenheten månaden efter (för att jag kom in på MDH). 

Nej  - nu sova så att jag kommer upp i tid imorgon.     

Var förresten inne på H&M och bad dem ta bort larmet från min skjorta. De bad så hemskt mycket om ursäkt för obehaget de orsakat mig. Jag skrattade och kom på att en hel dag flytit på utan klantigheter. Skönt!

God natt! 


Therese Haag

Mitt liv har börjat likna Martina Haags, i alla fall så som hon beskriver sin kaotiska vardag i sina böcker. 

Idag kom jag till skillnad från igår upp i tid och lämnade hemmet med frukost i magen och sminket på plats (brukar fixa mig på tåget ibland). Kände mig så nöjd jämfört med gårdagens horribla start på dagen där jag spatserade i morgonsolen... TILLS jag av en slump tittar in i Pressbyråns fönster (alt händer där) och ser att jag minsann har en stor vit prislapp hängades under armen:) Skrattade för mig själv och kom att tänka på att expediten bett mig gå och hämta en jacka med prislapp häromdagen när jag köpte jackan. 

Hann med tåget, hade nyckeln till skåpet med. Satte mig på min plats och startade upp datorn när nästa grej hände. Jag kände att det var något som skavde på ryggen och när jag kände efter var det till min stora fasa larmet. LARMET!!! Jag som hade klarat mig så bra. Tog på mig min kofta efter att ha inspekterat den noga och fortsatte med datorn som om inget  hade hänt. Hela dagen var jag lite nervös för att det skulle pipa om mig - svårt att förklara att "det bara är mitt larm i skjortan". Dåligt av H&M att inte ta bort det.

På jobb var det väldigt trevligt. Jag fick gjort mycket på förmiddagen och på eftermiddagen firade vi en kvinna på avdelningen med att spise kone kake och vid fyra gick vi för att spela rundpingis i en timme. Det ska bli en tradition!  

Precis som igår startade inte pinsamhetern förrän jag kom ut från jobb igen. När jag stod på perrongen och pratade med mamma i telefon kom det helt plötsligt en duva förbiflygandes som attack-bajsade på min nya jacka. "Vänta mamma - jag har precis blivit bajsad på". Tagen av händelsen tittar jag upp och skrattar. Klart att det skulle hända. "Förbannade SJ" tänkte jag aningen högt för mig själv. "Allt är SJ:s fel". 

På vägen hem köpte jag en trisslott för att det kändes som om att jag förtjänade att vinna en miljon efter dagens prislapp, larm och fågelbajsscenarier - men blott 25 kr blev det. 

Fågelbajs luktar äckligt. 

Knasiga dag

OBS! VARNING! DETTA INLÄGG ÄR EN ENDA LÅNG MISERABEL FÖRUDMJUKELSE. DU KOMMER SKÄMMAS ÖVER ATT DU HAR MIG PÅ DIN FACEBOOK, I DIN TELEFON, LÄNKLISTA OCH FRAMFÖRALLT FÖR ATT DU LÄSER MIN BLOGG. DET BJUDER JAG PÅ! 

Det är ett fantastiskt under att jag kom hem helskinnad till min lägenhet idag. Det var bara blixten som saknades. Nu har jag låst dörren och ska snart gå och lägga mig. Hela denna dag har nämligen varit hysteriskt småsnurrig.

Började med snooze-sm (igen) och ett samtal till mamma i sömnen där jag bad henne ringa och väcka mig halv 8 (jag som skulle ta det tidiga tåget som går 07.20!!!). Vaknade till senare (alldeles för sent) och inser att jag somnat igår med kläder, ljus och film på - och även smink. In i duschen - ut ur duschen. Spring spring till tåget. Hade för mycket grejer i händerna för att kunna ta emot min tidningsutdelarkompis morgongåva. Köpte frukost på Pressbyrån och ansträngde mig för att inte utbrista "skynda för fxn" till det sävliga butiksbiträdet och för att komma ihåg att inte lämna min plånbok på disken igen. Tågresan gick bra förutom samtal från Alex där vi insåg att vi inte kommer att hinna träffas igen förrän om en månad (tårar kom). Hittade en läst Metro att läsa i om MFF:s nederlag. Några minuter senare steg jag ut i ösregn - med endast en Metro över huvudet rusade jag mot Alfa Laval och svor över det där fina randiga paraplyet som jag tänkt köpa i helgen - men som jag la tillbaka för att det var för lång kö på H&M. När jag nästan var framme såg jag en man med paraply. "Får jag dela paraply med dig" frågade jag och pekade på min genomblöta tidning ovanför huvudet. Visade sig vara en japan där under paraplyet, som jobbade i verkstaden. Verkstaden ja! Den ligger inte vid den ingången som jag fick följe till. Stackarn måste ha trott att han var tvungen att eskortera mig hela vägen. Och det hade ju faktiskt kvittat egentligen - för vid det laget var jag lika genomsur som min Metro. In på toaletten och ruska av mig lite vatten och torka bort mascara under ögonen. Brrrr kallt. Trevlig fika med gänget där vi smed lite planer inför helgens festligheter (AL-party med 1400 bjudna). So far so good. Fick en massa ärenden direkt när jag öppnade min mailbox. Och så händet det - lådan i skåpet bakom mig börjar att vibrera. Min telefon. Och skåpsnyckeln har jag såklart i min andra väska. Det ringde en gång till - burr burr... som tur är sitter jag med tre roliga killar som inte såg ut att bli alltför störda. Så jag fick springa ner till vaktis och leta reda på reservnyckeln... 

Lunchen överlevde jag utan några pinsamheter och likaså eftermiddagen. 

Sen när jag kom ut ur byggnaden började det igen. Som om att min hjärna och främst kanske - min simultanförmåga - stannat kvar på jobb. Gick in i folk på stationen, välte ner ett mjölkpaket i affären, välte nästan (thank god) en skyltdocka på H&M och tryckte fel kod i bankomaten. Vågade inte gå över lilla torg på vägen hem - ifall jag skulle få för mig att snubbla och tappa ut all mi mat - det hade ju faktiskt kunnat hända. Istället gick jag på baksidan och höll därav att bli påkörd av en taxi. 
 
Men nu är jag hemma. Safe! Men med precis upptäckt menshelvete. Fan!


Recycling design & flytt

Mitt i nerpackningen (jag flyttar på söndag) bland grejer, kläder och porslin hittar jag förvånat ett vackert tygstycke gjort av sköraste thaisiden. Va? undrar jag och försöker erinra mig om detta köp. Jag vänder på den och upptäcker snören som jag förmodar ska vara runt halsen - aha - den lilla tyglappen är en de facto en tubhalterneck från min tid som "lite mindre" inköpt i en exklusiv butik i västindinen. Med några storlekar större kroppsomfång och med en massa fantasi är den numera omgjord till scarf. Supersnygg till svart.

 

Förutom mittt fynd är det jättetråkigt att flytta igen.Det tar verkligen på krafterna att vara såhär rotlös... Förutom att jag precis hunnit göra mig hemmastadd är det nu dags för ytterligare en flyttstädning (jag minns det som igår när jag, Annika och Anna skurade väggar och hyllor i en veckas tid). Jag fick ta en sur fight med roomie där jag deklarerade att jag bara bott här i tre månader och att jag inte står på något kontrakt och att det minsann inte var flyttstädat när jag flyttade in här för att få honom att förstå att jag inte kommer att skura skiten ur mig denna gången.Jag hann inte ens bo här i tre veckor förrän det kom på tal att jag skulle flytta igen - så jag kommer att städa mitt rum och köket - resten är upp till de tre som står på kontraktet. Puh!  

 

Det tar på krafterna - men belöningen är att äntligen få flytta in i ett eget bo - som dessutom kommer att totalrenoveras innan och under tiden jag bor där. Hela helgen har jag spatserat omkring och tittat på möbler, drömt om vilka färger jag ska ha och vilken stil jag ska satsa på när jag väl för en gångs skull kan bestämma allt själv. Skrev på kontraktet idag:) Nu är det intressant att veta om jag ska flytta in på måndag nästa vecka eller om en månad. Alltid är det nåt.. 

 

Ser förresten fram emot Jonks fest supermycket - ska verkligen bli skoj att få träffa gänget igen. I Malmö! Snacka om att vi måste sight-seeinga runt då! Jag röstar på trampebåt i kanalen och hisstur i torson.


Street gospel

     
 22624-489 

Bedouin Soundclash kan leva på sin musik. De är hur stora som helst i Canada - men i Sverige är det få som vet vem de är. De har döpt sin musik och sitt senaste album till Street gospel. Musiken har basen i reggae och punk och utspelet i gospeln. Jag gillar redan 12:59 Lullaby.  

" The profondness of music is when listening to something and liking it without knowing why".

Intervjun där jag satt på köksgolvet i Malmö och ställde frågor medan Jay Malinowski körde bil som en galning i Canada och försökte höra och svara mig samtidigt kommer i nästa Groove. 

Det är minsann kul att vara skribent ( nästan jämnt). 


Say cheese!

Nu har hösten kommit. Imorse var det mörkt och kallt ute och riktigt riktigt svårt
att stiga upp ur den varma sängen (snooze-marathon inträffade). På vägen hem
från tåget var det så kallt att jag köpte höstens första höstgrej - ett par lila vantar. 

Passar på att publicera en mix av sommarens eskapader så att det blir lite varmare:
dans, dop, sight-seeing, bordtennis, skratt, konserter, Turning torso, födelsedag, 
Allsång, da boss, vänner & familj i en härlig röra.

                        Glädje!

            

            

                          

            

            

            

            

100 besök - wow

22624-453

Det är såhär jag vet att du är här inne och tittar var dag. Välkommen tillbaka!

Jag fick den!

Nu blir det party i dagarna tre för att fira att jag inte kommer att bli bostadslös om två veckor. Puh! 

Min biologiska (bo)klocka tickar

Jag har hittat ett supersnyggt bord med tillhörande stolar á Myran. Och var dag går jag förbi en svindyr designbutik på vägen hem - de har en läcker bokhylla från String i skylten som säkert kostar en månadslön minst. Vill ha! Vill ha! 

Nu ska jag bara hitta en lägenhet att infria mina drömmar om schysst inredning, väggmålningar och privacy. Är så trött på att bo halvhjärtat - allra helst nu när roomie Fredrik i princip redan flyttat ut, när tv:n är sönder och förvaringen är skit. Det är verkligen dags att hitta ett eget bo att rå om. 

Har fortfarande den där sunkiga nedgångna - men som kan bli den finaste - lägenheten i Slottstaden på g. Det senaste jag hörde från dem var att de behövde ha en borgenär (hej mamma) eftersom jag endast har anställning i 11 månader till. Jag får besked inom två veckor. 

Ungefär samtidigt som jag flyttar härifrån... gulp! 


Stor och liten

22624-452

Eller kanske liten och stor. Hur som helst: Fina tapeter och fin vän!

After work med Jonk

Två glas vin, thailändskt på lilla torg och hihihihhihihihihi. 

Välbehövd helg (efter tredje veckan på jobb)

Filmkväll, fotboll, Jeriko, kärlek, parkyra och mortadella. Vad mer kan man önska sig en helg som denna? Om några minuter kommer Alexen till Malmö. Kramkalas yes yes! Heja Sverige och Rami! 

Du är bra!

Nu är det Mias program på tv - lärorikt till tusan! Snacka om att alla som tittat på trean kommer att stå framför spegeln ikväll och säga: Du är bra! Både jag och Sophie ska testa efter att vi borstat tänderna. 

Falafel med Halloumi

Mmmmmmmums: I helgen åt jag falafel för första gången sedan jag flyttat tillbaka. 


2770 tecken om allt och inget

Månadens krönika i Groove är nu ivägskickad. Det blev 2770 tecken med fokus på omöjliga grannar som inte uppskattar bas och hög volym. Fy för dem!

Tackar och bugar

Tack för alla gratulationer på min födelsedag och tack för alla fina presenter! Detta året kom det dessutom en massa oväntade grattisar tack vare Facebook... kul!