Finally!

Mälardalens högskola har nu en ny fräsch webbsida.

Check it out!

Hejdå öl

Ikväll är det öl på Bishops vid 21.00. Det är tänkt att vi ska ska säga hejdå och kramas och gråta och byta msn, men det låter så jobbigt (inte msn då) att vi kanske bara ska prata och förneka att vi flyttar om 2 DAGAR (min packning!!!!!). Alla som läser detta och tillhör "the gang" är hjärtligt välkomna ikväll! Nothing fancy - kom som du är!

 

Ciao Anders

image412

Foto Claudia Grassl

Efter bolagsstrul och lyckade låttolkningar på svenska är Anders Wendin åter tillbaka som sitt alter-ego Moneybrother. Fast precis som tidigare i engelsk tappning, och förväntningarna är självklart höga. Från ett semestrigt Italien berättar Anders varför. Bara i senaste numret av
Groove.

"Vi ska putsa vi ska feja"

Har fortfarande inte fixat så att min kamera är kompatibel med mac (suck Annika!!) - så bilder från midsummer dröjer. Men de kommer snart;) 

Det jag var så glad för häromdagen var bland annat att det gick så himla bra på intervjuerna. Och i måndags fick jag reda på att jag gått vidare på Alfa laval OCH Food Tech och dessutom fick jag positiv respons från båda personalvetarna. Nu håller jag tummarna så att jag snart är blå. Jag ska ha en telefonintervju med analys av mitt personformulär på torsdag med Alfa laval. Och på måndag nästa vecka ska jag på intervju 3 (!!!!) på Food Tech för att gå igenom personformuläret för dem och för att träffa resten av teknikinformatörerna. 

Så i nästa vecka kommer jag att ha fått besked från Alfa laval och veckan därpå från Food Tech. Det är ju spännande det här med att söka jobb. I just Alfa laval-intervjun kändes personkemin såååå rätt. Det hade varit så kul att få arbeta med Tobias och Göran. Tobias kläckte en skön kommentar när vi tittat på mina recensioner i Groove "jag har alltid velat skriva musikrecensioner - nu kan vi sitta och snacka konstig musik på lunchrasterna". Gärna för mig! 

Idag har jag, Annika och Anna flyttstädat i några timmar efter att ha "bråkat" lite med Hanna roomie. Vi undrade när Hanna behagade att dyka upp med tanke på att vi flyttar på söndag och har 180 smutsiga kvadrat att putsa tills dess. Därmed fick jag höra att jag har dålig attityd och kort senare blev vi alla blockerade på msn och borttagna från hennes blogg - och dessutom pikad med att vi inte skulle våga säga vad vi tycker. Hrmf!  Så urbota tråkigt att det ska sluta så här! 

Städgänget drack öl och cider och skrattade mellan varven (speciellt när Anna trillade av stolen och när hela Annika var alldeles blöt så mkt hon diskat). Vi bestämde att vi ska dricka rödvin och äta brie imorgon som belöning efter att vi städat i några timmar till. 

Sa hejdå till Savin och några andra på info idag. Sorgligt! Imorgon kommer nya mdh.se, efter lunch. Denna gången är det ingen Peter och vargen. 

God natt! 

 


Till hela härliga gänget i Båstad

Stort tack! 

Det var en härlig midsommar som började fantastiskt kul med Sophies rally (hon har precis fått körkort) och nojiga Irene (Sophies mamma) i baksätet "du är lite väl nära strecket nu gumman". Lite regn, massa mat, många nubbar (fy för akvavit), goa drinkar, öl, snurr snurr och "Klockaaaaaaaaaan är fyrrrrrra" i bakgrunden. Och så födelsedagssång för Fredde som fyllde 30 år (dagen efter förvisso) och massa roliga historier och lite gammal härlig skånsk musik, typ "Det var sent en kväll".

Vi var bara sju; jag, Soffan, Irene, ett helstirrigt par och så Fredde, Jenny och Jonas (ungkarlen som Irene vill ha som styvson - känn ingen press Sophie - eller Jonas för den delen). Taxin hämtade oss vid nio då vi alla var bra i gasen och väl framme på Pepes Bodega snurrade det till lite. VI dansade, drack, snusade (!!) och snackade. Och blev sjukt trötta väldigt tidigt "va, är klockan bara halv två??" men då hade vi varit igång läääänge. Vår taxi var beställd till fyra så vi satte oss på en filt utanför och snackade. Cambis och Anna glidtacklades och hånglade i en mix... Antar att du som läser detta skulle varit där för att förstå hur galet det var. 

Dagen efter blev det härlig frukost i efterlängtat solsken.  Och så lite kramar och sedan vansinnesfärd i bil till Göteborg för att jag skulle hinna med mitt tåg (jag kom fram en och en halvtimme för tidigt). 

Vi ses nästa år - detta måste vi absolut göra till en tradition! 

Hej Irene! Kul att du läser här! Stort tack för allt  - det var väldigt generöst av dig/er. Parfymen luktar underbart:)



iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Jag har så sjukt mycket att berätta; om helgen i Båstad, intervjuerna, Parken Zoo och ja, om livet i allmänhet. Är på jobb så hinner inte nu - har en webb att lansera (lite försenad). Tills vidare blir det ett lyckoskrik: iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii och en tår för att det känns så jävla mycket på riktigt att jag flyttar om en vecka. Bokade flyttbil och Alexen igår, sen tittade vi på sorglig film och blev sjukt vemodiga...

Glad midsommar

Nu drar jag snart till Lund och Helsingborg för att gå på intervjuer. Är inte så nervös för frågorna än, utan mest nervös för alla tåg och bussar och stora kontorskomplex som jag ska hinna med och hitta. Jag har trixat ihop en grym portfolio med alla intyg och betyg och nu ska jag ge mig på att samla ihop tidningar i nån form av bärbart arkiv. 

Idag kom senaste numret av Groove - med Moneybrother på framsidan. Läs den - det är många bra reportage i! Och så är det ju gratis (men man kan prenumerera och få en bra blandskiva var månad). 

Glad midsommar alla (speciellt till hela härliga gänget i Strömstad och till Alexen )!! Om man bara hade kunnat vara på tre platser samtidigt:)

Kram

Dancing in the Moonlight

Tillägnad Chelsea på Radio one. Fint!

Needed

"I Öresundsregionen finns det fler jobb än utbildade just nu så det tycker jag låter som ett klokt beslut. Det fullkomligt bubblar av jobb här."

Rekryteraren om att jag valt att flytta till Malmö istället för huvudstaden. 

Intervjun gick bra och på torsdag blir det intervju 2 i Helsingborg. Vi är tydligen fyra stycken från utbildningen som sökt och gått vidare... Undrar vem mer än jag och Hanna som ska dit. Så himla spännade!



 

About a boy

Var det förresten fler som såg Nick Hornbys About a boy igår - och grät floder när lillkillen sjöng Killing me softly??

2 dagar kvar

Vad tiden går fort. Om två dagar lanserar vi webben och sitter och dricker skumpa och pratar stolt om vårt hårda arbete. Känns väldigt avlägest just nu med så många pusselbitar kvar att lägga.

Och mitt i alltihop ska jag kanske hålla föredrag för Externa relationer - dvs. om inte personen som ska göra det kommer. Fick reda på det lite i sista minuten och är lite nervös.

Är mindre nervös inför ikväll - även om jag kanske borde vara mer nervös. Ikväll ska jag på intervju hemma i Femman. Telefonintervju. Rekryteraren sa att min personlighet måste lysa genom telefonen så att hon kan få en uppfattning om vem jag är som person. Jag känner mig väl förbered sånär som på de där dumma tre positiva och tre negativa. Ska ringa coachen Erik när jag får tid. 

So long!

 

Kakas pasta

Jag kommer ihåg den första fikan på Kaka ever. Det var en halvmulen lördag i augusti 2004 och jag och Pontus satt på bakgården på Kaka och filurade över hur vi skulle klara av att ha ett distansförhållande. Jag beställde en Kakas pasta - ovetandes om dess inverkan på mitt kommande studentliv. När vi gick därifrån sa Pontus "jag tror att det här kommer att bli ditt favoritställe". 

Snart ska gänget fika på Kaka - det kan bli den sista fikan på Kaka under min tid som skriven i Eskilstuna. Jag ska minsann njuta av varje tugga av min Kakas pasta, mmm pasta med ädelost, bacon, kyckling och spenat. Jag är hungrig!

Sommarens bästa låtar

1. First Class Riot med The Tough Alliance
2. Allt som är ditt med Säkert! 
3. Still June med Maia Hirasawa
4. The Dance med Elias and the Wizzkids
5. Tikkle Me med Butterflies in My Tummy

Ikväll är jag så trött att jag funderar på att lägga mig redan nu. Har pratat med Annikan hela kvällen, har hunnit varva ner efter en sjukt hektisk vecka och har lyckats packa i alla fall en väska med grejer. Nu vill jag bara krypa ner i sängen, äta pistagenötter och läsa tidningen och lyssna på vackra Still June med Maia Hirasawa. Fullkomligt älskar den låten. Dags att ta helg. 

Har förresten haft den något morbida "dunka mig gul och blå" eller vad den nu heter på huvudet hela dagen (jäkla P3) och kläckt ur mig refrängen vid flera minst sagt opassande tillfällen, som till exenpel när vi avtackade någon dam som jobbat i hundra år på högskolan. Fick lite knasiga blickar... hihi! 

Vi ska förresten ha en webbfest på onsdag när vi lanserar webben. Enligt Tommy på IT är den nya webben "det största som hänt högskolan sedan de fick nya lokaler". Och det ska såklart firas med skumpa men för allmänheten blir det "bara" tårta och kaffe.

Sista förresten(et)... har korrekturläst engelska texter idag och är helt snurrig över alla dessa VERSALA bokstäver och särskrivningar - inte helt logiskt alla gånger! Men det är lika bra att jag övar eftersom koncernspråket på båda jobben jag ska på ntervju för är just engelska. Men ni kommer säkert hitta konstiga grammatiska fel här i fortsättningen  och då skyller jag på att jag kommer att vara förvirrad över vad som gäller var ett tag till. 

Trevlig helg! 

Ps, grattis till körkortet Soffan - det ska bli skönt att få åka i baksätet och lyssna på musik i fortsättningen;)  

Nedräkningen har börjat

5 dagar kvar. Så många (eller kanske så få) dagar är det kvar tills vi lanserar den "nya webben"... det är så spännande!!! Tekniskt sett har jag "byggt" många av sidorna, eller nästan de flesta. Jag skulle arbeta med innehåll och text men förvandlades snabbt till en "doer" istället. Inte mig emot - har fått lära mig hur mycket som helst. Just nu är det riktigt mycket att göra på INF och vi stressar och har oss. Men inte utan att vi skrattar lika mycket och har frekventa  tårt- och kakpauser (värst vad det fikas på högskolan). Hoppas verkligen att min nästa arbetsplats kommer att bli lika trevlig som denna och hoppas så in i bomben att vi hinner färdigt till lanseringen på onsdag kl.07.00. 

Nu är det lunch! Jag tömmer frysen hemma så det blir korv stroganoff idag igen (tredje lunchen, bläää).


Sugen på att shoppa?

Kolla in mina senaste auktioner.

Har bland annat bestämt mig för att sälja min oanvända ursnygga jeansjacka från Fornarina, samt mina Calvin- och Fornarinabyxor. Ligger ändå bara och tar plats.


Världens bästaste Elliot

22624-410

Om man tar en Maja och en Fredrik och parar dem så blir det en Elliot. Titta så söt och fin han är i sin lilla dress från Polaren och Pyret i Eskilstuna. Längtar efter att få träffa dig!

Skabaduskabadede

Igår var jag och Alex på Vattendraget i Västerås. Det regnade massor och vi hade inga regnkläder med. Men vi var glada ändå och likaså paraplyförsäljaren. Vi åt thai-mat, munkar, korv, rostade mandlar och drack chai - och vanligt thé.

Vi var där första året vi träffades och lyssnade på Looptroop precis innan deras pingpong-succé och turné med plattan Fort Europa. Detta året var det Governor Andy och Million Stylez (som jag precis recenserat för Groove) som lockade. Men innan de kom upp på scen var det Allsång med Sebastian och Lotta Engberg som gällde.

I området märkt "hantverk och kultur" hittade vi ett charmigt café mitt bland träden. Där luktade rökelse och tjejen som serverade drickan var barfota. Vi besökte även killen som vi köpte ursnygga t-shirtar med grafittimotiv på sist - men detta året fanns det inget speciellt ( + att jag har köpstopp egentligen).

När guvernören väl började spela  var det värt all väntan. Han spelade sin nästan uttjatade radiodänga om stureplanstöntar, men firade även av Bonus på kortet, Reggaeprofil med fler. Million Stylez presenterades som en av de största svenskar inom reggae - med tillägget att ingen fattat hans storhet än. När han kom på scen vrålade alla tonårstejejer, ungefär så som jag hade gjort om det varit självaste Bob Marley på scen. Jag och Alex var typ äldst i publiken och de enda som inte rökte eller var fulla och firade sommarlov (än).  Men trots den rådande fjortisfesten hade vi jättekul och mysigt och underbart!
 
Och så var det en av våra alldeles egna traditioner.

Skabaduskabadede:)

Textdesign rules

Helt plötsligt händer allting så snabbt. Jag har på två veckor blivit erbjuden tre jobb och nu idag ringde de om  ännu en intervju på ett företag i Helsingborg (som snälla Cissi i tvåan tipsat om). Får man lov att tycka att det går lite fort och att det hade varit skönt att få ta det lite lugnt innan man kastar sig ut i arbetslivet där det ska göras karriär och arbetas övertid.

En rolig grej är att det går superbra för alla i klassen. Okej att vi flyttar från varandra och att det känns vemodigt till tusen och att man har lite magont och att en och annan krokodiltår lätt kan trilla ner för kinden. Men vi är ju så grymma. Vi har drömmar, visioner och funderingar om framtiden - vissa vill plugga vidare - andra vill jobba direkt.  

Vi kommer att gå till IDP-historien som klassen som hade bäst sammanhållning och dessutom klassen där alla fick jobb.

Grattis till hela Textdesign!

Hääääääärliga helg

Torsdag - avsluntningsfest på Klubb Gung, dansa, dansa, dricka Red Stripe

Fredag - Icas fest, sjunga, sjunga, leka med clownnäsa, cykla lååångt och dansa på Harrys scen, hurrrra för Ica

Lördag - loppisfest i Västerås, sälja, sälja och köpa köpa, lite studentsång, uttråkad pojkvän, senare bartömning - festa, festa

Söndag - solfest, bada, bada, äta glass

Helgens bästa: det finns Nocciola-gelato på COOP, ohhh ljuva frosseri

Helgens sämsta: att köpa en svindyr kamera och komma hem utan alla tillbehör :( 

 

Anna håller på att flytta hemma och jag har sålt alla mina möbler på Tradera eller loppis - det är tomt i Femman. Känns så konstigt!

 


Ica

22624-403

Skål, sa fina Ica och bjöd på tårta och massa härligheter. 

Icas fest

22624-407

Stoffe och Nellan kom hela vägen från Stockholm för att fira Ica. De hade med sig en goodie-bag med clownnäsor och ballonger. Annikan gillade clownnäsan. Jag gillar Stoffe och Nellan. 

Icas fest

22624-405

Söööta Hanna roomie och Betsy på fest hos Ica i köket (där det begav sig för de som inte fick plats i det knökade vardagsrummet). 

Rothofsfest

22624-408

Mattias med mixtape på tröjan och Joel utan keps. Trevliga illustratörer!

Rothofsfest

22624-409

Mys i parken med Anna, Johanna, Pontus, Sara och Maja (som fyllt år). 

Solsken (och en gnutta vemod)

Igår var det firning av Annikan i Rothofsparken med öl och chips och kärt återseende av kompisen Erik. Sen bar det av till terminsavslutningen på Klubb Gung där jag var gäst-dj. Det var hur kul som helst att dj:a och jag insåg hur mycket jag saknat det - måste verkligen hitta ett ställe i Malmö att fortsätta spela på. Fick önskemål om Svenska Akademien, Kalle Baah och Governor Andy - helt i min smak. Spelade Vi e Santos och Dapony som båda varit och spelat på kåren. Drack efterlängtad Red Stripe och dansade i pauserna när Basti spelade. Var lite lycklig över att konceptet lever vidare och att det kommer att göra det även nästa termin.

Alex, Erik och Johan var där - stammisarna som varit med hela vägen. Johan satsade på att det skulle bli en blöt ölfest som på den gamla goda tiden men det blev mer en dansfest. Saknade side-kicken Micke, som i och för sig nog har det riktigt härligt i New York.

Lite segt att gå upp imorse men det gick minsann. Fick trevligt besök på tåget av Tony och Jenny och kvicknade till av promenaden till högskolan. Vi jobbade supereffektivt hela morgonen och åt lunch i stekande solsken. Nu har vi precis haft avstämning och dagen börjar lida mot sitt slut. 

Jag är så glad just nu (och vemodig). Ser fram emot en toppenhelg med kalas, loppis, bartömning (den sista ever) och solsken.  

Hoppas att du mår lika bra,

Kram!
  

Gissa vad detta är!

22624-402

Malmö i mitt hjärta

Känns som om att mina beslut prövats tillräckligt nu. Tack för alla kloka funderingar! Resultatet är som följer:

Från och med 1 juli bor jag i Malmö ett stenkast från Lilla torg. 

Förstahandskontraktet var dyrt och dessutom kan det vara skönt att vara låtsas-vuxen ett tag till - i alla fall tills jag hittat ett jobb och har en trygg ekonomi. Tills vidare kommer jag att fortsätta dela på internet, telefon, toapapper och städning.

Det innebär alltså att jag tackade nej till informatörsjobbet i Stockholm, men även att jag kommer att ha bra självförtroende på min första stora intervju om två veckor. Tipsade arbetsgivaren om Jenny vars anställning snart tar slut och det blev alla tre glada för. Det var meriditerande att ha kunskaper inom Episerver som Jenny arbetat med i snart ett år:)  

När jag har bestämt mig för något är det svårt att ändra på det. Malmö snart kommer jag!

Jeans, skor, toppar, linne...

Nu har jag lagt upp en andra Tradera-omgång med kläder. 

Titta gärna in i min garderob och buda: 

www.tradera.com/auktioner/therese07



Malmö vs. Stockholm 1-1

Jag bestämde mig för en tid sedan, efter låååångt velande, för att flytta till Malmö efter min tid i Eskilstuna. Jag har vägt för- och nackdelar, jämfört med huvudstaden, snackat med kompisar, killen och familj och känt efter ordentligt. Magkänsla och hjärtat fick styra och jag började söka lägenhet i Malmö. I samma veva blir jag erbjuden jobbet på högskolan (en jag-kan-inte-tacka-nej-chans) och det spekulerades kring om jag ville ha förlängt. Nej, sa jag, jag ska flytta till Malmö. 

Lägenhet gick det bra med - fick snabbt två på gång - den ena ett förstahandskontrakt vid Möllan och den andra en étage på gamla väster som jag skulle dela med en Fredrik. Ville helst bo själv men då hyresvärden inte fick tummarna loss och då denne Fredrik ville ha besked var jag tvungen att klura ordentligt. Hellre icke-förstahand än att fortsätta vänta så jag tackade ja till Fredrik och lovade att jag skulle göra en makeover på vår balkong och därmed vara en god lägenhetsmate. Idag när jag kommer hem ligger där ett brev från hyresvärden med ett förstahandskontrakt, 2 bloody veckor för sent. Nu har jag redan bundit upp mig, betalt hyra och börjat se fram emot att bo granne med lilla torg.  

Tidigare under dagen fick jag återigen frågan på jobbet "ska du verkligen flytta till Malmö?". Ja, sa jag. 

Några minuter senare fick jag ett telefonsamtal av en kvinna som råkat komma över mitt cv och tyckte att jag skulle börja arbeta hos henne som informatör i Stockholm ett år framöver. "Är du intresserad av tjänsten så kan du får börja den 1 juli?". Jaha - inte lika lätt att fortsätta säga: Jag ska flytta till Malmö. 

Och här är jag nu. Dagen innan nationaldagen och jag är totalt förvirrad igen med en känsla i magen som säger att jag inte vill bo i Stockholm men som samtidigt oroar sig för hur många chanser man egentligen får lov att tacka nej till. Men så hör jag min mentor båt-Hannas kommentar "ta det som en komplimang och fortsätt packa - du längtar hem". 

Har en dag på mig att bestämma mig. 

Var förresten på Lolilos opponering i eftermiddags innan handledningen. Bra jobbat - snygg tidning! 

  

Kapten Röd

22624-401

Ser fram emot skivsläppet Stjärnorna Finns Här den 13 juni. Reggaesverige håller andan.

Heja MDH

Jusek har publicerat en lista över vilka högskolor som ger flest jobb direkt efter avslutad utbildning. I topp ligger studier på Handelshögskolan i Stockholm och Mälardalens högskola, med 2 respektive 4 procent arbetslösa efter avslutad utbildning. Minst andel jobb ger enligt listan utbildningar på Umeå universitet, där elva procent av de nyutexaminerade blir arbetslösa.

Lyckorus 4 dagar efter

Några dagar efter examensfesten är jag fortfarande i lyckorus när jag tänker på kvällen. God mat, trevligt sällskap, otroligt ös på dansgolvet och så makalösa klädbevis à la 30-tal som visar att vi är en kreativ klass. Priset för festfixare gick till FEMMAN - wohooo! Så vi firade med efterfest i kollektivet med självaste studierektor på besök. Det var lätt en av de bästa kvällarna här i Eskilstuna. Vilken avslutning! 

Vi har många bra fotografer i klassen. Kolla in några av bilderna här:

Johan  http://picasaweb.google.com/gagarin2000/XMNSFST2007
Linda http://redhot.blogg.se
Johanna  http://www.jonkan.blogspot.com
Annika  http://annikan.blogg.se

Jag var på fest igår hemma hos Bromander. Var hur svårstartad som helst. Berättade för Krister om examensfesten och han sa att han varit bakis i två veckor efter deras gangsterfest. Skönt att inte vara bakis idag i alla fall - har legat i Rinmansparken med Alexen hela dagen, spelat fotboll, ätit Oreo (fan Mike) och pratat om gårdagens chockerande match. Imorgon är det jobb igen men på kvällen är det minsann reunion med crystal-tjejerna (Hanna och Stina) i Västerås, Jenny som blivit kompis med Hanna genom Mälarenergi ska också vara med. Vi ska äta gott och dricka vin och givetvis prata om Stinas ettåriga tripp till Dublin. Kommer att sakna Sofia!