Sjukt ressugen



Hittade detta kuliga test hos Anna som fått det av Frida.

Dem röda plättarna visar var i världen jag varit och de oröda
var i världen jag borde resa.

Mamma och Åke ska till Bali i sommar, jag vill också.
Blev sjukt ressugen nu. Har funderat på att besöka Ibiza-Sophie
och hennes nyfödda bebis i Barcelona i sommar. Blev nu
väldigt sugen på att hämta alla mina fotoalbum och spendera
resten av dagen med att minnas alla fina stränder och vyer.

Bästa vitaste stranden: Maiva på Moorea (här vill jag gifta mig)
Bästa dagen: moppe på Rarotonga
Bästa maten: Italien alla gånger
Bästa shopping: Shanghai, 3-dagars
Bästa upplevelse: Kiribati, en ociviliserad ö
Bästa surfing: Maui, Hawaii (synd bara att jag inte surfar)
Bästa respartner: Maria Maria Maria och Chelsea (om än även jobbpartners)
Bästa klubb: Café del Mar, Ibiza
Bästa soundtracket: David Gray i en uppförsbacke i Västindien
Bästa någonsin: Magnus som fick mig att våga resa

Gör en egen karta vet jag!

Gungiöst

22624-102



Världens ös på Klubb Gung i veckan.
Det var precis vad jag behövde, en kväll i musikens tecken. Eller en tillflyktsort som Micke kallar det.

Studenter från Ukraina invaderade Gung tidigt, med två mål: 1) att dricka absint 2) att dansa till techno. Och vi löste båda. Om än lite motvilligt, körde jag Orbital och annat lite snabbare, som hrmm... Madonna för att tillfredsställa våra gäster.

Min Svenska akademien-kompis var inte glad de stunder jag spelade techno, men desto gladare när jag spelade Governor Andy, Svenska Akademien och Helt off. Vi pratade Uppsala reggaefestival och att hon ville att jag skulle spela i Örebro.

Anders från Idélab kom äntligen, efter mycket snack, till Klubb Gung. Agent-Tommy också, men han flirtade mest med Elin hela kvällen. Femman var där, förutom stackars sjuka Hannan. Alexen var såklart där och Micke, Klas, Erik, Karro och han norrlänningen. Alla utom illustratörerna, vart tog dem vägen? Arena-Christer tillät mig spela Gnarls 5 ggr, varje gång nytt folk kom. Det var ju trots allt min namnsdag.

Ja det var en riktigt skön kväll. En tillflyktsort helt enkelt.

Se vimmlet här:
www.dinstad.nu

Tessi tv

22624-101

Vet inte vilken färg jag ska köpa på brillorna.

Var med på tv ikväll, tre ggr + tre intervjuer i olika lokala  tidningar. Så himla kul att jobbet man lägger ner
som informatör faktiskt ger resultat. Men så konstig jag ser ut. Alldeles gult hår och blek hy. Moster Boddan - SPA nästa tack!

Kolla in mitt halvpolitiska inlägg på:

www.svt.se
- välj kanal 2
- välj 25/4
- välj regionala nyheter
- östnytt
- senaste inläggen
- studenter skickar nudlar till Nuder

Dagen har varit himla kul med tv, nudlar och massa annonser och grejer. Men med tanke på vad som hänt i helgen vet jag inte riktigt hur jag ska förhålla mig till styrelsen och allra minst hur jag ska gå vidare med mitt uppdrag som styrelsemedlem. Känns riktigt för jävligt. Flyr till musiken för att slippa ta beslut just nu.

Arma lilla klack

22624-100



Jodå jag kom hem, efter att ha sagt ifrån ordentligt.
Inte så populärt, men det bryr jag mig inte om.
Rätt ska vara rätt och nobody puts Tess in a corner.

Iaf kom hem, terapiade med roomisarna, drack öl och
cyklade till Marika. På vägen trillade jag, ajajajajaj.

Väskan råkade komma in i hjulet och jag flög på något
oförklarigt sätt av och hamnade på min fot & fina sko.

Varken jag eller skon mådde bra. Hade ont i foten, och höften.
Men hade så himla kul. Var hemma hos Fifi med Marika och
Emelie. Vårt mål: att höra Gnarlslåten. Och på Nybron spelade
världens bästa JP, om än inträngd i en hörna, just den.

Borta var all aggression och besvikenhet. För en kväll iaf.

Anger managment

22624-99

För första gången ska jag använda min blogg för att få ut min just nu kokande ilska.

Jag är så jäkla arg att jag snart brister eller slår hårt på någon.
Efter att jag kommit hem från en intensiv helg hemma i Malmö hann jag bara komma hem med tåget, duscha, sticka till jobb, jobba, packa upp, tvätta, sova och åka iväg igen... PÅ SFS FUM i Örebro, en politisk konferens. Jag skulle vara teknisk support för MdS och "fixare". Det hette att jag absolut inte skulle köpa godis eller springa någons ärende. Jag undrade ganska länge varför jag egentligen skulle hänga med över huvud taget? Det är ju inte direkt så att jag inte har en mängd saker att göra på jobbet i Eskilstuna. Men eftersom jag sitter i styrelsen var jag tvungen att hänga med, fine! Det första som sker när vi kommer hit är att jag får reda på att jag ska vara en av tre fixare som ska springa ärende till 60 pers. På ett tidigt stadium framkom det att dessa fixare varken ses som en i gruppen eller anses vara särskilt mycket värda, och helst ska man inte prata med dem.

Jag var så arg att jag kokade första dagen. Alex likaså. Allra helst när det förväntades att jag skulle STÄDA efter att dem haft konferens första kvällen, och när killar kom fram och bad mig köpa saker till dem på bolaget. Bristningsgränsen kom igår när jag och de två andra fixarna skulle fixa vårt jävla konferensrum på Conventum. För det första låg den ena av dem och sov när vi skulle ställa iordning, bära och dona. Den andra killen kunde köra bilen, men inte så mycket mer. När vi väl kommer fram får vi fel besked om vart vi ska av och hela packningen tas ur bilen på fel ställe. Okej, fine, bara att börja om. Hittade rätt och packade om allt igen. Patrik sticker iväg med bilen och jag försöker få in alla grejerna i hissen när ett ben från blädderblocket tar emot och hela berget med grejer trillar av. I samma ögonblick går tre från E4 förbi och bara tittar på. Inte en jäkla tanke på att hjälpa till. Så jävla förnedrande. Här ska dessa kårer propagera för jämställdhet- och jämlikhet och så låter dem detta ske. Och var fan kom jag in i bilden, jag tog jobbet som Informatör och ingen jäkla pass-opp.

Eftersom jag är som jag är har jag försökt att vända detta till ngt positivt, men det är fan inget positivt i detta, förutom att jag vet att jag aldrig mer kommer agera fixare. Det är förnedrande att i alla fall 30 personer där alla är över 20 år som ätit upp den mat någon annan köpt och hämtat till dem inte ens kan ta undan efter sig själv.

Värst av allt är att jag aldrig känt mig som en del av styrelsen på Mds eftersom jag alltid ska vara sekreterare och dold bakom en skärm. I detta sammanhanget kommer jag heller aldrig få en chans att bli respekterad då jag får ta den position som är minst värd. Det hade varit helt okej om jag fått reda på förutsättningarna innan jag kom hit, för då hade jag stannat hemma. Känner mig totalt lurad. Och vill bara hem. Jävla viss person!

Så söta

22624-97



Grattis till jobbet Soffi - jag är en stolt Tess!
Och Joss - den dagen du vet - vet jag!

Ni är bäst tjejer!

Borde inte vi fira typ 10-års jubileum i år?

Malmö tio-i-topp

22624-96



Har varit hemma en sväng och haft det så jäkla kul. Bodde hemma hos pappa denna gången. Eller sov mest i stan och sov middag mellan varven hos pappa. Hann med att träffa kompisarna och släkten riktigt mycket.

Malmö tio-i-topp:

10. The Rumble med Jossan
Skärtorsdag, Jossan, en tetra och en massa snack. Vad mer behövs? Inkonstbesöket var mycket bättre än förra gången, både musik- och sällskapsmässigt. Jag och Jossan var som klister. Träffade Jens och Peter, sistnämnda killen är besatt av Jossan. Ett år efter att hon sa att hon inte var intresserad ( efter deras första och enda dejt) är han fortfarande betuttad. Deras kompis Björn visade fuck you fingret mot oss.
Råkade ut för en kille som trodde att det räckte att man pratade i 5 minuter för att få kyssa mig. Jag svarade att jag 1. Har pojkvän 2. Inte hade varit intresserad ändå 3. Att han skulle tänka över sin raggningsstrategi.

9. Kärleksfestivalen på KB
En massa bra artister gästade Malmö söndagkväll, och jag, Joss och Sophie såg…. Ingen av dem. Vi hade som utgångsläge att gå från Joss lya vid 22.00, men så startade vi en diskussion om pojkvänner och annan sysselsättning och blev fast. Vi missade alltihop för ett klokare beslut som vi togs 00.00; vi stannade hellre hemma och fortsatte prata, till 01.45 då det började kännas lite i reggaenerven. Väl framme tog dem glatt betalt 150 kr i kassan, men på dansgolvet var det nästan bara vi. Förutom den där ”jag äger Malmö-killen” som knuffades när vi var på Volym, och den där killen som försökt kyssa mig några kvällar innan och nu hade fått för sig att han skulle dansa som en älg. Storsien från Svenska Akademien var där, alla andra artister hade gått hem. Det gjorde vi också vid 03.00, efter att ha försett oss med obligatoriska kb-ostbullar.
Den helt klart bästa utekvällen om man glömmer bort hur det var ute och bara tänker på förfesten.

8. Vi hade i alla fall tur med vädret
Åkte på den omtalade Konstrundan med pappas sida av släkten och såg noll av den konstutställning jag ville till. Fick en svart skrivmaskin av pappa, och var mest grön i huvudet hela resan tack vare kvällen innan. Åt lunch i Simrishamn, promenerade i Brantevik, tog ikapp några förlorade år med kusin Lina.

7. Klubb Plysch med Sofia och Sophie
Träffade nyopererade Sofia och hennes jättetrevliga kompis med jättebröst. Båda tjejerna hade gjort sillisar bara några veckor tidigare och var väldigt stolta över sina investeringar. "Har jag betalt 45 000 ska jag visa dem", sa den ena tjejen. Jag tänkte på vad hon sagt minuten innan om att hon gjorde ingreppet för sin egen skull, men sa inget. Sofias bröst var jättefina. Den första halvtimmen tittade jag bara henne i ögonen för att det kändes så genant. Till slut utbrast Sofia ”ska du inte be och få se dem nån gång”. Generad tvingades jag titta på hennes nya bröst, och konstaterade att de var fina. Men efter att ha tvingast att känna på dem att de även kändes konstiga ( tänkte på Jossans parallell till mannen som brukar stå på gustaf med ballonger innanför tröjan till systrarna graafs dunderhit!!).
Hamnade på förfest hos en kille från Petri på davidshall. Sen åkte vi till plysch för att dansa till okreativ house, soul och funk. Dem har haft samma dj nu i tre år känns det som. Träffade Niklas från 9:an. Avslutade kvällen på nya trendiga Mc Donalds. Tycker inte om att de försöker hotta upp ett redan fungerande koncept. Kändes bara fånigt att äta chicken mcgnuggets på ett vit stort lackerat bord. Blir liksom hack i skivan på ngt sätt.

6. Långfredagen
Pappa taxichaufför skjutsade mig hem till casa Landgren där total påskyra rådde. Hela härliga släkten var där. Det var kul att träffa Måns och snacka tjejer. En debatt om jämställdhet, med mormor Sivan som moderator, utlöste att Thomas vid ett-tiden sminkade sig. Han halkade även ner för trappan en gång och vällte ner en stor kruka den andra gången. Jag, Sophie, Jessica, Angelica och hennes två pepparkaksrbuna kompisar festade på och drack Sophies förädiska Doolies. Vi hade jättetrevligt. När Jessicas kompis Camilla kom åkte vi till lilla torg och Centiliter och grams minidansgolv. Det rådde total dansfrossa och vi shakade rejält. Clara från högstadiet kom och hälsade på. Sedan gick vi till Stadt för att fortsätta kvällen med fjortisarna i täten. Hittade dock inte Angelica och hennes pompisar, men däremot Sophies kille, Fippe och Björnlunden.

5. Tvätt hos pappa
Vardagslyx så att det förslår. Pappa tvättade all min medhavda tvätt på två timmar. Nu är den i och för sig smutsig igen. Men bara för stunden kändes det som när jag var liten och lekte i mammas nytvättade lakan. Detta kanske avslöjar en del om min tvättstatus annars, om inte kan säkert Alex glatt fylla i.

4. Malmömagasinet
Tidningen som lades ner och startades igen. Dags att söka jobb på den nya.

3. Påskpromenad med mammi
Det blev både en och två promenader med mamma. Båda lika trevliga. Det är kul att jag och mamma delar samma intresse för att promenera. Allra helst när pappa helst av alt åker båt om han får.

2. Bakfylla
En konstant frånvarande åkomma denna härliga påskhelg när den hade all rätt att titta fram. Ja, förutom då när vi åkte i 110 till konstrundan och pappa rökte i bilen.

1. Två dimensioner av hemma
Det är underbart att komma hem. Denna gången behövde jag koppla bort mer än någonsin. Och det har jag verkligen lyckats med. Det känns så skönt att veta att om jag vill flytta till Malmö när Textdesign är klar så kan jag det. Livet här är fortfarande bra och det finns saker inom mitt blivande yrke att göra. Samtidigt saknade jag allt vad Eskilstuna är; en inrutad säker tillvaro som rör sig mellan kåren, Alex och femman. Högskolan, nybron och kompisarna. När den tiden tar slut kommer det kännas märkligt. Hur som helst är jag lycklig på båda ställena.


Och så den där låten:
som våldgästat min sångröst hela påsken. Den där Gnarls som jag fortfarande inte hittat i någon skivbutik. Men bra är låten i af. ”Does that make you cräaaaaaazzzyyyyyyy?” och den ständiga frånvaron av Alexen (buhuuu)!

Glad påsk

22624-94
Om några timmar åker jag mot Malmö...
Ska frossa i vänskap, godis och bra musik!

Glad påsk till alla jag inte hann säga hejdå
till i Eskilstuna, vilket är typ alla! Kramis!

Snart reggaeopen

22624-93

Sture Alléns Dansorkester OCH Bröder Glöder kommer till KB i påsk.
Gissa vem som ska dit? Jo, lyckliga reggae-Tess. Hoppas bara på att få
med mig Soff och Joss att digga med.

Fick en skiva av Isac idag med USCB Allstars, ska tydligen vara SKA i
Dapony bros- stil. Ska lyssna och recensera. Kanske i helgen när jag
bygger ihop mitt nya skrivbord som snälla Alexen köpt till mig.

Lunchade med Johan och Fredrik idag i Västerås. Jag behövde deras glans.
Tittade på OC med tjejerna och åt lasagne i köket till tjejsnack. Det behövdes
också. Det enda som inte behövdes var ett lass till att dra efter att jag
kollat min mail.

Men men snart e d påskgodis i butikerna, härligt härligt!