Välkommen

Ikväll serveras ostbricka och OC hemma hos mig.
Vi startar 19.45. Kom i tid - annars får du sitta på golvet!

 

Var beredd

Jag var ju av med mitt SIM-kort ett tag.
Det innebär att jag har till imorgon på mig att skicka:

2270 SMS inom 3
75 SMS till andra mobiloperatörer

Ja, om jag nu ska utnyttja mitt abonnemang.


Yeees danke

3 självklara ja-svar

1. "Vill du följa med till Sälen på MDH-turné? Vara borta 8 betalda dagar, jobba 5,  däremellan skidåkning, sol och softande. Sista resan med gänget Tess." Jag funderade ett tag, kommer ju missa en del i skolan, men å andra sidan - hur många betalda skidsemestrar kommer mer att dyka upp i mitt liv?

2. "Jag har köpt en bil till dig, kan jag komma och lämna den på fredag?". En alldeles egen röd Toyota Corola årgång -91 har pappa köpt till mig. Ett substitut för min vackra röda bubbla som såldes kanske?? Jag är livrädd för att köra i snö, men efter snö kommer solsken och spännande bilturer runt om i landet. I alla fall till Willys  Eskilstuna.

3. Vill du intervjua Justin Timberlake? Okej, frågan har väl inte ställts riktigt än, men jag har påmint chefred-Gary om att Justin är på väg till Sverige. Jag vill!

Haha

22624-322

... det ligget ett huvud på Annas axel. "Grattis Eve" tror jag att vi  tänkte. Eller var det  Micke och Dannes speciella dans vi filurade över? Hur som helst, tack Eve för en superkul  fest och kväll på dansgolvet på RAW! Och tack Alexen för hela födelsedagshelgen. Superbra alltihop! Vill inte att helgen ska vara över, speciellt inte video-marathonen i går...

Jaja, trevlig vecka!  Snart är det helg igen!

Trevligt med sena julklappar

Fick förresten en berest julklapp i dag. den kom från Alex föräldrar och har varit på posten i Eskilstuna, Malmö och åter Eskilstuna. innehöll jättemysiga inneskor i dun, väldigt Therese. tack och god jul!  

Kanzeon

Jag har lyckats ta på mig en intervju för Groove med Kanzeon. Någon som hört talas om dem? Jag har googlat lite och det verkar som om att det är my kind of music - yes! Ska träffa dem i Sthlm när jag ändå praktiserar där. Spännande...

No Internet

Mitt Internet funkar inte så jag lånar Hannas dator ett tag när hon är i väg på basketen. I dag har varit en soft dag. Jobbade på BIK BOK och sålde järnet verkligen. Det märks att alla fått CSN, lön, barnbidrag - ja pengar helt enkelt. Och det kändes att jag inte fått mitt CSN än... finns ju så mkt kul att lägga pengar på.
Jenny var förbi en sväng, och förhoppningsvis kommer hon och Anders på Alexens partja på lördag. Dåslipper jag vara ensam tjej med killarna. 

I morse var vi iväg kollektivet (minus Hanna) och köpte Mando Diao-biljetter. "Vi ses garanterat där" sa Maricas, eller var det Elisabeths span, klämkäckt till oss. Johan heter han förresten.. Han råkar vara min Marikas jättegamla gymnasie-ex. Sen var vi runt lite på stan och tittade, men gick motvilligt hem för att fixa vårt nya modem. Som efter att vi "fixat" det fick packas ner i en låda och skickas tillbaka till leverantören. Buhu...

Har precis läst igenom 6 texter för UDK. Två av texterna handlade om Magisterprogrammet. Blev lite sugen igen, men så kom jag att tänka på mitt samtal med Sofia i morse... och Malmö kändes mer lockande. Ska bara komma på hur jag ska få med Alex hem. 

Igår var jag och Erik förresten på ELSA och snackade valberedning. Det kändes bra, men det är ett megastort arbete framför oss... tur att jag ska jobba med Erik så att det blir roligt också. 



Eskilstuna - Vietnam

22624-321

"You are too fat - pay me moore."

En fnittrig Sofia och en svullen Tess, trängs i en cykeltaxi i Vietnam.
Känner mig sugen på att resa igen.

I går gick jag från att prata med mamma om hyresrätter i Malmö till
att fundera över att stanna här i ett år till. Vi fick reda på att det går att
plugga till en magister i vårt ämne. På vår OC-kväll i min säng kom vi
gemensamt (viktigt!) fram till att ingen av oss ska göra det.

Det är ju fortfarande samma lärare, samma institution och samma
IDP där vi inte känner någon längre.

Och så hade det känts väldigt konstigt att ställa om från att vara på väg.

Listan

Lista över saker som måste göras innan vi säger hej då till E-tuna
(enligt salongsberusade Marica, Elisabeth, Annikan, Anna, Ida och jag)

BESÖK
Besöka Elin-Maria boutique
Besöka Eskilstuna konstmusem
Besöka Röda korset vid Parken zoo

DRICKA
Dricka öl på Macbeth-pub
Dricka öl på Dannes bar och se upp för gangsters

ÄTA
Äta mycket glass  från Slagsta, mums..
Njuta på Jernbergska vid smedjorna
Bli bortskämd av någon på Tingsgården
Moffa kebabpizza på Fröslunda pizzeria

KNASIGT
Gå på Bäversafari
Bli sminkad på Make-up store (Marica, Elisabeth och Ida)

SNUSKIGT
Titta in på Blå ängeln utan att skämmas
Stöta på snyggingen på Carlings (Marica)

FEST
Ha brakfest i kollektivet (2-års fest)
Lyssna på Yellow Mike på Harrys
Mando Diao på RAW - kom i håg att köpa biljett på tors
Kryssning (Annikan vill verkligen)
Nybrons källare (Anna & Tess villl)

BYTA
Visitkort-bytar-dag
Pryl-bytar-grej

Glömde jag något?



Snopet

Har tvingat Alex att ha en exklusiv guldbaggekväll med mig i kväll, med gott och mys. Har tänkt mig kvällen litegrann som när det är Nobelmiddan och man sitter hemma framför tv:n i finkläder och skålar (har aldrig gjort det). Men så kollade jag precis på listan över filmer som är nominerade. Jag har inte sett en enda! Hur kul är det då liksom. Har tänkt se Faväl Falkenberg på bio, har nästan hyrt Offside en kväll i januari och ville jättegärna se Underbara älskade, men den gick inte i Eskilstuna. Har i alla fall försökt. Får titta på kläderna i stället och skåla. 

Malmö är Sveriges huvudstad

"Malmö blir Sveriges nya huvudstad och nästa drottning håller hov i Turning Torso."

Det skriver Sara Berg i dag på Dyngan.se. Jag skrattade så att jag höll på att trilla över. Jag vet exakt vad alla stockholmare kommer grymta och inte skratta, haha!


 


Manjana

Måndag i dag, fast söndag för mig. Sovmorgon... sen frukost, snack vid bordet när tjejerna kommit hem från intro på nya kursen. Mjukis på och gårdagdens mascara kvar. Ja, idag börjar min ledighet för två veckor. Jag ska praktisera på SPRAY i Stockholm i tre veckor, men de två veckorna innan dess har jag ingen skola. Ska bli så skönt. Kommer såklart att få dagarna fulla i alla fall, har i redig Tess-anda redan skrivit en lista över vad jag ska göra dessa dagar. Mycket har att göra med jobb, bostad och framtid - de där grejerna som tar så mycket tid just nu. Men jag ska även ta tid åt att fundera på kärleken och vad jag egentligen vill. Hur tusan ska jag veta vilka beslut som är rätt innan jag tagit dem? Jag brukar leva med devisen att jag aldrig ska säga att jag ångrar något jag gjort. Det har jag inte gjort hittills, men jag är rädd att jag kommer göra det. Äsch, vilka gåtor jag plågar er med. Nog om det. Kan bara säga att jag är en förvirrad Tess just nu. På många plan, men nånstans ändå lycklig, sprallig och tillfreds. 

 

 


Tjejkväll

22624-320

Och så blev det Harrys ändå, trots motstånd från mig och Anna. Och det var riktigt kul. Vi träffades ett gäng tjejer i mitt rum och drack, snackade, skrattade och associerade. Som vanligt slutade allt med snack om snusk (saknade Luggen då). På Harrys var det drag. Vi dansade till schlager, snodde en öl (Annika) och träffade Likun och Michael, internationella studenter, som pluggade här förra året. Och så Anders såklarts om trivdes som fina fisken. På vägen hem smög vi förbi Nybron, bara för att jag skulle få titta på dörren i alla fall. Och sen halkade vi hem och åt i köket. Kul!

Bettan & Marica

22624-319

kom tyvärr inte in på Harrys, "för unga" sa vakten och grymtade. De gjorde snöänglar och kollade på film i stället. 

Tess

22624-318

med en alldeles för urringad klänning för fotografens smak eller med handen på hjärtat, kommer inte riktigt ihåg vilket. 

Anna

22624-317

finurlig och fin i sitt gröna linne. En anhängare av Nybron, men en kompromissande kollektiv-vän. 

Ida och Annika

22624-316

pigga, glada, fulla, söta, roliga, trevliga och härliga. Så det så!

Fack it

Helgen var hektiskt men så himla kul. I fredags åkte jag till Stockholm för att vara med på ett möte med mitt fackförbund, DIK Student. Hade egentligen inga förväntningar på helgen. 

När jag kom till Stockholm möttes jag av ett glatt gäng på 16 pers som var jättetrevliga allihop. Medelåldern var typ 25 år och alla pluggade något inom kommunikation, konst eller kultur. Vi spenderade helgen med att snacka utbildning, praktik, cv, arbetsmarknad och den ständiga frånvaron på självförtroende på studenter inom vårt område. En tjej sa "man har nästan gett upp innan man sökt ett endaste jobb". Kom fram till att det beror mycket på att lärarna gärna upplyser om hur svår arbetsmarknad vi har och hur tufft det kommer att vara när vi kommer ut. Och när jag tänker efter har jag fått höra negg enda sedan ettan på media, av lärare som valt att bli lärare för att de inte fått jobb eller för att de gått in i väggen.. men läget har förändrats. Visst är det fortfarande svårt att få jobb, men jag är övertygad om att det inte är omöjligt, och att det har med både person och inställning till arbetsmarknaden att göra när vi väl släpps lösa från IDP. I grund och botten måste det väl också någonstans handla om att tro på det man vill.

På lördagen hade vi cv-workshop vilket var hur intressant som helst. Det fanns hur mycket som helst att ändra i mitt cv, även om det i jämförelse med en tjej från museilinjen grafikst såg skitbra ut. Mycket användbar hjälp, tusen tack! Vi fick värsta lunch, middag och lunch, och däremellan fika. Dessutom fick jag en DIK-väska när vi skildes åt och en kompis Malin från Eskilstuna. Inte illa det på två dagar och alldeles gratis. 

På fredagskvällen sov jag hos Maja. Vi träffades på station, köpte massa gott och bänkade oss framför Let´s dance hemma hos henne och Freddan. Fast först tittade vi på alla små bebben-grejer som de fått i julklapp. Små vita sneakers och massa randiga tröjor - oh vad jag längtar tills bebisen ploppar ut. Jag ska bli den bästa mammakompisen så det så! 

 


 
 



Äntligen hemma

Förtjänt obakis söndag i dag. 
Vaknade, satte mig på tåget. 
Korr-söndag på MDH med Fia och Erik. 
Effektiv, kul och god pizza, tack! 

Blev lite för pigg på hemvägen,
(körde 00.00, inga tåg gick). 
Gick från att inte kunna ha ögonen 
öppna till att räkna får och slösurfa.

Har varit en kul helg, men hektisk. 

Gonatttå vintervita Sverige och 
stjärnklara himmel!

Lovely day

Yeees!

Rapport - check! PPT - check! Redovisning - check! Telefon som funkar - check!

Imorgon är det redovisning för Sony E på morgonen. Min grupp ska börja redovisa så att jag kan dra till huvudstaden vid elva för att vara fackligt aktiv i DIK. Missar besöket hos kulturministern pressekreterare, men får vara med på styrelsemötet och cv-workshopen. 

Ska mysa med Maria och magen på kvällen och sen på lördag ska jag till DIK:s huvudkontor i Nacka.

Och på kvällen är det fest i Eskilstuna för att fira att kursen är över! Än så länge är vi Marica, Elisabeth, Annika och jag. Men vi blir gärna fler. 

Kram så länge!



Äsch.. glöm det va

Inlägget här skulle egentligen heta "Dagen Tess gärna skulle vilja glömma". Handlade om dagen då allt gick fel. Det var ett bra inlägg som tyvärr försvann eftersom att det var just en sån dag idag...

Dagens bästa, som jag inte lyckats schabbla till:
1) praktik på SPRAY (Nellan is da shit)
2) mitt telefonnummer funkar nu igen
  
Och så är vår trycksak riktigt FF - fin och funktionell!

Kaka

På Kaka skämtas det friskt. 

– Är det hemmagjorda köttbullar?
– Nej, dem är Kakagjorda..

Imorgon funkar det att ringa mig igen! Weiii!

Efter telefonsamtal

Det löser sig - det gör det alltid!
Hoppas på att profeten har rätt.

Grattis till jobbet Soffan!
Håll utkik efter ettor och tvåor till mig!



Try this at home

Anordna en prylbytargrej hemma hos dig eller en kompis. 
Ta med det du inte vill ha och lägg det i en hög. 
Sen får alla ta det dem vill ha och vips har alla fått nya kläder. 
Jättekul!

Hanna och Frida - jag har varsin hög med kläder till er!
Bra initiativ Luggen! Mer sånt!


Helgens bästa

Helgens 6 bästa:

Hemmakväll med Hanna, tittade på Let´s Dance och tvättade. 

Fika med gänget - ett inlägg på bloggen resulterade i 9 pers på Sylvia. Satt lite dumt så att vi inte hörde vad de på andra sidan bordet sa, men det var i alla fall kul att se alla. 

Lyxmiddag på Grappa med extra allt... Alex bjöd och jag njöt till fullo. Bruschetta, parmesangratinerad kyckling, vin, White russian och senare bio med den mesigaste Bond ever. Antar att han skulle vara en jämställd Bond, men han var bättre förr. 

Hemmabakt bröd igårmorse. 

Städfrenzin slutade i ett minitiöst städat rum. Jag har säkert gjort mig av med 15 kg onödigt papper som bara låg och skräpade; gamla tidningar, räkningar och skit som jag enligt (Ida och Feng Shui) mår bättre utan. Känns skönt. Och nu kanske jag kan börja använda mina smycken igen, när de inte sitter ihop i en stor trasselsudd längre. Och Zimba skulle bara veta hur många gummisnuddar jag hittat... 

Allt plugg jag hann med som icke-bakis igår.  

Uppe med tuppen

För sent uppe för att se soluppgången. 
För tidigt uppe för att träffa nån i kollektivet. 

Har välbehövd tvätt-och-fixarhelg just nu. 
Och middag-ute-och-bio-helg. Alltså en nytta- 
kombinerad-med-romantik-helg. Känns skönt!

Hoppas att många från gänget kommer på 
fikan i eftermiddag eftersom jag inte kan vara 
med på kvällens eskapader.

Tjusningen med att städa ordentligt är alla 
roliga grejer man hittar och kan smålé åt.
HIttade ett av Alex visitkort igår och kom att tänka
på hur stolt han var när han blev verksamhetsutvecklare
och ingen av oss andra fattade vad han gjorde.  
HIttade Klubb Gungs första (jättefina..) flyer och 
tänkte på hur jäkla peppad jag var då. Hittade 
även Crystal-lådan med alla små lappar som mina
gäster lämnade, "welcome to Hawaii anytime Tess" .
Kanske ska ta dem på orden... 

Har installerat min väckarklocka eftersom mobilen
inte funkar, den är äppleformad, en iAlarm hihi. 



But why?

F-skattsedel här och FA-skattsedel där.
Vill Sverige inte att företag ska startas,
eller varför ska allt vara så jäkla krångligt?

Gangfika på lördag?

Alla i gänget... 

Kaka lördag 14.30?
Vad sägs? 





Pust

Jag är totalt slut efter: 

1) att ha grupparbetat hela dagen
2) ett pass på friskis (första på 1 år  - iiiii träningsvärk imrg)
3) att ha färgsorterat all min tvätt
4) att jag tänkt så att det knakar angående x-jobb, m.m
5) att jag och Hanna pratat (distans)förhållande
6) att jag tänkt på hur mkt som ska hända denna termin
7) att ha letat efter SIM-kortet överallt (har hittat en massa annat kul)
8) att jag diskat 

Har insett hur sårbar jag är utan min mobil. Har till exempel missat p-möte på BIK BOKEN idag.. hrmf! Tyvärr kommer jag var lite onårbar ett tag till. Ni som söker mig - ring hem till kollektivet istället. Kommer nog vara hemma ganska mycket i helgen...

 

 



På huvudet

Dagens:
You got to piiiimp my manual

Kan inte svara

Har råkat tappat mitt SIM-kort... 
Vet nog var det är. Ska leta där i dag. 



Textdesigners sökes

Klockan 5 i dag kommer en kille som vill plugga Textdesign till IDP. 
Alla från klassen som vill svara på frågor - be there!
Hade varit kul om vi är ett litet gäng som kan peppa honom.

  

Drömmar

En dag slog det mig att jag ville arbeta hela livet med att bara fotografera dörrar. 
Jag ville resa runt världen och fotografera dörrar för att sen samla dem i en kalender.
Det var för länge länge sedan, när jag arbetade, levde och njöt i norra Italiens Viareggio.

Min dröm brast när jag hittade en kalender med dörrar på Gallerix i Sverige.

Ibland är det jobbigt att bli påmind om att man inte är unik. Oavsett vad saken gäller. 
Men då och då är det skönare att vila i känslan av att inte vara unik alls.  
 



Fotodags...

Jag har tråkigt nog problem med bloggen just precis när jag ska lägga upp alla bilder från Malmö-vistelsen, så fler än så här blir det inte denna gången. Kanske längre fram. Nu ska jag nog ta ut mina slingor ur håret - börjar svida... 

Sagolikt

22624-311

Hotellet vid Kongens nytorv, vackert upplyst som alltid. Goda pölser har dem på andra sidan gatan - med riiiisted lök till.  

Klick

22624-310

Plåtning för Go Retro på Illum. Lampor för 15 000 spänn någon?

Måns

22624-309

Coolaste kusinen på julafton, innan dansen, julklappspelet och gröten. 

31/12 - 23.55

22624-308

Partner in crime och bästa kompis på heltid, tack för the crib Joss!

Vilken fin affisch

22624-307

Nyår i Malmö... Joss bakom kameran och hrmmm två tigrar framför, i coolaste kollektivet i Malmö. Undrar vem som bodde där?

KB på nyår

22624-306

Nyår i Malmö. Jossan bakom kameran igen.. 
Lyckades få med Anna, min chef från BIK BOK. Och Ida. Hur kul är inte det. 


Nuet var det ja

Middag med kära kollektivet ikväll, snack om nyår, jul och att Justin blivit singel.

Efter en timme gled vi in på flytt, jobb och ångest. Ska säga upp världens coolaste lägenhet i april för att bli akut bostadslösa i juli. Det känns! Var tvugna att bestämma att den som tar något av ämnena på tal igen får böta 5 kronor till hushållskassan. Så det så! Det gäller alla i vår omgivning! Allt kan hända på ett halvår - och förresten inget! Vi kankse får värsta drömjobbet i Haparanda, eller i Malmö eller i Stockholm.. jaja. 

Försökte komma på en massa bra grejer att se fram emot istället, kom på följande: 

Eves fest (för vi är väl bjudna?)
Mando Diao på RAW - förköp 180 kr på EGO
2-års fest i kollektivet - vilken brakfest det ska bli
Hannas födelsedag
och fler middagar tillsammans

Och så sa Anna avslutningsfest och vi var där igen. I framtiden istället för nuet... Suck! 

Jag har en egen se-fram-emot-lista denna termin:

Klubb Gung med Sebbe - ska bli kul att kunna gå dit och sitta på andra sidan skivspelarna
Fina besök i Eskilstuna av Maria, mamma och moster och Jossan 
Kanske ett besök hos Emma i huvudstaden och en tripp till landet med Alexen - mysfaktor!


 

länge leve systembolagskassar

Världens snällaste roomie har precis slinghättat mig. Precis när jag skulle sätta i krämen i håret kunde jag inte hitta de medföljande handskarna, och de sista plastpåsarna använde jag igår till att frysa in falukorv... PANIK! Fick ta två systembolagskassar... och nu sitter jag här med hätta och blondcreme i håret. Alla tjejer (och Erik som råkade se mig och Annika hos frissan en gång) vet hur urfånig jag ser ut. 

Skrev tenta i dag. Gick sådär, men i förhållande till hur mycket jag lyckades plugga gick det galant. Grupparbetade sen och hade handledning. Lärarna sa att vi var väldigt ambitiösa och det kändes ju väldigt bra det med med tanke på hur mycket jullov och hur lite plugg det varit de senaste veckorna. Tack Joss, Lisa, Diddi och alla som fick våndas med enkäterna... fler kommer på posten snart. Även om de två kommande veckorna kommer bli 9-5-veckor proppade med jobb och skrivande så ser jag fram emot det. Kul uppdragsgivare, kul grupp och dessutom roligt att träffa alla i skolan. 




 

 
  

Adjöken och hejhej

E hemma i kollektivet i Eskilstuna igen.
Är helt slut efter den långa bussresan. 
Har precis packat upp bas och nya högtalarna.
Nu är det Tingsek som gäller - förlåt grannar!

Kommer sakna allt med Malmö så mycket, 
har haft det jättebra även om slutet inte alltid är gott. 

Nu är det snart sista terminen innan allvaret tar vid.
Ser fram emot en rolig termin där fokus ska ligga på 
x-jobb, kompisar, kollektivet  och att hitta ett jobb.

Nu: musik, tentaplugg och god natt! 




Gymnasieträff

22624-304 

Jag i nya frisyren (som kom med tillhörande ryggmassage). Diddi längst upp till höger och lilla Lisa i bolero. Jossi står bakom kameran och är finurlig. Vi hamnade på Tempo efter att vi läst menyer på Möllans alla restauranger. Blev soppa med gott hembakt bröd och en Red Stripe. 

Vi hängde en massa på gymnasiet. Ja, alla utom Diddi då. Hon var mest kompis med Lisa (& Emma) men nu i jul har jag jobbat på BIK BOK där även Diddi jobbar så nu är hon inte bara periferikompis utan en riktig kompis, som har sjukt härligt garv. Det var superkul att träffas igen så många år efter studenten. Vår gymnasietid var superrolig och många minnen kom såklart på tal. Vi gick igenom hela skvallerlistan efter alfabetet... (Ida - I love skvaller too). Och även killarna. Och plötsligt visar det sig att Lisas egentligen första kille var på Carib (jobbar som kock i köket) och ett moment uppstod. Vi asgarvade som på gymnasiet och var såklart pinsamma väninnor. Hör ju till liksom.. 

 Avrundade kvällen på Carib Creole med några öl. Sen ut i regnet och min nya frissa blev ett minne blott.  


Första plats

Förresten, var det någon som såg Musikbyrån igår?
Vad tyckte ni om deras lista? Jag både höll med och inte. 
Det kändes lite konstigt att Cassie var med bland topp-10 
och att ettan hette Tv on the radio, och var helt nya för mig.

Ska helt klart lyssna på dem. För så många personer kan 
inte ha fel. Vilken låt tycker ni platsar på första platsen 2006?


Hej där!

Hej på det nya året! 

Hur är läget? 

Jag lever. 

Sitter på biblan med Hanna från kollektivet. 
Lyckades äntligen träffas och som vanligt blev det i Malmö. 

Njuter till fullo av de sista dagarna i Skåne. Tiden går för snabbt!

Återkommer snart med skvaller från nyår, Köpenhamn och 
Nöjesguidens årliga fest som vi ska gå på på lördag. 

Innan dess: tjejmiddag, mormorsfika, plugg (slog mig nyligen 
att jag har tenta på måndag), loppis, massa jobbiga adjön & packning. 

Och skoskav av nya snygga vita sneakersen. 

Och förfest i torson. 

Ha det bäst! 

Kramar Tess (& Hannan)