Mycket skola nu

Började Textdesign 3 idag också. Ska läsa den tillsammans med tvåorna. Var lite spännande att ha lektion med dem, så glada och pigga. Tyvärr verkar det som om att kursen är exakt som den vi hade med Sony E. Måste gå kursen för att få ut min examen i Textdesign. Bara att härda ut. Kommer vara asmycket skola framöver. Ser extra mycket fram emot helgen när det verkar som om att det blir dubbelt upp i festande. Fick precis ett mess av Nellan om fest på SPRAY på fredag. Och på lördag är det Nybron i Eskilstuna med BIK BOK. 

Dagens kul & tråk: 

kul 1: ELSA har varit med i Sjudagar - I love Thomas Pihl! Och nu är infon med i Studentnytt och på förstasidan på ELSA:s hemsida, weihooo! Sök nu alla! 
kul 2: Åt frukost med Maria i morse på café Arena. De blev 42 kr. Jag hade 2 matbiljetter att betala med så vi fick ta godis för 38 kr. Onsdag är  ju lilla lördag;) 

tråk 1: Att det inte finns tillräckligt mycket böcker på Akademibokhandeln till studenterna, nånsin! 
tråk 2: Alex är på innebandy och jag saknar honom!




Vetenskap

Bertolt Brecht:

Var inte rädd att fråga, kamrat!

Låt ingen inbilla dig något,

se efter själv!

Det du inte vet själv,

det vet du inte.

Kolla räkningen.

Du måste betala den.

 

Denna dikt gav mig klarhet bland allt flum... Skriver första uppgiften på nya kursen Vetenskapliga metoder. Har spenderat hela eftermiddagen med att läsa på om vad vetenskap är enligt tusen olika författare. Det är faktiskt riktigt jäkla urtråkigt. Exemplet ovan visar att det är viktigt att vara kritisk inom vetenskapen precis som inom vardagen, jadijadijadijaaaa. 

 

 


Till salu

Finfint pendlarkort säljes

Eskilstuna - Stockholm
gäller till och med 6 mars

Pris: 450 kronor



Sälen by smile

22624-331

Glada gänget i fina färgen!

Vi var i Lindvallen, Hundfjället och Sälen by och jobbade. Serverade varm choklad, snackade bostadsgaranti, utbildningar och jobb. Åkte skidor hela söndagen - i ljuvlig snö och nästan i solsken! Åt god buffé på värdshuset och mös i loungen med Fia. Blev beskylld av Skistar för att ha stulit en hjälm med mig hem från Åre för ett år sedan... har ett svagt minne av att jag hyrde en hjälm till Frida i samma veva som mina och alla andras skidor blev stulna, eller hur det nu var. Slapp i alla fall att betala för hjälmen. 

Vi kom aldrig iväg till någon nattklubb men festade desto mer hemma i den röda timmerstugan. Drack öl, tittade på schlager, sjöng schlager och omvände nästan Kristoffer som knappt visste vem Kicki Bettan och Lotta är. 

En extra rolig och alldeles underbar händelse var när två danskar körde fast med bilen precis utanför vår stuga. Vi puttade  och hade oss tills de lossnade. Som tack fick vi ett flak med iskalla Carlsberg, som sänt från ovan.

Jag och Markus åkte hem två dagar tidigare eftersom jag har skola x 200% denna perioden. Fick hemmagjorda köttbullar av Markus föräldrar på vägen hemåt och i Västerås väntade Alexen på mig. Skönt att vara hemma men saknar järngänget redan.  

 

 



Hejdå storstan

22624-330

Just när jag börjar hitta till Spray så är  praktiken över, till och med lite tidigare än väntat. Medan Nellan och hennes medarbetare var på kick-off igår fick jag erbjudande om att åka till Sälen tors-tis istället för ons-tors. Nu missar jag bara uppropet och en dag på praktiken. Så jag sa ja, och nu efter att ha packat och fixat, känns det riktigt riktigt bra. Det blir jag, Johan, Fia, Fredrik och Kristoffer i en stuga. Har som vanligt packat för mycket, men hellre för mycket kläder än för lite när det är kallt. Vi ska jobba, åka skidor, basta, after-skia och kolla på Melodifestivalen. Ska bli riktigt kul att jobba faktiskt, var ett tag sedan jag informerade om högskolan. 

Ha det gott så länge!

Kram  



Värsta designen juh

Grooves hemsida är förresten under konstruktion, men redan nu kan du kolla in den snygga designen här: www.groove.se 

 

Kanzeon baby

22624-328

Ikväll ska jag träffa dessa tre grabbar i en intervju för Groove. Det kommer bli snack om dub, reggae, svenska musikklimatet, King Tubby, med mera. Ska bli kul!

Måndag hela veckan

Nellan är rolig och Spray är kul. Därför känns det tråkigt att jag är inne på de sista dagarna nu. Skolan känns väldigt långt borta. Har haft en bra dag. Åt gröt i vanlig ordning, skrev rent min Streetstyle-intervju, skrev ihop Manolo-grejen och valde bilder. Missade tåget litegrann på vägen hem och fick istället vänta på ett tåg som var sent. Undrar egentligen hur mycket tid SJ är skyldig mig. Men som jag och Erik konstaterade så är det inte lönt att bli sur, det är bättre att bara acceptera läget, kommer ju inte fram fortare med mungiporna nere. 

Ska fixa en ELSA-grej nu, sen förbereda mig inför intervju med coolt dubreggaeband imorgon i Stockholm. Kanzeon heter de och de var med i Metro idag. Imorgonkväll ska jag träffa Luggen och kolla på Desperate i hennes nya bo. Ska sova över också och på onsdag ska jag luncha med Maria medan resten av Spray är på kick-off. 

Hejdå och trevlig vecka!

No pics från helgen, råkade formatera kortet. 

  

Snyft

Helgen började med tio vingummi av färgen orange och slutade med ett sorgligt adjö på perrongen. Däremellan har jag och Piff  och Puff hunnit med att prata om allt mellan himmel och jord, titta på Let´s dance och Melodifestivalen, tömma en bag-in-box, med mera. Vi spendera lördagen i Stockholm strosandes och åkandes (köpte dagskort), gick på museum och såg 3 utställningar, shoppade i liten skala, åt middag i Kulturhuset med utsikt över Sergels torg och kineser som firade nyår. I dag gick vi en lång runda i Eskilstuna. Jag visade stickkontakten, Sylvia, Gamla stan, ån, MSP, Alex hus (han var inte hemma), Rademachersmedjorna och Bik Bok. Åt lunch på Kaka och kom hem helt slut efter dagens intag av fräscht syre. Vinkade hejdå på perrongen och summerade helgen med att den gick för fort. Jag sprang iväg innan tåget hann köra, kändes så sorgligt och tårarna var nära. Ingen Alex hemma heller. Länge leve Annikan som man kan fika med i köket oavsett vilken dag eller tidpunkt det är på dygnet. 

Hittade Johannas Fredriks pappa Robert Hellners utställning med chokladgrejer på Nordiska museet, det var kul! Strax därefter ropade de "Linda Therese Ahlberg till receptionen" och vi tittade frågande på varandra. Visade sig att jag glömt mitt kontokort i shoppen när jag köpte en tapetaffisch... kände mig som 5 år och på IKEA, förutom att jag faktiskt inte hade sprungit ifrån någon. 

Bra helg: Hög mysfaktor, trevligt sällskap, många skratt, trötta ben och god mat. 
 

Fint besök

Nu är mamma och moster på besök. Har precis ätit "hotellfrukost" och ska nu bege oss mot huvudstaden. Nu förstår jag varför jag vill flytta hem igen. Släkten är underbar!  

Hur är det möjligt?

Hur kan det finnas TIO orangea vingummi i samma påse? I just den påsen jag väljer?

Litet utbrott

För ungefär ett år sedan tackade jag och Erik ja till att utgöra ELSA:s valberedning. Det var dumt gjort!

Det har blivit svårare än vi trott att ragga folk. Det finns alltför många som inte gör vad de ska och uppriktigt sagt så orkar jag inte arbeta på det sättet längre. Inga affischer är uppe än, hemsidan tog det två veckor innan den uppdaterades, tränarna uppmuntrar inte medlemmarna, styrelsen som sitter bryr sig inte. Och nu ingen artikel i Kåranen fastän att det var sagt så. Jag vet inte hur vi ska få ihop 7 personer till om en månad. Kommer säkert sluta med att jag och Erik får hoppa in i styrelsen i ett år för att vi inte får ihop folk. Blir så väldans less.


Känner du en student i Eskilstuna, gärna etta, som kan vara intresserad av att engagera sig i ELSA? Läs mer på
www.sportcom.se/elsa. Det är kul att engagera sig. Det har jag alltid tyckt. Det är bara mindre kul att engagera sig när länken brister.

   


Lättnad

Yesssss mitt PM är godkänt.
Ska bara göra vissa tillägg,
sen är det rally som gäller!

Kromby

22624-327

I Skåne tänker man på att titta upp då och då.  Vackert!

For Tom

This one is for you Tom,
who reads my weblog every once in a while and never understands a word. I promise you I let you know if we ever go to France. But hey - wouldn´t it be nicer to meet up in the Carribean instead. Imagine having an ice cold beer at Mad Mongoose in Antigua. 

Take care!
Love Tess



Jag är glad!

På Alla hjärtans dag blev det tre-rätters på Jernbergska. Jag har velat bli tagen dit väldigt länge men vi har alltid hamnat på Grappa av någon konstig anledning. Tack för en superb kväll Alexen. Det behövde vi!


Myshelg

I morgon kommer mamma och Boddan. De ska stanna hela helgen och njuta av Eskilstuna och Stockholm med mig. På lördag blir det en tripp till Stockholm och på kvällen är det melodifestivalen med kollektivet. Bara morrrrmorrr som saknas för att det ska bli komplett . 





Pressvisning

Nellan, Therese och jag gjorde nog bort oss rejält i dag. Fast om vi har tur så var det ingen som såg eller fattade vem vi var... Vi var på Stockholms modecenter på pressvisning. PRESSVISNING, första gången för oss alla tre. Hade inga vanor inne och fick kolla hur de andra gjorde.  Kul till tusen, och lärorikt. Viktoria Silvstedt var konferencier för underklädesvisningen, oh my god vilken plutig tjej. Såg den där Marcella från Metro och en massa damer som säkert kom från Se&hör och Allers. Vi åt god gratis lunch och satte oss glada på bussen tillbaka, med våra goodiebags som innehöll mousse för rosahåriga, en tryffel och en nyckelringssten. 






Se hit kompis

Apu apu apu apu

Glad Alla hjärtans dag till dig!

It´s alive

Min blogg lever igen, effter att ha varit helt borta från bloggosfären i tre dagar.  Jag har fått mail och mess om katastrofen och är nu glad över att vara tillbaka. Hade ju varit snopet om min "dagbok" för de två senaste åren bara hade försvunnit. Och ännu mer snopet eftersom vi pratade om att man skulle skriva ut eller spara ner nu i helgen. Jag är som sagt glad att den är tillbaka!

Och glad annars också, för en massa saker, bland annat för att:

1. helgen var riktigt bra med Mando Diao, fest hos Nina, Nybron, kebabtallrik, dans och skutt 
2. mamma och Bodil kommer på fredag och stannar hela helgen - jippi!
3. jag har skrivit 15 Alla hjärtans dag-kort idag som ska förgylla andras vardag
4. det är väldigt kul på SPRAY
5. jag och Alex har det bra
6. det händer sjukt mycket kul framöver; Tess inflyttningsfest, Fest med Hanna och Jenny, kollektivets 2-års fest, bankett, med mera i det oändliga
7. jag har bra vänner i Malmö och här
8. för att sommaren är på väg, eller i  alla fall för att snön är på väg härifrån
9. jag fick dansa till Hotchip på Nybron - tack JP!
10. jag har Norah Jones senaste skiva, som är långsam men bra





Tågolycka skapade kaos

Tågolycka skapade kaos på stationen i Stockholm

Imorgon kommer ni få läsa om det i alla tidningar. Kom då ihåg att du läste det här först. Ja, det hade varit en tågolycka nånstans vid Norrköping som stoppade upp all trafik. Hela centralen i Stockholm fylldes av stressade människor som ju såklart hade bråttom och var på väg. En monoton och likgiltig röst utropade "att alla tåg var inställlda till 18.30". Satte mig på enda lediga sittplatsen som var kvar - i en fotoautomat - och snackade med Soffan. Hennes pappa tipsade om ett journalistjobb på Ystads Allehanda. Tack Urban! Blev bortkörd från min komiska sittplats, var ifrån jag förresten hade nöjet att beskåda Peter Siepen (iförd rosa jeans i vanlig ordning) och Förkvällsgänget som gjorde sig redo. Köpte middag på mc och drömde om att få komma hem. Köpte skvallertidning och drömde om att få sitta på tåget. Gick in på utförsäljning av en krämbutik och köpte en massa krämer superbilligt. Och så plötsligt "tåg till Eskilstuna avgår från spår 12" rusningstrafik i strid ström mot tåget. Ryktet började gå om att inte alla skulle få sitta. Men jodå, det fick jag visst haha. Msn:ade med Hanna hela vägen hem och här är jag nu. Pigg efter en lång dusch. 

Kolla förresten in den grymma Alla hjärtans dag-sajten på www.spray.se/allahjartansdag. Den har gänget satt ihop under vecka med ledning av Nellan. Grymmish! Passa på att tävla med Spray eller skicka ett gulligt kort till någon du tycker om (det finns även dirty alternativ).
 



  



 

Baby steps

Folket fortsätter att snubbla i Stockholm. Och jag med. Däremot har jag gjort två stora framsteg i dag. Jag har 1) använt mitt SL-kort i skåran istället för att stå i den trygga biljettkön ( har varit rädd för att jag skulle skapa massiv kö och få skäll av alla stressade människor  och 2) äntligen börjat förstå och se mönster i html. Allt jag nånsin lärt mig makes sense. Och jag antar att det  är det praktik handlar  om. 

Lunchade med Luggen vid Östermalmshallen. Åt buffé tills vi storknade och insåg att tiden sprungit iväg där vi satt och pratade varför kineser inte kunde säga R. På eftermiddan uträttade jag och Nellan inga underverk, men vi fixade och trixade lite. Jag fick göra iordning elektroniska utskick, välja bilder i en bildbank och skriva texter till tävlingar. Hur kul som helst. 

Hemma väntade en tonfiskpastasallad, OC och lite tjejsnack. Nu är jag så trött att jag knappt vet vad jag heter. Jo, Thelese heter jag ju. 

En man tilltalade förresten mig imorse. När jag svängde på klacken för att jag insåg att jag var på fel gata sa han "vilken elegant helomvändning". Jag utbrast snopet till tusan "va" men då hade han redan hunnit snabbgå en halv mil, sådär som de bara gör i Stockholm. Var är alla egentligen på väg undrar jag?

Nä, natti!

  



Snubbel trubbel

Andra dagen på SPRAY innebar pendling på riktigt (sov ju hos Maja första natten). Gick upp tiiiiidigt för att ändå behöva stressa till tåget och hinna tänka "herreguuuuud vad händer om jag missar tåget" en miljon gånger. Var superpigg, läste om inställt Åre-VM i Metro, läste Sprays årsgrej och skrev lite på datorn. 

När jag, och alla andra passagerare, stressade vidare från tåget mot tunnelbanan hände en rolig grej: Där var nåt bygge på marken som innebar att typ alla snubblade på en grej på golvet. Men INGEN låtsades om det. Hur kul som helst, typ "trill" "tyst" "trill" "tyst". Givetvis snubblade jag också och skrattade åt det. 

Jag gick upp på fel uppgång från tunnelbanan och var vilse ett tag, tills jag fick syn på en kille med SPRAY-loggan på ryggen. Jag skuggade honom och  mycket väl jobbade han på SPRAY. Yes - klarade mig till jobbet även denna dag. Hade en hiss-konversation om vad jag skulle göra under min tid. Sen försvann mannen, såg honom inte på hela dagen sen. 

När jag kom dit var Nellan inte där så jag läste min mail. Hade fått ett mail om texten som jag skrev igår "är du säker på att du bara skulle skriva om XXX....jag måset kolla upp detta". Senare dök det in ett mail som sa " toppen - vi kör på det!" och jag kunde pusta ut. FIck skriva en text till Alla hjärtans dag (som för övrigt är den 14 februari). Åt gröt i vanlig ordning med Nellan och Stoffe på morgonen, lunch i soffan med Thomas, och fikade vid tre. Det finns redan rutiner och jag har förresten fått skicka iväg tävlingsgrejer idag också. Och till imorgon har jag ett uppdrag + att vi ska äta kinamat på lunchen. Ska bli kul!

På hemresan var jag jättetrött så jag köpte 3 choklad för 22 kr och moffade i mig, försökte få igång MSN på telefonen för att ha något att göra. 

Nu ska jag fixa inför imorgon och sen ska jag till Papas Tapas med Bik Bok för att surprisa vår chef Maggan som tror att hon ska träffa sin killes föräldrar. Vi ska fira att det går bra för företaget och oss alla. Är supertrött men ska ändå bli kul. Och gott, har beställt de 3 tapasen som hann synas på hemsidan innan den hängde sig... spännande!

Spraystering

Hej hopp!

Det är superkul att få praktisera hos Nellan, eller jag menar Petronella, som hon ju faktiskt heter. Jag har agerat svans i dag och har varit allmänt praoig (?!!?). Har lärt mig massor redan: om copytext, inhouse-produktioner, puffar och att man inte behöver ta med sig egna bestick för att slippa betala 1 kr (café Arena). Och så äter de matlådan på tallrik på de riktiga företagen. Och fikar och äter gröt till frukost. Jag fick skriva en text till en kampanj, som snart kommer upp på en site nära dig. Kanske om den inte sågas ihjäl först.

Är så impad av Petronella, hon är helt grym, tusen bollar i luften och megakoll på allt. 

När jag betalade mitt mycket dyra kombinerade SL/SJ-kort med halva mitt studiebidrag kändes det som en liten investering. En Spraystering eller nåt. 



Rolig kommentar

"Vilken mysig blus du har."

Johan, Alex killkompis, svänger med de coolaste termerna. 

Sökes:Pendlartips

De kommande 3 veckorna ska jag sitta på tåg i totalt 30 timmar.


Grattis

22624-324

Soffi, kommer du håg denna lilla trippen? Grattis till jobbet så länge!
Du är bäst och kommer få det där superjobbet en dag bara du inte ger upp! 



Go Tommy Nilsson!

För många många många år sedan, när jag hade för många tänder och för puffig lugg för mitt eget bästa. DÅ hade jag en plansch med Tommy Nilsson ovanför min vita IKEA-säng. 

Hade en riktigt trevlig kväll hemma hos Eve i går med Maja, Annika, Anna och Eve så klart. Vi köpte 1,5 kg godis med oss från godisland och åt nästan upp allt. Snackade schlager, lyftet (Dirty dancing visades tidigare på kvällen), förälskelser, lekte Let´s dance-jury,  och så blev det lite vattenfall på slutet så att Annika skulle få i sig sitt vin. När tjejerna gick till RAW och snubblade på marshaller gick jag hem och sov. Kändes mer skönt än tråkigt faktiskt. Tar sista penicillintabletten i dag och kommer förhoppningsvis må bättre sen så att jag kan hänga med ut ordentligt. Nästa helg är det ju Mando och vi lär bli ett superstort gäng. 

Apropå lyftet messade Jossan en påminnelse om en kväll i Emma och Lisas lägenhet där vi, efter att ha druckit mycket vin, fick beskåda Emma som skulle kunna gå till historien som the lyft itself, hon krashade ner på den fina mattan och garvade på sig - i gott sällskap. Hahahahahahahaa - rolig bild i huvudet. 




 


Bilen som försvann

I dag har jag haft en fin nyvaxad, röd, helt grym Toyota Corola i typ en halv timme. Sen försvann den igen. Inte för att den blev stulen utan för att pappas bil gått sönder på väg hit i Jönköping. Han och hans kompis skulle vara snälla och köra hit bilen ändå och tänkte ta tåg eller buss tillbaka sen för att fortsätta mot Malmö. Men i Eskilstuna går det inga tåg eller bussar till Jönköping en lördag. Och så försvann den där bilen igen. Hoppas den kommer tillbaka lagom till att snön försvinner. Väldans fin!

Annars en lugn lördag. Jag har sökt två journalistjobb i Malmö på stora tidningar där man måste ha journalistutbildning. Men vadå, har ju inget att förlora direkt. Gjorde en Djävulen bär Prada och utformade brevet som en tidningssida. Det är väl mycket bättre än att ha en riktig utbildning...? Har märkt att det är svårt att formulera sig om vår utbildning. Vi kan ju så mycket egentligen. 

Snart är det Melodifestivalen med tjejerna hemma hos Eve. Vi bestämde oss för att vi ska klä oss enligt temat... Kan bara bli kul!

 




Supportens under

5 anldeningar till att skita i att ringa support över huvud taget när ditt internet kraschat, och du har en Mac:

– Du kan få support om du betalar en engångsavgift på 450 kronor. (macsupport)
– Du kan få numret till netgear som har hand om router-support. (Bredbandsbolaget)
– Eller så kan du ju kolla in vår nät-support. (Bredbandsbolaget) Ehhh exakt hur utan internet?
– Då kopplar jag dig vidare till supportavdelningen. (netgear) men jag ringde ju dit!
– Sa du Mac, nej då kan jag inte hjälpa dig. (netgear) grymt!
 

Joxxar hellre själv i tre timmar tills internetet funkar igen. Hela dagen har i och för sig snart gått åt detta, men men... snart ska jag på alkoholfri after work med 15 pers. Lägger hellre mina pengar på en stor neonfärgad alkoholfri drink än värdelös support! 





Say cheese

I går var det ostorgie hemma hos mig. Vi blev en Maja, en Marica, en Marika, en Jenny, en Lotta, en Ida, en Annika, en Anna, en Hanna, en Elisabeth och en Azize. Kollade på OC, mumsade kex och hade riktigt mysigt. På dagen var vi på skolan och lyssnade när Lisa opponerade och blev opponerad på. Hon var superduktig och vi var impade, lite vettskrämda inför vad som kommer och då och då lugna över att det ändå varit en ganska avslappnad tillställning. Jag snackade med Birgitta på Idp på förmiddagen och har nu ett ex-jobb - weiiii! Inte godkänt än såklart, men det är på g. Ska bara formulera PM, hitta en redaktion med duktiga skribenter och sy ihop hela projektet. Känns spännande! Tränade förresten spinning med Eve som tränare för första gången. Det var superkul och känns i hela kroppen i dag! 


I dag har varit en bra dag. Åt lunch med Alexen och Johan på Beirut cellar. Fick i mig mycket Bulgar (som är min nya periodargrej) och vitlök. Har sedan suttit hemma och recenserat musik för Groove hela dagen. Har lyssnat på en hel del skräp utan känsla. Och just det - var iväg och köpte Justin-biljetter med Hanna. Nu är det spikat! I juni kommer vi stå och skrika "Justin" som värsta tonåringarna...  


I kväll är det nypremiär för Klubb Gung med Sebbe i spetsen. Jag ska bränna Astma & Rocwells senaste till honom som en lycka-till-grej. Hanna och jag ska ner en sväng. Jag går på medecin så ingen Red Stripe som jag längtat efter så länge, men däremot lite reggae... 
 

I morgon är det dags för stora cv-dagen som jag skjutit på länge nog. På kvällen är det After work med  Jonkan, Anna, Fredrik, Erik, Annika, mfl.