Vecka 14

Vecka 14 i korta drag...

Veckan började så jäkla bra med after work med kryssningsHanna i Västerås. Vi drack vin och åt jättegod mat. Tisdan var en rysare med moderepet på morgonen och sedan en riktig stressdag på jobb. Men desto roligare efteråt när jag köpte mjukisdress på BIK BOK och slappade vid tio. Jag skrev krönikor till Grooves nästa nummer och hade akut skrivkramp. Onsdan jobbade jag 12 timmar i sträck och visste knappt vad jag hette när jag äntligen kom hem. Igår gick jag upp snortidigt för att gå på workshop i Västerås med the top of information i kommunen och på högskolan. Skitbra var det. Grufman ville fika. Prorektorn pratade trycksaker. På kvällen fick jag tid för en stunds återkoppling och ro. Nya Groove hade kommit med en asbra cd-mix. Igår styrde vi av modevisningen på Sundbyholm. Ett projekt som tagit mig en massa jäkla tid att organisera, men som nu blivit avblåst pga bristande intresse av studenterna. Skönt ändå tycker jag. I samma veva ringde Johan från Backyard babies och vår intervju är spikad.

Idag har jag suttit i möte HELA dagen, från 09.00-16.00 med styrelsen. Ibland blir det bara för mycket av det formella. Höjdpunkten var när miljöpartiets utsände i utbildningsfrågor kom och ville veta vad vi tycker om deras frågor. Nä höjdpunkten var mailet jag läste efter att jag träffat Sapfo som jag ska göra en folder för... det var ett mail från Niklas på Groove där det stod att jag är den nya krönikören. Alltså typ den nya Moa. Jag är så glad och så nervös och så glad att jag ska köpa mig en bra skiva bara för att fira.

Usch börjar känna att jag inte har ett liv längre, att jag liksom äts upp av allt jobb på kåren. Känns sådär. Dem ville till och med att vi skulle ha styrelsemöte dagen innam midsommar, men då sa Alex ifrån skarpt. Jag såg hur hela min hemresa sipprade iväg och kom tillbaka igen. Thank you Alex.

Nu är jag i Västerås fortfarande, men ska snart sticka och göra stan osäker med Alex. Vill se Ice age, men den finns bara med svenskt tal i Eskilstuna. I morgon kommer pappa till Norrköping och vi ska träffas mellan varven på bilmässan han ska ställa ut på. Jag är en glad pappas tös.

Det var det!

Kram på er alla till nästa gång!

Mode på Kaka

"Jag gillar 60-talet mer än andra för jag har levt en gång tidigare".

Idag intervjuade jag Sarah Smith efter att vi gjort ett grymt modereportage på Kaka med Johan bakom linsen.
Sarah ser ut som tagen ur en film och inte helt oväntat älskar hon gamla filmer och kläder.

Tidningen kommer ut i maj och ska heta Go Retro, spännande!

Svarta jeans till salu

Jag hittade mina superfina och supertighta BIK BOK-jeans i helgen när jag vårstädade garderoben.
Jeansen är asnice, men ack så små. Det var dem redan när jag köpte dem innan Eskilstuna-båten som krävde svarta byxor. Någon som vill köpa dem kanske? Användna en gång i strlk L (miniliten L) i modell BIK BOK BULL, svarta med guldmärke bak. Aj aj så fina, men sååå små. Rädda mig... Pris: 200 kr, nypris 499kr.

Telesvar idag

22624-92

"Tjena Tess, det är Johan här. Du kan väl ringa mig angående intervjun"

Uppdrag Badring

22624-91

Kan du skriva 6000 tecken om bilden ovan?

Jag sitter nu och ska plita ner allt det roliga
jag fick reda på när jag var i Malmö och intervjuade
butiksägarna kring Davishallstorg. Himla kul!
Bland annat ska jag skriva om Paulinas härliga badring.

Var i Västerås en snabbis i dag, men lyckades inte få tag
på Saffet vars energi jag skulle behöva just nu.

Soffi - kommer du på söndag?

Thank you Dapony Bros!

22624-90

Ikväll var Dapony Bros nya fantastiska skiva min räddning på en annars medioker dag. Grym SKA-musik har flödat ur mina högtalare sen jag kom hem. Fick skivan skickad till mig med hemligt material, låtar som är så nya att dem inte ens har namn än. Musik är det bästa som finns. Jag har längtat hem hela dagen. I kontrast till det bästa som finns är stress det värsta som finns. Jag känner mig jättestressad inombords just nu. Kan inte riktig sätta fingret på vad det är, men att det är, är ett faktum. Efter ELSA: s årsmöte igår borde jag snarare känna mig befriad, men den känslan infinner sig tyvärr inte. Istället oroar jag mig för Klasses resa till Abodabi (??) och det hål jag plötsligt ska fylla.

Men vad tråkigt det blev där. Bäst jag skutar blogga. Kan istället berätta om en förälskelse som drabbat mig: Love Generation med Bob Sinclair. Kan inte vara utan den.

Ibland är livet inte det man trott

22624-89


Lägesrapport från Malmö

22624-88

Spenderade helgen i Malmö med anledning av ett jobb som studentinformatör i Kristianstad på torsdagen och lite olika skrivjobb i Malmö på lördagen. En supertrevlig chans att få träffa goa vänner och la familia. Gick ut hårt på torsdagen och träffade Joss och Sophie på Volym - en nyöppnad reggaeklubb vid Möllan. Vi snackade en massa och drack öl. Smet över till Metro en stund och träffade Timbuktu. På fredagen fikade jag med Pontus på Cosmopolitan café där dem har världens godaste himmagjorda paj. Jag träffade mamsen på stan och vi gick en sväng i affärer och tittade. Jag ville ha allt, men har just nu väldigt taskig ekonomi. Hemma lagade mamma supergod middag. På kvällen var det välbehövd Sofia-time. Vi träffades på Viktors och pratade förhållanden och sommarplaner. Igår käkade jag lunch med Sophie på Jensens, extra sås och pommes som alltid, säger bara sagolikt! På eftermiddagen gjorde jag mina reportage på Davidhalllstorg för Go retro, en tidning som ska göra premiär i maj. Det roliga var att jag fick intervjua Paulina och Martin, mina gamla kompisar som har öppnat butiker där. Senare träffade jag Jun på Kitsch för att snacka retro. I hennes butik hittade jag skivorna ovan. Inspelningsbara cd-skivor i vinyl. Jag blev dumkär och köpte 4 stycken trots kasst ekonomiskt läge. Begav mig hemåt helnöjd med dagen. Hemma hade mamma ställt till schlageryra. I soffan väntade mormor, Svea, Jessica och Åke… och mammas goda kycklinggryta. Inte i soffan då, men på bordet. Efter Carolas smurfframträde åkte ”döttrarna” till Joss för att festa. Som vanligt var det kul och som vanligt blev det hysteri när taxichauffören tutade irriterat utanför. Vi åkte till Inkonst, eller inkomst som Angelica envisades med att säga. Dansgolvet var belammrat med människor i trans. Det var ett sånt ställe helt enkelt. Alltså inte ett Joss & Tess-ställe så vi drack drink och chattrade istället. 4 ostbullar senare sov jag gott. Idag promenixade jag och mamsen en massa för att senare kunna äta flottig pizza med gott samvete. Just nu packar jag för fullt, bränner "vinylskivor" och börjar infinna mig i Eskilstunatankar igen. Jag ska åka sovvagn upp tillsammans med min bästa vän iPoden. Hoppas på att jag slipper nån läskig typ som stirrar på mig när jag vaknar.

Det har varit helt underbart att vara hemma. Som alltid.

Wunderbart

Helgen var underbar

Måns och Boddan var supernöjda. Även jag.
Vi åt, sov och shoppade gott. Cheap Monday blev vårt nya favvomärke. Snön vår ovän.
Vi fick stressa till tågstationen när vi insåg att hela dagen plötsligt hade gått. Skönt att sitta på ett varmt tåg
I Eskilstuna väntade Alex, tacos och Melodifestivalen. Resultatet = hårdrock.
På söndagen var vi alla nervösa. Måns persade med 4 centimeter. "Grymt bra" skrek jag. Alla från Stockholm tittade konstigt. Avslutningsmiddag på Café Gränden i Västerås och så massa kramar. Goa gosiga släkten på besök är bäst!

Arma sovmorgon

08.12

Kunde egentligen sovit några minuter till, men fick för mig att jag skulle med det tidiga tåget till Västerås och gick därför upp snortidigt i onödan. Såg ingen Klas på stationen. Ringde honom och fick meddelandet: gå hem och ät frukost! Och det gör jag så gärna!

Välkommen till E-tuna

Om två timmar anländer moster Boddan och bästa kusinen Måns till E-tuna. Jag har köpt hotellfrukost, vin, chips och annat gott att skämma bort dem med. Att komma till Kungsgatan ska vara som att komma till ett hotell. Imorgon drar vi till Stockholm för att spåra upp de snyggaste Cheap Monday-jeansen till Måns. Börjar fundera på att köpa ett par till mig själv också, men är ju lite anti att ha vad alla andra har. På söndag ska vi till Västerås och titta på när Måns tävlar i SM i friidrott. Jag och Boddan kommer antagligen missa Måns guld för att vi blundar av nervositet...

Efter en turbulent vecka med rivstart i tidningsmakeri i måndags är jag lättnad över att det är helg. Jag ser verkligen fram emot att ägna mig åt annat än att plugga in vad alla förkortningar på MdS betyder. Jag fick alltså jobbet och är från och med i onsdags den nye Klas. Men än kan jag knappt en hundradel av allt det han kan. Men nån gång nästa vecka hoppas jag att jag ska kunna stå på egna ben. Gjorde i af den första Basunen i all hast. www.mds.mdh.se/basunen/ Ska räkna hur många som kopplar rubriken "Hej hej hallå" med var jag kommer ifrån.

Nä, nu ska jag städa lyan innan gästerna kommer. Trevlig helg!

Kul saker denna vecka:

Jag fick jobbet!!
Min artikel i Groove var, enligt Alex syrra Anna, bra.
Jag fick en blå cykel av kåren.
Alex lagade matlåda hela veckan.
Mamsen berättade att hon ska till Bali.
Högvarvstidningen och Kåranen blev klara precis i tid
Jag köpte ett par coola mjukisar på BIK BOK.
Sökte jobb till sommaren, svar kommer nästa vecka iiiiiiii.
Soff & Joss messade att vi ska dricka vin nästa helg när jag åker ner till Skåne.