"Du e la go - eee visst man do!"

Sitter och recenserar musik för Groove. Lyssnar just nu på Kapten Röds härliga göteborgsreggae. Är inte det minsta festsugen - men däremot danssugen till tusen. Ska bli kul imorgon på min födelsedagstillställning. Från början skulle det vara karibiskt tema med karibiska drinkar och reggaemusik och det ska det väl fortfarande - men så råkade jag skriva att det ska vara coctailparty och nu vet jag inte vad det är. Ska i alla fall servera Caprihina och Mojito och det är ju egentligen varken eller. Fest är det i alla fall hur som helst.  
 
Den absolut bästa presenten kan vara att jag, via barndomsvännen Sofia, kanske lyckats få tag på ett förstahandskontrakt i Slottstaden - som förutom att ha SEX fantastiska garderober, fransk balkong och stora fönster i köket - ska totalrenoveras...:) På måndag ska jag lämna in alla papper och sen kommer jag inte att kunna sova tills jag får svar. Jossan påminde mig så känsligt om att jag bara har bostad i en månad till. Hoppas att jag får den - orkar inte leta mer. 

Marika kommer förresten på festen imorgon. Ska bli kul att träffas! 
   

Förstahandskontrakt kanske

Om tjugo minuter hoppas jag på att kliva in i min drömlägenhet. Men det kan också vara så att det är ännu ett ruckel som råkar ligga i rätt område och därmed kostar skymycket. Hoppas inte! Snälla Sofia bor i samma område och ska följa med. Det blir fyra tummar, tjugo tår och en massa dålig humor. 

Kram

22624-451

Nellan, jag, Luggen och Annan (i nya coola frissan). Här på Hotellet i Stockholm den där beryktade tjej-snus-kvällen;)

Snart börjar Desperate - kommer sakna tuna-gänget extra mycket då. 

Vem vill fika med mig?

"Hej Tessan, ska vi fika nån dag?"

Synd att få mess från personer som inte skriver avsändare, som inte finns med på hitta eller eniro och som inte svarar när jag skriver att jag gärna vill fika. 


Fikade förresten hos Jossan på hennes nya jobb i måndags. Jag och Sophie stannade till efter stängning och hjälpte till att städa. Som tack fick vi scones, muffins och annat gott att ta med oss hem (och äta till frukost på tåget dagen efter). 










Nyberg & Törnblom

Efter att ha hört Mia Törnblom föreläsa vid tre tillfällen ska det bli intressant att se henne på tv. Har hoppat över att läsa boken eftersom hon själv påstår att hon skriver som en kratta. Och dessutom är halva hennes budskap just Mia själv - en vandrande inspirationsbomb. 



Loppis på väster

Imogon söndag är det loppis på hela Hjortackegatan ( i Malmö). Alla som bor på Gamla väster har blivit inbjudna att stå och givetvis ska jag stå. Kom gärna förbi om du är i trakten! Blir nog att jag står mellan 10.00 och 15.00. 

Det ryktas att Jonk och Frebr ska komma..  

Snart fest igen

Igår var en utmärkt kväll som började med västindisk drink på balkongen med mycket trevligt sällskap. Fortsatte nere på stan i nyårsanda med fyrverkerier uppskjutna från Ribban detta året. Lyssnade på fantastiskt underhållande konsert med The Ark (försökte messa videoinspelning till Eriken och Alex, men funkade inte). Svängde om i 60-tals tältet och köade sedan utanför Debaser för att avsluta kvällen med en Mojito på Cuba café.  

Det enda tråkiga var väl att jag mitt i min Ola Salo-extas tappade min kamera i marken. Den gick sönder:(

Har sovit ut idag och om några timmar är det dags för den årliga brännbollsfesten hemma hos Svenssons. Börjar, som namnet avslöjar, med en ordentlig brännbollsturnering. Och fortsätter sedan med grillning, drinkar och dans hela natten. Det roliga med dessa fester är att det är blandat med folk och åldrar. Detta året tar Måns med sina polare och jag tar med Sofia. Kan inte bli annat än kul. KB:s gamla Dj-ess Bergman kommer - och varje år går han loss bakom skivspelarna. Ikväll ska vi fortsätta festa ute - i samspråk med Jossan kan det bli att vi besöker klubben Drama. 

Trevlig helg! 



Thank you for the music!

Men underbara Groove - jag fyller ju inte år idag (men nästa lördag gör jag;). Såg precis att jag fått ett paket musik från Groove innehållandes två av de album som jag längtat efter hela sommaren: 

Underhållningsmaskinen med Govenor Andy
Stjärnorna finns här med Kapten Röd

Med i paketet låg även Den här går ut till alla med Oskar Franzén. 
Det kommer att bli en reggaehelg med andra ord!








Och så lite musik

Festivalen har varit ett mish-mash av bra och mindre bra konserter. Timbuktu, Peps, Ternheim och Mando Diao hör till de största som varit bra. På listan över dåliga hamnar Hammerfall högt. Not my cup of tea. 

Ikväll kommer la familia för att smaka på min exklusiva mörka rom, som ska drickas á la rum punch från västindien, med apelsinjuice och is. Mmmmmmm måtte regnet hålla sig borta så att vi kan sitta på balkongen och mysa. Planen är att sedan förflytta oss till Thomas kontor för att titta på avslutningsfyrverkeriet, som detta år skjuts bredvid Turning torso. Och sedan spelar The Ark på stortorget. Bra avslutning på hela denna veckan!

 

 

 

Första veckan - dag 5

Jippi jag klarade det! Jag överlevde första veckan. Och bäst av allt - jag är riktigt sugen på att gå tillbaka på måndag. Det har minsann varit en korvstopparvecka full av information, namn, handskakningar och nya intryck. Mycket har fastnat men lika mycket snurrar runt i skallen och väntar på att bli processat. Det är som det ska, enligt många av de jag jobbar med. När det finns 1000 anställda, bara i Lund, kanske ni förstår att organisation är minst sagt komplex. Gick på mitt första möte ensam där jag fick snacka engelska. Thank god for Marian Keyes, mina resor och att vi inte kör med dubbning i Sverige. Det funkar (om än lite knagligt;) Fick skjuts hem idag så jag är hemma tidigare än väntat. 

Är så glad! 
 

Första veckan - dag 4

Fjärde dagen och jag fick äntligen the tour i verkstaden. Blev mer verkligt vad företaget faktiskt pysslar med. Det är inte de absolut sexigaste produkterna men häftigt är det allt. Idag har jag även varit med på avdelningsmöte, ätit god lunch igen (de har personalmatsal - nästan ingen har med matlåda) och fått ett tips på lägenhet i Malmö. 

Men jag är väldigt trött. Får se om jag orkar gå och se Mando Diao på Stortorget... 

 

Första veckan - dag 3

Möte med USA, Frankrike och Danmark idag. "Therese - can you tell us about your recent experience on this matter?". Först "gulp" och snabba tankar om att jag borde ha läst business engelska i alla fall några poäng. Men sedan var det bara att fire away. Inget att förlora. Så himla spännande. Fick lära mig två verktyg idag - snurrade till på slutet. 
Har fått en egen kopp nu:)

Ikväll skulle vi och hela Malmö på Peps. Vi kom inte in! Gick till dansbandsbanan istället och tittdansade och drack öl. Mycket trevligt. Satsar på helgen istället - vill undvika att vara trött redan första veckan. 




Första veckan - dag 2

Idag har det varit möten hela dagen. Min fadder var på plats men vi hann bara träffas en kort stund innan alla mina lära-känna-min-avdelning-möten började. Hade fyra entimmarsmöten totalt. Alla på min avdelning, som heter Corporate Communications, jobbar med superintressanta saker, som till exempel: branding, PR, analyser, press, intranät, studentrekrytering och shoppen (AL har en egen shop). Jag har varit fascinerad åtta timmar i streck och har till och med börjat falla in i Alfa Laval-snacket om divisioner, sites och corporate det och det.  

De har pilates, core och step i alfahallen. Och så kan man spela badminton, pingis, innebandy och basket - GRATIS!

Ikväll är det Timbuktu och Ternheim. Men jag ska skoskava mig hemma och läsa Marian Keyes. Laddar inför Peps imrg. 

Första veckan - dag 1

Trött i handleden efter 100 skakningar under dagen (det hördes knak knak vid flera tillfällen). Skoskaven värker (fick ta fram flip-flopsen på väg hem:) Men annars en riktigt riktigt bra första dag på mitt första riktiga jobb. Det finns minsann fina möjligheter här. Jag ska verkligen vara mitt allra bästa Tess så att jag får stanna länge. 

Tusen tack för alla söta hälsningar här, på Facebook och mobilen. Värmer mycket! Ni är söta! Orkar tyvärr inte skriva så mycket mer - är så trött att jag knappt kan stava till säng. God natt!   

By the way - Hey Pacey! Will e-mail you soon! 



Glada fjärilar och beiga pressveck

Planerad klädsel:
Strykta beiga byxor med pressveck. 
Svart skjorta. 
Nya klockan från Pilgrim. 
Skoskavsskor (måste - har bara sneakers annars). 

I väskan: 
Tågtidtabell, skattsedel, vatten, russin och kalender. 

Övrigt:
Preparerade plåsterhälar - aj aj nya Keds:( 

I magen just nu: 
Glada nyfikna fjärilar.
 
Imorgon börjar jag jobba på Alfa Laval. Även om det innebär att sommaren är förbi och att jag kommer att få helgmissbruka mina flip-flops så ser jag fram emot att börja jobba. Mycket! Hej arbetslivet!   





Therese is på tåget

Mike konstaterade problemet med "is" på Facebook. Har spenderat en timme framför datorn och Facebook på tåget hem mot Malmö. Har skrattat i smyg åt all svengelska som finns här - finns ju tillräckligt med kuligheter för att skriva en hel bok. 




Tåg, kärlek, reunion och dop

Imorgon sätter jag mig på tåget till Eskilstuna för att träffa Alexen och komma fram till något en gång för alla. Känns lite konstigt att åka till Eskilstuna, men samtidigt härligt. Hoppas på att få äta på Kaka och att få smita förbi Bik Bok och ge tjejerna en kram. Och så är det ju Å-festen... 

På fredag blir det förhoppningsvis bad någonstans i tuna innan vi åker till huvudstaden där Alexen ska träffa Green och jag ska möta upp Anna. För att senare träffa delar av gänget i en park. Vi kallar det "Tuna in the parc 07" och det ska bli jättetrevligt. Lite härligt opretantiös uppdatering och ölhävning efter en hel sommar ifrån varandra. 

På lördag är det dop - därav hela min resa uppåt. Maria och Fredrik har bjudit in till dop av sin Elliot. Det är mitt första dop som jag går på i vuxen ålder och jag ser verkligen fram emot det. Har dessutom hittat fina presenter som jag verkligen vill ge. Och så ska det bli kul att träffa Maria, Fredrik, Markus, Anna, Myran, mfl. 

Åker hem igen på söndag ganska tidigt. Dels för att hinna njuta lite av Malmöfestivalen, som börjar på fredag, men mest för att hinna samla mig till min första dag på Alfa Laval på måndag. Har förresten hittat en stass som jag känner mig bekväm i. Väst och klockad kjol.  

Nä, nu börjar klockan bli mycket och jag måste sova lite. 

Trevlig helg!

ps, lyssnade på Ryan Adams häromdagen. Så fint!



Elliot Per Willhelm

På lördag kommer Elliot Per Willhelm Mellberg att döpas i Djurö kyrka på Värmdö. Hoppas att solen lyser. Stort grattis till hela familjen (fast vi ses ju snart så ni lär få många kramar). 



TTA i Malmö

22624-450

Det kommer att vara sååå bra! Jag önskar att jag var där! 

Jag söker lägenhet igen!

Nu finns det mer bevis. Jag är för godtrogen och alldeles för naiv. 

Det visar sig att min so called "hyresvärd/roomie" inte hyrt ut lagligt, vilket nu har blivit upptäckt. Så 1 november är jag bostadslös - eller kanske till och med tidigare. Känns som ett jäkla steg tillbaka - med tanke på läge, yta och att jag gillar att bo här så mycket. Samtidigt är det en chans att hitta något eget - utan fyllon utanför fönstret, skejtljud och gnäggiga grannar. Kanske en bit bort från stan vore bra så att jag inte gör av med hela min lön direkt. 

 Så nu är jag ute på marknaden igen. Hört eller sett något i Malmö? Kontakta mig gärna! 

 

Mer facebook

Måste skriva om detta fenomen igen. Nu när jag förstår lit emer av hur det fungerar måste jag säga att det är helt fantastiskt. Här går det att hitta gamla gårdspolare, träningsvänner, klasskompisar, ex (om man nu vill det) och blivande kompisar. Vem tackar nej till det. Dessutom kan du, som Anna gjort, skicka meddelande till grupper - om man nu som i vårt fall ska planera en stockholmsfredag tillsammans. Me like. 

Min roomie berättade att killarna som hittat på grejen blivit erbjudna flera miljarder för konceptet - men de hade tackat nej. Bara på tre månader i Sverige har 300 000 svenskar gått med. 
 
Och nu är Soffan med också! Jippihoo!

ps, är det någon som vet hur man joinar nätverken?


Skriva för hand

Hur var det nu man gjorde det? Var ju hundra år sedan minst. Och nu ska jag skriva en ansökan till en lägenhet för hand... Hade ju kunnat skriva på datorn och skriva ut om jag haft en skrivare - men icke.   



Här är vårt Malmö

Text & musik: Camilla Larsson

Här är vi nu
Så träffas vi igen
här i vårt Malmö, så skönt, 
sommargrant och grönt
Jag cyklar ner till Möllan, 
går en sväng till Lilla torg
eller tar mig ett dopp på Ribersborg
Töser och pågar,
kom ut ur era hus
ut till vårt Malmö, ah du, 
till Pildammarnas sus
på Stadion spelar "iff iff", 
och vi går till Folkets PArk
Det är i Malmö jag vill va'
Det är i Malmö jag vill va'!
 
Har varit på Allsång och räkfrossa i Dockan ikväll. Satt vid uppradat långbord nere vid havet i solnedgången, drack svalkande vin och sjöng i armkrok. Så underbart. Önskar att kvällen inte tog slut så tidigt.  

Reggaeförbud

Läste följade på Margret Atladottirs blogg idag:

"Hörde en rolig sak idag på Bruno. Att någon i Debasers personal förklarat för en kompis att man till hösten ska vara stränga mot musik som hiphop och reggae, att det i princip ska förbjudas. Väldigt roligt om det är sant."

Det har nog redan skett. VI var där igår och där var inte en tillstymmelse till varken reggae eller hip hop. Däremot stod det fem killar på rad i baren med markerade svarta brillor, lyckligt ovetandes om hur töntiga de såg ut. 

Sprickfärdig

Något jättekul har hänt. Jag får ett leende på läpparna var gång jag tänker på det. Kan/får inte berätta vad det är. HIhihihihihihihihihihi!

Lördagstoppen:

1. Inte bitter med Populärmusik 
I brist på nytt från Snook funkar Mikael Lindblom och Johan Engströms radiovänliga glädjedänga utmärkt. De kan vara nästa stora undergroundhiphopakt. 

2. Standing in the Way of control med Gossip
Aggressivare intro får man leta efter. Sjukt bra rock som garanterat väcker vem som helst. 

3. When I Laid My Eyes on You med Paris
Gullig electropop att svänga lite till. 

4. Sweet Marie med Timo Räisänen
Timo är min nya favorit, om än lite väl bitter, så yes I like. 

5. Hyckleri med Rubachica Band
Äntligen ett band i stil med Svenska Akademien. Tung roots reggae direkt från Eslöv. Härliga texter på svenska till charmigt blås. Efterlängtat! 


Bill Duvall light

I veckan har jag många gånger känt mig som Michael Douglas figur Bill Duvall i Falling Down. Ni vet han som ser ut att vara en helt normal lugn person tills han hamnart i bilkö och blir sjukt stressad. Till slut lämnar han bilen och låter sin ilska över hur samhället har blivit gå ut över alla.  

Fast riktigt så illa har det inte varit, men nästan. 

Det som gjort mig så jäkla arg är telefonbolaget 3 som jag betalt tusentals kronor till under de 4 år jag ringt med dem. För tre veckor sedan lämnade jag in min fina röda 3-mobil för att den lagt av helt. Jag kunde varken ta emot samtal eller ringa ut. Då det inte fanns en endaste lånetelefon i hela Sverige fick jag låna Åkes avlagda telefon som också var en 3-mobil vilket innebar att den funkade i en vecka, sen var det glapp i batteriet (SUCK!). Som en räddning kom Alexen ner från Eskilstuna (inte himmelen) med en 3-mobil, som han i sin tur haft problem med, som funkade. Ja, i alla fall i två dagar - sen dog batteriet och funkade inte att ladda om. 

Mycket tid har gått åt till onödiga missförstånd för att jag inte haft en fungerande telefon i sommar. Ochför att inte snacka om hur kul det har varit att gå till hotellet mittemot mig och fråga om jag får låna telefonen stup i ett. Trodde inte att jag var så beroende av mobilen, men utan fast telefon är det ju det enda sättet att hålla kontakten (förutom Facebook, msn och mail då ja). 

Så jag startade upp ett comviq-kort och fick låna Soffans telefon, men då jag redan betalar pengar för min 3-telefon och abonemang kändes det hela så onödigt. Så jag ringde 3 och frågar om jag verkligen ska betala för min telefon när jag inte kan använda den. Svaret gjorde mig arg.

MEN

idag kom det in en tjej på jobb, iklädd pikétröja med 3-logga på bröstet. Jag behandlade henne som vilken kund som helst - alltså som en prinsessa - även om den lille Bill i mig väcktes till liv. Väl vid kassan frågade jag om det är sant att alla lånetelefoner i hela Sverige är slut. Nej, svarar hon - behöver du en? En halvtimme senare kommer hon in med en lånetelefon och laddare. Det är service det! Tack Jenny! 

Och vad har jag lärt mig av detta? Jo att 3 fortfarande är skit, men att de ska vara väldigt glada för att de har en tjej som Jenny som anställd. 

 



Viktig fredag

Ska till banken idag och fixa med papper och konton till mitt företag. 
Synd bara att jag är så sjuk att jag knappt får fram ett ord. 
Sen jobba på bik boken hela eftermiddagen och vara trevlig. 

Vill egentligen bara ligga hemma och blir friskk till lördag (sophies party). 







Premiär i Dyngan

Läste Dyngan igårkväll när jag plötsligt kände igen åsikterna jäkligt väl. Skumt. Fick en känsla av att det var jag som suttit bakom tangenterna och beskrivit Malmös uteliv. Och så ser jag underskriften TESS. Mycket fundersam i mitt febriga tillstånd - NÄR skickade jag in detta. 

Visar sig att de publicerat min nätkommentar till Gustavs inlägg om förra helgens festlördag. 

Väldigt kul att bli publicerad! 

Förutom Groove, var det faktiskt ett tag sedan nu.  

Torsdag

Det är jobbigt att kissa i en mugg när en okänd person av det andra könet tittar på. Så det så!

Groove # 6 på stan nu

22624-449

Foto: Johannes Glotas

Han är hyllad, ser sig själv som rockstjärna. Att kläderna åker av på scen är inte alls ovanligt. Till vardags kan vad som helst hända när Timo Räisänen är inblandad, det vet Grooves Johan Lothsson efter flera möten. Läs artikeln i senaste numret av Groove. 

Facebook service

Vet någon hur man joinar ett nätverk på Facebook. Jag får inte till det. Har hittat massa bra nätverk som jag känner att jag tillhör (bra där med Kåranen Anna!!) - men jag kommer inte in. But why?



11 dagar kvar

Nu är det snart bara en vecka kvar tills jag börjar mitt nya jobb - det jobb som jag benämde drömjobb för en månad sedan. Börjar bli lite nervös för allt jag har att leva upp till, framförallt lönen, men samtidigt känns det som om att jag inte hade klarat av att vänta längre. Är så laddad inför att träffa arbetskamrater, att få lära mig mina uppgifter, att få snacka english hela dagarna och att göra mig oumbärlig så att jag ska få stanna kvar även även efter ett år. Ska på läkarundersökning imorgon med obligatoriskt drog- och alkoholtest. Hoppas på att slippa nål- är rädd för nålar. Och så är det ju det här med seriösa kläder. De har ingen klädkod, men alla jag sett de två gånger jag varit där hade grå eller svart kostym/dräkt... Jag har köpt ett set, men måste nog fler om jag inte ska bli kallad tjejen med bara en dräkt... Stor konstrast mot mitt baggy jag. 

Undrar vad jag egentligen gjort denna en och en halv månaden som jag varit malmöbo - men faktiskt när jag tänker på det så har jag njutit till fullo. Inte suttit still en enda sekund såklart - och träffat kompisar, druckit öl och levt som om var dag var den sista på semestern. Med detta läget har det varit svårt att inte vara på stan hela tiden. Faktum är att jag ätit ute nästan var dag. Förutom de dagar jag avnjutit mina goda grönsaker från torget i en härligt doftande sallad. 

Igår var jag förresten hemma hos Sofia och Anton på härlig balkongmiddag. Vi käkade Piccolo mondo-pasta och drack vin (hjälp, sitter det kvar i kroppen?) och tittade på mina foton från Cypern. Hur mysigt som helst. 

Idag arbetade jag med hela härliga bok bok-gänget. Vi byggde om hela butiken på en dag vilket var både kul och på tiden (avskyr verkligen rea!!). På lunchen köpte jag mat från Spot och träffade Långe Tessan, Elias och Soffan i parken och surrade lite. Fick bra tips på dop-present till lille Elliot. Sen tillbaka och jobba tills jag nästan stupade. Och sen träffade jag mamma för att äta thai och stå på loppis för nästsista gången denna sommaren. Gick jättebra!

Imorgon åker Måns till la italia - arrividerci caro!

Nu ska jag kurera mig, läsa min engelska (farliga) bok och se till att bli frisk. Och lyssna på Timo Räisänen. 

  

Fornarinajacka

Testar igen. 

Nog måste det finnas någon som vill ha denna fina jacka?

www.tradera.com/auktioner/therese07




Räkfrossa & Allsång

Jag såg en intressant flyer för säkert en månad sedan. Och nu har jag ringt ner Glasklart i tre dagar i rad och idag fick jag ÄNTLIGEN svar. De sa, as follows: Vi träffas nere i Västra hamnen (Dockan) klockan 18.00 nu på söndag den 12:e. För 150 kronor får vi en stor smarrig räktallrik med aioli, bröd och sallad och till det en halv flaska vin. Vid 19.00 börjar Allsången (heja heja) och håller på i cirka en timme. Sedan är det musik och bar hela kvällen. Vi behöver inte köpa biljetter innan. 

Låter supertrevligt! 

Eftersom jag har två halvtaskiga mobiler just nu skriver jag här och hoppas på att kanske fler nappar. Vi är redan 7 glada som ska gå, tror jag. 

Träffas 18.00 utanför Glasklart i hamnen. Nu på söndag. 
Regnar det finns det plats inomhus. 

Alla välkomna! 



Solskenet personifierad

22624-448

Chelseas man/exman (vad blir det när inte en person lever längre?) lägger upp massa bilder på Facebook. Ingen är gladare än jag som får minnas Chelsea och på något sätt lära känna henne som hon var i sitt vuxnare liv. Men hur ska jag nånsin komma över att jag aldrig får träffa henne i detta livet igen? Den härligaste personen ever! Saknar dig Chels!

Jossi om upphittad flyer på Klubben

- Naaaah vilken fin flyer med blommor på.

Jag, blindstyret i gänget, vänder på flyern & tittar misstänksamt på kompis. 

- Eh nej Jossan, det är en illustration av ett gäng tjejer med trosorna nere vid knäna... 

Lycka till på nya jobbet som Davidhalls bästa barista ever! 


Morrrrrrrrrr

Magnus Betnér kommer till Malmö imorgon. 
Och vi har glömt bort att boka biljetter. Morrr!

Ica - du kunde väl påmint oss!

Konsten att vara sjuk?

Vet du hur man är sjuk när solen skiner ute, när kompisar vill hitta på grejer och när du är grymt sugen på öl men du egentligen borde ligga hemma, ha feber i fred och bara låta förbannat irriterande viruset överge dig. Hör gärna av dig till mig isåfall. Snarast! 

Idag jobbade jag på BIK BOK. Chefen Anna var tillbaka och berömde oss för att vi jobbat så bra medan hon ränt på svartklubb i fyra veckor, hehehe. Jag var dock så febrig att jag inte riktigt kunde ta åt mig av äran - eller ryckas med i samtalen om killars fotsvettsproblem (där jag annars har en del att berätta). Slutade med att jag fick sluta lite tidigare för att jag ska vara frisk till resten av veckan, som är den STORA skolstartsveckan. Så jag tänkte gå hem. Men bor ju mitt i smeten just nu så istället för att gå raka vägen hem gick jag för att titta LITEGRANN på rean. Fyndade ordenltigt på Weekday och Monki. Köpte tre olika ursnygga jeanskreationer två tröjor för 500 spänn. Köpte ett yoga-underlag också som jag ska ha när Soffan och jag (och Jossi, kom igen!!) ska träna Pilates. Var förbi banken och försökte starta ett bankgiro till mitt företag men var tvungen att fylla i massa papper och dessutom boka tid. Där fick jag för att jag var spontan. Messade Jossi och vi träffades för en glass-rendez vous vid gamla Lejonet och björnen. Snackade lördagens bravader. Gick sen lite till på stan och först vid halv fem kom jag hem (febrig och snorig till tusen). Gjorde en supergod sallad och satte mig på balkongen och läste gårdagens tidning.

Nu börjar jag känna mig mogen för att lägga mig och kurera mig, nu när solen gått ner och affärerna stängt och jag vet att det inte händer ngt ikväll.  Somewhere out there av Marian Keyes heter räddningen (varning för jobbiga uttryck som sätter sig på huvudet och inte försvinner, typ smurf, adonis man, feathery stroker).  

Går förresten på en utrensningskur tillsammans med Soffan. Vi ska dricka ngt brunt illaluktande var dag i en vecka. Men vad gör man inte för att bli kvitt sina synder (alkohol, snus och cigaretter). 

Och förresten.. roomie-Fredrik om du undrar vad det är som vibrerar så att väggarna skakar så är det mitt sköna fotbad!  



Helgens bästa

Att äntligen få höra Kornél Kovács spela efter att ha läst så mycket om honom i Nöjesguiden (och överallt). Han och Oscar Villata spelade grym musik för en tosig och glad publik på Jeriko i lördags. Jag och Jossan dansade oss svettiga och drack RED STRIPE (den finns på flera ställen i Malmö). Jag snusade min sista snus! 

Hejdå Nivea!

22624-447

Det är skillnad på kräm och kräm. Jag har för första gången i mitt liv investerat i ett helt face-kit, ett väldigt dyrt sådant från Ole Henriksen (köpt hos Sofia på studio Kräm). Och ja, det är skillnad på kräm och kräm. Jag började med ett travel-kit för att testa om min hy klarar av produkterna och känner redan nu att jag vill köpa mer. De luktar himmelskt och känns jättesköna på huden. I love! Hejdå Nivea forever!
 



Klubb Aya Napa

22624-446

Må vara störigt felstavat - men eftersom jag och Soffan har uppenbara problem med vardagen kan det vara värt ett besök. Nu vet vi alla fall var vi ska vända oss om vi behöver lindra chartersaknaden. 

Hej från Malmö

22624-445 

Vackert väder här. Solen steker. Jag fjällar lite men är fortfarande brunare än de flesta sedan resan. Och snorigare:( Dumma aircondition - slår aldrig fel. 

Idag: loppis och äta thai i solskenet med Soffan. 
Ikväll: Inkonst med Jossi och nya tröjan på. 
Imorgon: loppis igen (OCH på onsdag - köpte tredagars) och Gessle in the park.

Mobilstatus: fortfarande inlämnad till 3 (den sämsta operatören ever!!!!). Därför just nu dålig på att hålla kontakt. Ring mig på mitt comviq (soffs gamla) om du har numret. 
 
Jag har ätit ute var dag sedan jag kom hem. Mums! Bästa hittills: Dagens på SPOT! 

Har sjuk träningsvärk i hela kroppen sedan badmintonpasset med Alex, Måns och Pontus. Har badat i Västra hamen och druckit öl på Vanna beach. Njuter av sommaren till fullo. Alex var här i veckan och busade. Funderar seriöst på att flytta ner honom till Malmö. Jag är väldigt glad för det. Men lite skräckslagen... betyder det att vi måste gifta oss inom ett år?     

Undrar hur mina tunavänner har det - saknar er! 

Inga myggbett! 

Kramar Tess

På stan

På Wedins skors rea en eftermiddag:

- Flytta dig!
- Lugna ner dig!
- Ska jag lugna ner mig? Du är dum i huvudet!
- Lugna ner dig!
- Vem ska lugna ner sig?
- Du!
- Jag?
- Lugna ner dig!

Skön konversation pågick bakom mig. Tror de gjorde upp på gatan senare. Idioter!  



På löpet

"Skottlossning i Malmö i natt." 
"Slagsmål mellan familjer i rättegång."

Suck. Inte igen. Vad håller folk på med?

Skulle kanske flyttat till Göteborg istället. 

Klippa, klistra och göra tidning

Senaste numret av Nöjesguiden är ute på stan. 

Jossan dissade numret ganska hårt igår när vi käkade på Davidshall. Fick tag på ett nummer illa kvickt och kan bara hålla med väninnan min. Det måste ha varit det absolut roligaste numret för redaktionen att göra - nånsin! Men det är säkert också det absolut tråkigaste numret för oss läsare att ta del av. Vad hände med er grundidé: att upplysa folket om vad som händer på stan och som chefredaktören skriver i inledningen: "att få ut folket på stan". Senaste numret, som är ett jubileumsnummer, är bara ett enda virrvarr av bevis på hur självkåta ni är. Synd på en annars informativ kanal till folket!