Ikväll är det examensfest

22624-400
Jag har precis kommit hem från frissan iförd finger-waves och lösögonfransar. Känner mig lite 30-tal redan faktiskt. Ikväll är det allstå examensfest för iDesigni studion på IDP. Vi är laddade.!!! Jag och Annika har bunkrat med bubbel, Corona och pengar till baren och jag har messat mellanchefen och frågat om jag kan komma till jobb efter lunch imorgon. Svarar hon ja blir det efterfest på FEMMAN, svarar hon nej blir det efterfest hos någon annan. Fest blir det hur som helst. Skål för dessa tre år!


La vita e bella

För snart två veckor sedan, då jag precis skulle ta nya tag med ex-jobbet och hade bestämt mig för att, trots min handledares opeppiga uttalanden (t.ex: du fattar väl att du inte kommer kunna bli klar i tid),  ge allt jag hade för att hinna i tid, hade jag lovat mig själv att jag inte skulle läsa min hotmail förrän jag ex-jobbat klart den dagen. Men jag sögs till hotmailknappen i menyraden ändå. 5 nya mail i inboxen, ett från Chelsea. Jag läser det sist så att jag får skratta lite, tänkte jag... 

Mailet var inte skrivet av avsändaren utan av hennes man Gareth som berättade att Chelsea omkommit i en bilolycka två dagar tidigare. Overkligt tänkte jag, det kan ju inte stämma. Jag skulle ju besöka henne i sommar, vi skulle ju umgås med våra familjer, jag hann inte säga hejdå, vi var ju själsfränder, delade så många minnen. Tankarna strömmade fram. Men konstigt nog uteblev tårarna. 

Jag öppnade min rapport till ex-jobbet och skrev vidare. Oberörd, som om att orden jag läst inte smärtade eller fick störa mig. Jag skulle ju gå upp i juni. Jag skrev ett ord, tror att det var målgrupp - sen kom tårarna - vad var det egentligen jag hade läst.   

När chocken släppt läste jag mailet igen.  "Chelsea was happy, we had just bought a little dog. She loved you and talked about you all the time, you were her best friend". Gareth skrev att jag gärna fick komma på begravningen och att jag var välkommen att skriva något som han kunde läsa upp vid ceremonin. Det var alltså sant. Jag velade ett tag men kom fram till att jag inte ville åka till begravningen i Wales utan hellre hade en ceremoni här hemma. När jag var i Stockholm arrangerade vi en fin sorgbukett med vita och gula liljor (för vänskap) och skrev en rad.  

I tisdags var begravningen. Jag hade tankarna med Chelsea hela dagen och på kvällen gick jag och Alex på gudstjänst för att få ägna tankarna i lugn och ro. Tände ett ljus och slöt ögonen för att tänka så att hon kunde höra, skrattade plötsligt till för att jag kom på att jag tänkte på svenska, Chelsea kunde ju bara hej, tack  och massa snuskfraser - fick tänka på engelska istället (!!). Efteråt gick jag och Alex en lång runda och pratade, jag har verkligen världens bästa Alex. Även om vi var i ett annat land och inte vid begravningen kändes det fint. Senare på kvällen fick jag ett sms av Gareth där det stod att han läst upp mitt brev i kyrkan och att alla hade skrattat åt delen om världens största cheddarpizza. De hade även spelat "vår" låt. Då kom tårarna igen.  

Om jag varit lite kort, konstig, haft svårt att dra upp smilbanden har ni nu förklaringen. Det kom över mig att jag inte kan det här med sorg, vet liksom inte riktigt hur man gör, har aldrig mist en nära vän tidigare. Men för mig har det funkat att prata, skratta, gråta, promenera, vara tyst, tända ljus i typ alla kyrkor i min närhet och mest bara tänka. Men det här med sorg är en märklig grej, man vet liksom aldrig när den kommer över en.

Det jobbigaste har varit att träffa människor som inte vet, som inte har haft chans att få veta och som jag i sammanhanget inte har kunnat berätta för. Och värst i detta har varit att ha en handledare som inte ens har kunnat säga "jag beklagar" utan bara bulldozat på som om inget hänt fastän att jag berättat. Jag bestämde mig för att gå upp i september istället och det känns bra. Sorg kan man inte skjuta på även om jag hade velat lämna Eskilstuna helt klar. Jag var tvungen att få ge Chelsea och mig själv tid (halleluja vad det lät).   

Nu känner jag mig stabilare och redo att komma ut ur min bubbla, känner att jag har avskärmat mig och undvikit att träffa människor i två veckor. Chelsea kommer alltid finnas med mig, precis som tidigare. Och jag tror absolut att vi kommer att träffas igen - för det gör själsfränder.

I detta brus av sorg och tankar har det hänt många bra saker vars glädje gjort det lite lättare att gå vidare (eller vad man kallar det). Har blivit kallad på arbetsintervju på Alfa Laval, har fått tag på stor lägenhet vid Lilla torg (ska dela 90 kvadrat med en Fredrik), har fått beröm på mitt nya jobb och så har jag haft kompisen Sophie på besök i 5 dagar. Och nu i helgen har jag varit hos min malmökompis Emma i Stockholm på partaj (var ute på Olssons video - absolut coolaste namnet på ett uteställe). Har tränat vibrationsträning och hittat en person att snacka reggae till fördärv med. Och  så har Maria och Fredrik äntligen fått en son (11 dagar över tiden). Grattis grattis grattis!! Och sommaren är här för ett tag.

På onsdag är det examensfest. Livet leker faktiskt egentligen! La vita e bella, som Roberto Benigni, hade sagt. Livet är vackert, men det gör riktigt ont att leva ibland. 

Vi ses i paradiset igen

22624-399   

Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag

och någonting alldeles oväntat sker

 

En mörk kväll, en bilolycka, en oerhörd tragedi

 

Världen förändrar sig varje dag

Men ibland blir den aldrig densamma mer

 

Västindien 2000 med sand mellan tårna

Vi har varit oskiljaktiga sedan dess

 

Vi älskade Café del Mar

Vi sa att vi var själsfränder

 

Vi sov ihop under stjärnorna

Tillsammans var allt möjligt

 

Vi ses  i paradiset igen 

Det vet jag




Timbuk fortsätter att vända på orden

Jag är inte den som är den.
Jag är den andra.

Tack för besöket - välkommen åter!

Jag tror inte att min bloggs kommentar-funktion funkar längre? Du kan väl testa den till mig;) Det är ungefär 80 pers (jag kan minsann kolla statistik) som hälsar på mig var dag och jag vet vem typ 20 av dem är. Men de andra 60 är jag nyfiken på. 

Hej läsare - vem är du och hur mår du? Råkar inte ha en lägenhet i Malmö kanske? 
 

Veckan i bilder

22624-398

Ex-jobbade en del i Västerås i veckan. Gick sådär med koncentrationen faktiskt. Har så mycket annat som är mycket roligare att ägna min tid åt just nu, men jag måste verkligen ta mig i kragen. Lunchade god buffé med Saffet och Fredrik en dag. Har annars lite svårt för att plugga i Västerås - känner mig så vilsen där. Folk tittar så konstigt på en. Har inte lyckats luska ut var det är tänkt att man ska äta matlådan än. 

Apropå matlåda blev jag utskälld på nya jobbet i fredags om just en matlåda (spicy hot) som jag slängt i papperskorgen "VEM HAR SLÄNGT DEN HÄR HÄR??????!!!!!". Jag skämdes ihjäl... "Dddddddet var jag". Inte visste jag att man inte fick slänga plast där i.  

Hade en tågdate utan krav (man får läsa tidning och vara tyst om man vill) med Ida i fredags. Mer tågdate!



Singstar en torsdag

22624-397

Torsdag: Avsluning  med studentinformatörerna med ledning av Johan och Fia. Middag på Kåren, Singstar, öl och massa snack. Känslostämningen var en blandning av glädje, vemod, lycka, nostalgi och snurrelisnurr. Många av de här personerna känner jag väl även om jag inte känner dem på djupet, har ju rest kors och tvärs ihop och jobbat hårt och intensivt. Fick ett jättefint intyg och god kladdkaka. Skjutsen hem var rolig. Tjejen som körde var rädd att hennes mamma skulle märka att hon rökt ibilen så hon tände rökelse för att få bort röklukten... 

Party party

22624-396

Lördag: Superskoj fest i korridoren på Nygatan. Alla ville se Eurovision i Idas rum. De hade pyntat, gjort bål och fixat massa roliga lekar. Det hånglades, skålades och sjöngs "Worrying kind" hejvilt...  Ändå gick vi till Nybron... jag skyller på att det var Idas förslag. Mycket trevlig lördag, som avslutades med en hederlig kycklingkebab och lite spill spill. 

Tess & Alex

22624-395

Baby och jag på fest, efter delade åsikter om romantisk middag;)

Gör det ändå

22624-393
Svenska Akademien är snart tillbaka med sitt fjärde album Gör Det Ändå som släpps 23 maj på Bad Taste Rec./SwingKids). Sedan väntar en sommar fullspäckad med spelningar. På bandets nya hemsida www.svenskaakademien.just.nu kan du ladda ner en 12 min lång smakprovsmix med alla låtarna från plattan. Helt great!

Foto: Jens Nordström

Dagens musiktips

Gå in på bigupradio.com för den senaste reggaen. Direkt från andra sidan.

Dagens ord

På tv, radio och i tidningen: kommunikationskonsult. Lycka till världens mest överskattade person Persson - det kan han behöva på sitt nya jobb som kommunikationskonsult med tanke på att han misslyckats fatalt i nästan ett deccenium med att kommunicera med svenska folket.

Klubb Gung

Yeaaaahh! Jag ska få ta på mig tröjan där det står dj Tess en gång till. Dj Basti, jag och förhoppningsvis Micke ska spela på terminsavslutningen för Klubb Gung den 7 juni. Jag längtar - det ska bli hur kul som helst att få stå bakom spakarna igen. Två band kommer dessutom att uppträda. Har redan börjat skapa en playlist i huvdet. 

 

 

Rrrrrrröda stövlar någon?

22624-391

Nu är det bara en dag kvar på mina första auktioner. Om du vill buda på dessa snygga röda stövlar så gå in på  www.tradera.com/auktioner/therese07. Högsta budet ligger just nu på 52 kronor. Värsta fyndet! 

Jag gjorde mitt bästa

Har aldrig varit en VG-jagare utan har i stället trott på att det ska synas att jag gör mitt bästa.Vad skönt det är när lärarna (läs Kalle) märker att man jobbat hårt med något. Tack Malin och Maria för ett grymt grupparbete! Vi knäckte koden (eller hur var det nu Maria?)!
 

Upside down

Jack Johnson smälter mitt hjärta var gång jag hör hans sammetslena röst.

Hej mormors vind!

Temat till vår examensfest är avslöjat. Vi ska klä ut oss à la 30-tal hela högen.

Musiklösa Eskilstuna

Jag har precis skrivit en krönika i Groove om att det inte finns vettiga musikaffärer längre. Det stämmer fortfarande! Men jag var ändå inne i en av Eskilstunas tre musikaffärer idag och köpte två singlar: 
Karmakontot med Timbuktu och Cupid's Chokehold med Gymclassheroes - var bara tvungen då jag haft dessa satans låtar på huvudet om varandra hur länge som helst. Var sugen på att köpa mer musik och frågade efter de nya skivorna med Familjen, The Tough Alliance, Svenska Akademien, Governor Andy och till slut frågade jag efter The Lobby med Ayesha eftersom hon var så sjukt trevlig när jag intervjuade henne. Men ingen av dem hade kommit in eller planerades att köpas in. Skamligt! 

The wonder of Stevie

22624-390

Sååå fint men ack så litet. Har du xs i linne? Titta in på www.tradera.com/auktioner/therese07 och buda!

Nolita kanske?

22624-389

Auktionerna fortsätter och det är hur kul som helst.  Jag blir inte miljonär på detta men det är skönt att bli av med kläder jag inte använder längre (tyvärr oftast av anledningen att kläderna blivit för små). Det som tar emot är minnena som sitter i även om jag aldrig använt kläderna. Denna tröjan köpte jag en söndag eftermiddag efter att ha tittat på muséer i Genua. Svindyr! 

Corona love

22624-385

Efter en lång promenad fick vi belöning i form av en halvkall Corona. Härligt!
Sen käkade vi mat på Sylvia med Jonkan, Ida och Frebrik. Tyvärr ingen god mat alls men trevligt sällskap i alla fall. Promenaden slutade med ett besök på godisland. Försökte handla godis för 100 kronor för att slippa betala kortavgiften men kom bara upp i 51, hrmpf! OC i soffan och nu en Alex här med present till mig. Jag är glad och solBRÄND!


På väg till Vilsta

22624-388

en dryg halvtimme senare fick jag tag på Annikan och hon var på väg mot Vilsta för att fota. Jag tog två öl med och hängde på. Med solen i ryggen och på axlarna gick vi hela vägen ut till Vilsta. Mycket fin natur att fota. 

Rotofsparkens vackraste träd

22624-386

Började söndagen med att äta frukost med Alexen och hans mams. Sen kom Micke och hämtade mig och Alexen för en halvtimmes solande i Rothoffsparken där jag fick syn på detta makalöst vackra träd.Är det ett körsbärssträd eller vad är det?  

Ljuvliga Lund

Min korta tripp till Lund var uppfriskande. Provet gick under omständigheterna bra men det var sssssvårt! I alla fall det ena provet som var en form av nutidsorientering för aktuella händelser 2006/2007. Vi var många där. Verkade som om att alla typ 120 som kommit dit ville bli nya kloner av Ebba von Sydow eller balla musikjournalister, krasst beskådat. Provet var mer inriktat mot samhällsjournalistik. Fast en fråga handlade i och för sig om musik, den löd: Vad hände när Mick Jagger fick vara chefredaktör på Daily Mirror? Det var en av 50 det. Jag tippar att jag har hälften rätt. Andra provet gick ut på att man skulle skriva ett referat av en fyra sidor lång artikel om svensk vapenexport. Jätteintressant ämne och dessutom en diskussion som jag och Alex lagt krut i då han erbjöds ett jobb på Bofors. Referatet blev bra och kan nog väga upp mina bristande kunskaper i nutidsorientering - det kändes verkligen av att jag endast intresserar mig för Metro-nyheter som inte går in särskilt djupt.

MEN... jag vill inte bli en Ebba, och inte heller en samhällsjournalist, och musikskribent är jag redan så när jag gick därifrån kände jag att jag inte riktigt visste vad jag gjorde där. Det var nog i den stunden jag insåg att jag vill arbeta med information. Kanske på tiden med tanke på att jag är några veckor ifrån min examen inom informationsdesign. 

Det var helt underbart att vara i Lund. Dagen i ära sken solen och temepraturen mätte 25 grader. Jag stortrivdes och så fick jag träffa mamma några timmar. Vi åt på ett ställe som jag glömt bort vad det heter, tror att det var Kryddhyllan... jaja, drack lite vin och mös och snackade allt mellan himmel och jord. Verkligen underbart! Tänk att jag ska få träffa min mamma när jag vill sen när jag flyttar hem igen. 

It´s not how good your are

It´s how good you want to be

 

Det heter en bok som jag fick i julklapp av min mycket kloke fabror Thomas. Titeln och innehållet är klockrent och helt i min smak. Med devisen ovan i bakhuvudet ska jag snart sätta (eller rättare sagt lägga) mig på tåget till Lund. Har blivit kallad till antagningsprov till min back up-plan, nämligen Lunds universitets påbyggnadsutbildning i journalistik. Det kan bli min dyraste resa till Skåne någonsin med tanke på att jag bara stannar i 9 timmar. Men kanske även den bästa dyraste resan - om jag nu kommer in. Kommer att sitta/ligga på tåget i typ 12 timmar totalt och vara i Lund i 9 timmar, varav 3 timmar är provtimmar, innan jag åker tillbaka. Ska träffa mamma och moster Boddan och kanske (hoppas hoppas) Soffan och Jossan för en långlunch i solskenet i Lund. Kändes så knasigt när jag pratade med mamma innan och vi sa att vi skulle ses imorgon innan vi la på. Jag längtar verkligen efter en mammakram! 

 

Jag trivs förresten jättebra på mitt jobb som webbredaktör. Igår låste jag, Anette och Tony (mina projektpolare) in oss i ett rum och byggde struktur. Anette sa att vi gjorde en veckas jobb på en dag - härligt med effektivitet. Idag har vi träffat webbutvecklarna från Stockholm som snackat rendering, migrering, implementering och andra grejer som slutar på -ing. Var lite lagom yr när jag gick mot tåget. 

 

Hela veckan har varit väldigt bra. Började med härligt valborgsfirande, superledig tisdag och fest med IDP-tidningen på onsdagen samt en avstämning med uppdragsgivare och handledare som fick mina smilband att dra uppåt. Mina farhågor visade sig ha varit helt i onödan eftersom alla är jättenöjda! I veckan har jag gjort en grundlig teoriinsamling och ser nu fram emot att grotta ner mig med böckerna och rapporterna. Käkade en god grekisk middag med Alex i Västerås i torsdags och så har jag och mamma dessutom planerat en examensfest i Malmö, bara datum som saknas.

 

Om än lite stressigt just nu så känns allt bra. Förutom då att jag kom på att jag missade Familjen och min chans att höra Tilliander live på RAW. Och att jag fått Traderamani light. Är säkert inne och kollar tio gånger per dag. Har dock köpstopp på mig själv men vill bli av med mina egna grejer. Kolla förresten in mina auktioner här: www.tradera.com/auktioner/therese07

 

Jaja nu ska jag packa för min 9-timmars vistelse i Lund. Håll tummen! Är faktiskt lite nervös? Trevlig helg! 


IDP-tidningskalajs

22624-384

Dags att fira att IDP-tidningen blev bra. Institutionen bjöd på middag och alkoholfritt
på O'Learys och hela redaktionen + fotovikarien Kajsa var där. Mycket trevligt!

Nyfriserade Johan, Linda och Kajsa satte färg på tillvaron. De är fotograferna 
bakom bilderna i tidningen. Grymt bra jobbat! 

Skribenterna som skrev och skrev

22624-382

Maria och Sara har skrivit texterna i tidningen tillsammans med mig. Superduktiga 
skribenter med stenkoll på gemena och versala begynnelsebokstäver;) Sol-skål!

Layoutarna som layoutade

22624-381

Madde och Annika - layoutarna som satt in i det sista och kämpade hela 
vägen fram. Annika är väl den som fått stå ut med mest IDP-snack i och med
att vi bor ihop. Flåt!

Madde berättade att hon en gång i tiden bott i ett hus som "flyttade på sig". 
Berätta gärna med Madde... 



Fint besök

22624-380

Kalle, Lasse och Birgitta D var där... men avlägsnade sig efter att en konstig 
man i hotellfoajen sa att han skulle hem och "knulla en nunna". Antar att det 
bara kan hända i en hotellfoajé i Eskilstuna. 

Skål och välkommen!

22624-374

Valborgsmässoafton och Alex bjöd in på festligheter hemma hos sig. Började 
med bubbel, fortsatte med smarrig middag och trevligt sällskap med roliga 
samtalsämnen, åkte busåkning (6 pers i en liten bil) till Vilsta och avslutade 
kvällen med grillad banan med choklad i, whiskey och musikquiz. Nice!


Vintern rasat

22624-379

ut bland våra fjällar. Laaaaalalalalalalala...  

Kicki, Micke, Alex, Lotta och Krister vid majbrasan i Vilsta. Lite smått förfriskade, 
störtmätta efter mycket god grillmiddag och fnittriga av bubbel. Kändes som om 
att vi var 14 igen. Blev så sugen på att hångla.. tihi!  

Hångel i busken, eller?

22624-376

Plötsligt var Lotta och Krister puts väck. Vi trodde att de hånglade vilt i en buske 
(som alla andra fjortisar) eller att de dansade kasedans till dansband... Men vi 
hittade dem senare vid fiskdammen... 



Lotta, Nalle och Anka

22624-377

Lotta drog lotter istället för fiskdammen. Mycket bättre utdelning!  

Busigt värre!

22624-375

I påsen fanns till min stora besvikelse inget kinderägg! 

Ingen fest utan musikquiz

22624-378

I alla fall inte när Krister och Alex är med. Blev dock en väldigt svår tävling med
Kent Karate, NWA och en massa annat som vi andra varken hade hört eller visste
titeln på. Kicki samlade pluspoäng när hon lyckades klura ut Alex mix av Massive 
Attacks vackra Teardrops. Sköj!