I did it

Jaaaaaaaa, efter en fullspäckad vecka med supertidiga mornar, ansträngande möten, övertid och extremt lite sömn känns det fantastiskt att ta helg om fem minuter. Jag ska börja helgen med att äta middag med Svenssons och sedan gå på bio och se Juno. Efteråt är det obligatoriskt vin med Boddan för att diskutera filmen och sedan kommer jag vara så trött att ögonen går i kors och talet likaså. Imorgon sovmorgon!!!

Denna vecka har jag trots stressen haft mycket trevligt på jobb. Jag har fått mycket gjort och känner mig nöjd med mina prestationer, framförallt med utbildningen som jag hållt i idag.

Trevlig helg alla!!

Kram Tess  


Konduktören som fick alla att le

Idag var det en tågupplevelse utöver det vanliga. Konduktören utropade glatt på engelska "Yeah, welcome onboard this train that will take you up north, have a loveli day!". Alla, annars stela trista pendlare, tittade först på varandra och försökte luksa ut vad det kunde vara för fel på den här potentiellt psykiskt störda man. Sedan händer det... leenden började sprida sig. Några skrattade högt, andra småfnissade litegrann.

"God morgon, vilken härlig dag" sa han när kom in i tågvagnen för att kontrollera biljetterna. Jag fick en lust att applodera denna man som väckt oss svenskar till liv. Givetvis var han inte från Sverige. Kvinnan brevid mig sa "Du får ha en trevlig dag" när vi skildes åt lite senare. 

Konduktören som fick alla att le visste vad han gjorde!  

Grattis på 350 års-dagen i efterskott

Mitt USB-modem funkade inte i måndags så jag kunde inte blogga om att det då var den stora dagen då Skåne blev svenskt. Slaget  vid Roskilde... Grattis Sverige! Personligen hade det inte gjort något om vi hade fortsatt tillhöra Danmark:)  


Melodifestivalfest no 3 -striptease en masse

Ja, även denna helgen samlade jag och Sofia ett gäng glada härliga kompisar för att titta på Melodifestivalen.

Alla vi känner är bjudna och var helg ser gänget annorlunda ut beroende på vem som kan, tar med sig vänner, m.m. I den återkommande inbjudan står det: ta med något glittrigt och ditt favoritsnacks.

Att vi denna helg hade ett gäng musiker på besök var säkert en bidragande anledning till att vi faktiskt poängsatte musiken denna lördag och inte showen, kläderna eller dansen (även om det var svårt att inte kommentera)... Gav ändå ett pluspoäng tll Patrik Isakssons snygga kavaj med röda fikor på.

Vi var rörande oöverens vad gällde allt och hade långa diskussioner om vem som borde vinna ur ett musikmässigt perspektiv. Inte var det den bosniska låten iaf...

När Melodifestivalen var slut drack vi upp min Baileys och allt annat med alkohol i, åt snacks och sjöng. Vi använde alla instrument vi kunde hitta i min lägenhet: marackas, trumma, didgeridoo, fat, pennor och spelade. Mitt i euforin sa vi något om att starta band... Dagen efter insåg jag att mitt bidrag skulle kunna sträcka sig till att göra skivomslaget. Sofia däremot lovade bort sig som dansinstruktör och trummis... Hon har precis lärt sig orientalisk dans och visade oss hur man gjorde "åttan". Där stod vi ett  gäng på åtta personer och apade efter så gott det gick. Mina grannar på andra sidan måste undrat vad som hände... Det sägs att orientalisk dans är en förfining av striptease...

När det blev dags för utgång var jag världens lyckligaste. Jag lyckades övertala alla till att vi skulle gå till Inkonst där The Rumble spelade. Och jajajaja, vad bra det var! Bra musik, Red Stripe, ös på dansgolvet och stora leende hos alla i gänget.

På lördag smäller det igen. Samma plats, samma lilla tv.


Stångby nästa

Är det ett gott tecken att börja veckan med att sätta sig på fel tåg?

Knäckebröd & bokskog

Hahaha onsdagens i särklass roligaste grej var kvällens hemresa efter simningen. Marica satt och snackade om killar, jobb och mat medan jag hade högläsning om hur gammal Bokskogen är... (500 år faktiskt - jag var förresten där i helgen). Slutade med att vi vek oss av skratt åt våra ytterligheter.


Gillar verkligen våra onsdagar. Idag simmade vi i 55 minuter... och lyckades stanna i bastun i FEM hela minuter. Wow! Nästa vecka blir det belöning för att vi minsann simmat fyra gånger. Det är säkert som till Köpenhamn och hem igen. Till sommaren blir det en ny bikini och förhoppningsvis lite fastare lår:)

Är förresten glad för att den där bikinidebatten, som går ut på att kvinnor ska slippa använda bikinitopp, inte gått igenom i alla badhus i Sverige. Det räcker gott och väl att se alla nakna bröst i bastun, omklädningsrummet och duschen. Även om det är fint, vackert, naturligt, osv. så blir det liksom lite mycket "oönskad" nakenhet redan där.

Och förresten, någon som funderat över att vi kanske VILL ha bikinitopp för att det ger stöd?! Töntdebatt!


Mi piace Marcello

22624-524

Foto: Pressens bild & SVT bild

Vaknade yr mitt i natten av att jag somnat på soffan. Borde ha gått och lagt mig direkt. Men tv:n var fortfarande igång och denna man med utstrålning som få, talade till mig på italienska.

Det var repris av K specials genomarbetade porträtt av Marcello Mastroianni. En intressant hyllning till denne begåvade skådespelare som blev betydelsefull under efterkrigstidens italienska filmvåg.

La Dolce Vita är en av hans mest kända filmer där han tillsammans med Anita Ekberg kom att bli älskad av hela världen. Marcelo spelade både seriösa och mer komiska roller, han jobbade tätt tillsammans med filmregissörerna Fellini och Visconti.

Oh me piace!! Tanto! Ett marathon på g känner jag.

Telefonare med Atmosphere

22624-522

When Life Gives You Lemons, Paint That Shit Gold.

Till mig?

Sitter och filosoferar över att solen skiner ute och att dagens köttbullar minsann var runda och goda, när plötsligt telefonen ringer: 

- Det har kommit blommor till dig, de finns att hämta nere i receptionen.

Fnitter med kollegan, spring spring och lite tihi. Receptionisten var fnittrig hon med och ville att jag skulle öppna på plats. Men det kändes fånigt. Blommorna var superfina - ska kolla mer på dem när jag kommer hem. Har gömt blommorna i ett konferensrum tills jag ska hem. Hade jag ställt dem på skrivbordet i landskapet hade jag säkert fått många frågor som inte hade kunnat få några vettiga svar. Den tillhörande chokladasken och det söta kortet ligger i min väska, tihi!

Alltid trevligt att bli uppvaktad när man mist anar det av den man minst anar:)

Pirrelipirrpirr

Precis som Jossi, så gillar jag spontankärlek framför konstlad Alla hjärtans dag-yra... Men jag kan inte hjälpa det, detta året har jag drabbats av någon form av kärleksrus och längtar verkligen tills imorgon fast att jag egentligen inte vet vad som kommer att hända.

Vi ska äta temaenlig lunch på jobb med brulé och grejer. Jag ska ha med mig chokladhjärtan till avdelningen... och på kvällen kan allt hända. Förväntan ligger i luften.

Kram till alla!


Groove på min gata

Ikväll har jag träffat min första kollega från Groove, mr "metall" Thorgren. Visade sig att vi bor på nästan samma gata.. Alltså är jag nu ett steg närmre den Charlies Angel-liknande redaktion som jag arbetat för i snart tre år. Har aldrig träffat eller prata med min chefredaktör Gary. Den enda interaktionen vi haft är via mail och mess.. Funkar bra. Det enda som saknas, som jag och Thorgren snackade om, är den där redaktionsgemenskapen. Vad vore bättre än att få träffa och hänga med ett gäng musiktokiga skribenter - vi hade kunnat snacka flera dygn i sträck.

Svenska folkets debutroman

Har du författardrömmar, precis som jag?

Ordet är fritt är Sveriges största demokratiska bokprojekt, där alla som vill får vara med och författa.

Ett skrivprojekt för dig som vill prova på att skriva en roman, startat av
Månpocket. Fördelen är att du inte behöver skriva hela romanen direkt. Bara ett kapitel.

En annan stor fördel är att författarna Maria Ernestam och Johan Theorin hjälper dig att komma igång med ett persongalleri och en början på berättelsen. Sedan får du fortsätta.

Boken kommer att skrivas kapitelvis och projektet är webbaserat. Hur många författare det blir och var historien slutar vet ingen. Men en bok kommer att ges ut.

Svenska folkets debutroman. Ganska coolt!

Skaffa full koll

Bra länk inför helgens festligheter

Blev lagom paff över att hitta Fronda bland kommande artister som ska ställa upp i Melodifestivalen. Vem hade trott det där vi stod och jammade loss till Rullar fram på högtalare i Åre 2006? Inte jag.

Måndagstrött

Idag skolkade jag från mig själv och alla måsten. Kom hem sent från jobb (21.00) och har suttit framför datorn och slösurfat sedan dess.. skulle egentligen behövt sticka ut och jogga, packa upp och fixa lite - men pallar inte!
Helgen var supernice, men blev allt trötter av den. Annars en bra dag på jobb.. har jobbat på med mitt statistikdokument och hjälpt min kollega med utbildningmaterial.

Har dessutom fått Majas frekventa utropande om "Millenotti" på huvudet.

Imorgon är det yoga, jobb, jobb och jobb. Tisdag är det simning, bastu och skvaller med Marica. Och på torsdag är det Alla Hjärtans Dag... längtar!

Viva Göteborg!

Sitter på tåget hem nu efter en väldigt bra helg med tjejerna i Göteborg.
Är minsann lite trött, orkar inte skriva så mkt mer än att det var fantastiskt kul!

Läs
Annas inlägg, hon har desto mer ork.

22624-520

Vår eminenta guide Annika och söta Maja med en Cosmopolitan, på Nivå. 

22624-519

Cosmopolitan för damen med svarta ögonbryn och en GT till coola Anna med pudlarna. 

22624-518

De rosa påsarna kommer från Rut, mfl - vår nya all time favvobutik.

22624-517

Efter att ha ätit kycklingbiff med extra allt åt vi dubbel uppsättning glass.

Ps, vad tänkte det röstande svenska folket?? Christer Sjögren!?!?

Hej Göteborg!

Snart sätter jag mig på tåget mot västkusten. Hungrig, partysugen och med en snygg resväska (tack Sophies mamma). Efter en väldigt intensiv jobbvecka ska det bli härligt att få umgås med tjejerna, äta gott, dricka öl och dansa i neon.

 


2008; Familj & barn

2008 är råttans år... men jag är född i tuppens tecken, precis som alla andra 81:0r. I Sydsvenskans fanns idag en artikel om hur tuppens år kommer att se ut:

Giftemål, barn eller ös i karriären om man var singel. Ett tips var att ge blod och att gå till tandläkaren för att undvika otur detta år.

Intressant!

Tjejkväll med gänget

Tisdagskvällar har blivit tjejkvällar hemma hos någon i vårt lilla gäng. Vi har hittills gått ut hårt och ätit tre goda middagar tre tisdagar på raken. Ikväll var det Soffan som slavade i köket och tillagade lax, rotfrukter och god rom-sås. Med vitt vin till såklart OCH helgens senaste skvaller. Gossip girl kommer vi nog aldrig hinna se, men däremot ett avsnitt Carolina G "allt jag rör blir till guuuuuld" innan allvaret fortsätter med plugg, jobb och bussfärd. Och ikväll - tvätt... Mysigt!

Usch - imorgon finns det inget utrymme för snooze... Alfa Laval släpper sin Bokslutskommuniké på morgonen vilket innbeär att jag och min kära kollega måste vara på jobbet klockan 07.00 för att uppdatera webben och agera support...  Hua, va tidigt! 

Tisdag = Folkmusik



Såg en dokumentär om sköna Sofia Karlsson i julas. Måste säga att jag blev tagen av hennes skönhet och inställning till livet.

När en avlägsen kusin berättade att hon lyssnar mycket på henne blev jag nyfiken.. .så jag "youtubade" och hittade det bästa av två världar: Sofia Karlsson som spelar Peps Perssons progglåt "Spelar för livet". Lyssna och njut.

It´s Possible

 

"I don´t wanna wake up knowing I don´t have a future".

Hittade denna sommarsöta remix av Shout Out Louds Impossible. Remixen heter It´s Possible och är mixad av Studio. Får mig att längta till sommaren...

Rekommenderar även Tonight I have to leave it.

Lupe Fiasco & Matthew Santos



Sitter och recenserar The Cool för Groove. Har fastnat för Superstar där Matthew Santos bidrar med sin raspiga, rostiga röst. Lyssna på den fina kören i bakgrunden. Me like!

Vilken helg

Helgen blev precis så bra som jag hoppats. Kanske lite bättre till och med.

Jag, Jossan och Micke såg Dopplereffekt på Inkonst, dansade till The Rumbles grymma musik och drack Red Stripe (heaven sent). Däremellan var vi hemma hos Viking och Sara och fyllde på depåerna.. Lite senare rumlade jag vidare till Étage för att träffa Soffan och Jasse och övertala några danskar att betala mitt inträde... Vaknade med ett leende på läpparna mycket nöjd med utgången. Och för första gången på länge en söndag - riktigt nöjd med att vara singel:)

Imorgon startar ännu en tuff jobbvecka, men på fredag åker jag mot Göteborg för att träffa Annika, Anna och Maja... längtar, längtar! Vi ska titta på Melodifestivalen, snicksnacka och göra stan osäker.