Åre

22624-82

Hej snö! Om några timmar är vi hos dig, 80 pers från Eskilstuna.

Mitt första fan

En jättetrevlig tjej kom fram till mig igår när jag var i Västerås på den där informatörsträffen. Hon sa att hon brukade läsa mina krönikor i Kåranen och att hon alltid letade upp artiklar med min signatur under först. Så snällt. Jag blev så glad. Tänk att någon verkligen uppskattar vad jag skriver. Om det så bara är en enda person i hela världen så är det guld värt att få höra. Tack!

domdididom

Intervjuade Swing Fly förra veckan. Han berättade att hans domdididomdidibangdididididi är västindiskt och betyder typ lika lite som jag trott hela tiden. Det kom även fram att han inte hade en aning om att Simply Red har en låt med samma titel som hans första singel. Jag ska skriva ihop reportaget ikväll och är riktigt peppad. Men vill hellre titta på Prison break och få reda på det där mysteriet med tatueringen. Kan ju göra det samtidigt kanske.

Såg förresten på P3 Guld i helgen. Laleh förtjänade verkligen all uppmärksamhet, hennes debutalbum är vackert, sofistikerat och jäkligt smart. I like. Den där tant Muttie kunde stannat hemma. Lika lite som den svenska musikeliten uppskattade hennes skämt funkade dem genom tv-rutan. Hearin aid - vad gick egentligen fel där? Har P3:s lyssnare ingen koll. Looptroop och Timbuk då? Och kunde inte Moneybrother fått lite credd för kanske årets vassaste album, video och frontfigur? Coolast av allt var ändå det där dansbandet som tolkade nutida musik. Go dansband!

Nej just det skriva var det - artiklar och inte blogg.


Drömmar

Idag fick jag höra en sak som gjorde mig superglad! En fågel från Malmö viskade att Oskar och Viktor köpt en restaurang på Möllan. Restaurangen ska inredas i Karibisk stil med palmer, fler palmer och ännu fler palmer. Ur högtalarna kommer sköna toner av reggae ljuda. Hela gänget ska involveras med målning av lokalen, uppträdanden och dj:ande. Ett Klubb Gung på riktigt. Jag är så glad.

 22624-81

Ofta drömmer jag mig tillbaka till de där härliga månaderna i Västindien med Chelsea och Magnus. Tack till dig Magnus som  väckte min äventyrskänsla till liv. Tack vare dig har jag snart sett hela världen.

Bal på slottet

22624-80 22624-79

Det blev varken förlovning eller giftemål. Däremot blev det en riktigt bra dag/kväll med all den stjärnglans en frack och en sidenklänning kan ge. Jag tror att reportaget kommer bli bra, bara jag lyckas sätta ord på alla de känslor som infann sig igår. Magiskt är väl ett av dem. Tragiskt kanske ett annat - då vi snabbt märkte att det där med att vara seriösa på foton varken är min eller Alex grej.

När vi dansat vals på Sundbyhols slott, druckit champagne och gått på röda mattan övervägde vi att låta limon stanna på bargatan, men kom på att vi hade all vår packning med oss så vi stannade vid Studenternas hus istället och snacka om att folk blev förvånade. Dem trodde väl att vi var kändisar av nåt slag. En dam flyttade sig för att vi skulle gå förbi!! Vi övervägde också att ta en sväng förbi Netto när vi fortfarande hade kläderna på, men dumpade idén snabbt, fast det hade varit kul. Istället lät vi stackars Annika ta en massa bilder på oss för att föreviga dagen. Sedan klädde vi om till more comfortable och gick på restaurang Akropolis. 









I´m from Barcelona

Sophie & Jossan & alla andra som tycker om I´m from barcelona: 
gå in på www.groove.se under konserter och läs om den där kvällen  
i Malmö, på KB, närmast scen, för länge sedan...

 

Yeeeeeeeeees!

Jag klarade det.... Glädjetjut... 
Kollade min mail idag och fick först mail om att jag klarade retoriken och sedan någon minut senare meddela Fundis att jag fått VG på duggan igår. Och jag är otroligt glad. Nu är det bara en dugga kvar och lite annat smått och gott sedan är det Åre. Det har i alla fall flutit på bra hittills. 

Naglar med svim
Igår genomförde jag ett nagelrep för reklamateljén. Men det var nära på att nagelteknologen bokstavligen svimmade mitt i. Obehagligt och nästan overkligt var det. Värst var att hon tyckte att det var så pinsamt när "tidningen ju faktiskt var på besök". Jag tröstade henne med att det kan hända vem som helst (  smarta Tess). Naglarna blev jättefina. Hon förlängde dem och satte på så stenar. Fint ja, men så inte-Tess. Måste ha hjälp med att göra allt nu, från att knäppa byxorna till att skriva på mobilen. 

Vad är väl en bal på slottet?
Imorgon är det dags för bal, eller ja, nästan i alla fall. Jag ska göra ett stort reportage för Bal- och bröllopsmässans tidning. Hela dagen imorgon kommer spenderas i glamour  för att senare på kvällen sluta på en fiktiv bal. Reportaget ska handla om förberedelserna inför en bal.  

11.00 ska jag sminkas och få håret fixat
16.30 ska vi till mäster Skoog och bli klädda - jag och Alex ( min kavaljer)
17.00 kommer en vit limo och hämtar oss för att  eskortera ooss till Sundbyholms slott där vi ska dansa vals och dricka champagne. Underbart tyckert jag eftersom min studental var sådär. Nu får jag en ny chans och  med en kille jag tycker om, och faktiskt vet efternamnet på. Det jag är mest nervös över är att en fotograf ska följa oss under hela kvällen...  

Nu ska jag fortsätta plugga med Hanna och Annika som sitter bredvid mig i soffan. Just nu flamsar vi mest. Coffe, Anna, Eriken, mfl är på O´Learys och dricker öl. Vi vill hellre vara där. Men snart kommer Alex och då ska jag bjuda honom på marängsviss fastän att han inte tål det. 


 


Sex säljer

22624-78   Västerås 13.30 i dag

Såhär går det när Ida, Jenny, Josefin och Therese inte träffats på länge och pratar på istället för att titta på kartan. Och när vi väl tog upp den märkte vi att vi var helt fel på det. Så vi kröp igenom ett hål och hamnade efter ett tag rätt... i en fotostudio där vi skulle fotas inför Högvarvstidningen och hemsidan. Usch vad vit och ful jag blev på mitt foto. Jag fick faktiskt riktig ångest när jag såg mig på bild. Inte för att jag gått och trott att jag var snygg eller nåt, men inte trodde jag att jag var så daskig.

Vi åt lunch på Cornetto och pratade jul och nyår. Sedan fick vi ett ryck och satte oss på skolan i  Eskilstuna och filade på våra affischer igen, som vi till slut är riktigt nöjda med. Så nu återstår det roliga arbetet - tidningen. Efter Högvarvsmötet skyndade jag till Kåranen för ett redaktörsmöte om nästa nummer. Vi ska eventuellt ha sex som tema, och det är ju passande eftersom Högvarvs affischer bygger på devisen att sex säljer. 

Just nu sitter jag uppkrupen i min nybäddade säng och lyssnar på mina nya reggaeskivor. Fyndade massa gammal avslappnande reggae i Köpenhamn, såååå nice. Har ätit middag med tjejerna och haft det mysigt. Mamma ringde och var så ledsen för att jag åkt, hon sa att hon hamnat i en Therese- depression. Men mamma - snart är det påsk och då kommer jag igen. 

Skrev förresten tiopoängare imorse och det gick bra. En av tre tentor avklarad. Får hoppas att jag överlever kommande vecka. Till nästa onsdag ska jag:  

klara 2 tentor
göra 2 grupparbeten 
hålla 2 redovisningar 
göra en annons för ELSA
göra en ny folder för ELSA
jobba på BIK BOK 
göra nagelreportage för reklamateljén
genomföra balreportaget på slottet och skriva om det

På lördag ska Micke och hans koriridor ha inflyttningsfest så jag överlever nog. Och snart är det ju Åre så det är bäst att jobba på innan. Nä, nu ska jag minsann ringa hit Alexen, börjar få abstinens.  
 
 





















Dags att packa


22624-76

"Dem var liksom överallt"
Sofia om när hon spraytannade Carolina Gynning

Dags att packa. Inte titta på grafítti, inte titta på film, inte prata i telefon och absolut inte skriva på bloggen. Men måste en snabbis ändå för även i dag har varit så mysig.

Träffade Sofia och åt frukost på Espresso house tidigt tidigt innan stan bombats av alla som satt inne och tittade på Let´s dance i går. Jag höll alltså på att vara hemma i tre veckor utan att hinna träffa Sofia - en av mina äldsta friends. Så jag bjöd henne på födelsedagsfika och vi mös vid bordet under trappan. Sätt er aldrig där om ni beslutar er för att äta på Espresso. Värdelöst med så mycket spring i trappan. I alla fall. Sofia berättade om hennes hudvårdssalong KRÄM som det går riktigt bra för, hon är fullbokad hela januari. Det går bra för Ola också, han är chef i Helsingborg och tjänar big money fastän han inte fyllt 30 år än. Vi bestämde att Sofia ska åka på semester till mig (läs shopping i Sthlm) snart och att vi i fortsättningen ska prata i telefon varannan månad ( mitt första nyårslöfte fastän jag inte skulle). 

Biljettkaos. Inga sista minuten, inga just nu, inga platser alls. Så min morgondag ska spenderas på tre olika bussar. Restid: ca 10h. Men jag ska ju ändå plugga till min retoriktenta som tyngt mig hela lovet (not) så jag kan lika gärna sitta på en buss.



Träffade Pontus en sväng och lämnade tillbaka hans skivor som jag lånat i typ ett halvår. Vi snackade musik och grafitti och han visade senaste verket. En dag släpper det Pontus - vänta bara inte för länge!

Mormor Sivan och Svenssons var jag givetvis också tvungen att ta adjö av. Mormor bjöd på massa the och mor Annas pepparkakor som jag åt för många av. Jag är rädd för att kompisarna i Eskilstuna inte kommer känna igen mig eftersom jag ätit så mycket här nere. Efter många kramar körde vi förbi Rudbecksgatan där Måns och hans kompis Pontus väntade i hallen. Vi pratade skidminnen och fiskbullar. Några kramar senare körde Boddan mig hem till mamma där jag är nu. Mamma tvättar, Åke snickrar och jag ska packa. Ska bara ringa Hanna och övertala henne att hon ska joina mig på bussen.

Hejdå kära Malmö!

Party på g... Igår började jag och mamma snacka om våra stundande fester och jag har inte slutat tänka på min 25-års fest sedan dess. Har funderat och kommit fram till att den nog kommer hållas i Eskilstuna så att ALLA kan vara där. Har ju många vänner i Stockholm och Västerås, för att inte tala om alla i Eskilstuna som nog tycker det är för långt att åka ner till Skåne. Nä, sorry alla i Malmö och Skåne, det blir till att packa in er i en STOOOR buss och masa er norröver. Så boka redan nu fest i september, typ mitten. Fortsättning följer!

Vänskap


22624-75 Trion

För tio år sedan (OJ!!) gick jag, Soff och Joss i samma klass. Här ser ni oss på 9:ans klassfoto. Jag och Soffan cyklade på våra bockstyrade cyklar var morgon genom Rönne och kom alltid försent. Jossan bodde precis vid skolan. På ratsterna hängde vi i Stenhallen eller köpte godis i kiosken. Soffan var tillsammans med Fippe, en kille från Dammfri som åkte taxi överallt och snodde pengar från sin familj. Fippe introducerade oss för Özze, Witt, Simon Fjällström, m.fl. Vi hängde mest hemma i Rogvers residens och hatade Carina (sophies styvmamma) när vi inte stanade oss. Vi tyckte även illa om pentabrudar och tittade på Beverly Hills och Melrose. På helgerna drack vi tyskt vin och färgade håret. Vi köpte jeans på JC, åt lightchips och drömde om att en dag hitta drömprinsen. Vägen dit var lång och brokig. Vi hade alla långt hår och borstade oss flitigt mellan lektionerna. Vi sminkade oss med Pierre Roberts puder i grön ask som inte finns att hitta på H&M längre.  På bilden ser det ut som om vi sminkat oss med samma läppstift. En gång gick vi på fest på Industrigatan, det var inte kul. Kul är det däremot att vi fortfarande hänger och att vi är tightare än nånsin. Tack för denna gången! Love you tjejer!




Go fynda!

I mellandagarna blev jag kär i Myrorna och Frälsningsarmén igen. Detta var mina favvobutiker ett tag för länge länge sedan innan jag började resa och upptäckte marknader istället. Till min stora glädje har Myrorna bytat butikschef och den nya är en ung tjej med känsla för stil. Jag spenderade säkert tre timmar bland mönster, möbler och kläder. Fyndade massor, bland annat två kuvertväskor och en cykeltröja. 


Bik Bok yeahyeah

Pratade med Johanna på Bik Bok idag. Hon hade glada nyheter. Vi har klarat vårt mål för året vilket innebär att vi sålt för mer än en halv miljon. Vilket innebär att alla tjejerna får åka på SPA tillsammans. Jag blev så glad att jag behövde läppsyl efter ett tag. Grattis tjejer. Detta förtjänar vi!


Operation: bilkörning

Har skjutit på det hela lovet, inte riktigt vågat eller haft lust sedan olyckan. Mamma har tjatat på mig att jag 1) ska ringa polisen och anmäla mitt körkort 2) ska ut och köra. Hon har haft så rätt hela tiden. Körkortet var enkelt fixat. Fem minuter med knapptelefonen och ett nytt är  på väg. Körningen var lite svårare. På vår gata var det isgata och Alex tvingade mig att köra några meter. Jag greps av panik med det samma jag kände att hjulen slirade. Jag skrek ”jag vill inte” och bad Alex köra istället. Men han sa” kör du” och till slut gjorde jag det. Och när jag väl kom ut från parkeringen gick det riktigt bra. Och mina farhågor blev inte besannade: jag kan faktiskt köra bil fortfarande.



Alex in Skåneland

Alex har fortfarande svårt för att fatta skånskan, men det artar sig. När Alex köper bussbiljetter kostar två biljetter 27kr. När han beställer falafel behövs en tolk. Välkommen tillbaka Alexen. We miss you, speciellt jag!
 


Hej du nya 2006

Så härligt med ett helt nytt år.
En oskriven dagbok med massa bra
och roliga grejer som väntar.
Några höjdpunkter 2006:

  1. Åre
  2. Ett år med Alexen 29/1
  3. Fotbolls-VM i Tyskland
  4. eventuell resa till kusin i Brasilien
  5. praktikplats i sommar
  6. Högvarvstidningen (läs banketten)
  7. SPA med Bik Bok
  8. 25-års fest + mammas 50-års fest
  9. starta eget
  10. I`m from Barcelonas skiva


Köpenhamn

22624-68

Det har blivit tradition att jag tar med Alex till grannlandet
(eller kontinenten som vissa kallar det) när han kommer ner till Skåne. Likaså denna gången. Vi åkte till köpenhamn för att fira nyår tillsammans. Det var helt wunderbart. Tack vare Sophies brors flickvän ,vars syster jag hälsat på på Harrys i Eskilstuna, som jobbar med hotellbokning fick vi bo på lyxiga Hotel Copenhagen med utsikt över stan. Billigt blev det! Resten av pengarna la vi på champagne, mat, shopping och småsaker. Vi har verkligen hittat varann när det gäller shopping och Alex är riktig rolig att shoppa tillsammans med. Jag hittade en snygg jacka till honom, och han en väska till mig.


30/12 Åt Frokost, som lunchen heter i Danmark, på Jensens med extra allt. Mums. Sedan shopping, bad, äcklig och svindyr roomservice och fotmassage.


31/12 Åt smarrig hotellfrukost, shoppade i balla retrobutiker och musikaffärer och så ett besök på Netto för att utöka minibarens sortiment. Åt lunch i Nyhavn på en fiskerestaurang där jag tjuvlyssnade på ett italienskt par som satt i närheten av oss. Snabbt hem för att slappa, och sen iväg igen för att lyxa till det på restaurang igen (där soffan ätit dagen innan). Trerätters på restaurang Italiano för 300 spänn. Hummersoppa, oxfilé och tiramisu, oh så gott… och så plötsligt var klockan halv tolv och vi sprang till Rådhusplatsen, hällde upp champagne, tände cigarr och tittade på fyrverkerier. Jag fick en grym kärleksförklaring utanför Seven eleven, sen gick vi på nattklubb och dansade i hittade hattar. Så kul!

1/1-2006 strejkade när klockan ringde. Hatade cigarrer och vin och champagne och öl och sprit. Men tyckte om hotellfrukosten mycket mycket! Packade och åkte hem till Malmö igen. Åt på restaurang med mamma och Åke och var allmänt trött.




Nick & Jessica i Malmö

22624-67

Lika goa som alltid ställde Joss och Soff mer än gärna upp på vin- och ölsmakning på lilla torg. Som de flesta kvällar övergick även den 27:e i plural även om vi alltid strävar efter vin i singularis. Denna kvällen hamnade vi på Röda kran där vi sammanfattade julen och pratade nyår. Ett gäng hemvändare kom och frågade om de fick sitta vid vårt bord. Vi menade nej, men sa ja och dem kom och dämpade stämningen ganska rejält. ”Smaka på denna romen, visst har den en pikant eftersmak av vanilj?”. Ja, mycket intressant - oh så pikant. Soffan blev fast med en Nick-kopia som var från Tyskland och illustratör ”jag målar bara kvinnor” sa han och försökte låta förförisk. Vi försökte låta trevliga när vi avlägsnade oss efter en trevlig kväll. 


Annandan

22624-43


Snökaos i Skåne. Vaknade jättebakis, trött och med dåligt samvete. Hade visst lovat mamma att vara hemma och städa innan släkten skulle komma på annandagen. Upp och iväg från Joss sköna sänghav… riktigt kul att städa när man fortfarande är  lite yr. Jag höll på att dö av hunger och gick hela tiden och smakade på mammas goda kycklinggryta. Släkten kom, och det gjorde snön också. Äntligen hände det. Malmö invaderades med snö, drömmen om en snöstorm blev besannad. Alla blev galna och släkten ska ju alltid vara värst så snöbollskrig utbröt i trädgården. Eller ja, allt började med att vi skulle hämta piller till Svea. Då mulhotade Måns mig och jag gav igen. Och så kom Thomas i sin roliga hatt och kriget var ett faktum. Angelica åkte skidor, Åke byggde en snöiglo och grabbarna Svenssons en snögubbe. På insidan satt mormor, Erik och Svea och tänkte att dem är inte riktigt kloka. Eller så önskade kanske att de fick vara med?
 

Snö, köksbestyr, Jessica och generation Svensson
Framåt kvällen släppte min Schnappiemaskopi till min släkts glädje.  Inte stod det på inbjudan att de skulle pinas hela dagen med små spontana schnappieutrop. Erik var go på msn när jag berättade om min åkomma.  ”Är det en liten mössa?” frågade han. Han hade nog ätit för mkt julskinka eller pluggat för hårt inför uppsatsen. Eller så var det helt enkelt inte lika självklart för honom som för mig som hade sjungit på barnvisa hela dagen.



Buddha bar på juldan


Förfest med Jossi and friends. Kul att prata med Isa och Natta, kommer inte ihåg vad den tredje med polsk pojkvän hette. Petter Edlund, old slottiselev såg Jossan som sin bästa tjejkompis och fixade in oss gratis.  Vi blev glada. Jag bjussade på öl, hälsade på några petrikillar och dansade med joss. Tyckte att jag såg Fredrik Virtanen vilket utmynnade i en orgie av Fredrik Virtanens blogg och Bloc Party. Vi är inte kloka jag och J, men de är skönt att vi ersatt Ehsan med någon vettig. Om nu en besatt bloggare och ett band vi aldrig hört räknas till vettigare. Träffade Mårdis och såg Simme i ögonvrån. Alla killar är dj:s i Malmö. Lite fantasilöst tycker jag. Hamnade på efterfest på Möllan och kom därifrån vid 7. Delade halsduk med Joss eftersom jag tappat mina vantar (trodde jag) och Jossan sin huvtröja.  Somnade sött i hennes rum som vi förvandlat till ett sänghav. Nice to be home.


Julafton

Det sägs att bilder säger mer än tusen ord

22624-56



 
 

Men jag känner ändå att jag behöver förklara lite.
Min släkt är alltså inte ett gäng galningar. Vi har inrättat en tradition på julafton där vi dansar kring granen iförda Thomas roliga hattar. Traditionen började när Måns var liten liten, men nu när han är 15 år och jag snart 25 är det fortfarande lika kul. Vi dansar till macarena, Dr Bombay och så favoriten Feliz Navidad, och alltid är det någon som snubblar på julgransbelysningens sladd. Detta året: mamma. 

En nyare tradition är julklappspelet. Alla tar med sig en julklapp för ca 20 spänn. En äggaklocka sätts på en vis tid (vilken är hemlig). Sedan slår man med två tärningar och ska få 6. Får man 6 får man ta ett paket. Och så går man varvet runt. När äggaklockan ringer fortsätter vi slå men får man 6 ska man ta paketet av de som redan fått paketeter. Lika kul var gång. Detta året kom Svennsons vänner Bergmans över och var med. Herr Bergman är gammal dj på KB och ansvarig för att KB började spela lite speciellare musik. Vi snackade musik fram till 03.00 sedan var det dags att sova. Måns bäddade med MFF och jag sov gott med di himmelsblå.

Hela julafton var underbar från morgon till slut. Som alltid  löste det sig till det bästa. På morgonen klädde jag och mamma granen. Pappa hämtade mig vid två och vi åkte till farmor där Gunnel och Christer redan bänkat sig i soffan. Jag och Gunnel skötte maten. Farmor fick 5 badlakan… hoppas att hon badar ofta. Pappa blev glad för sin mp3-spelare, men jag tror inte att han fattade riktigt hur han skulle använda den.

Lagom till att köttbullarna skulle stekas körde pappa mig till Svenssons där mammas sida av släkten firade. Dem hade också kommit fram till varmrätten så det var bara att hugga i. Thomas hade ändrat visorna och detta året handlade min om ”tomten Alex han spader får, när Tessan viftar med sitt hår”.  Vi åt och åt och åt!

Bästa släkten, bästa julen - och jultomten finns visst!






Lillejulafton

 22624-47

Lillejulafton började i en dimma. Lite trött och lite seg. Och de dagar jag mår exakt sådär kasst lyckas jag alltid boka in massa släktingar eller svärföräldrar. Så pappa kom och hämtade mig och vi åkte till kusin Sabina och faster Ingrid. Vi hade så mycket att prata om att vi nästan pratade i mun på varandra. Härligt! Vi fikade på stan och tittade på julpynt och folk. Sen åt vi typ gyros hemma hos dem, och tittade lite på tv. Sabina fyller snart 18 år och det är riktigt kul att prata med henne. Det är fascinerande att ha följt henne sedan hon var liten bebis till som nu, en vacker ung tjej som det kommer gå riktigt bra för.  

Vid nio kom jag hem till Holmviksgatan igen. Mamma och jag började slå in paketer. klockan 01.00 var vi färdiga och på golvet låg ett berg med inslagna julklappar. Jag har köpt 21 julklappar detta året. Inte rekord direkt, men dyrt, och givetvis himla kul att slå in. Jag och mamma slog in massa paketer i urrivna sidor från dyra magasin. Mest nöjd är jag med min present till Thomas... 

Mamma/Tess/Joss/Soff-dagen

Den 22:e var en dag i riktig mamma/Tess-anda. 
Vi träffades på stan och åt scones på Espresso house uteservering. Ja, det var kallt och ja, vi är inte kloka. Men mysigt var det. Thomas kom förbi en snabbis och visade sitt Gorbatjovsår som han lyckats skaffa när han vurpade med cykeln. Stackarn! Jag och mamsen spenderade resten av dagen med att julshoppa, även om vi också hade svårt för att inte titta till oss själv. Det finns ju så mkt fint på stan nu. Mamma köpte en likadan jacka som jag, Johanna och övriga Sverige har. Hon liknar en flygvärdinna! Vi hittade den perfektaste av alla julklapp till Jessica på Meloa nåt, som det visade sig vara en gammal klassis till mig som äger. Bra jobbat Paulina. Vi avrundade dagen med att handla whiskey till Thomas på systemet och skratta så att vi tjöt när expediten inte visste vilket tilltugg man skulle ha till. Då var vi trötta, så trötta att mamma cyklade hem och jag tog bussen. Mina ben gjorde så ont att jag nästan började gråta när ingen erbjöd mig en sittplats på den smockfulla bussen. 

Jag kom hem först och började med Kaka- pastan. Mums. Angelica kom också hem och vi snackade lite om julafton. Tydligen skulle hon och Jessi ut till Slagt efter allt firande. Jag hoppar. Vill inte bryta min och Måns juldagstradition som innebär att jag sover över till den 25:e då vi tittar på alla klappar, spelar alla hans femton spel som han fått och äter julmat. Men tillbaka till den 22:e... det bästa återstår.

22624-46

Efter att ha vilat mina ben lite begav jag mig till Jossans högkvarter för att träffa trion. Vi drack vin ( såklart) och snackade om allt vi inte berättat sen sist vi träffades. Plötsligt var klockan tio och vi fick ta taxi till KB. Jag hade ett jobb att uträtta, skulle nämligen skriva en konsertrecension för Groove om  världens bästa band: I´m from Barcelona. Dem var 20 pers på scen och fullkomligt galna. Oh vad bra dem var! Vi skrattade, hoppade och drack öl + att jag antecknade och försökte komma på bra grejer att skriva. och som vanligt när jag är berusad och ska skriva blev det bara ett virrvar av tecken. Scenen intogs plötsligt av David and the citizens som kanske inte behöver en närmare presentation. Vi gillade inte dem lika starkt som randiga tröjpubliken i övrigt så vi stack till Metro på Möllan istället. Vi drack mer öl, träffade en gammal kursare från Lund och hade kul. Avrundade kvällen md att käka falaffelbullar i äcklig sås, och chockerades över att Jossan dricker LARSA! En äcklig youghurtdrink som är vitblaskig och smakar urk. 

Resultatet.... kolla
www.groove.se inom kort för min recension med bild.

Hanna i Malmö

Den 21:a vaknade jag sent. Lovets första sovmorgon. Hanna ringde och frågade vad jag gjorde. Thommie jobbade och inte kunde jag låta Hanna virra omkring på stan ensam. Så jag hoppade i mina kläder och skyndade mig till stan. Lyssnade på Phoenix på iPoden på vägen in och gick rakt in i Pontus and friends. JA, det var lite pinsamt, men å andra sidan känner de mig och vet hur jag blir när jag lyssnar på musik. Vi pratade en snabbis och det var kul att träffa Vissnor. Jag skyndade vidare och mötte Hanna. Vi spenderade dagen med att äta god dansk mat, kolla in såpakändisar och så försökte vi att inte köpa saker till oss själv. Det blev mycket jul- och pojkvänssnack, men mest bara skratt.


Hemkomsten 20/12

22624-45

På stationen i Malmö väntade Åke och min glada mams Aguneta.
Så härligt det var att se mammas leende när jag äntligen kom fram.
Mamma är alltid lika go och glad. Bilden ovan är unik då det är en av få bilder
där min mamma faktiskt inte blundar.

Det var härligt att komma hem till Holmviksgatan med vetskapen om att
mamma mer än gärna skämmer bort mig med goda middagar, tvätt, frukost
och all den omtanke och generositet som min mamma har i sig.  Små smygande julkänslor kom över mig så fort jag såg deras hus. I mitt smått förfallna rum i E-tuna fanns det inte många tecken på vilken månad vi var i.  Hemma hos mamma sken julstjärnor och slingor om vartannat. Såå vackert.

Vi pratade om allt vi skulle hitta på under mitt lov och jag njöt av att vara hemma.
Med 3 dagar kvar till jul somnade jag gott i bäddsoffan och önskade i smyg att
det skulle bli snöstorm som förra året. Kanske inte skulle gjort det...