Andrum

Good night Eskilstuna - Good morning Malmö

hejdå

skolan, stress, kompisar, Elsa, Simba, gnällbältet, Bik Bok, stökiga rummet, sopor, Klubb Gung, snö, Femman, kåren, Fundis, Drottning Sylvia, Arena, K2, Kåranen, Alexen, Netto, fattigdom, smutstvätt och grupparbeten.  

22624-40

hej

vila, sömn, mat, mamma, pappa, trion, vänner, musik, kultur, lilla torg, ren tvätt, motion, kb, shopping, nyår, lille julafton, lugn, frihet, andrum, konsert, dans, nyårsafton, kramar, vinsnack, julklappspelet, tentaplugg, Måns, satans foldern, krönikor, öl, Möllan, falafel och äntligen hej till att äta scones på Espresso house och läsa tidningen.  













Älskar, älskar inte

Eftersom jag älskar min pappa lite mindre så firar jag jul hos mamma i år

Så fort storhelgerna närmar sig ställs alla vi skilsmässobarn inför ett ofrivilligt öråd. Någon måste bort. När vi var riktigt små valde vi som tur var inte själva. Men någonstans under tonåren kommer frågan "Du vet väl att du får fira jul precis var du vill, bestäm du". Och nu sitter jag där varje jul med prästkragen i handen och rycker blad. Älskar, älskar inte. 

// Henrik Lindskog, chefred på Chili

Läste denna krönikan i går och det kändes som om att det var jag som skrivit den. Jag är, för er som inte visste, ett skilsmässobarn. Detta året trodde jag att julafton var fixad, men plötsligt kommer det fram att både mamma och pappa planerat att vi ska träffas 15.00 för att se på Kalle och Blossom tillsammans, suck. Jag vet att det kommer bli världens bästa julafton som det alltid blir, ändå, trots stress och två uppsättningar julmat, men det känns ändå så tråkigt att jag inte kan vara med mamma OCH pappa hela kvällen. Känner mig som ett naivt barn som önskar att mamma och pappa var mapa igen.











Tess listar årsbästa

 Årets album:

1. Bröder Glöder   Det du förtjänar
2. Blackalicious   The Craft
3. Coldplay   X & Y
4. Looptroop   Fort Europa
5. Svenska Akademien   Resa sig opp

Årets låt:

1. I’m from Barcelona   We’re From Barcelona
2. John Legend   Ordinary People
3. Moneybrother   They’re Buildning Walls Around Us
4. Svenska Akademien   Du vill så du kan
5. Timbuktu   Stirra ner

Årets konsert:
Svenska Akademiens konsert på Skåne reggaefestival i somras. Vilken närvaro, vilket grymt ös!

Största förhoppningen inför 2006: 
Mer svensk reggae åt folket! 

Gå in på www.groove.se/ för fler listor. 

 

 

 

 




Churchill

This is not the end, 
this is not even the begining of the end,
but it might be the end of the beginning.

Dessa kloka ord sades av Churhill efter slaget vid El Alamein.
Som tur är var jag inte där. Istället fick jag höra dem av min lärare
efter att alla i klassen hållt sina avslutande tal i går. 

Slutet på rädslan som infann sig i början, men inte slutet på vår
talarkarriär. Bara tentan kvar efter jul sedan är jag retorikproffs. 













Mike O'Leary

22624-34 

Grattis Micke!

Idag firade vi Micke med dunder och brak. Med pommes och fet hamburgare. Med öl och med sång. Nästan med dansande personal, och med mycket paketer såklart. Bra att Micke fyllde år så att vi fick gå ut och äta på riktig restaurang.       
       

22624-32  

 
Adventskalender special    

Innan på dagen spenderade jag en timma åt att göra en adventskalender till Alexen.  Eftersom han hatar att stiga upp på mornarna tänkte jag att jag skulle underlätta hans mornar i december. Så med rim och ett speciellt paket kan han nu börja var dag på ett bra sätt. FAST vissa rim blev helkassa, men det är ju tanken som räknas. Egentligen var det meningen att han skulle få en kalender för heeeela december, men så kom Alex hem till mig den där kreativa dan då idén kläcktes och jag har inte tagit tag i det förrän nu. 

Ikväll är det lussevaka. Känns tråkigt att inte ha någon att lussa för. Komer du ihåg lussevakan med blått glittrigt hår Sophie, när kan det ha varit? 1996? Kul var det iaf. Glad Lucia!


























Estocolmo

Varje gång jag åker till huvudstaden blir jag så dum. Istället för att stanna upp och ta reda på var jag ska så följer jag strömmen och hamnar vilse. Oftast händer detta när jag ska åka i den förbannade tunnelbanan. Denna gången behövde jag bara åka tunnelbana en gång, skönt! Och med mig hade jag ju guiderna Alex och Micke. Vi kom fram ganska sent till Estocolmo i fredags då vi tagit sovmorgon alla tre.


Väl framme sprang jag till närmaste Pressbyrå för att se om KIM hade kommit än, och det hade den. Min första artikel i ett betalmagazine + 2 recensioner.
Jag är faktiskt lite stolt.


Vi firade min artikel och Mickes sällskap med lunch på en grekisk restaurang. Vi drack vin till maten, very storstad. Omgivningen var randig. Efter lunchen rusade Micke iväg på jobbintervju.

Jag och Alex fikade en snabbis sedan gav vi oss ut i shoppinghavet. Jag gjorde följande iaktagelser.
1. Alex är som en tjej när han shoppar. Tittar, funderar, tänker, provar, tar lång tid på sig i provhytten och hittar något nytt att prova när han väl tagit på sig ytterkläderna igen.  
2. jag är som en kille när jag shoppar. Hittar ngt, provar det snabbt och köper det snabbt.
3. vi är en perfekt kombination - det var riktigt kul att shoppa ihop!  

22624-30

Jag köpte en massa julklappar, till vännerna hemma och till mamma. Kom på vad jag ska köpa till Måns och förankrade idén hos Boddan igår, hon tyckte det var toppen. Han kommer bli såååå cool! Kan såklart inte skriva vad jag kommit på eftersom han kanske tittar här ibland. Iaf tillbaka till Stockholm. Jag försökte stå emot, men var tvungen att handla lite till mig själv också. Köpte en vrålsnygg jacka, en handväska och en nyårsklänning. Och så halvtvingade jag Alex att köpa två randiga tröjor, som är jättefina på honom.

Vid fem åkte Alex hem och jag satte mig på tunnelbanan till Maria. Fastän att jag fått precisa direktioner om hur jag skulle gå efter att jag kommit av t-banan lyckades jag ändå gå vilse. Antagligen för att jag kom upp från ett annat hål sist och gick vilse även då. Men efter mycket om och men hittade jag Maria och Fredriks place. Maria är alltså min allra bästa vän från min tid som stewardess på Crystal Harmony. Maria hade jobbat hela dagen. Hon hällde upp en drink och så var babblet igång. Och det var så skönt att prata med henne. Allra helst nu efter min olycka. Det känns som att jag kan relatera till hennes upplevelse i Thailand, även om det är två olika händelser. Vi förstod varann och konstaterade att vi var två mirakel som satt i samma soffa. Plötsligt insåg vi att vi var sena till restaurangen där Marias vänner väntade. Vi skyndade oss.


22624-36

Myran, Linda, Mia och Stina satt vid vårt bord. Vi träffades första gången för två år sedan då vi delade lägenhet på Gotland och vi har träffats en del gånger sedan dess. De är inflyttade från Halmstad, iaf tre av dem, och är totalt härliga. Vi njöt, halvt sprängfärdiga, av thailändsk buffé med vin till. Efterrätten var sådär. Samtalsämnena kretsade mycket kring bebisar, giftemål och pojkvännerna. Maria berättade att hon och Fredrik är redo - och jag tror att hon kommer bli världens bästa mams. Kan tillägga att dem är 77:or och att jag fortfarande har ganska mycket distans till det där. 

Efter middagen satte vi oss på en krog runt hörnet och beställde in öl, kacklade vidare och hade kul. Vid tolv gav vi upp. Jag och Maria hade bestämt att vi inte skulle gå ut utan satsa på att umgås i stället, så vi gick hem och snackade mer. Vi bestämde oss för att planera en stor Crystal Harmony reunion i Göteborg nästa år. Fredrik hade slutat jobba sent och skulle upp tidigt dagen efter så han gick till kojs tidigt. 



På lördagmorgon åt vi frukost på stationen innan jag tog tåget tillbaka.
Stor kram till dig min Maria - du är modig! 











Vänner och kål





22624-20

Denna fina blomma / kål / eller nåt låg
inslagen på mitt rum när jag kom hem igår.
På ett kort stod det att jag varit duktig och att tjejerna
 längtade till nästa termin med Klubb Gung. Det var gulligt!

In i dimman

22624-19

Måndag - ny kurs med Fundis och vi fnissade oss igenom första timmarna. Så skönt att ha en lärare med vett att ha humor. Vår förre lärare Thomas hade ju läst på så hög nivå att han glömt bort hur man pratar med människor. Efter lektionen shoppade jag kompendie, finfina pennor och present till Ida med Annikan. Åt torsk till lunch. Snackade lite med tjejerna. Hade skrivkramp och lyckades bara fixa en av tre artiklar. Idas kalajs lockade mer. Där fick vi goda kakor och några bilar (Nellan åt de flesta). Hade det mysigt och var glad att Alex följde med.

Tisdag - starta-eget kurs på Idélab. Blev peppad och samtidigt lite deppad över allt ekonomiskt tjafs. Kan man inte bara få tjäna pengar och behålla dem. Ska man verkligen behöva betala hälften till satans staten? Ska sticka utomlands och jobba i framtiden, eller gömma mina miljoner på bankkonton i Monaco. Iaf... delade bord med Micke som räddade mig när jag nog såg lika förvirrad ut som jag kände mig i början. Lena från klassen var också där. Vi fick mat från Spicy, gratis ÄR gott!

Några timmar senare...

... Julmys på Klubb Gung, men först Salsa Studentus med Bilge

Grymma på att shaka höft var dem. Efter ett tag gav dem upp, svettiga och sugna på glögg (vi bjöd på stark glögg, typ 100%). Det kom inte så många som jag önskat mig, men de bästa var där: Alex, Micke, Johan och så tjejerna och Mike.  Ja + en del till.



Vid  halv elva typ la vi ner verksamheten och koncentrerade oss på att fira Micke Forsmarken rejält. Då helt plötsligt kom det massa folk, snacka om att dem blev snopna när det första dem fick se var två par på dansgolvet som dansade tryckare till CAAaaarrie. Ett av paren var Alex & Micke.

En fotograftjej kom förbi så vi bildade roliga formationer och log läckert. Kolla gärna in resultatet, eller inte, på www.dinstad.nu.

22624-15 

Kvällen fortsatte på Metropol där vi hade riktigt kul och blev av med mitt julpynt.
Micke fyllde ju trots allt år så det var okej att han inte kunde dansa.

Onsdag - svårt att öppna ögonen, svårt att svälja, svårt att göra något alls. Var ändå tvungen att titta på lägenhet till Alex som snart ska flytta, men inte vet var. Lägenheten var sådär fin och luktade mest gammal tant. Vi käkade på Phoenix klockan två en onsdag och skämdes för att vi var så bakis. Men lyckades att inte träffa någon.



På kvällen firade vi Micke igen, men i lugnare tempo och med mindre fokus på ölen. Annika och Hanna var med och efter ett tag kom även Ida förbi. Hon hade sin nya sjal på sig - tjusig!

Torsdag - kaviar och äggfrukost, mycket tandkräm och spring spring till skolan.Vi diskuterade kulturella skillnader och upplevelser. Turkiska män tycker inte om när grannarna ammar vid matbordet. Inte jag heller. Läs min krönika nästa vecka i  Smejournalen, den handlar pyttelite om kulturella skillnader. bara pytte, men lite. Jaja. Sprang till IDP för att möta Högvarvsgruppen, spånade lite på en ny affish och bestämde nytt möte. Vi är så bra! Jag ska snart fota ett väguttag till Jenny.
Sen var det Bik Bok för hela slanten i tre timmar. Bytade kläder på skyltdockorna. Gjorde en snygg klänning av en kjol. Spring hem, äta varma koppen och så till Kåren för att gå på Åååååre tjalalalalala-möte. Känns kul och bra att vi snart ska dit.

Nu väntar helgen med massa kul. Fre - julshopping i huvudstaden med Alexen. Ska försöka hitta till en gata som Micke tipsat om där dem säljer grymma skivor. Sen vid fem ska Alex hem och jag ska träffa min mysiga Maria istället. Vi har inte träffats på evigheter. Vi ska dricka vin och äta middag med hennes vänner. På lördag är det inflyttningsfest hos Lajjjnus och Marica - jag är så nyfiken på deras nya lya. Ska verkligen hitta något fint till dem imorgon. Söndag är det plugga som gäller och tvätta, wohooo!

Julbord, mode & trav

Vilken sjukt rolig helg!
 
Första helgen på länge som jag inte jobbade på Bik Bok, men spenderade större delen av helgen med tjejerna från Bik Bok ändå.




I fredags var vi bjudna på julbord på en fin herrgård i Strängnäs. Marika, Sandra, Johanna, Rose och jag högg i och åt årets första prinskorvar, köttbullar och julskinka. Det var gott, men fortfarande för tidigt.  Efter en massa drinkar tog vi tåget tillbaka till E-tuna. Jag och Marika stack upp till mig och snackade massa tjejsnack innan vi drog till F-rocken för att träffa Emelie och Emelie. Men väl på plats var det inte så kul och vi köpte kebab istället och gick hem.

Igår firade jag och Alex att det var lördag genom att först ta sovmorgon och när vi väl stigit upp åt vi god mat på Coffehouse. På kvällen var det modevisning med Bik Bok som gällde. Vi  träffades sju kacklande tjejer hemma hos mig för att sminka, piffa och puffa. Jättefina blev vi, mindre fint blev mitt rum. Lisa från Bianco råkade välta ner min barskiva och spegel. "100 års olycka" skrek alla i kör - hur ska modevisningen gå?

På ICE träffade vi killarna vi skulle gå med, en midget, en jättestel kille, en fuling och en som iaf nådde mig till axlarna. Vi satte ihop ett program och valde ut låtar, sedan var det baren nästa (fick gratis sprit hela kvällen). Jag sprang hem till Mickes födelsedagspartaj en snabbis och "pratade ut" med Green, drack öl med Alex och snackade lite med de som var där från gänget,  bra jobbat Johanna! Emma från IMTO hann fjäska lite och undrade om jag valt ut henne till studinformatör, hehe.

Vid elva sprang jag och Alex tillbaka till ICE. Där rådde kaos, Marika var så nervös att hon nästan kissade på sig. Vi fixade genrepet och när vi hörde Madonnas senaste började vi ladda. Jag och Sandra började gå och det gick riktigt bra. Men framförallt så hade vi kul! Till sista numret dansade vi alla på scen och lyckades få igång publiken. Jag och Sandra delade ut väskor till alla tjejer. Alex roll i det hela var att agera kameraman. Han var grym! Eller ja, det får vi väl se när vi tittar på filmen. Några stack sen till Rolling. Jag och Alex köpte vin på Nybron och diskuterade intressanta saker i tigersoffan. Innan dess träffade Alex  en kompis som kramade honom så hårt att hans näsa blev röd och såg ut vilja trilla av. Det var Coffes kompis också.  
Söndag -  vaknade av att Stina från Bianco skulle hämta sina grejer. Insåg att klockan var mycket och att den enda bussen till Sundbyholmstravet gick 30 minuter senare. Sprang omrking i lägenheten och försökte hitta pengar och nycklar. Sprang sen till  bussen och hann precis. Väl framme väntade Stefan på oss. Vi fick en snabbguidning på stallbacken bland kuskar och kusar. Vi träffade en kusk som berättade om vilket arbete som ligger bakom V65 & V75.  Sedan berättade Stefan glatt om hur man tippar, vilka variabler som är viktiga och hur man kan se om hästen kommer springa ett bra lopp eller inte, Med detta i bagaget satsade vi 200 spänn, förlorade en massa, men vann även lite. Jag tyckte det var jättekul att säga "satsar på häst 5 i lopp 7, placering OCH vinnare" när jag väl fattade vad det betydde. Fick värsta lunchen serverad och mådde som kungen och drottningen nog gör mest hela dagarna. Allt tack vare Stefan som är så jäkla kul!  Väggarna på hans kontor var täckta av Magnus Carlsson och Alzacar.Det du Annikan.

Bra helg det här. Nu ska vi kolla på film och käka snacks. Imrg börjar nya kursen med Fundis -jippi!