Pirri pirri

Om jag vore en krydda just nu skulle jag vara en Pirri pirri:) Inte för att jag är sjukt het, som Anna  så roligt kommenterat, utan för att jag är just pirri:)

På korrekt svenska skulle det väl egentligen heta pirrig... eller kanske... smått förälskad:)

Grattis Debaser!!

På lördag är det ettårsjubileum på Debaser, hurra hurra!! Festligheterna börjar redan vid tre och jag och Sofia ska dit för att ta det lugnt i de sköna sofforna på uteserveringen.

Fördelen med att vara musikskribent för Groove är att vi hamnar på lista. Me like! Senare på kvällen kommer Lupus Nénsen, David Birde och Hoffmaestro & Chraa. Måtte solen skina!

Ministry of Sound, baby

15 dj:s, 5 dansgolv, 5000 biljetter

Imorgon är det Ministry of Sound på Slagthuset. Jag, Sophie och Joss ska dit tillsammans och dansa järnet. Ser verkligen fram emot att festa med tjejerna och att ta igen allt vi missat på partyfronten.

Några av de som kommer att spela är:  Laidback Luke, Ian Carey, Stonebridge, Darwin & Backvall, Albin Meyers, Jimi Disko.
Kolla in hypen här


Kalle Baah, jaah

Har en kollega på jobb som gillar reggae. I veckan har jag bombarderat henne med svensk reggae. Passade även på att lägga över lite schysst svensk baktakt på jobbdatorn. Det är onekligen skönt att lyssna på lite avslappnande Kalle Baah när allt utanför lurarna snurrar i 190. Och som vanligt blev jag sugen på att semestra barfota i Karibien:)


Colognens tid är förbi

Passionen för hiphop går inte att ta miste på. Atmosphere andas och lever hiphop, de är sin musik. Men de hade lika gärna kunnat syssla med en annan musikgenre. Att det blev just hiphop var en tillfällighet.

Läs hela artiklen om hip hop-gruppen Atmosphere här

Helgen som bara försvann

Ikväll ska jag hoppa i säng tidigt tidigt, "ska bara" göra en massa saker först:) Efter en 7-dagars arbetsvecka med 18 timmars jobb totalt lördag + söndag är jag nu tröttare än någonsin. Lägg då på After work-vin i fredags följt av god mat på JP´s med familjen, en kass film (som jag inte lämnat tillbaka än - neeeej!) och en mycket trevlig fondue-afton som slutade tidigt imorse. Mitt epitet är kort och gott trötter just nu. Skulle behöva sova en vecka om det hade gått. 

God natter!


 


Rising down med The Roots

The Roots äter brownies på Youtube, kritiserar öppet regeringen i USA och förvirrar sina fans genom att ständigt byta influenser och skrud. Ahmir "?uestlove" Thompson berättar om bandets tionde album Rising down - det mest politiska sedan starten 1993.

Läs min intervju med The Roots trummis


Se upp för nr.5423

22624-531

Idag fick jag dåligt samvete.

Precis i början av det nya året övertalades jag till att anmäla mig till att springa Vår Ruset i maj, Mitt i all stress på jobb hade jag helt glömt bort detta - tills jag idag, lite lätt anfådd efter ett trappmaraton upp till avdelningen, öppnade ett kuvert där min nummerlapp låg i. Se upp för nr. 5423!!! Kanske den mest oförberedda sprinterskan i loppet. Får hoppas att jag kan klara mig på gamla meriter:)

Alfa Laval har hyrt ett tält och vi är femtio personer som ska springa/gå fem kilometer ihop. Ser fram emot fikan efteråt:) 

 Anna (helmethead) i Stockholm motiverar mig. Kan hon - kan jag - vi kommer ju från samma kollektiv:)

Looptroop Rockers regerar

"Embee breddar sina musikaliska expeditioner medan Supreme och Promoe går allt djupare in i sina observationer".

Timbuktu om Looptroop Rockers senaste skiva Good things.

Läs min recension av Good things

Afasi & Filthy debuterar

För en tid sedan hade jag en klubb i Eskilstuna och när jag skulle boka en schysst hiphop-akt som kunde spela på vår avslutning kontaktade vi Afasi & Filthy. Det dök knappt upp något folk till konserten förutom de "riktiga" fansen som kunde 1990nånting och Bomfalleralla utantill baklänges. Resten av Eskilstuna hade aldrig hört talas om killarna.

Läs hela
recensionen av Afasi och Filthys debutalbum Fläcken.


Tjugo år sedan vi började 1B

Nu är det typ tjugo år sedan vi knallade in på den asfalterade gården till Ribersborgsskolan för första gången... jag minns lukten, fotbollsmålen, stängerna, Ullas stiftpenna, "mörka minuten" eller var det timmen...


Träffade Adis, en av killarna i klassen, förra veckan. Vi har inte setts på säkert tio år så det fanns massor att snacka om. Kom osökt in på klassen och vilka vi har kontakt med idag - och därmed även idéen om att samla hela klassen i sommar.


Har nu skickat ut en inbjudan via Facebook och svaren börjar trilla in. Visar sig att de flesta killarna i klassen fortfarande har kontakt och att det är tjejerna som spridits. Ser verkligen fram emot att ses hela gänget igen.  


Veckan som gått

  • Jobb, jobb, jobb och jobb.

    Men även:
  • Ett besök hos revisorn - deklaration av företaget inskickat.
  • En mysig promenad på stranden - i solnedgången;)    
  • En tisdag med yogastart. Dock inställd simning på kvällen...
  • En mysig tjejmiddag i Jossans nya fina lya - besatt av Porto bello-svamp sedan dess.  
  • En eftermiddag med pappa på besök - uppsatta gardiner i alla rummen:)
  • En ny skiva i datorn - Afasi och Filthys Fläcken.  
  • Ett ex med ny flickvän - glad för Alex skull - skönt att vi kunde snacka som vuxna.
  • En loppistur till Sydsvenskans loppis - mer trevligt än ekonomiskt gynnsamt - och med fyra stora påsar kläder till Myrornas insamling.  
  • Såpbubblor.


Tre låtar med sting

Tre låtar som får sommarkänslorna att bli spritt språngandes galna:

I´m yours med Jason Mraz
I could be wrong med Mobster
Birthday girl med The Roots och Patrick Stump (Fall out boys)


NKOTB is back

Och likaså min fascination för Danny! Vad är det med denna apliknande person som gör mig så knäsvag?

Dessa ex

Varför ska man berätta för sitt ex att man träffat någon ny? Vad tjänar det egentligen till?

Alex ringde mig i går kväll och ville prata. Jag hade precis lagt mig då så vi sköt på samtalet tills ikväll istället. Det har helt klart stört mig hela dagen att vi ska "snacka". Är lite nervös och har haft ont i magen. Vet ju om att han ska berätta att han träffat en ny.

Jag har själv ringt upp ex för att ha "det där samtalet". Men då har jag inte avslöjat min nya status på Facebook innan samtalet och inte heller struntat i att svara på avtalad tid! De där samtalen blir ändå oftast bara konstiga och obekväma - vad förväntas man egentligen komma fram till? Vad ska de sista orden bestå av?

När det gäller mig och Alexen hoppas och tror jag att vi kan vara vänner en vacker dag. Det vore så synd annars: Vi delar ju den roligaste tiden i mitt liv. En sak är säker i alla fall: Vi kommer att träffas oavsett om vi klarar att hantera det eller inte.  


Ringsignalernas herre

- Artister som inte vill göra ringsignaler för att det skadar deras image har inte fattat någonting, säger Rick Ross, aktuell med albumet Trilla.

Håller du med? Eller hade Kent en poäng innan även de lockades över till marknadsföring á la Jamba?

Läs hela artikeln på Grooves webbplats


Lite smått och gott

Wien var underbart (bilder kommer realistiskt sett inte upp detta året:). Jobb är just nu VÄLDIGT hektiskt (inför lansering). Jag kom för sent till simningen i dag. Är trött... känns som om att jag inte sovit på ett år. Mellan alla varven har jag köpt gardiner (kommer realistiskt sett inte heller upp detta året) + att Svenssons bokat in semester till New York i juni. Jag är GLAD!

Sitter just nu och "finediterar" min artikel med The Roots. Har grävt fram min första krönika i Kåranen och refererar till den (nostalgichock) där jag redan där är lyrisk över deras musik. Det var INNAN Rising down!!!

Såg förresten Madonnas video med TT (Timberlake och Timbaland) i helgen och måste säga att nu får det vara stopp. Någon (kanske mister Ritchie) måste säga till Madonna att sluta medan hon är på topp. Snart kommer även the Queen of pop vara plastikopererad till tänderna och endast spela på industrins villkor. Inget annat än sorgligt!!

Nedräkningen har börjat

Om åtta timmar ska jag gå upp för att åka med mina härliga kollegor till Wien på konferens...
 
Innan dess ska jag arbeta, packa, ta igen missad sömn samt läsa in mig på de ämnen vi ska behandla. Det är aningen mycket att göra på jobb just nu, känns som om att jag skulle kunna jobba dygnet runt och ändå inte hinna med allt som ska pysslas med. Vi närmar oss lansering med stormsteg och det där datumet som känts avlägset väldigt länge är nu endast en månad bort...

Ser fram emot att komma bort ett tag till Wien för att hämta nya krafter. Sightseeing är inbokad mellan varven. 

 

Telefonare med The Roots

The Roots släpper nya albumet Rising Down i april.

Ikväll har jag intervjuat Ahmir "?uestlove" Thompson om det nya albumet, turnélivet och om gången då The Roots demonstrerade i Stockholm. Artikeln kommer i nästa Groove.

The Odd Couple

22624-530

I dag släpps Gnarls Barkleys andra album. Förväntningarna är blygsamt uttryckt skyhöga efter succén med St Elsewhere och Crazy.

Out of office

"Thank you for your email. Your credit card has been charged $5.99 for the first ten words and $1.99 for each additional word in your message."

Läs fler roliga förslag på lämpliga och direkt olämpliga Out of office-meddelanden på bloggen
Blue Jaunte.


Din dumma sill!

Lönedialog förste april... hrmmm...


Himmelsblått hjärta



22624-529

Klapp klapp klapp klapp klapp klapp klapp klapp klapp klapp klapp MALMÖ!!

Jag var på MFF-matchen i går, hade sittplats på E-läktaren. Perfekt plats, sällskap och utsikt. 18 000  på plats varav kanske 3000 var blåvita. Blev rörd över den himmelsblå supporterklackens enorma stöd. Fotboll är fint:) 

Kolla in MFF Supports website.