Al Gore är grymt bra

Började Soffans besök med att gå på föreläsning med Al Gore. 

Nästan i alla fall. Vi titta på Al Gores An inconvinient truth, som högskolan basunerat ut gratis biljetter till. Den var uppbyggd som en föreläsning och många lärare syntes till i publiken. Temat var hållbar utveckling. Al Gore visade exempel på hur världen kommer se ut om 70-100 år om vi inte gör något åt våra miljöproblem. Vad händer när alla glaciärerna smälter? Vad händer när vattennivån stiger? Jag och Sophie tittade oroligt på varandra och konstaterade att Skåne kommer försvinna, Malmö först. Al menade att politikerna fokuserar på fel grejer, att det finns viktigare hot att bekämpa än terrorister. 

Al avslutade presentationen med att säga att många går från total förståelse till förtvivlan när de fått ta del av hans kunskaper. Hur ska lilla jag kunna bidra med något? Men det är så det börjar. Världen klarade att avskaffa kommunism tillsammans, att förakta fascism, att hjälpa varandra vid katastrofer och kriser. Nog ska vi klara av att rädda vår värld också tillsammans. För våra barn och barnbarns skull. Börja med att se filmen, som förresten innehåller produktplacering av Apple lite överallt!



Kommentarer
Postat av: Anonym

d e så sant. ensam är man inte stark. har också sett filmen på min högskola. så jävla träffsäkert. kul att han driver med nuvarande politiker. modigt.

2006-11-02 @ 11:00:10
Postat av: Anonym

Tur att de sämsta delarna av sverige försvinner först.

2006-11-02 @ 23:17:43
Postat av: Anonym

hallå där. då vet du ju ingenting. Skåne är ju de delar som bidrar med flest glada människor per capita. go skåne och skit i resten. har haft förmånen att bo här sedan fem år tillbaka. viva malmö!

2006-11-03 @ 02:57:48
Postat av: therre

...däremot kan man ju tycka att det är lite sent att reagera nu, o inte tidigare!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback