Fantastisk timing och ljussättning

Hemma igen efter en dagstur till andra sidan sundet. Lyssnar på Franz Ferdinand (tack Måns!) och dricker nyponsoppa. Är mycker nöjd med dagen.
 
Vi började äventyret med att strosa omkring i Helsingör, käka pölse och inhandla dryckesvaror inför nyår. Sedan åkte vi till Louisiana för att inta ett stycke genialisk fotokonst. Rikard Avelon är inte bara ett av de tyngre fotografnamnen över hela världen på grund av sitt manér - han har även dokumenterat flera tidsepoker genom linsen, och kan därför även äras med att ha bidragit till betraktarens allmänbildning. Han fotade dåtidens storheter som Eisenhower, Dalai Lama, Marilyn Monroe, Bob Dylan, Beatles, Twiggy, Andy Warhol, Louis Armstrong, Montgomery, Picasso, mfl. Men han fotade även okända människor i all deras ärliga nakenhet.

Den bästa bilden på hela utställningen var en bild på Suzy Parker och Robin Tattersall (i kläder från Dior) som åker rullskridskor på Place de la Concorde i Paris. Svartvitt 60-tal med glimten i rörelsen - sagolikt vackert! På andra plats kommer en bild av Marilyn Monroe - där hennes skönhet är slående. Borta är ytan av glädje och glamour och fast på bilden är den ensamhet och desperation som hon sägs ha känt.  

Vi avslutade besöket med middag på en tillsynes enkel italiensk restaurang och summerade våra intryck. Sedan en vilsen tur inom Köpenhamn och över bron hem mot kalla Malmö.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Såg du bilden på twiggy? Den är fantastisk. Gott nytt, fortsätt skriv lika mycket nästa år så är du snäll. Kram

2007-12-30 @ 11:34:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback