Tre musikrelaterade tips

1. 31 Songs

I författaren Nick Hornbys universum är musiken viktigast. I musikantologin 31 Songs skriver han om just 31 låtar som har påverkat hans liv. Likt andra böcker han skrivit är konstant name-dropping och humor dominerande ingredienser. Allt från Nelly Furtado till the Avalanches avhandlas, och det är roligt att upptäcka hur vi kan älska/hata samma låtar men att musikupplevelser är otroligt individuella.


2. Självrannsakan

Tio skivor av The Roots sorterade i årsföljd vs. tio slarvigt insatta Absolute dance-skivor. Din skivsamling säger mycket om vem du är som person och om vilka faser du genomgått i ditt liv. Att ägna en helg åt att gå igenom skivsamlingen är ett fantastiskt sätt att lära känna sig själv.


3. Förvaring

Om du är en av få som fortfarande samlar på skivor har du säkert ställts inför förvaringsproblemet någon gång. Snyggaste förvaringen genom tiderna är hyllan String, designad av arkitekten Nisse Strinning. Den enkla modernistiska designen introducerades 1949 och än idag är hyllorna älskade. Framförallt är de funktionella. http://www.string.se/

(Kommer att publiceras i nästa nummer av Groove. )


Kommentarer
Postat av: Anders

JAg har köpt fyra rösa string-hyllor. Mycket nöjd med mitt inköp. Kan vara det dyraste i min lägenhet, men det absolut snyggaste inköp nånsin. Har inte läst Hornbys bok, bra tips. Har du förresten läst Scar Tissue? Om inte - gör det!

2008-05-19 @ 23:29:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback